Banvitspor : 74 - Galatasaray CC: 77

ya ben bütün maçı izledim ama heyecandan göremedim galiba burak naptı ki ben sadece kaçırdığı bir 3 lük vardı o kadar bu ne sinir anlamadım ben görmedim heyecandan birisi söyleyebilir mi?
 
en kritik anlarda sacma sapan atışlar kullandı artı gereksiz bir yerde haksızda olsa karar kasti faul aldı.. yaptığı hareket cok sacma ve gereksizdi
 
bu bence ekstra galibiyetler listesine eklenebilir. Besiktas daha Banvit deplasmanina gitmedi ve bence galibiyet sanslari cok az. Simdi Fener veya Efes ten bir ekstra galibiyet daha almayiyiz. Ozaman ilk 4 cok kolay olur.
 
ben anti fitch kavramını kabul etmiyorum burdakilerin cogunlugu gs taraftarı sadece fitch in bazen gereksiz atışları ve top kayıplarına sinirlenmiş olabilir ben de bazen sinirleniyorum ama asla fitch e karrsı olmadım diger gs taraftarları da öyle düsünüyordur o gs nin bir parcası bugün de müthişti
 
Müthiş bir performans gösterdik.bütün maç yorulmadık.çok iyi savaştık.sonunda da hakettiğimiz galibiyeti zorda olsa aldık.

Jeff Graves tam aradığımız adam olabilir.iç dış dengesini yakaladık sayesinde.Bu bizim için önemli ama oda çok faul yapıyor.Henüz bitirdiği maçı yok.Buda çok tehlikeli.

Bugün tufan,mitchell,graves ve fihct çok etkiliydi.onun dışında diğerleri vasatı asamadılar.Onun içinde maç çekişmeli geçti.
Hakemler çok kötüydü.Artık doğru düzgün hakemler istiyoruz maçlara yazıktır bunca emeğe.

Son sözde FİHCTe geldiğinden beri demediğimizi bırakmadık.Forumda bile inanılmaz kavgalar çıktı.Ama bugünden sonra bu isime saygı duymalıyız.En azından ben artık saygı duyuyorum ve duyulması gerekildiğinin farkındayım.Umarım herkes farketmiştir bu gerçeği. :roll: Tek eliyle bile neler yaptı.
 
Bugün Murat'a,Tufan'a,Mitchell'a oyunlarından ötürü çok teşekkürler.

Graves gerçektende bugünkü maçtan sonra anladımki sadece savunma adamı değil,hücum adamıda olduğunu gösterdi.Kendisi bugün pota altında en verimli oyuncumuzdu.

Fitch'e gelirsek kendisini kim eleştirirse eleştirsin bugün 3 parmağı çıkmasına rağmen büyük özveriyle yine en skorerimizdi.Özellikle son dakikalarda 2 uzunun üstünden attığı turnike ve sonrasında yaptığı fast-break bizi rahatlattı.Bu adamın sakat hali bile yetiyor zaten bize.Sonsuz teşekkürler Fitch!

Burak Sezgin'de çok büyük düşüş var ve bugün o düşüşünü sürdürdü.Maç içinde 2 tane bomboş üçlük kaçırıp ve sonra sinirli bir şekilde Perry'e yaptığı faul sonucu Sportmenlik dışı faul alması ne kadar formsuz olduğunu açıkca belli etti.

Murat Özyer'e gelince kendisi gerçektende inanıyordu maçı alacağımıza.Çünkü 10 sayı gerilere düşmemize rağmen yapılan top kayıplarına hep moral verici haretler yaptı.Ayrıca o gerilerde olduğumuz anlarda mola almayarak ne kadar takımına güvendiğini ispat etti.Bravo Murat hoca!

Şimdiden maçta oynayan oynamayan her oyuncumuza ve teknik ekibimize galibiyetten ötürü kutlarım!
 
Herkes Fitch diyor ama biraz da görünmeyen kahramanlardan bahsedelim. Fitch'e de helal olsun ya, bu adam kimseyi takmıyor diyenlere de kapak olsun. Adam sakat sakat oynadı, müthiş savunma yaptı ve en kritik anda top çalıp, kolay 2 sayı kazandırdı. Bu adam seneye gidecekse benzer niteliklerde bir yıldız Amerikalı getirmemiz gerekecek, boşluğu biraz zor dolar.

Fatih her ne kadar hücumda pek gözükmese de savunmadaki yardımlara gidişi ve son saniyede Radoseviç'e yaptığı blokla maçı getirdi.

Jeff Graves özellikle 3. periyotta Fitch kenardayken pota altında üst üste aldığı hücum ribauntları ve yaptığı sayılar ile takımı ayakta tuttu. Devre arasında Graves ribauntları alırsa kazanırız demiştim, hakkaten öyle oldu.
Yine de, faul problemi devam ediyor Graves'in.

Tufan Perry'e ve zaman zaman Radoseviç'e yaptığı savunma ile rakibin önemli silahlarına az barut verdi. Hücumda da kritik şutları soktu fakat kaçırdığı bir kaç boş şut var. Murat Kaya da özellikle zaman zaman ikili oyunları çok iyi oynatarak pota altında kolay sayılar bulmamızı sağladı.

Cemal çok sert savunma yaptı, ama Fatih ile ortak bir özellikleri var; zor hareketleri yapıp kolay atışları kaçırıyorlar. Ya çık vur smacı çok mu zor. Veya yumuşacık bırak top kendi girer zaten. Biraz da fundamental eksikliğinden sanırım.

Şimdi de kötüler. Burak kaptan'ı üzülerek 1 numaraya koyacağım. Oyunda kaldığı süre boyunca hiç bir şey yapmadı. Biri boş olmak üzere iki atış yakaladı, ikisini de kaçırdı. Kaptan nolur kendini oyuna ver biraz.

Takıma iyi katkı yapmış olabilir ama Mitchell da bence kötüydü.Özellikle kritik anlarda (3 pozisyon sanırım) dengesiz ve acele şutlar kullanarak hem hücumlarımızı harcadı, hem de bir pozisyonda 3. çeyreğin son topunu Banvit'e vermiş oldu. Gerektiğinde frene basmasını öğrenmesi gerekiyor.

Efes ve F5 maçlarından birini kesinlikle almamız lazım. Bunu yapacak kapasitemiz fazlasıyla var. Efes'i şu haliyle yenebiliriz, F5'i de dolu bir Ahmet Cömert'te (tabii ki bilinçli bir taraftar kitlesiyle, hiç bir olay çıkarmadan, hiç bir tahrike kapılmadan) yeneriz diye düşünüyorum.
 
Holman'ı gören var mı arkadaşlar... Ben şahsen benchtede de göremedim.
 
Murat Kaya'nın sürekli yavaş ayaklarından ve dolayısıyla penetre yapamadığından yakınıyordum. Banvit'in takımca berbat savunmasına Murat'ın hızı fazla bile geldi. Her penetresinden sayı bulduk. Can'ın bahsettiği görünmeyen kahraman Murat..
 
maça çok kötü başlamamıza rağmen 3. periyottaki oyunumuzla maçı kazanması bildik.Fitch e hayran kaldım bugün.çok özverili oynadı.kendi adıma teşekkür ediyorum.Graves olsun Murat olsun, Tufan olsun ,Mitchell olsun bugün çok iyi oynadılar.güzel bir galibiyet aldık Banvit deplasmanı çok önemliydi.haftaya karşıyaka deplasmanı var bizim bu moralle onları da devireceğimizi düşünüyorum.
 
Yiğit Pazar' Alıntı:
ben anti fitch kavramını kabul etmiyorum burdakilerin cogunlugu gs taraftarı sadece fitch in bazen gereksiz atışları ve top kayıplarına sinirlenmiş olabilir ben de bazen sinirleniyorum ama asla fitch e karrsı olmadım diger gs taraftarları da öyle düsünüyordur o gs nin bir parcası bugün de müthişti

lafım kesinlikle size değildi.sürekli fitchi eleştiren ama iyi yanına söylemeyen bazı kişilereydi.

bu arada Mitchell hiç benchte oturdu mu?
 
Takım bugün ii mücadele etti.Hepsini tek tek tebrik etmek gerekiyor.Özellikle 2 kere oyun içinde sakatlanmasına rağmen oyunu bırakmayıp oynayan Fitch'e helal olsun.Herkes çok iyiydi.Sadece kaptanın takımı sevdiğini gerçek gslı olduğunu biliyoruz ama attığı gereksiz üçlükler ve son dakikalarda yaptığı her ne kadar kasti faulde olmasa gereği yokken yapması ciddi anlamda takımı son dakikalarda zor duruma düşürdü.Yine de kazanmasını bildik.Artık önümüzdeki maçlara bakacağız...
 
Galatasaray zorlandı: 77-74

Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Cafe Crown, deplasmanda Bandırma Banvitspor'u 77-74 yendi.

Baştan sona büyüt çekişme içinde geçen maçın ilk periyoduna, ev sahibi ekip iyi başladı. İyi savunma yaparak rakibine sayı şansı vermeyen Bandırma Banvitspor, Radoseviç, Long ve Caner'in bulduğu sayılarla 2. dakikayı 9-0 önde geçti.

İlerleyen dakikalarda konuk takım, ağırlıklı olarak Fitch ile sayılar bularak, 5. dakikada farkı 5 sayıya (12-7) indirdi. Periyot, ev sahibi takımın 19-12 üstünlüğüyle sona erdi.

2. periyot, karşılıklı basketlerle başladı. Mitchel ile üst üste sayılar bulan Galatasaray, 13. dakikada farkı 4 sayıya (23-19) kadar indirdi. Savunma ve hücumda toparlanan ev sahibi takım, Ersin, Edwards ve Perry'nin sayılarıyla devre sonunda 7 sayılık farkı yakaladı: 40-33

3. periyotta son 4 dakikaya 47-46 önde giren Bandırma Banvitspor, skor üstünlüğünü koruyamadı. Konuk takım, Mitchell ve Graves ile bulduğu sayılarla periyotu 57-51 önde kapadı.

Son periyotta seyircisinin de desteğini alan Bandırma Banvitspor, maçın bitimine 3 dakika kala 70-69 öne geçti. Oyun boyunca 3 kere parmağı çıkan Fitch ile peş peşe sayılar bulan Galatasaray Cafe Crown, skoru 77-74 yaparak tekrar öne geçti. Radoseviç, son saniyede kullandığı 3 sayılık atıştan sonuç alamayınca ev sahibi takım, maçı 77-74 kaybetti.


SALON: Kara Ali Acar
HAKEMLER: Serkan Emlek, Ersan Ergüler, Serdar Ünal
BANDIRMA BANVİTSPOR: Perry 13, Long 13, Caner 14, Onur 3, Radoseviç 10, Edwards 9, Bekir 7, Ersin 5, Ümit, Önder
GALATASARAY CAFE CROWN: Mitchell 15, Tufan 14, Fitch 21, Fatih 4, Graves 18, Cemal 2, Burak, Murat 3, Tolga, Altay x
1. PERİYOT: 19-12
DEVRE: 40-33 (Bandırma Banvitspor lehine)
3. PERİYOT: 51-57
BEŞ FAULLE ÇIKANLAR: 36.55 Graves (Galatasaray Cafe Crown)
 
Maçın Burak'ın oynamadığı bölümlerinde çok iyi savunma yaptık.Graves-Cemal-Fatih üçlüsünden ikisi oynayınca çok sert bir pota altına sahip oluyoruz;ancak ne zaman kaptan girse onun oynamadığı bölümlerin aksine savunmada sıkıntı çektik,zaman zaman fazla hücum ribaundu verdik.Burak'ın bu kadar oyunda kalmasının da yanlış olduğunu düşünüyorum,maçın sonunu Cemal'le getirmeliydik.Kendisinin maç tecrübesi kaptanın yanında solda sıfır kalır belki;ancak bugün savunmada çok başarılıydı.Bu arada kaptana olan eleştirilerimin kaçan üçlüklerle alakası olmadığını belirteyim,maç sırasında bunları yazmayı planlıyordum.
Holman gidici gibi,yapılacak skor üretebilen,savunması fena olmayan bir pota altı oyuncusunu transferinin takıma çok şey katacağını düşünüyorum.Özellikle yüksek post civarından şut sokabilen bir uzun olursa,top alçak postta Graves'e indiğinde daha kolay sayı bulma imkanı buluruz.
Fitch'e ise herkes gibi çok teşekkür ediyorum.Geldiğinden beri en efektif oynadığı maç oldu bence.Hep böyle oynasa hiçbirimizin lafı olmaz zaten.
Kısa rotasyonumuzun darlığı ise çok büyük bir sıkıntımız.Mitchell ve Tufan çok uzun süre sahada kalıyorlar.Geçen haftada yazmıştım,bunu çözmek için ortada bir yol görünmüyor.
 
Bence bir çözüm yolu var. Ben 4. transferi pota altına değil de 3 numaraya yaparım..Sut sokabilen ortalama savunmacı cok iş yapar.Ayrıca tufan'ı çok dinlendirir.Bazen Mitceall çıkar Fitch Murat Yabancı olabilir. Murat'ta arada oynar.Fitch'i dinlendirir.Tufanı dinlendirir.Yoksa Tolga ve Mithatla dönmez bu iş...
 

Üst