Basketbol Taraftarlığı Nasıl Olmalı!!

Evet arkadaşlar sizce Türkiye de basketbol taraftarı var mı? Sizce bir tezahüratın arkasın dan sesimiz kısılırcasına bağırmak ne kadar doğru? ultrAslan´ın futbol maç başlarında ayrı galipken ayrı mağlupken ayrı söylediği bir sürü tezahüratlar var bunlar doğru ama basketbol da nasıl olmalı?Spor Sergi günlerini resimlerden bize anlatılanlardan biliyoruz.Hadi bu sene Galatasaray´ın Basketbol taraftarı var Spor Sergi günleri geri döndü dedirtelim.Artık küllerimizden doğalım alevleyelim şu basketbol taraftarlığını.Bu topici açmamın sebebi salonda seyirci nasıl olmalı nelere tepki vermeli neleri alkışlamalı...
Ben başlıyorum;
En önemlisi maçı izlemek lütfen arkadaşlar maçı izleyin oyuncularımızla o anı yaşayın ki bütün tribün halinde tepki verelim olumlu yada olumsuz her an gibi bir oyuncumuz sayı smaç veya blok yaptıktan sonra alkışı abartıp kendimizi yerden yere vuralım(bunu yapmayan yoktur sanırım)
Oyuncularımızın ya da teknik heyetin hakeme itiraz etdiğinde hakeme baskı koro halinde bir uğultu
Top bizdeyken takımımıza tempo kazandırma en basit örneği yavaşdan hızlıya doğru alkış ...
Top rakipdeyken baskı (rakibin konstrasyo nunu bozma yani baskı kurma)
nacizane fikirlerimi söyledim büyüklerim dururken ne haddime (mağruz görün) ama son günlerde içime kurt oldu.Ayhan Şahenk de artık bu havayı yaklayalım basketbolun cehennemi olsun artık ayhan şahenk.Lütfen herkes kendi fikirlerini görüşlerini yazsın.
 
1)ayhan şahenkte en ufak küfür bile olmamalı
2)bu salando küfür istemiyoruz diye bir pankart hazırlanmalı
3)rakip hücumlarda ıslık kendi hücumlarımızda tempo tutturacak tezahuratlar söylenmeli
 
Maça gidenler olarak hiçbirimiz belirtmemişiz,dün hepimizin çok hoşuna gidecek bir tribün duruşu oldu bir konuda slında.Karşıyaka benchine bir şişe atıldı,hemen aredından tribün sahaya birşey atılmayacal diye tezahürata başlayıp,şişenin geldiği yere yakın yerlerde bujlunanlarada yapmayın diye işaretlerde bulundular.

Basketol syirciliği hakkında Serdar doğru şeyleri yazmış aslında.Zaman zaman rakip oyuncular ya da dünkü maçtaki gibi rakip taraftarlarla ilgilnemketen enerjimizi tm olarak takıma yansıtamıyoruz,bu konuda ilerleme lazım.Ayrıca maç kopmadığı sürece rakip hücumlarda gürültü çıkartılmalı.

Her ne kadar kabul edilmeyeceğini bilsem de,maçları koltuklara çıkmadan izlemenin gerektiğini düşünüyorum.Zaten T Blok'ta normalde de maçın nerdeyse tamamını ayakta izliyoruz,son periyot bütün salon ayakta oluyor doğal olarak o heyecanla;ancak koltuklara çıkılınca rakip yarı sahanın tribüne yakın kısmı daha geridekiler tarafından görülemiyor.Basketbol gibi anlık tepkilerin önemli olduğu bir sporda seyircinin de her an maçın içinde olması gerektiğine inanıyorum,bu da maçı izleyerek olabilir bence.

Önümüzdeki maçlarda görüşmek üzere.
 
Öncelikle seyircinin salona gelmesi lazım.Yani Galatasaray'ın 3000 kişilik salonu dolduramaması çok ayıp gerçekten.Tazahürat olayına gelince maalasef bende dahil genelde futbol seyircisi olduğumuzdan bazı alışkanlıklaırımız var.Basketbol maçları uzun tezahüratlar için futbol kadar müsait değil.anlık tepkiler vermeniz gerekiyor.Bazen bağırırken tempumuz düşüyor ve takıma destek olamıyoruz.Bu yüzden öncelikle futbol maçındaki alışkanlılkarın basket maçlarında tekrarlanmaması lazım.
 
Öncelikle oynadığımız salonun 55 ayrı yerinde LOCA olmasın Loca mıdır özel bölümler midir her ne naneyse onlar beni delirtiyor. İpekçinin de her yeri yöneticiler basketbolcu aileleri vs. nin oturması için dizayn edilmiş bağırmayan tepki vermeyen insanların oturduğu yerlerle dolu ! Ahmet cömert'te böyle bir şey vardı ama öle sahanın dibinde değildi ve doğru yerdeydi sahaya en yakın yer taraftarın bağırdığı yerdi bu yüzden her takımı etki altına alabiliyorduk.Taraftara seyirciye gelince ben kendi adıma TARAFTARIM seyirci değil ! Bence sahayı doldurmanın bağırılmadığı sürece bir anlamı yok , takımı desteklemiyorsa orda oturan kişinin hangi takımı tuttuğu mühim değil. Tezahürata gelince çok güzel coşkulu tezahüratlarımız var Ölüm varmış gibi Bu sene baskette tarih yazalım gibi Saldır Galatasaray vb. gibi. Bu tezahüratları daha fazla kullanmalıyız , küfürlü olanlara da çok öfkelenmedikçe yer vermemeliyiz ama taraftarın öfkesini bi miktar küfürle belirtmesinde kendi adıma sakınca görmüyorum.Taraftarlarla seyircilerin ayrı ayrı durması ve bağıracak adamın bütün maç bağırması , bağırmayacaksa gidip seyircilerin arasına oturması salondaki düzen açısından bence gerekli olandır.Genel olarak konuşacak olursak, çirkefliğini bir kenara bırakırsak Karşıyaka taraftarı takımına inanılmaz destek veriyor basketbolda, bence destek konusunda öyle olmalıyız ama davranışları doğru olan davranış türü değil.Takım savunma yaparken beste söylemek yerine ıslıklamalıyız koltuklara vurmalıyız hatta :) Biz hücuma geçtiğimiz gibi direkt tezahürata girilmeli.

Bütün mesajı boldlaman birşey ifade etmiyor Fırat.
X
 
maçın en kritik yerlerinde ıslık çalanlara kızıp,marş söyletmeye çalışılmalı...
anlık tepkileri yerine uzun uzun şarkılar söylenmeli...
takımın desteğe en çok ihtiyacı olduğu anlarda rakip takım seyircisine küfredilmeli...
yaklaşan fenerbahçe maçı düşünülmeden sahaya yabancı madde atılmalı...

?
 
Re:

Can Bulubay' Alıntı:
maçın en kritik yerlerinde ıslık çalanlara kızıp,marş söyletmeye çalışılmalı...
anlık tepkileri yerine uzun uzun şarkılar söylenmeli...
takımın desteğe en çok ihtiyacı olduğu anlarda rakip takım seyircisine küfredilmeli...
yaklaşan fenerbahçe maçı düşünülmeden sahaya yabancı madde atılmalı...

?

Bence Hayır ;),
?
 
Taraftarımızın gereğince oyuna katılmadığı bir gerçek. Hâlâ takımı coşturmak yerine kendimizi coşturmaya çalışıyoruz. Halbuki takımı coşturmak için çalışılsa taraftar zaten takımla birlikte coşacak ve zevk alacak.

Durmadan marşlar söylemek marifet değil. Belli bir süre sonra bundan ne bizim oyuncularımız etkileniyor, ne de rakip oyuncular -düşününki en önemli oyuncular yabancı!...-. Bunun yerine pozisyona göre tepkiler verilse çok daha müspet sonuçlar alacağız kanımca. Mesela Avrupa'da marka olmuş kulüp ve milli takımların seyircilerine bir bakalım. Belki totalde bizim kadar ses çıkartmıyorlar, ama gerektiği an müthiş bir uğultu çıkarak ya da o anki psikoloji neyi gerektiriyorsa onu yaparak altıncı adam gibi olabiliyorlar; gerektiğinde rakibi, gerektiğinde hakemi baskı altına alabiliyorlar... Oysa biz bazen kendi oyuncumuzu baskı altına alıyoruz!

Birde şu ayakta maç izleme hususu var tabii... Koltukların üzerine çıkmak yerine oturmayı denemek lazım. Biri kalkınca onun arkasındakininde kalkması icap ediyor, zira sahayı göremiyor... Tamam, belki çok heyecanlı olanlarımız var, fakat beli ağrıyanı var, bilmem neresi ağrıyanı var... Maçta kendi kendimize eziyet çektirmek yerine, arkamızdakini de düşünerek hareket etmemiz daha doğru olmaz mı?! Belki arkandaki kalkmak istemiyor, ama sen kalkınca o da kalkmak zorunda kalıyor!... Öyle bir pozisyon olurki yerinden zıplayarak kalkarsın, ama sürekli olarak ayakta maç izlemek de bir marifet değil, faydası yok... Sırf bu durum sebebiyle, tek başına bir köşeye çekilip maçı izlemek isteyenler var!...

Rakip seyirciyle küfürleşmek, sahaya olmadık yerde eline geçenleri fırlatmak sadece zarar verici... Açıkcası maalesef şu an "basketbol seyircisi" profilinden uzaktayız. Bu profile ulaşmak için öndeki grubun daha dikkatli olması lazımki arkadan gelenler de onlara ayak uydursun. Tribünlerimizin birçoğu üniversite öğrencisi ve genç kardeşlerimizden oluşuyor. Onların enerjisini çok daha olumlu bir şekilde kullanmak mümkün, ama...
 
Arkadaşlar ;

Oturarak ben kendi adama tezahürat yapamam.Bağırıcak olan taraftar nasılsa ayrı duruyor.Oturmak isteyen farklı yerlere kayarsa sorun olmaz.Ayrıca ayakta tezahürat hem seyriciyi daha motive ediyor hemde sahadan görüntü olarak daha etkileyici oluyor.
 
geçen sene küçük tribün vardı ya ben hep orda en ön saflarda oluyordum ismini bilmiyorum ama bi tane 40 yaşlarında bir ultrAslan vardı ve taraftarlara bakıyordu maçla ilgilenmezdi ama çok iyi liderlik yapardı top rakipteyken ıslık ve yere ayak vur, top bizdeyken şarkını söyle, farkı açtıysak şov yap ve eğer derbiyse sahaya birşey atma çünkü nasılsa maç bitiminde herkes atacak o zaman atarsın misyonuyla her maçı yönetiyordu siz de bilirsiniz geçen sene süper bir taraftar vardı. artık o adamı pek görmüyorum ama ksk maçında vardı ve sonucunda tribün çok güzeldi bence böyle liderlik yapan biri gerek.
 
Re:

Emirhan Şatır' Alıntı:
geçen sene küçük tribün vardı ya ben hep orda en ön saflarda oluyordum ismini bilmiyorum ama bi tane 40 yaşlarında bir ultrAslan vardı ve taraftarlara bakıyordu maçla ilgilenmezdi ama çok iyi liderlik yapardı top rakipteyken ıslık ve yere ayak vur, top bizdeyken şarkını söyle, farkı açtıysak şov yap ve eğer derbiyse sahaya birşey atma çünkü nasılsa maç bitiminde herkes atacak o zaman atarsın misyonuyla her maçı yönetiyordu siz de bilirsiniz geçen sene süper bir taraftar vardı. artık o adamı pek görmüyorum ama ksk maçında vardı ve sonucunda tribün çok güzeldi bence böyle liderlik yapan biri gerek.

Ömer abi yi diyorsun sen :)
 
Re: Re:

Aydın Aksu' Alıntı:
[quote="Emirhan Şatır":862b9]geçen sene küçük tribün vardı ya ben hep orda en ön saflarda oluyordum ismini bilmiyorum ama bi tane 40 yaşlarında bir ultrAslan vardı ve taraftarlara bakıyordu maçla ilgilenmezdi ama çok iyi liderlik yapardı top rakipteyken ıslık ve yere ayak vur, top bizdeyken şarkını söyle, farkı açtıysak şov yap ve eğer derbiyse sahaya birşey atma çünkü nasılsa maç bitiminde herkes atacak o zaman atarsın misyonuyla her maçı yönetiyordu siz de bilirsiniz geçen sene süper bir taraftar vardı. artık o adamı pek görmüyorum ama ksk maçında vardı ve sonucunda tribün çok güzeldi bence böyle liderlik yapan biri gerek.

Ömer abi yi diyorsun sen :)[/quote:862b9]Evet Ömer abiydi iyi tarif edebilmişmiyim? Hem de eklemek gerek çok nazlıydı, iyi üçlü çektirirdi ve bazen şarkılara uymayanları rezil eder ağlatırdı.
 
Re: Re:

Emirhan Şatır' Alıntı:
[quote="Aydın Aksu":08b1c][quote="Emirhan Şatır":08b1c]geçen sene küçük tribün vardı ya ben hep orda en ön saflarda oluyordum ismini bilmiyorum ama bi tane 40 yaşlarında bir ultrAslan vardı ve taraftarlara bakıyordu maçla ilgilenmezdi ama çok iyi liderlik yapardı top rakipteyken ıslık ve yere ayak vur, top bizdeyken şarkını söyle, farkı açtıysak şov yap ve eğer derbiyse sahaya birşey atma çünkü nasılsa maç bitiminde herkes atacak o zaman atarsın misyonuyla her maçı yönetiyordu siz de bilirsiniz geçen sene süper bir taraftar vardı. artık o adamı pek görmüyorum ama ksk maçında vardı ve sonucunda tribün çok güzeldi bence böyle liderlik yapan biri gerek.

Ömer abi yi diyorsun sen :)[/quote:08b1c]Evet Ömer abiydi iyi tarif edebilmişmiyim? Hem de eklemek gerek çok nazlıydı, iyi üçlü çektirirdi ve bazen şarkılara uymayanları rezil eder ağlatırdı.[/quote:08b1c]

haydaaa :)
 
Evet Ömer abi iyiydi..Graves için söylediği tezahürat hariç :)

Ömer abinin abisi vefat etmişti..1-2 maç yoktu ortada bu yüzden..Bu maçta yerini aldı..Yavaş yavaş maçlarda boy göstermeye başlayacaktır yine..
 
1) Hücumdayken hakemi etki altına alabilecek kadar yapılan faulleri gosterebilmek
2) Savunmadayken defence (defans) tarzı tempolu bir soyleyis ya da ıslık ozellikle tam sut atılırken cıkan yogun bir ıslık cok etkili olur
3) Serbest atıslarda dikkat bozacak hareketler bu tarz balonlar ya da kornalar var
4) Biraz fark acılmaya basladıgında takımı ateslemek cünkü rakip o sırada dumur olmus durumdadır
5) Eger fark yiyorsak tempoyu yavaslatmak. Bu sayede karsı taraf farkı hızla arttıramaz
6) Eger biz farkı kapatıyorsak direk cosku vermek
7) Her mac salonu doldurmak
8 ) Mac baslarken oyuncuları cagırıp alkıslamak mac bittiginde sonuc ne olursa olsun yine onları alkıslamak ve paylasmak
9) Maca tanıdıklarımızı da goturmekve yeni bir taraftar nesli yetistirmek.
10) Oyunun kurallarını ogrenip hakemi dogru yerde baskı kurmak cunku hakemler bundan cok etkileniyor
Ozur dilerim biraz uzun oldu
 
Bence top rakipteyken çok bağırmak çağırmak mantıklı değil. Çünkü rakip zaten ezberden hücum ediyor guard oyunu gösteriyor antrenmanda çalıştıklaır gibi hücum ediyor fakat defansın bu arada konuşması gerekiyor ve defans oyuncularına çıkarılan seslerden dolayı rahat duyamıyorlar.
ama atış anında yaratılacak bir uğultu etkili olabilir...
 

Üst