Avrupa'dan Basketbol

Bu gece Türkler olarak gurur duymamız gereken bir gecedir.Darüşşafaka maçın başından sonuna kadar takım halinde inanılmaz mücadele etti.Çokta iyi oyun oynadılar.

Burgos'un eksikleri vardı,Benite'de serinin ilk maçında oynamamıştı,bayağı formsuz bu aralar ama bizi ilgilendiren bir şey değil.

Daçka 14 sayı kadar öne geçmişken skorda çok kötü yakalandı fark 6 iken Doğuş'un yaptığı faulü herkes alkışlarken,şerefsiz evladı hakemler iyi yönettikleri maçta gidip pozisyonu izleyip bitik Burgos'a ivme kazandıran sportmenlik dışı faulü verdiler.

Ardından geriyede düştük ama Olaseni'nin son saniyede attığı bu üçlük bizi moral olarak yükseltti ve maçı koparıp kazandık.İspanyol lobisi karşısında kazanmak çok güzel bir duygu.Özellikle biz Türklere hiç acımıyorlar.

İşte Olaseni'nin ilahi adalet dedirten üçlüğü !

 
Son düzenleme:
Bu gün Efes çok saçma oynadı. Başta Simon , Bobaou olmak üzere.
Micic te iyi oyuncu ama bazen çok saçmalıyor , 2 lik atsak maçı alacağız , 0/6 3lük atıyor tabi 0/7 oluyor. Az kalsın maç gidiyordu.
 
Arkadaşlar bir sorum olacak bcl de ki maç takvimimizi inceledim ertelenen maçımızın alındığı yer dahil ilk 3 maçımızın 2 haftaya sıkıştığı sonra ki maçımızın 1 ay sonra olduğu görülüyor bu durum normal gorunmedi diger takimlarda boyle bir durum yok turk takimlari dahil nedeni yerel mac takvimi degil milli mac takvimi etkilemiyor kulup bununla ilgili ne yapmalidir cunku ligde onemli maclarimiz var bu arada o nedenle soruyorum
 
İlk yarı itibariyle Daçka,Manresa deplasmanında tel tel döküldü.

Doğuş'un yokluğunda savunmada sertlik gösteremiyorlar.Sürekli rakipten baskı yiyip duruyorlar.Yarı sahayı bile geçerken ciddi sorun yaşıyorlar.İlk yarının son bölümlerinde üst üste 5 kez sadece yarı sahayı geçerken top kaybettiler.

İlk yarı Selçuk Ernağıda hiç beğenmedim.Eren Has'ı ve Ege Özçeliği oyuna sürmek mağlubiyeti çoktan kabullendik demektir.
 
3.çeyreğe Daçka enteresan şekilde Berke(Olaseni iy etkisizdi) ile başladı ve zarar görmedi.Wayne McCullough ilk yarı takımın en iyisiydi,3.çeyrek hücumlarda sorumluluk alanda o oldu.Baskıyı kırıp oyunu biraz dengelediler şu anda.

Fakat Wayne McCullough 4 faul alıp kenara geldi,o biraz kötü oldu.
 
Benche bakınca aslında biraz hak verdim Selçuk Ernağa.Ama çok erkenden 18 sayı geriye düşüp rakibi tekrardan yakalamaya çalışmak daha kötü.Kırılma anlarında yapmasaydı keşke o hamleleri.2.yarı farkı 4 e kadar çektiler ama 15 sayı farkla kaybettiler.

Oyuna atabileceği Doğuş yok,Can Maxim yok,Görkem yok.Troy ve Berke'yi alıyor katkı gelmiyor,gelmediği gibi garip top kayıpları ve sportmenlik dışı faullerle takımı düşürüyorlar.

Sakatlık,hastalık gibi durumlar olmadıkça Doğuş ve Sinan hariç adamın sezon genelinde katkı alacağı yerli oyuncu yok.Şu ana dek bakınca helal olsun,bugünkü mağlubiyete rağmen.
 
Bahçeşehir de dün çok enteresan bir maç geçirdi yine. Yaklaşık 20 sayıdan gelip öne geçtiler. Sonra maçı kasıtlı olarak berabere bitirip uzatmaya götürdüler. Kendilerine 6 fark yetiyordu ve 6-7'yi yakaladılar momentumla uzatmalarda. Fakat neticede rakip son bir yumruk sallayıp maçı averaj altında kaybedip eledi.
 
Prometey,Oostende deplasmanında Miro Bilan'ın post uplarıyla kazandı desek yeridir.Adam sırtı dönük çembere yakın aldığı her pozisyonu bitirdi.Karşısında kimse duramadı.Oostende'nin uzunları fizik farkı olmasada çocuk gibi kaldı karşısında.Maç sonunda baktım 20de16 isabetle oynamış.Bir tek faul yaparak savunabildiler :)

Prometey'i Miro Bilan hariç bizim takımımıza benzetiyorum.Kısaların savunması rezalet.Düşünün 9 sayı öndesiniz son 2dk'ya girerken ve son 58 saniye kala fark sadece 2

Oostende winner bir takım değil yinede Bilan karşısında durabilecek uzunu olsaydı maçı kazanırdı.Çünkü Prometey'de kısalar savunma yapmıyor.Sürekli içeri drive edip orta mesafe bomboş şut attı Oostende.Çabuk geçilmenin dışında,süreklide adam kaçırıyor kısalar.

Yinede Harrison ve Bilan ile renkli takım oldular bu sene.Ukrayna takımının Şampiyonlar Liginde ön plana çıkmaya çalışması sevindirici.
 
Bologna'da Teo-Weems-Jaiteh-Belinelli 4'lüsünü çıkarsan takım aptala bağlıyor,gerek savunmada,gerekse hücumda.Çok dengesiz bir kadro yapılanması var takımın.

Bu yüzden Bursa karşısında 3.çeyreğin son 3dk'sına 18 sayı önde girerlerken 3.çeyrek bittiğinde 14-1 gibi garip seri yiyerek çeyreği sadece 5 sayı önde bitirebildiler.Bu yüzden son çeyreğin son 4dk'sına girilirken geriye düştüler.

Çok saçma bir kadrosu var takımın.Teodosic'in Euroleague'de olmasını isterim ama bu aptal takımın asla.
 
Darüşşafaka-Tofaş maçı gel gitleri çok fazla olan bir maç oldu.Sürekli bir taraf öne geçiyor,diğer taraf seri yapıyor ve öne geçiyor,tekrardan seri yiyip geriye düşüyor vs.

Daçka 3.çeyrek 7 sayı geriye düşünce iyi bir seriyle 60-50 öne geçti fakat sonrasında Selçuk Ernak 4 kısaya dönünce 17-2 seri yediler.Israrla Olaseni'yi almadı.Oyundaki tek uzun savunmaya dönerken sağına-soluna-etrafına bile bakmadan koşan Berke Atar'dı.

Cidden Berke ve Görkem çok kısa süre aldıkları bölümde takımına maksimum seviyede zararı verdikleri için üzülüyorlar mıdır ? Görkem 4dk oyunda kalıyor 2 kez atış halinde faul yaptı,2 kez bomboş pozisyonları tamamlayamadı.8 sayılık zarar ya.

17-2 seri ile 62-67 geriye düşünce savunmasıyla maça ortak olup öne geçti Daçka.Son 29 sn kala top Tofaş'a geçmişken,Daçka'nın 2 faul hakkı olmasına rağmen faul yapmayıp Ennis'den sayıyı yiyip geriye düştü.Son hücumda Troy Caupain'in basketiyle kazandılar.

Bence Daçka takım olmayı başarabilmiş yabancılara sahip olan 6 kişilik bir takım.Selçuk Ernak ise Daçka ile özdeşleşmiş,bu sezon formda olsada benim genel anlamda beğenmediğim,takımımın başında görmek istemeyeceğim hoca.Son çeyrek kaç kez Daçka hücumda sıkıştı,sadece 1 kez Boothe'a top indi.Ne top iniyor,ne pozisyon hazırlanıyor.

Diğer tarafta Tofaş'a bakıyorum 1sn kalmış hücumlarında bile pozisyon buluyorlar.Ennis-Simmons ikilisine Elgin Cook harici destek çıkmayınca kaybettiler.Cruz-Shepherd-Zubcic ve yeni transferlerinden katkı hiç alamadılar.Faul probleminide fazlasıyla yaşadılar.
 

Üst