Ki dediğiniz gibi altyapı takımları kapatılıp 1'er trilyon tasarruf sağlansa salon takvimi de rahatlar bütçeler de...
Altyapı maliyetleri bu miktarlarda ise, zaten zarardayız fazlasıyla. Bunun utanılacak bir tarafı da yok. Altyapimız yok diye kimse bizi ayıplamaz. Ülkemizde hem basketbol da hem voleybol da çok değerli altyapılar fazlasıyla mevcut. Futbolda bile Altınordu gerçeği var.
Ayrıca altyapı konusu bilimsel olarak incelenmesi gereken, kısa/orta/uzun vadeli planların oluşturulması gerekli bir alan.
GS Basketbolunun altyapıya ihtiyacı olmadığına inanıyorum.[/QUOTE]
Aynen öyle üstat genelde altyapılar para iç etmek için kullanılır bizim gibi büyük camialarda. Niye tarihimizde altyapıdan çıkmış isimler mi efsane olmuş yoksa başta darüşşsafaka, galatasaray ve vefa liselerinden çıkmış efsaneler mi? Ki 90'lardan bu yana camiamızla özdeşleşmiş bir altyapı oyuncumuz yok.
O zaman bu alemin kerizi biz miyiz? 30 senedir bir top sektirici çıkarama ama çözümü yabancıları kovmada bul
Bu art niyetten başka bir şey değil ki altyapıdan çıkanların diğer branşlarda nasıl ahlaksızlaştığını başta arda turan örneğinden olmak üzere biliyoruz.
Bütçelere gelirsek ben de 2015 bütçesi var orada kadın ve erkek basketbol takımlarının altyapı gider kalemler toplamı 430 milyardır. Basit bir (tefe+üfe)/2 lik bir aritmetik ortalama alıp bunu 2018'e güncellesek zaten sadece enflasyon etkisiyle 570 milyar yapar.
Buraya dikkat altyapı giderlerinde bu takımlarda çalışan idari ve teknik mavi-beyaz yakalı personelin ücret gideleri yok. Bunlar kümütalif olarak personel giderleri kaleminde işleniyor.
Bugün itibariyle kadın altyapı takımımız olan gelişim basket'te 1 idareci-2 antrenör-1 istatistikçi-1 fizyoterapist-1 masör olmak üzere toplam 6 personel;
Erkek altyapı takımımız olan u-18'de de 1 idareci-3 antrenör-1 istatistikçi-1 fizyoterapist-1 masör olmak üzere toplam 7 personel;
Basketbol okullarımız olan GS Basketbol Akademisindeyse 10 idari personel bulunmaktadır...
Böylece 2017-2018 senesini baz alırsak bunların mavi yakalıları agi hariç brüt (işsizlik-prim-stopaj-maaş) olarak 4.200 tl maaş almaktadırlar...
Orta segment beyaz yakalı personel ise brüt olarak kelle başı 7.000 tlye mal olmaktadırlar...
Üst segment idareciler ise brüt kelle başı 10.500 tlye masraf çıkarmaktadırlar...
Üst segmentin yıllık maliyeti 0.5 trilyon; orta segmentin ki 1.1 trilyon; mavi yakalıların ki ise 0.3 trilyondur.
Diğer altyapı masraflarını da toplayınca yıllık 2.5 trilyonluk bir maliyet çıkmaktadır!!! Heyhat 1 adet irem naz topuz üretsin diye yıllık 2.5 trilyon verip irem naz topuz denen kişinin maaşını ödeyememek ne demektir
Hırsız Var!!! Hem de 20 senedir var...