Hakan Durusel' Alıntı:
Avrupa'da davul da serbest, sok bakalım davul Türkiye'de sokabilirsen. Düdüğü de alıyor polis içeri girerken. Tabi düdüğü içeri sokmak sorun olmasa gerek..Bir şekilde sokulur.
Bugüne kadar her zaman anahtarlığımda düdük mevcuttur. Ve hiç bir maçtada (Futbol,basketbol vb.) ne herhangi bir polis aldı, ne uyardılar (düdüğü çıkart diye) nede başka bir şey..
Hatta anahtarlık elimde, düdük elimde girdim bir çok kez.
Polis almıyor, alamaz. Öyle bir hakkı yok.. Bozuk para değil, kesici madde deği, yanıcı veya yakıcı madde değil..
Davulda Efes Pilsen maçlarında mevcut oluyor Küçükçekmeceliler grubu geliyor çoğu zaman maçlarına.. Ve geldikleri her maçta ( Milli maç dahil ) davulda geliyor yanlarında..
Bugüne kadar sizin hiç düdüğünüze bir şey dedilermi? Gözlemci veya hakem yada kapıdaki görevli hiç sizden düdüğü çalmamanızı belirtti mi ? Yada herhangi bir polis düdüğe el koydu mu ?
Benim başıma 3 yıldır böyle bir şey gelmedi de..
Burak Abi ;
Bu oyuncular son derece profesyonel oyuncular ve emin ol öyle her düdük çaldığında topu bırakacak veya rakibe verecek oyuncular değiller. Sonuçta bir çok baskı altında, veya çok farklı atmosferler altında maçlara çıktılar, bundan sonrada çıkacaklar.. Ziziç Pao, Guroviç Kızılyıldız, Antonio Orthez gibi takımların formalarını giydiler. Yani hemen hemen taraftar grupları son derece rahatsız diye tabir edilen grupların formasını giydiler vede bu taraftarlar önlerinde maça çıktılar. Kızılyıldız veya Pao taraftarlarını benden daha iyi biliyorsun.
Sen bugüne kadar gördün mü tribünde düdük çaldı diye oyunu bırakan oyuncuyu, veya topu rakibe bırakan oyuncuyu.. Oldu olacak korna çalarsak durucaklarmı araba geliyor diye
veya siren çalarsak saygı duruşundamı buluncaklar
Abi yapma gözünü seveyim senden beklemezdim
Ayrıca hakemlerden duyacakları ses ile bizdeki duyacakları ses çok farklı..
O sese rağmen oyuncular kendi aralarında konuşuyorlar. Nasıl duyuyorlar sence ?
Veya coach molalarda o ses ve gürültüye rağmen nasıl anlatıyor derdini ?
Unutmadan ; farkındaysan faul bile olsa oyuncu elinden topu bırakmaz