Banvitspor : 74 - Galatasaray CC: 77

Kapak takma merkındaki arkadaşlar yazılanları okumuyor sanırım.Ya da okumak niyetinde değiller.Fitch ile kaybettiğimiz maçlardan sonra biz de mi kapak dağıtsaydık acaba?

Fitch'in oyun tarzını eleştirmek,takımın başarısına engel olma isteğinden midir acaba?Aksine takımın daha iyi performans vermesi ve daha başarılı sonuçlar alması için duyulan inançtır.

Takımın geri kalanının neler yapabileceğini Fitch'siz oynadığımız anlarda görmedik mi hala?Geriye kalanların da iyi oyuncular olduğunu,oyunu geriden alıp,kazanacak noktaya getirdiğini.Takım oyununun,mücadelenin,defans azminin başarısını...

İşte burda Fitch'i eleştirenler kötü oyuncu olduğu için değil,takımı hiçe saydığı için eleştiriyorlar.Yoksa aşırı zorlamazsa,top kaybı yapmazsa ve paylaşırsa daha ne isteyelim?Bugün sakatlığının da etkisiyle çok fazla zorlamadı,her topu potaya atmadı ve topun gezmesine izin verdi.stediğimiz oyun buna yakın olanı zaten.
 
3 aylığına Profit bizim takıma gelebilirse çok iyi olur?3 numara konusunda iyi faydası olur.Son olarakta Efes'te zaten görmüştük.4 Numara alamazsak 3 numara için düşünülebilir.
 
Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Kısa rotasyonumuzun darlığı ise çok büyük bir sıkıntımız.Mitchell ve Tufan çok uzun süre sahada kalıyorlar.Geçen haftada yazmıştım,bunu çözmek için ortada bir yol görünmüyor.

Holman'ın yerine bir 3 numara, bu sıkıntıyı çözer mi?
 
öldük öldük dirildik ama buna degdi fitchin son saniyelerde sakat sakat oynayıp 6 cok önemli sayı atması macı bize getirdi fitch basta olmak üzere bütün takımı kutluyorum helal olsun size
 
öncelikle takımı inatçı oyunundan dolayı tebrik etmek istiyorum
banvit her nekadar extra kötü savunma yapmıs olsada bizimde verdiğimiz hücum ribaundlarını hesaba katmak şart
yeni uzunumuz Greves i acayip beğendim kalitesini belli etti ayrıca gecen hafta 15dkkada aldıgı 5 fuali bu hafta bitime 3 dkka kala aldı buda bizim icin iyi bir haber
ayrıca fitch i özverili oyunu için birkez daha kutluyorum 2 kez sakatlanmasına rağmen ne ribaundları bıraktı nede top çalmayı
tufan,iyi formunu devam ettirdi hem defansta hemde hücumda tıkandığımız anlarda sorumluluğunu yerine getirdi
murat,macın gizli kahmanlarındandı macın yavas oynanması gerektigi bolumlerde veya içeri oynamamız gerektiğinde guard mevkiinin sorumluluğunu alabileceğini gösterdi
 
Aslında Holman'ın yerine bir dış oyuncu transferi de bize yararlı olur tabii;ancak zaten faul problemine girmeye meyilli üç oyuncuyla pota alltını idare edemeyeceğimize göre takıma katkı vermekten uzak Burak Sezgin'i oynatmak zorunda kalırız.Oldukça zor bir karar yani.
 
Banvit'in salonunda oynadığımız normal bir maç hatırlamıyorum,bundan sonra da izleyebilmem zor gibi.Oyuncusuyla,taraftarıyla kara listeye girmeyi sonuna kadar hakediyor Banvit.Karşı pota arkasında sarı lacivert formalar belirdi yine.O malum maçtan beri kocaları olduğumuz için salondan yine ezilerek ayrıldılar o ayrı.
Özel bir sebepten dolayı son 6 dakika dışındaki kısmı izleyemedim.Sağolsun Onur Yavuz abim çeyrek skorlarını ve yorumlarını yazarak maçtan haberdar olmamı sağladı.Anladığım kadarıyla ilk yarıda oluşan skor dezavantajını Graves'in ekstra oyunuyla üçüncü çeyrekte yok edip üstünülüğü ele almışız.24-11'lik skor 3. çeyreğin hakimi olduğumuzu ortaya koyuyor.
Son çeyrekte 11 sayı öndeyken Fitch'in sakatlığına Graves'in dörtlemesi de eklenince gelenek haline gelen sendromumuz başladı.Oyunuyla takıma zarar vermeye başlayan Burak kaptanın 2 boş şutunun ardından sportmenlik dışı faul yapması maçı ortaya getirdi.Son saniyelerde Fitch ve savunmamızla kazandık.
Maçın büyük kısmını izleyemediğim için fazla teknik yorum yapamıyorum.Graves'in Long-Edwards'dan oluşan pota altına hakim olması,Fitch'in parmağı 3 kez çıkmasına oyunda kalıp maçı getirmesi çok önemli bizim açımızdan.Banvit'e karşı olan ezici üstünlüğümüzü sürdürmemiz ayrıca güzel. :)
 
Öncelikle iyi bir maç çıkardık az top kaybı yaptık ve takım iyi oynadı..

Murat Özyer'i kutluyorum bu önemli maçı aldığı için..oyuncuları iyi motive ettiği için..

Gerald fitch harikaydı mükemmel özveriyle oynadı ve her maçta olduğu gibi yine 20 sayı ile oynadı bu maçta hem parmaklarının çıkmasına rağmen büyük çaba gösterdi büyüklüğünüde göstedi helal olsun..

Jerreys Graves takıma büyük katkılar yapacağını yine gösterdi...sanırım 18 sayı 9 ribaunt 2 asist ile oynamış..Büyük işler yapar ilerde hem savunma olarak hemde skor olarak..

Tufan Ersöz bence maçın en iyisiydi attığı 15 sayı bir yana yaptığı harika ötesi savunma ve perryi durdurması bizim için çok büyük bişiydi..helal olsun..böyle devam..

murat kaya ve mitchell ikisi harika oyun kurdular ve oyuna iyi katkı ettiler..bugünde çok iyidiler her zamanki gibi..

cemal nalga ve fatih solak pek sayı olarak oynamadılar fakat ribaunt ve sert savunmasıyla çok etkili oldular..güzel oyun oynadılar..

burak sezgin büyük kaptanı pek anlamıyorum..takımı soğuyor diyebilirim..ama bir sorunu vardır eminim..yoksa büyük kaptan böyle yapmaz..

haa unutmamak gerekir az da olsa GALATASARAY TARAFTARIMIZI maçta yalnız bırakmadığı için desteklediği için teşekkürler...
:atki :atki :atki :atki :atki :atki :atki :atki :atki :atki :atki
 
Can Kırımlıoğlu' Alıntı:
lafım kesinlikle size değildi.sürekli fitchi eleştiren ama iyi yanına söylemeyen bazı kişilereydi.

bu arada Mitchell hiç benchte oturdu mu?
Burda kimse anti-fitchci değil!!! Ben bile o kadar eleştirmeme tagmen değilim!
Sadece kendini tutmasi gereken zamanlarda bunu yapmadigi zamanlar yada 2 kisinin ustunden zorlama atislar yapmasina sinirleniyoruz. Bugunku gibi oynasin kimse bir sye diyecegine inanmiyorum sadece takım icin oynasin takım basketbolu oynasin tamam her yildiz gibi arada zorlasin bunlara kimse bir sey demez ama oyle anlar oluyorki herkesi bastan cikariyor! Tamam yeteneklisin ama Kaan Kural da bugun dedigi gibi takimin olmazsa olmazi degil suan takım olarak cok iyiyiz ve takım oyuncularini hice saymasi bazen bana agir geliyor dusunun ki basketbolculari sadece istedigimiz takım oyunu bu arada Fitchden bahsederken bugun muhtesem oynadi ama en buyuk farkı 10 sayilik farkida fitch yokken yaptik yani anlayacaginiz takım olarak iyiyiz sadece Fitchiz diyenlere karsiyim ben !!!
 
Yalnız sanki Graves'in gelişi Fitch'i de rahatlatmış gibi geldi bana.Pota altında güvenerek pas verebileceği bir oyuncu olması onun bencilliğini alacak gibi...
 
Ayrica buyuk kaptan bu aralar cok kotu iyi bir 4 numara almamiz lazim keske elimizde cevher gibi bir oyuncumuz olsa yada Rasim gibi gercekten bu 2 oyuncu olsa suan cok farkli bir yerde oluruz 1 numarada ligin ust seviye guardlarindan 2 numara fitch 3numarada bence suan ligin en iyi 3 numarasi abartmis olabilirim ama gercekten hayranim tufanin bu seneki oyununa 5 numara graves -fatih 4 numaraya bir takviye ile cok iyi yerlere geliriz bu takıma guvenelim gercekten cok saglam bir kadromuz var ben suan kadromuzun sampiyonluk bile alabilcegine inaniyorum biraz sans biraz kaderle.
 
bence de güvenelim bu takıma zaten güveniyoruz bu sene sadece ligde değil öbür ay baslayacak kupa da da basarılı olacagımıza inanıyorum turkiye kupasında final oynamalıyız!
 
mitchell iyi performans gösterdi ama gecen haftalar kadar değildi ben onun benchte oturdugunu görmedim holman ı da benchte görmedim holman ın yerine birini alabiliriz ama bu da bizim bütcemize agır gelmesin uygun maliyette biri bulunursa tabi neden alınmasın
 
Murat Özyer’in son periodda çok ciddi oyuncu değişiklikleri hataları oldu. Takım 11 sayı öne geçiren 5; Mitchell-Tufan-Murat-Cemal-Fatih(Graves). Takım 11 sayı önde iken faul problemi olan Graves’i oyuna alması hata idi. Fark kapanmaya başladı. 6 sayı fark kalınca Tufan’ı dinlendirmek için çıkartıp Fitch’i almalıydı. Fitch’i aldı ama çıkarttığı oyuncu Murat’dı. Tufan’ı çıkartmakta çok geç kaldı. Perry’nin bir drive pası ve üçlüğünü yemeyebilirdik ve maça heyecan gelmeyebilirdi. Çok rahat bir galibiyet alabilirdik.

Fitch’i eleştirenler nerede ya da kapak muhabbetine giren arkadaşlar sovereign belirtmiş ama ben de birkaç şey söyleyeyim. Fitch’in basketbolculuğuna bir şey söylemiyoruz. Hatta Türkiyeye gelmiş en iyi yabancı oyunculardan biri olduğunu da iddia ediyorum. Ama baştan beri en azından kendi adıma benim söylediğim şey Fitch’in oyun tarzının diğer oyuncuları bozduğudur. Takımın takım oyunu oynamasına engel olduğudur. Türkiye kupasında takım oyunu vardı. Artık Fitch’in bireysel performanslarına dayalı olduk. Topların çok büyük bir kısmını o kullandığı için diğer oyuncuların oyuna istemeseler de küstükleridir. Telekom maçında fark Fitch oyunda yokken kapanmıştı. Bu maçta Fitch yokken geriden gelip 11 sayı farkı açtık. Bu tartışma çok uzadı. O yüzden ricam Fitch’i eleştirenler şimdi ne diyorlar gibi ya da BJK maçından sonra yapılan kapak edebiyatlarına devam etmemenizdir. Kısır bir tartışma. Birbirimizi kırmayalım. Siz ne kadar Galatasaray’ın başarısını istiyorsanız Fitch’i eleştirenler de en az sizin kadar Galatasaray’ın başarısını istiyorlar. Ben sene başında Fİtch yerine takım oyununa yatkın bir üç numara transferi ile bugün galatasaray’ın daha iyi bir pozisyonda olacağını düşünürüyorum. Siz de başka türlü düşünüyor olabilirsiniz. Çıkmış parmakla oynaması ise sadece alkışlanır. FB’de Turner vardı. Bize karşı kırık ayakla oynamıştı. Biz de Ömer Kart falan vardı. Uyuz etmişti adam beni. Muhtemelen Banvitlilerde Fitch’e uyuz olmuştur.

Bu arada fatih ve graves’in yan yana denenmesi bence fena olmaz. Bir görsek hani. Graves kolejdeki gibi. Alındığında yazmıştım. Faul sorunları yaşayan bir oyuncu olduğunu. Aynı sorunun devam etmesi üzücü. Bir de olmayan şutunu zorlamasa iyi olacak. Burak’ın şutunun girmemesine bir şey diyemem ama savunma yapmaması olaack iş değil. Kaptan olarak herkesden fazla savunma yapmalı. Bir ara o oyundayken üst üste 4 ribaunt verdik. Olmaz ki kaptan..
 
öncelikle aslanalr gibi oynayan takımımızı kutluyorum,fıtch i sie ayrı kutluyorum....süperdin fitch böyle devam edersek süper olcuak.ayrıca graveste iyi oynadı.....teşekkürler aslanlar
 
aslanları tebrik ediyorum fitch i ise özverisinden dolayıda sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum 2 kere parmağı çıkmasına rağmen oynamak istemesi hoş bir olaydı :claps

uzun zamandır galatasaray adına izlediğim en zevkli maçlardan biri idi banvit maçı ikili oyunlar yardımlaşmalar vs vs... play oflar için umut verici idi yeni transferimiz jeff in skor opsiyonunu iyi kullandığını fakat fatih gibi erken faul problemine girdiğini ve gereksiz fauller yaptığını gördüm umarım bu yanınıda düzeltir murat ın ikili oyunlardaki başarılı oyunu göz doldurdu bütün oyncularımızı kutluyorum
 
Maçın sonunu izledik actık 11 sayıdan fark nereye geldi ne el varmış be timur !!!
Maçın sonunda Fitch inanılmaz güzel işler yaptı . Dedemlerin yanında bağırdığım gibi ne oldu lan neden kaybettin banvit O salondaki sarı lacivert insanlara en güzel cevaptır bu galibiyet ...
 
ya valla fitch asistleriyle de graves i iyi besliyo ama kardeşim graves de işi biliyo nerde duracağını hesaplayıp ölcuyo biçiyo ve sonunda bu istatistikler olusuyo ayrıca kendine güveni baska bi artısı ama dış şutları fazla zorlamasa iyi olacak böyle devam SON OLARAK BEN HOLMAN I ÖZLEDİM
 
Kimse fihcti eleştirenler eleştirmiyor.En azından ben böyleyim.(bu yorumları üstüme de aldım çünkü).Fihct artık takım arkadaşlarına güveniyor.Çünkü artık onlarda bişey yapacaklarını kanıtladılar.Yani bazı kişilerin dediği gibi biz fihcte mecbur değiliz.Ama fihctde bu takıma bir kaç kademe yukarı çıkartıyor. Fitch olmasa zorlar 6 veya 7. olurduk.

Fihctin hataları yokmu tabi ki var.Ama sürekli bu forumda da diğer forumlarda da hataları çok uzun uzun sanki rakip takım taraftarıları kavga eder gibi tartışıldı.O zamanlardan beridir söylenen çok doğru bir düşünce var;eğer biz o hataları abartmazsak.Bu oyuncuda hatalarını sürdürmez.Ki öylede oldu.Ne zamandır fitchin asistlerinden güzel hareketlerinden ve zorlamamasından bahsediyoruz.Böylecede takım halinde kazanıyoruz.
son olarak taraftar takımın arkasında olursa çok iyi yerlere geliriz.Yoksa jordanı çıkar sahaya kimse tat almaz.Büyük taraftarımızda bunu sağlıyor her yerde emeklerine sağlık
 

Üst