Avrupa'dan Basketbol

Fiba ile son senemiz diyerek kendimi teselli ediyorum ben. Bu seneden sonra Eurocup'a geri döneriz muhtemelen. Maddiyatla açıklanamayacak bir rezillik bu Fiba'ya mahkum olma ve Ec'ye gidememe dolayısıyla Euroleague hedefinin olmaması durumu. Son sene diyip kendimizi teselli edelim. Yok seneye bu zamanlar nerede oynayacağımız belli olmazsa yani rahat rahat EC takımıyız diyemezsek vah vah. Şubenin artık takip edilecek ve heyecanlanılacak bir tarafi kalmaz.

Bu bcl'de şampiyon olsan ne prestij kazanacağız çok merak ediyorum. 3 krş maddi boyutu dışında ne getirisi var anlamadım. Eurolig'e gidicez diye ödleri kopuyor fazla para çıkıcak diye kasadan. Her sene idare edip duruyoruz yan branşları,Artık insanlar kopma noktasına geldi şubelereden,gerçi tanıdığım ve bu şubeye ilgi gösteren çoğu kişi artık ilgilenmiyor bile.

Arkadaşlar Euroleague için S Sport Plus yerine TivibuGo alabilirsiniz. Yıllık paket 249 lira (smart tvden izleyecekseniz 339 lira) ve görüntü kalitesi S SPort'tan daha iyi. Euro 2024 başladığından beri yayınları buradan takip ediyorum ve donma/takılma hiç olmadı. Tavsiye ederim. Not: Burada sadece S1 ve S2 kanalları var. Plus kanallar yok.

Arkadaşlar Euroleague için S Sport Plus yerine TivibuGo alabilirsiniz. Yıllık paket 249 lira (smart tvden izleyecekseniz 339 lira) ve görüntü kalitesi S SPort'tan daha iyi. Euro 2024 başladığından beri yayınları buradan takip ediyorum ve donma/takılma hiç olmadı. Tavsiye ederim. Not: Burada sadece S1 ve S2 kanalları var. Plus kanallar yok.

Eğer turk telekom mobil prime aboneliğiniz varsa 24 ay full paketi bedava veriyorlar.

Xavier Rathan Mayes Real Madrid, Denizli Merkezefendi 'den EL ye giden oyuncu sayısı artmaya devam ediyor.

Xavier Munford Chris Jones Pierra Henry Shayok Micic vb sadece ortalama bütçeli Bursa'dan geçip Avrupa basketbolunda kalıcı iz bırakan yabancıları.

"İspanya basınından RAC1’in haberine göre Marcus Slaughter için tutuklama emri çıkarıldı.

39 yaşındaki Slaughter 2012-2015 arası Real Madrid‘de forma giymişti. 2014-15 sezonu öncesinde, yerli oyuncu kotasına takılmamak için belgelede sahtecilik iddiasıyla suçlanan Slaughter hakkında tutuklama emri çıkarılma aşamasına gelindi. Eğer yargılamada suçlu bulunursa, Madrid’in 2014-15 sezonunda kazandığı Liga Endesa ve Copa del Rey şampiyonlukları iptal edilebilir. Bu durumda, bu şampiyonluklar ezeli rakipleri FC Barcelona’ya devredilebilir.

Pablo Laso’nun rehberliğinde Madrid, 2014-15 sezonunda Turkish Airlines EuroLeague’de de zirveye çıkmıştı. Ancak İspanyol mahkemesindeki olası gelişmeler bu şampiyonluğunu etkilemeyecek."

Haberi görünce bi kahkaha patlattım valla. Fıkra gibi haber.

Benzeri ve hukuki zemin barındırmayan bir olayın sonucunda profil resmindeki antrenörü ve takımını sezonda en geriye atmış haldeyiz Alper. Kulüp amatör branşlardaki kalbini yitirmiş olduğu gibi yaklaşık 10 sezonun sonunda acaba kadın futbol takımı bu rolü devralıyor mu; tarihsel bir kırılma yaşanıyor mu sorusuyla bugünleri yorumluyoruz.

Meesseman Fenerbahçe'de olduğu sürece Avrupa'da karşılaşıp final kaybetmeyelim isteği de, Pazar günü Gsbasket'teki öngörülebilir reaksiyonlar da pek komik ya da fıkra tadında gelişmeyecek. Kulübün tarihini doğru okumakta, doğru yorumlamakta fayda var.

Benzeri ve hukuki zemin barındırmayan bir olayın sonucunda profil resmindeki antrenörü ve takımını sezonda en geriye atmış haldeyiz Alper. Kulüp amatör branşlardaki kalbini yitirmiş olduğu gibi yaklaşık 10 sezonun sonunda acaba kadın futbol takımı bu rolü devralıyor mu; tarihsel bir kırılma yaşanıyor mu sorusuyla bugünleri yorumluyoruz.

Meesseman Fenerbahçe'de olduğu sürece Avrupa'da karşılaşıp final kaybetmeyelim isteği de, Pazar günü Gsbasket'teki öngörülebilir reaksiyonlar da pek komik ya da fıkra tadında gelişmeyecek. Kulübün tarihini doğru okumakta, doğru yorumlamakta fayda var.
Real gibi bir kurumun başına gelince insan önce bir afallıyor, sonra da kahkaha basıyor. Masa başında bu kadar güçlü bir takımın başına böyle bir şeyin bu kadar zaman aşımı yüksek bir sürede dile gelmesi garip geldi.

Bizim başımıza gelen o hadise ise Galatasaray'ın ezikliğinin yüzümüze yüzümüze vurmasına sebep oldu. Ben o hadiseye, hükmen kararının arkasına fener'in sarışın yöneticisinin cirit atıp mobese görse konuşarak bize nispet yapmasına, kulübün "masabaşında kaybetmeyeceğiz tbf bizi mağdur etti" diyerek çırpınmasına şahit olduktan sonra genel anlamda umudumu kestim; kulüpten, şubeden, saha dışı gibi meselelerden, tüm branşlarda. Ekrem hoca, o sezon özelinde bu kulübe ah etse yerlebir oluruz, belimiz doğrulmaz.

Ha ben böyle hadiseler yaşamayı da özledim bu arada yalan yok. O dönem Galatasaray taraftarları kıyameti koparmış, kamuoyu yaratmaya çalışmıştı. Normalde oldu bittiye getirecek TBF yönetimi belki 100 kere açıklama yapmıştı. Şimdi olsa sanmıyorum o dönem ki bilinç olsun taraftarda. Bu tarz hadiseler taraftarı da diri tutuyor, şubelere ilgisini arttırıyor.

PAO'nun kadın basketbol Eurocup maçlarında az ve öz bir tribünle, baya keyifli ortam meydana geliyor. Eski usul salonun müzik yayınları da Mr. Brightside ile başlayıp efsane kulüp marşıyla bitmiş. Geçen sezon Eurocup için nispeten iddialı olabilecek bir takımları vardı fakat bu sezon grupta dahi sınanacaklar.

PAO-Lublin maç sonu hem saha içerisindeki enstantanelerle, hem de youtube chat'teki PAO-Lublin rekabetine Olympiakosluların da eklenmesiyle hayli keyifliydi. :)

Kızılyıldızlı ufaklıkların küçük salonu domine ettiği, Kızılyıldız'ın iki uzatmada kazandığı Kızılyıldız-Sepsi maçıyla da birlikte kadınlar Eurocup tarihinin altın günlerinden biri yaşandı. :)

Çocukluğumuzun erkek basketboldaki simge kulüplerinden Iraklis'in kar maskeli davulcusuyla, setteki çıplak tribüncüleriyle epik bir tribünü var. Kadınlar Eurocup, Dünya genelinde kadın basketbolun onurunu ve gururunu kurtarır halde. :)