1993 doğumlu oyuncu Migros'tan Beşiktaş altyapısına geldi. Genç takımı sürüklemesinin yanında A Takım'da da kadroda kendine yer bulup, süreler almaya başladı. Guard pozisyonunda oynayan oyuncu benim kısa süredeki gözlemime göre; çok yetenekli ve öz güven sahibi bir oyuncu. Beşiktaş, Ayşe'nin üzerine bir takım inşa edebilir derken, hataları yüzünden Galatasaray'da izleyeceğiz Ayşe'yi. Transfer döneminde, Alba Torrens'ten sonra en sevindiğim transfer diyebilirim. Gördüğüm en yetenekli Türk oyunculardan biri, eksi yönü ise biraz sokak basketbolcusu gibi gözükebilmesi. Staff'ın üstünde fazlaca durması halinde, çok üst seviyelere gelebilecek bir oyuncu olduğuna inanıyorum.
Geçen sene Galatasaray-Beşiktaş A takımları arasında oynanan hazırlık maçından sonra kendisini çok beğenip, onu birçok kez izleyen Altyapıbasket sitesi editörü Oğuz Yenihayat'tan biraz bilgi rica etmiştim. O yazıyı da ekleyelim buraya:
Hem Ayşe'ye hem de Galatasaray'a hayırlı olsun bu transfer ve Türk basketboluna tabii ki.
Geçen sene Galatasaray-Beşiktaş A takımları arasında oynanan hazırlık maçından sonra kendisini çok beğenip, onu birçok kez izleyen Altyapıbasket sitesi editörü Oğuz Yenihayat'tan biraz bilgi rica etmiştim. O yazıyı da ekleyelim buraya:
Beşiktaş Kulübü'nün son yıllarda yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olarak dikkat çekiyor. Migros altyapısından Beşiktaş'a gelen ve o yıllarda süratı ve hırsıyla dikkat çekmeyi başaran Ayşe skorer kimliğini ise hemen hemen tüm maçlarda ortaya çıkartabiliyor. Düne kadar sadece altyapıda izleyebildiğimiz Ayşe, bir kaç yıldır A takımda da ciddi süreler alıyor. Geçtiğimiz sezon aldığı dakikaları iyi değerlendiren milli oyuncu, bu sezonda başta A takım olmak üzere genç takımda da kendisinden çok şey beklenen sporcuların başında geliyor. Peki Ayşe Cora nasıl oyuncudur sorusunun cevabı ise oldukça net. Saha içerisindeki hırsı, sürati ve kuvvetli penetreleri Ayşe'yi tanımlayan özelliklerden bazıları. Oyun konsantrasyonu iyi olmasına rağmen bazı zamanlarda 'duracağı' noktayı bilememesi ise gençlik ateşinden kaynaklanıyor olsa gerek. Ayşe, bu açığını A takımla düzeltebilirse (düzelteceğine inananlardanım) Beşiktaş için özellikle de Türk basketbolu için önemli skorerlerden olabilir.
Hem Ayşe'ye hem de Galatasaray'a hayırlı olsun bu transfer ve Türk basketboluna tabii ki.