Basketbolda Şike

FB maçıda bitti artık Semih-Recep kankalar ve hakemlerde emeği olan ve emeğinin diyetini isteyen Nedim için Galatasaray Spor Klübünün mevcut başkanının akıbeti ile ilgili başka klüplerin yöneticileri ile sinkaflı sohbete ortak olan faal basketbol hakemi için tüm olup bitenleri görmezden gelen TBF için söylenecek sözler vardır umarım.

Bu arada F.Bahçe bu çıkan olaylar için ne ceza alacak çok merak ediyorum. Bakalım saha kapamaya yürekleri yetecek mi ?

Not: F.Bahçe'nin bundan sonra ki ilk iç saha maçı Anadolu Efes'le.

aşkan Ünal AYSAL ateş üfleyerek söner ve küme düşmeye bir defacık af olsun dedi.

Hani Uefa kolumuzu keserdi başkanım. Böyle futboldan da böyle spordan da ve böyle yöneticilerden de utanıyorum.

Siz ekranlara çıkıp adamlık dersi verirken utanmayacaksınız belki ama ben sizin adınıza utanacağım.

Ünal Aysal böyle bir şey demez. En azından biz öyle tanıdık onu, şike konusundaki kararlı duruşundan dolayı.

Her konuda sağlam delil sunmak lazım; ama ciddi konularda kaynak belirtirsek fena olmaz.

Yorum yaparken de, kişilik sorgulaması yapmayalım.

aşkan Ünal AYSAL ateş üfleyerek söner ve küme düşmeye bir defacık af olsun dedi.

Hani Uefa kolumuzu keserdi başkanım. Böyle futboldan da böyle spordan da ve böyle yöneticilerden de utanıyorum.

Siz ekranlara çıkıp adamlık dersi verirken utanmayacaksınız belki ama ben sizin adınıza utanacağım.

Rüyanda mı gördün?Aziz yıldırımla mı karıştırdın?

Yahu oynanan oyunun farkında değil misiniz. Adamlar Platini yi bile ayarladı. Seneye Uefa ' da başkanlık seçimi var ve Turki Cumhuriyetler kozu ile çok güzel bir lobi çalışması yapıldı siyasiler tarafından. Sonra Ünal AYSAL hatrı sayılır kişiler tarafından mesaj gönderildi ve olay tatlıya başladı. Sonuç fb -23 puan cezası ve yola devam.

Tamam diyelim ben haksızım ve yalan söylüyorum. O zaman üzerinden 7 ay geçmesine rağmen ve iddianamede açıkca belli olmasına rağmen hangi yönetim kurulu üyemiz ( bırakın yönetimi camiadan herhangi birisi ) basketbolda şike ile ilgili bir beyanat verdi. Hakan ÜSTÜNBERK ailevi nedenlerden dolayı istifa etmişti değil mi?

Yalan söyleme olayı değil bu. Bir sürü haber duyuyoruz. Ben de okuyorum her gün bir şeyler. Ama ne kadar doğru olduğunu, haberi bizzat görmediğimiz sürece bilemiyoruz.

Kaldı ki, Ünal Aysal'ın bu konudaki duruşundan döneceğini sanmıyorum.

Hakan Üstünberk'in istifa sebebinin ailevi olmadığını düşünüyorum ben de. Bu, yönetimdeki bir aksaklık olabilir. Şike olayıyla karıştırmamak lazım.

Yahu oynanan oyunun farkında değil misiniz. Adamlar Platini yi bile ayarladı. Seneye Uefa ' da başkanlık seçimi var ve Turki Cumhuriyetler kozu ile çok güzel bir lobi çalışması yapıldı siyasiler tarafından. Sonra Ünal AYSAL hatrı sayılır kişiler tarafından mesaj gönderildi ve olay tatlıya başladı. Sonuç fb -23 puan cezası ve yola devam.

UEFA'ya üye kaç Türki Cumhuriyet var ? Benim bildiğim kadarı ile Kazakistan ve Azerbaycan var sadece ...Futbol federasyonları arasında çok özel ilişkiler var mı bilmiyorum ama Türki Cumhuriyetlerle siyasi ve hatta ekonomik olarak Azerbaycan hariç öyle çok sıkı ilişkiler geliştiremedik malesef pek çoğu tek adam yönetimi ile yönetildiği için bellikide defoları olsada demokratik bir ülke ile çok da sıkı ilişkilere girmediler aslında (Demoktarik bir sisteme geçen Kırgızıstan'da yeni yönetim Türkiye ile yakın ilişkiler kurmaya başladı nitekim) Azerbaycan da kendi çıkarlarına ters düşen noktalarda direk tavrını koyabiliyor bize karşı orada sadece kardeşlik ilişkisi değil Ermenistan'a karşı bir işbirliğinin geitrdiği bir müttefik olma durumu var biz biraz orada taviz verince gardaş falan dinlemediler aba altından sopayı gösterdiler.Hal böyle iken bizim böyle bir kozumuz olduğu nereden çıktı anlamadım ki topu topu iki üye ülke onlardan Kazakistan ile öyle zaten çok sıkı fıkı ilişkimizde yok illa bir ülkenin Kazakistan kozu olacak ise bizim değil Rusyanın kozu olur ülkenin dörtte biri Ruslardan oluşuyor Rusça ikinci resmi dil sonuç olarak kurumlarda Ruslar da etkin Azerbaycan üzerinde de öyle direk ve kesin bir etkimiz olduğunu sanmıyorum olsa bile Bir biz Bir Azerbaycan büyük bir koz olmasa gerek ortada Platini'ye karşı bir muhalafet varsa seçim için şikeye göz yummanın bedeli iki ülkelik bir kozun getirisinden çok daha ağır olur sanırım (ki Azerbaycan üzerine bir etkimiz olduğuda tamamen bir varsayım)

UEFA'yı Eurovision Şarkı yarışmasıyla karıştırmamak gerekiyor. Türki cumhuriyetleri kimsenin salladığını sanmıyorum. Biz biraz kendimizi fazla önemsiyoruz galiba. İtalya-İspanya-Fransa-Almanya'nın domine ettiği bir Avrupa futbolu varken, Fenerbahçe'nin yokluğuna kimse ağıt yakmayacaktır. :)

Türki cumhuriyetler etkili olmasa da sonuç olarak delagasyon olarak oyları mevcut değil mi ? Başkanlık seçimi için direkt olarak olay içine girmiş oluyorlar. Bahsi geçtiği gibi bizi sevmiyor olsalar bile ortada bir tayyip gerçeği varken en az 15 tane ülke için Türkiyenin direkt veya en direkt olarak başkanlık seçimi için belirleyici rolü vardır. Tamam Türki cumhuriyetleri ve uefa başkanlık seçimini geçtim.

PEKİ BU ZAMANA KADAR HANGİ YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ VEYA GALATASARAY İLE ADI ANILAN ÖNDE GELENLERİMİZDEN BİRİSİNİN AĞZINDAN ''BASKETBOLDA ŞİKE'' İLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA DUYDUNUZ. Üstüne herşeyi kontrol altına alan adam bizim maça verilmedi mi ?

Türki cumhuriyetler etkili olmasa da sonuç olarak delagasyon olarak oyları mevcut değil mi ? Başkanlık seçimi için direkt olarak olay içine girmiş oluyorlar. Bahsi geçtiği gibi bizi sevmiyor olsalar bile ortada bir tayyip gerçeği varken en az 15 tane ülke için Türkiyenin direkt veya en direkt olarak başkanlık seçimi için belirleyici rolü vardır. Tamam Türki cumhuriyetleri ve uefa başkanlık seçimini geçtim.

PEKİ BU ZAMANA KADAR HANGİ YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ VEYA GALATASARAY İLE ADI ANILAN ÖNDE GELENLERİMİZDEN BİRİSİNİN AĞZINDAN ''BASKETBOLDA ŞİKE'' İLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA DUYDUNUZ. Üstüne herşeyi kontrol altına alan adam bizim maça verilmedi mi ?

Bence Türki Cumhuriyetleri geçmeyelim teorinin merkezi orası

UEFA'ya üye kaç Türki Cumhuriyet var ki ? Kazakistan ve Azerbaycan dışında var mı ?

HAngi en az 15 ülke belirşeyici olduğumuz sayabilir misiniz ?

Bizden başka UEFA'ya iki Türk Cumhuriyeti üye. Birinin arkadaşlarında belirttiği gibi nüfusunun 1/4 ü Rus ve Rusya'nın etkisi hala devam ediyor. Azerbaycan ise Sovyetler döneminde yönetimin 3 numarası olan Haydar Aliev ailesi tarafından yönetiliyor. Haydar Aliev Sovyet Nükleer başlıklarının kodlarının olduğu ve fırlatma yetkisi olan 3 kişiden biriydi. (diğerleri Gorbaçov ve Sheverdnadze'ydi) Basketbolda şike yapıldı ama daha derin deliller yok. Lakin futbol hengamesinde de bu olayın üstü örtülüyor.

Arkadaşlar basketboldaki şike olayında, adamların sponsorları da baş aktörler arasında varsa; bu olayın gündeme gelme şansı varmıdır...