Banvitspor : 74 - Galatasaray CC: 77

Fitch'i zaten biliyorduk ama Graves'in iyi oynaması beni çok sevindirdi.Ancak Fb maçında oyunda kalması gereken bir isim, o yüzden faullerine dikkat etmesi ögretilsin.

Bazı arkadaşlar Kaptan hakkında çok kötü konuşmuşlar. Burak iyi ki süre almadı ne demek? Burak'ın ''muhteşem'' dediği taraftar bu özellikleriyle övgüyü hak etmez. Bizim için çok şey yaptı, unuttunuz mu son dakikalardaki ceza skorlarını? Benim hala gözlerimin önünde dipten attığı üçlükler... Burak hırsıyla o formayı hak ediyor, iyi bir Galatasaraylı... İki maçtır kötü oynadı ama bu hiçbir şeyi değiştirmez. Gün gelir, Burak maçı alır.
 
takım olarak iyi savunma yaptık gerçekten bu çok iyiydi çünkü bir takım devamlı atarak kazanamaz savunmaylada maç kazanmak önemli.Biz ikisini çok dengede yaptık.Fitch iyi oynadı gerçekten hakkını vermek lazım,tufan her zamanki gibi,mitchell geçen haftadan iyiydi yalnız cemal pota altında biraz daha kendinden emin olsa daha iyi olacak.Gravse hakkında daha tam net konuşamıyorum,çok kolay faul alıyor ve çok sinirli bir oyuncu her an patlayabilir bir yerde,keskin sirke küpüne zarar misali bir gün inanılmaz bir olayda çıkarabilir,çok enterasan bir oyuncu yalnız uzun bir oyuncu için faul atışları çok iyi özellikle holman ile kıyaslarsak :) Burak konusunda Cem'e katılıyorum performanslar iniş ve çıkış gösterebilir ama kaptanlık ayrı bir olay bunu böyle algılamak lazım.Takımızın değerleri çeşitli branşlarda ayaklar alındığı bir ortamda burağa daha da sahip çıkmamız lazım ,ama bu aralar inişte ve bunada katılıyorum.
 
Arkadaslar ben bu forumdaki yorumlari surekli takip ediyordum. Ancak bugun cevap yazma ihtiyaci duydum.

Takimin butcesi icinde degerlendirdiginizde su anda Fitch'den daha iyi bir oyuncu bulma sansimiz var mi? Yok.

Kaldi ki ligin diger 2 numaralari icinde degerlendirelim, Efesteki Nicholas olsun diger 2 numaralar olsun ne oynuyor bir de ona bakalim. Ustelik Fitch bana sorarsaniz ligdeki en azimli savunmacilardan biri.

Ben takimin daha iyi bir yere gelmesindeki tek engelin uzun rotasyonu degil 1 numaradaki yetersizlikten kaynakladigini dusunuyorum. Ancak Mitchell'a da soylecek fazla birsey yok, tamam kapasitesi sinirli, takimi oynatacak becerisi de sinirli ancak adam da mac boyu oynuyor kardesim. 40 dakika sahada ustelik savunmasi da siritmiyor. Bu da kolay bir is degil ki. Burada Mithat'in biraz daha kendini takima vermesi gerekiyor en az 10 dakika sure almasi gerek. Kaldi ki Alman milli takiminda bunu yapiyordu. Besiktasta da fena oynamiyordu.

Graves'in ilk macinda belli olmustu nasil oyuncu oldugu. Su anda pota altinda ligde onunla bogusabilecek oyuncu gormuyorum. Sadece Kambala vardi. O da zaten malum. Graves faul yapiyor bu dogru ancak dikkat edin bu faullerden 2 tanesi fast break keserken oldu. Yani adam geri de fena kosmuyor. Ustelik yaptigi faul kendi adamina da degil. Buradan cikan sonuc su Burak maalesef ne ribaunda giriyor, ne de adamini layikiyla tutuyor. Graves pota altinda Burak ile oynadigi anlarda hem faul sorununa girdi hem de cok hucum ribaundu verdik. Yoksa pota altinda adam paylasimi oldugunda Long veya Edwards gibi ligin diger takimlarina kok sokturen uzunlari hep Graves karsisinda cirak ciktilar. Zaten 3. periyodun baslarinda Cemal gibi veya Fatih gibi mucadeleci ve her ribaunda saldiran uzunlar olunca Graves yalniz savunma degil hucum ribaundlarini da topladi. Long gibi bir adam resmen karsisinda kedi gibi oldu. Graves'in high posttan sutu yok bu belli. Ancak oraya ciktiginda perdeleme sonrasi yapilan ikili oyunlar gercekten nefis oluyor. Bu sayede Muratin da Mitchellin da Fitchin de etkisi artiyor. Sonuc olarak Graves'i ben de cok tuttum.

Tufan icin soyleyecek soz bulamiyorum. Bugun milli takim antrenoru olsam listenin en basina kimi yazarsin desler tereddutsuz Tufan'i yazarim.

Holman yerine alinacak oyuncuya gelince. Ben de 3-4 arasi oynayabilecek posttan sut sokabilen ancak en az 2.00-2.02 lik bir adamdan yanayim. Bu yalniz takima katki icin degil hem Cemal'in hem de Fati'in suresinden kesmemek icin de iyi olacaktir. Mucadele her zaman odullendirilmeli.

Hakemler konusunda hic de bazi arkadaslar gibi bu macta fena degildiler diye dusunmuyorum. Ligin basindan beri ipimiz cekiyorlar. Gcen hafta Engin Kenermanin yaptiklarini dehsetle izlemistim. Kesinlik bize karsi gecmisten gelen bir kinlaer var bunu her zaman kusuyorlar. Bu macta da oyle anlarda oyle ters kararlar verdiler ki sasirmamak elde degil.

Sonuc olarak takimimiz inisli cikisli gidiyor. Ancak sunu da unutmayalim. Bizim de destegimizle bu taki sampiyon olabilir. Graves'in de gelmesiyle sikisan oyunu cozecek alternatiflerimiz var artik.

Yeterki savunmadaki gayretimiz tam olsun.
 
Maçı dershane nedeniyle gece izleyebildim ancak.Galatasaray taraftarının ufacık yere sıkıştırıldıgı,afederseniz de kümes diyelim yani ve Banvit'in amigolarının artistçe hareketleri bazen NTV kameralarına yakalnmış

Fitch inanılmazdı , oyun olarak değil belki ama ; o elle acayip gayret gösterdi.Acı çekmesine rağmen girdiğinde sıkışan oyunu açtı.Asist ve sayılarıyla Banvit'e hep sıkıntı oldu.

Tufan 'ı anlatmak için çok kelime lazım.Bu ne istikrar yahu.Her maç iyi oynanmaz ki.Hem hücumda hem savunmada kilit rol üstlendi.Takımda gördüğüm en hırslı oyuncuydu Tufan Ersöz.Şu an All-Star oylamasında çok düşük oy almış komedi yani,orda olmayı sonuna kadar hakeden bir oyuncu Tufan,bu da All Star TBL'in ne kadar berbat ve boş bir organizasyon olduğunun göstergesi.

Uzun rotasyonunu iyi kullandık.Toplam 24 sayı '''' 5 asist '''' lik bir katkı verdiler.Jeff Graves de bazen savunmada aksadı ama hücumda çok iyiydi.Sonrasında savunmayı da topladı 9 ribaundla kılpayı double double ı kaçırdı.

Hücumlarda Burak Sezgin Fatih'i yönlediriyor şuraya şuraya diye,bu belki burak'ın kaptanlığı ve liderliği açısından iyi ama Fatih için soru işaretleri var.Setleri oynamayı bilmiyorsa artık,öğrenemediyse ...Biraz daha kitap okumalı :)

Çok önemli bi maçı aldık.Bjk Daçka maçının durumu nedir tekrar edilecek mi bilen varsa bilgilendirsin?
 
Moral verici, gecen haftaki BJK maglubiyeti sonrasi yeniden ayaga kalkmamizi saglayan bir galibiyet oldu. Birkac not da benden:

1- Fitch ilk defa yetenekli olmanin disinda lider ozellikler tasidigini gosterdi. Sakat sakat, aci cekerek oynadi ve galibiyetteki en onemli oyuncu oldu. Ilk yarida skora tutunmamizi saglayan oyuncuydu. Ikınci yarinin onemli kisminda kenardaydi, sonlarda oyuna girdiginde ponce cok zor bir turnike atti, sonra da caldigi top ve attigi bos turnike ile maci kazandiran oyuncu oldu.

2- Jeff Graves orta meafe sutu hic olmasa da , guclu ve dengeli potaya yonelisi ve vasat ustu sirti donuk oyunuyla takima ciddi katki sagladi. Karsisinda oynayan Art Long ve Corsley Edwards (ben dahil) cogumuzun Graves'e tercih edecegimiz oyunculardi ama mact aGraves her ikisine de agir basti. Faullerini biraz daha iyi ayarlayip oyunda kalma suresini arttirdikca katkisi daha da artacaktir.

3- Burak takima giderek zarar vermeye basladi. Dunu macta takima katkisi sifirdi, ustelik en kritik andaki sportmenlik disi faulu ile Banvit'in umutlanmasini sagladi. Muthis bir sorumusuzluk icinde ve bu bir takim kaptanina hic yakismiyor.

4- Siralama nasil olur bilmiyorum ama artik bell oldu ki, BJK ile biz 4 ve 5. olup playooff'ta eslesecegiz. Hollmann'in yerine orta mesafe sutu da olan3-4 oynayabilen bir oyuncu bulabilirsek hedef yukseltebiliriz.
 
>önemli bir galibiyet aldık.ama asıl kazancımız fitch'in özverili davranışıydı.
>tufan savunmada ve attığı kritik 3'lüklerle büyük katkı yaptı.murat da skor olarak değilse de oldukça faydalı işler yaptı.
>graves'in ne yapıp ne yapamayacağını gördük.orta mesafe şut atmayacak ama onun üzerine yapılacak ikili oyunlar olmalı.fauller konusunda biraz dikkatli olursa takıma gereken katkıyı yapacaktır.müdafa ribauntlarına biraz daha konsantre olmalı.bu tabi diğer oyuncular için de geçerli.
>fatih için söylenecek birşey yok aslında kapasitesi bu..çok fazla gelişeceğini sanmıyorum.cemal ise graves'in gelişiyle kendini bırakmış gibi..
>burak bir kaç haftadır çok formsuz ve gereksiz yere sinirli.takıma zarar veriyor.o tecrübeye yakışmıyor.Galatasaraylılığına kimsenin lafı yok ama kaptan gibi davranmalı,amigo gibi değil...
>holman'ın yerine alınacak oyuncu belirleyici olacak.bu oyuncu ya dış şutu olan bir 4 numara ya da içeriden oyun kuracak pas yeteneğine sahip orta ve uzun mesafeli şutu olan bir 5 numara olmalı..takımın iq'sunu arttıracak ve de savunmacısını 3 saniyenin dışına sürükleyecek bir oyuncuya ihtiyaç var.kabul edelim fatih zeki ve yetenekli bir oyuncu değil.cemal'in de faul problemi graves'den aşşağı kalır değil.gerçi bu iki tip oyuncuyu da bu saatte bulmak hem zor hem de maliyetli.ama takımı yarı finalden öteye ancak böyle bir takviye taşır.yoksa işler ters gitmezse zaten yarı final oynar bu takım.
>sezon başında takım daha erken kurulabilseydi yerli kadromuz biraz daha zengin olabilirdi.umarım organizasyon seneye daha oturmuş olur.ve hedef şampiyonluk olarak belirlenir.
 
arkadaşlar fitch haftaya oynayabiliyo mu?sakatlığı oynamamasına engel değil dimi?hollman sakat mı yoksa gönderildi mi veya gönderileck mi bu işi bilen varsa bizide bilgilendirirse seviniriz... :atki
 
fitchin maçı bu kadar çok istemesinin nedeni canere üstünlük sağlmak istemesi
caner ilk yarı baya hırpaladı fitchi son periodda aralarnda bşe çıktı zaten
maçtan sonrada caneri çekip konuştular tokalaşıp ayrıldılar
maçı getiren yerse bana göre banvitin en kritik yerde 1-3-1 denemesiydi köşede çok boş şut bulduk yufan ve mitchella
güzel oldu kazanmamız önemliydi
 
Cem Baba' Alıntı:
Fitch'i zaten biliyorduk ama Graves'in iyi oynaması beni çok sevindirdi.Ancak Fb maçında oyunda kalması gereken bir isim, o yüzden faullerine dikkat etmesi ögretilsin.

Bazı arkadaşlar Kaptan hakkında çok kötü konuşmuşlar. Burak iyi ki süre almadı ne demek? Burak'ın ''muhteşem'' dediği taraftar bu özellikleriyle övgüyü hak etmez. Bizim için çok şey yaptı, unuttunuz mu son dakikalardaki ceza skorlarını? Benim hala gözlerimin önünde dipten attığı üçlükler... Burak hırsıyla o formayı hak ediyor, iyi bir Galatasaraylı... İki maçtır kötü oynadı ama bu hiçbir şeyi değiştirmez. Gün gelir, Burak maçı alır.
abi kaptanı kimse kötüleyemez fakat 2 maçtır gerçekten takımın oynunu bozmuştu ben onu söylüyorum..yoksa BÜYÜK KAPTAN'IN GALATASARAY'A yaptığı faydayı kimse yapmadı..ama eminimki Büyük Kaptan'ın bir derdi vardır..
 
niye kötüleyemeyiz...?
Kaptan olması hiçbirşeyi değiştirmez benim gözümde...
taraftarı övmekle biryerlere gelinemez...
bana göre takımda formayı haketmeyen tek kişi varsa o da Burak'tır...
saygı duyun...
 
Ayrica bugun seyirciye ovguler yagdiran Burak'in 2 sene once trbiunlere tirmanip seyirciler ile kavgaya giristigini herhalde cogumuz hatirliyoruzdur.

Samimiyetle soyleyeyim, Burak'in ne oyun stilini, ne de saha icindeki hareketlerini hicbir zman begenmedim. Kendisini hic tanimam, karakteri hakkinda da birsey bildigimi iddia edemem. Ama eski ve iyi bir basketbolsever olarak Burak'in benim gozumde bittigi gun, yillar once kendisinden 6-7 cm kisa fenerabhce'li Turner'in kirik ayakla kendisini blokladigi gundur. Saha icindeki butun agresifligine ragmen Burak'in yurekli bir oyuncu olduguna inanmiyorum, icerideki mucadeleden surekli disari kacarak ucluk sut denemesi de bence bu yuzden..
 
kımse burak'a kotu bırsey demıyor. yada karlama nıyetınde degıl. zaten kısılıgı hakkında kımsenın bırsey soylemeye hakkıda yok ama. burak'ın oncekı sezonlara gore performans degerlendırmesını yaparken oyun ıcındekı oyuncu kalıtesınden habsetmekte yarar var. son ıkı sezonda burak'ın oyununun goze hos gelmesının sebeplerınden bırıde takımımızın sıradan oyuncular ıle mucadele etmesıdır bence. bu sene oyuncu profılı degısınce burak'ın bu oyuna ayak uyduramadıgı gozukmektedır. elbette bızde burak'ın cok ıyı oynamasını ısterız ama ınsan kendını gelıstırmelı bıraz. bıldım bılelı ucluk atan bı kaptanımız var maalesef.. umarım yanıltır bundan sonrakı maclarda bızı..
saygılar
 
Selim S.' Alıntı:
Burak'in benim gozumde bittigi gun, yillar once kendisinden 6-7 cm kisa fenerabhce'li Turner'in kirik ayakla kendisini blokladigi gundur.

burak konusundaki görüşlerinize katılıyorum ama benim aklımda bahsettiğiniz blok'u yiyen oyuncu olarak ömer kart kalmış. comegys'in de o maçta klasik bir bloku vardı (Panyanın iki tarafına da kolunu koyarak hem ters hem de düz turnikeyi engelleyen bir blok. Comegys oltaasını sallardı sonra da gelen sazanları avlardı.) benim aklımda burak sazan olarak comegys'e avlandı diye kalmış ama üzerinden gerçekten çok zaman geçti belki de ben karıştırıyorum.
 
Yok hocam, Ömer Kart değil, Burak. Ömer'in o yıla dek oynadığından bile emin değilim. Levo bizdeydi de yedeği kimdi acaba. Ama Burak ; kesin...
 

Üst