Avrupa'dan Basketbol

Bahçeşehir felaket bir 3. çeyrek sonrası maçın bitimine son 2 dakika kala kabustan uyandı, 75-75 sonrası maçı uzatmaya götürecek farkı yakaladı. uzatmalarda da ilk 1.5 dakikayı harika geçtiler fakat sonrası chemnitz maçın kontrolünü eline aldı. yine de maçın son 15 saniyesinde top bahçeşehirdeydi, maç boyu boutsiele'e top indirip istisnasız her seferinde sayı bulan bahçeşehir bu sefer saçma sapan bir hücum yaptı, tümüyle panik hücumuydu. Bouteille uzaklardan gönderdi fakat girmedi. maç 105-95 bitti ve chemnitz şampiyon oldu. salona gelen topluluğa, maçın normal süresinin son 2 dakikası gelen reaksiyona ve boutsiele'nin emeğine yazık oldu.

Kızılyıldız'ı, üstelik Pionir'de de değil Stark Arena'da; hükmen galibiyetle şampiyonluğa götüren olaylar Akdeniz-Balkanlar kesişimi ve salon sporları için hayli soft. Kızılyıldız'ın, Obradovic'li Partizan'a karşı üst üste 8. derbi galibiyeti. Gel gelelim ki, son halka pek de anlaşılabilir olmadı.

Nedense hiç şaşırmadım Olympiakos kazanması gereken tüm maçları kazandı Pana'ya karşı. Euroleague'de kazandılar. Süper Kupa Finalinde ezip geçtiler. Yunanistan Kupasını kazandılar. Şimdi de normal sezon ve şampiyonluk grubundaki 3 maçı da Pana kazanmasına rağmen ligdeki final serisinde 2-0 öne geçtiler.

Euroleague kazanıp Yunan Ligi'ni kazanamamak çok ilginç bir durum. Maçtan sonra baktım çok da umrunda değil gibi Ergin Ataman'ın. 2-0'dan dönüp 3-2 kazanacağız şeklinde bir haber göremediğim için kaybedeceklerini varsayıyorum :D

Uzun yıllar sonra gelen, böyle bir destansı Avrupa zaferinden sonra kim takar ligi. Ataman ya buradan da döner tarih yazar ya da çoktan salmıştır ligi.

Şayet hafızam beni fahiş bir yanılgıya itmiyorsa, 2012-2013'te; Olympiakos Euroleague finalinde Real Madrid'e karşı benzer bir galibiyetle üst üste 2. kez Euroleague şampiyonu olduktan sonra, Olympiakos'un antrenörü de Bartzokas'ken Yunan Ligi final serisinde saha avantajına karşın PAO'ya 3-0 kaybetmişlerdi. Yerel ligin Euroleague kesişimli hafızasında bu senaryo var.

Ergin Ataman bu seriyi Pire'de 3-1 kaybetmeleri halinde gelecek sezon adına öncelikle üst üste 2. kez Euroleague şampiyonluğu, aksi ihtimaldeyse yerel lig şampiyonluğu için bir araç olarak kullanır. Olympiakos'un şampiyonluk kutlamalarının oluşturacağı reaksiyona bağlı olarak transferi bütçesini dahi kuvvetlendirebilir. Sloukas ise Yunan tanrısı statüsüne erişmek üzereyken kayda değer bir darbe alıyor. Kendisini Ergin Ataman'dan önemli ölçüde ayırıyorum.

Bu sezonki bütçeleri hiç kurtarmasa da, Olympiakos erkek basketbol takımı nasıl yönetilir sorusunun yanıtı gibi.

Az kalsın gidiyordu maç ama 73-72'den sonrasını çok iyi oynadı Pana. Seri 2-1'e geldi, eğer pana pire'de maç çalar ve durum 2-2'ye gelirse son maç Atina'da kıyamet kopar. Ciddili kopar şaka değil.

PAO, 2016 yazı sonrası Euroleague'in kült sezonunu yaratmış oldu. Bağlantılı şekilde, Yunan Ligi'ne dair hem iki salon arasında hem de kulüplerin odaklılık düzeyi açısından fahiş bir fark var. PAO, Pire'de 4. maçı kazanabilirse neredeyse Euroleague finali ölçüsünde büyük bir iş yapmış olur.

Bsl disinda yerel ligleri pek takip etmem ama Pana 4.maci kazanirsa 5.mac olan final karsilasmasi icin birami,cinimi,rakimi artik o aksam ne iciyorsam alirim,ekran basina gecerim ve izlerim.Tabi ki de Ergin Ataman’i olan kazansin derim.

Oly bir sonraki maçı kazanır ve şampiyon olur.
Ayrıca kült sezon yarattı argümanına da katılmıyorum. Euroleague’deki kült sezonlar bellidir,bunların en başta geleni de Oly’nin CSKA’yı son saniye basketi ile yendiği sezondur.

Son düzenleme:
Kazandı pana, 88-85. tarihin en anlamlı en kült sezonu olmak üzere Pana için. önce tarihi bir euroleague şampiyonluğu, şimdi ise 2-0'dan döndürülen ve cuma günü atina'ya bırakılan bir lig şampiyonluğu. her şeyiyle kusursuz, benzersiz ve bir Galatasaraylı olarak ekmek bandığım bir hikaye.

Şimdi, Cuma günkü maç için bilet heyecanıyla yanıp tutuşan bir Pana'lı olmak vardı. Galatasaray... Bir gün sende böyle olucan...

Tebrikler Ergin hocam, bir meydan okumadan daha galibiyetle çıkacaksın. öyle duruyor.