Basketbolda Şike

Erkekler maçında hakemi baskı altına alma,atamaları değiştirme çabaalrı var.Bayanlarda aynı gün içinde hakem üçlüsü tam üç kez değişti Allah bilir neler oldu?

Geçen gün twitter'dan hem Gs Tv'ye hemde Arif Kızılyalın'a yazdım bu konuyla ilgili. Futbolda şike konusunda tek kelime etmiyorsunuz onu anladıkta bari kulüp ve kanal yorumcuları olarak bunun üzerine gidin yazdım. Hatta taraftarın takındığı durum içinde forumu adres gösterdim. Sabah yazdığım mesaja akşam Arif Kızılyalın'dan cevap geldi. Haklısın diyor, konunun üzerine gitmek gerektiğini söylüyor. Bende, Gs Tv'deki programkları takip ettiğimi ama hiç bir yorumcunun ve yetkililerin bu konuda konuşmadıklarını söyledim. O da, sabah programa mesaj at falan yazdı. Pazartesi sabahı Son Baskı programını izleyenler varsa twitter'dan yazsınlar, illa bizim zorlamalarımızla olacak bazı şeyler. Yoksa yetkililerin ve kulüple bir şekilde ilişkisi olanların hiç biri gitmiyor konunun üzerine.

Açıkcası arada bu kadar süre geçtiği halde şube-klüp yetkililerimizden hala ses çıkmaması ihtiyat inceleyip tam bir tepki verme yada ihmalin ötesinde birşeyler mi var kuşkusu doğurdu incelemek için yeterli süre geçmiştir sanırım bu kadar zaman ihmal de olmaz bilmediğimiz dengeleri mi var da kaşıyamıyoruz bu konuyu diye endişe etmeye başladım açıkcası.Yahu tekrar tekrar söylüyorum hakem etkilemeyi-şikeyi geçtim bir rakip yöneticisi ile faal bir hakem senin klübünü başkanının yaptığını yapamadığını başkanının geleceğini seviyele dolu bir sohbete !!!!! meze etmiş hiç birşeye tepki vermiyorsan buna ver

Sahi bizim yönetim neden bir açıklama yapmıyor. Neden konunun üzerine gidilmiyor?
her şey kontrol altında mı?

Söyle Engin kaç para aldın? tezahuratı için anons yaptırdı yaa.. Millet diğer salonlarda her türlü küfürü etsin, bizim protestomuza anons..

TBF o anonsdan dolayı bize ceza veremez. Hakkında "suçsuz" kararı çıkmamış, "takipsizlik kararı" verilmiş bir adam. Böyle bir şey yapmamışsa, dava açsın temiz olduğunun açıklanmasını istesin. Biz olanı ona sorduk, hakaret etmeden. TBF bu tarz düzeyli taraftar tepkilerine ceza vermeye kalkarsa o zaman ne de olsa ceza veriyorlar diyip taraftar eleştirinin boyutunu ve düzeyini arttırır Turgay demirel ve şürekası A.İpekçi'nin hemen yanındaki TBF binasına bile gelemeecek duruma gelirler. ÜStüne bu yıl düzenlenecel EL (kadın-erkek) organizasyonlarında daha da beter hale getirilir bizzat o taraftarlar tarafından.

Herkes haddini bilecek. Hakkında GS'ın bir maçında rakip takıma maç sattığı iddia edilen bir hakemi GS maçına vermeyeceksin!! Hatta hiç bir maça vermeyeceksin bir süre dinlendireceksin hakkındaki iddiaların sonuçlarını bekleyeceksin. Eğer Engin Kennerman ve Recep Ankaralı'ya hala maç veriliyorsa bunun tek açıklaması vardır. O da:" Evet bunların yaptıklarından haberim var FB şampiyon olsun diyerek maç yönetmelerini ben talimat verdim" demekten başka bir şey değildir.

Turgay Demirel aklını başına alacak. Bu iddialar başlayınca Emir Preldziç'e 3 maç ceza verdiler. Aynı olay geçen sene olsaydı en fazla iki maç verirlerdi onu da GS maçına denk geliyor diye 1 maça düşürüp FB'nin tam kadro çıkmasını sağlarlardı. Şimdi götleri tutuştu kararları daha adilane almaya çalışıyorlar. Oysaki Geçen seneki bizim finali geçtim yarı finalde Ömer Oğuz ve Emir'in hakemlere yaptığı hareketler sebebi ile o cezaları almaları gerekirdi.

Özetle, Turgay Demirel Efes ve FB Ülker'e peşkeş çektiği türk basketbolunu artık serbest bırakmalı ve görevinden ayrılmalıdır. Görüyoruz ki FB-Efes kendilerine geçilen bunca iltimasa rağmen, GS'ın sınırlı kadrosu ile yaptığı başarıyı (son16) yapamamış yada onunla kalmışlardır. Yani bu takımlar Türk basketbolunun lokomotifi diye lanse edilselerde daha çok engel oluşturmaktan öteye gidemediler tıpkı T.Demirel gibi.

Tez zamanda başımızdan ayrılır ve ülke basketbolu kurtulur umarım. Giden şampiyonluklarımız oldu (özellikle kızlarda) Bu pislikte payı olan herkese büyük ah anıyorum çoluğu çocuğu torunu torbası demeden hepsine ah anıyorum!

bu konuyla ilgili bizim yapabileceklerimiz bir yere karar. mailler,atılır telefonlar açılır okadar. bu konuya yönetimimizin eğilmesi lazım ve bizim emeğimizi savunması lazım. umarım yetkililer bu konuya yoğunlaşır.

Bizim yonetim neden bu konu hakkinda tek kelam etmiyor. Onlar olsa neler yapardi ya. Basit bi Nalga olayinda bile sitelerinden takipcisi olacagiz diye aciklamalar yazan adamlar. Biz neden boyle davraniyoruz anlamiyorum.

Çok haklısınız Sühan bey. dediklerinize tamamiyle katılıyorum. Ancak şunu belirtmek isterimki camia olarak bu konu üzerinde çok pasif kaldık. Nedense diğer Galatasaray forumlarında bile, bu konu yeterli düzeyde ele alınmış değil.

Bizim yonetim neden bu konu hakkinda tek kelam etmiyor. Onlar olsa neler yapardi ya. Basit bi Nalga olayinda bile sitelerinden takipcisi olacagiz diye aciklamalar yazan adamlar. Biz neden boyle davraniyoruz anlamiyorum.

NALGA olayı bu olay karşısında; devede kulak. Zürriyet, Salsabasket...vb. gibi basın organların da bile doğru dürüst ele alınmış değil. Salsa NALGA olyını şişire şişire bitirememişti.

Temiz spor diye yllardır pazarlanan basketbolun aslında futboldan bir farkının kalmadığının göstergesidir bugünkü durum. Ülker-Efes finalleri (ülker'le fener'in birleşmesinden önce) bile nasıl kavga gürültü geçerdi. Bakın nerede spor sever yazarlar. Nerede Kaan Kural, Yiğiter Uluğ, Ünal Özüak, vs vatandaş. Hani sporu seviyorlardı? Sporun içine bu kadar pislik girmiş ve hala sessizler.

Resmi tutanaklarda Fenerbahçe klüp yöneticlerinin "bizim adam" diye bahsettiği hakem Fenerbahçe maçında yine başhakem olmuş.TBF ciddi ciddi mesaj veriyor bizden hiç ses seda çıkmıyor nedeni nedir cidden merak içindeyim.

Anladığım kadarı ile geçen hafta Engin'e yapılan tezahüratın rövanşı olmuş. Gerçekten bir mesaj verilmiş. "Susun" diyorlar yani. Hem de ses seda çıkmadan!!!

Federasyon atamasını yapmış yapar o ayrı .Ama Recep çıkıp Gs lehine çalar 4-5 düdük olay kapanır hesabı var bu işin arkasında.Bir maçta ne yaptığı farketmez .Senelerdir Abdi İpekçide Caferağada bizi doğramadımı ,doğradı.Bayanlarda şampiyonlukları almadımı elimizden caferağada ,aldı.Bu adam haftanın 2 günü dereağzından antrenman yapıyormuş okadar bağlantılı artık .

Federasyona bilgi edinme kanunu kapsamında dilekçe verip, iddianame ile ilgili herhangi bir çalışma yapıp yapmadıklarını, yapıldıysa bir sonuca varılıp varılmadığını sorsak nasıl olur acaba? Dilekçeye 15 gün içinde bir cevap vermek zorunda kalırlar. Hukuk bilgisi olan renkdaşlar belki bir metin hazırlayabilirler.