Bayanlar Euroleague

Fenerbahçe 74 - Spartak Moskova 88

Spartak' ın süper kupada bize karşı mücadele eden kadrosundan tek ve en önemli farkı Diana Taurasi' idi. Lauren Jackson ve Sue Bird getirilmemişti. Başkanlarını bir suikastte kaybetmek oldukça etkilemiş gibiydi Moskova'lı oyuncuları. Koçları gitmiş, yardımcı koçları takımın başındaydı dün. Takımın akıbeti tam olarak ne olacak bilinmiyor.

Şu anda dünyanın en iyi bayan basketbolcusu diyebileceğimiz Taurasi istediği gibi oynadı (29 sayı 7 rib 6 as), attı, tuttu, attırdı, zaman zaman dalgasını geçti ve maçı aldı götürdü. Onu canlı izlemek müthiş bir keyif ama ne yazık ki salonda 100-150 kişi vardı ancak.

Maça kötü başladı Fenerbahçe ve fark bir anda açıldı, herkes maçın kopacağını ve 30' lu farklara gideceğini düşünürken iyi toparladılar. Penny Taylor, Powell ve birazda Nevlin kafa tutmaya çalıştı dünyanın en iyi takımına. Meral ve Nevriye kendini bulamamış, iyi değillerdi. Maçın bitimine 8 dakika kala Esmeral'in üçlüğüyle ilk kez (68-66) öne geçmelerine rağmen Taurasi' yi durduramadılar. Taurasi özellikle sinirlendiği anlarda maçı tek başına götürdü. İlk yarıda Begüm' ün onu sinirlendirmesi ve ikinci yarıda hakemlere takması Fenerbahçe için pek iyi olmadı. Çok iyi bir oyuncu olduğu gibi aynı zamanda basketbolun bütün pisliklerini de iyi uyguluyor ablamız. Kendisini sinirlendiren Begüm'e şuta kalktığı bir anda havadayken attığı tekmeyi hakemler seçemedi ama biz tribünden gördük. Ribaund sonraları dirsekleri de iyi çalışıyor dikkat etmek lazım.

Fowles ve Jekabsone da oldukça iyilerdi. Fowles inanılmaz güçlü bir oyuncu, erkek gibi. Zaten kendisi smaçta basabiliyor rahatlıkla.

Sonuç olarak Fenerbahçe umduğumdan iyi, Moskova' da kötüydü.
 
Sylvia Fowles şuan Dünya'nın en dominant oyuncusu. Shaq 2000'lerin başında neyse, Fowles da bayan basketbolu için şuan o durumda. Onun, Sandrine Gruda'yı düşürdüğü halleri gören biri olarak Fowles kusursuz.
 
GROUP A
TEO Vilnius 68-74 TTT Riga
UMMC Ekaterinburg 69-54 Galatasaray
Cras Basket Taranto 78-69 Ros Casares
1. ROS CASARES VALENCIA 3/1 7
2. GALATASARAY ISTANBUL 3/1 7
3. UMMC EKATERINBURG 3/1 7
4. CRAS BASKET TARANTO 2/2 6
5. TTT RIGA 1/3 5
6. TEO VILNIUS 0/4 4

TEO Vilnius 25.11. 18:45 Cras Basket Taranto
TTT Riga 25.11. 19:40 UMMC Ekaterinburg
Galatasaray 25.11. 20:00 Ros Casares
 
3-4 Aralık'ta oynanan maçlarla Euroleague'de yolun yarısını bir adım geçtik. Avrupa'nın bu en üst liginde şimdiye kadar neler olmuş bir özetini çıkaralım geçmiş haftaların.

Grup A:
Bizim de içinde bulunduğumuz bu grupta takımların belirlendiği günden beri kaba taslak bakıldığında, herkesin yeri belli gibiydi. Gerçekçi konuşmak gerekirse grupta iki mücadele var; Ros Casares ile Ekaterinburg arasında birincilik, biz ile Taranto arasında üçüncülük sırası için yarışma oluyor beklenildiği gibi. Geride bıraktığımız maçlar sonucunda sürpriz sayabileceğimiz tek sonuç Taranto'nun evinde aldığı Ros Casares galibiyeti oldu. En dikkat çekici skor ise kuşkusuz, Ros Casares'in TTT Riga'yı 118-38 ile paramparça ettiği maç. Teo Vilnius ile TTT Riga sağolsun grupta averajları uçurdular. Tüm gruplar içinde sayı farklarına bakıldığında Ros Casares ile UMMC Ekaterinburg'un ilk iki sırayı paylaştığını görüyoruz.

1. Ros Casares 5/1
2. Ekaterinburg 5/1
3. C.B. Taranto 4/2
4. Galatasaray 3/3
5. TTT Riga 1/5
6. Teo Vilnius 0/6


Grup B:
Bu grubun favorisi geçen seneki Euroleague Final-Four'unun ikincisi ve ev sahibi Halcon Avenida'ydı. Fakat işler kağıt üstündeki gibi olmadı Wisla Can-Pack 6 maçlık galibiyet serisine hem evinde hem de İspanya'da Halcon galibiyeti sıkıştırınca şu anda grup liderliğinin keyfini sürüyor. Wisla Can-Pack bu sene, kendi tarihlerinin Euroleague'deki en başarılı sezonunu geçiriyor, tarihlerinde bir sezonda aldıkları en yüksek galibiyet sayısı yediyken, bu sezon ilk altı maçta altı galibiyet aldılar. Halcon açısından bakarsak, Wisla'nın darbesi haricinde bir sorun yok. Deplasmanda Beretta-Famila'yı yenmeyi başardılar, diğer maçlarda sorun yaşamaları zor bir ihtimal zaten. Galatasaray gibi Beretta-Famila da EuroCup kazanıp bu lige gelen ekiplerden. Geçen sene Euroleague'deki çaylak sezonlarına göre daha iyi gözüküyorlar şimdilik. Grubun dördüncü sırası için Macar takımı MiZo Pécs 2010, deplasmanda galibiyetler aldığı Gospic Croatia ve ESB Lille Metropole'ye karşı bir adım önde.

1. Wisla Can-Pack 6/0
2. Halcon Avenida 4/2
3. Baretta-Famila 4/2
4. MiZo Pécs 2010 2/4
5. Gospic Croatia 1/5
6. ESB Lille M. 1/5


Grup C:
Rivas'ın ihtilali var burada. Oynadığı bir sezonla unutulmazlarımızdan olan Petra Ujhelyi'li kadrosuyla, İspanyollar 6/0 yaptılar ve grubun tepesindeler. MKB Euroleasing ve Bourges Basket şaşırtıcı performanslar sergiliyorlar. Grubun tepesinde onları görmeyi beklerken, USK Prag ile Good Angels'in gerisindeler şu anki tabloda. Kalan dört maçın üçünü içerde oynayacak Bourges daha avantajlı gibi gözüküyor ama iç saha maçlarının birinin Rivas, oynayacağı tek dış saha maçının da MKB Euroleasing karşısında olacağını söyleyeyim. C Grubu tam tabiriyle "kaynar kazan", geçen sene Final-Four başarısı gösteren MKB Euroleasing ve "Euroleague" adını aldıktan sonra Kupa 1'i, en çok kazanan iki ekipten biri olan Fransızlar gruptan çıkamama tehlikesi ile yüz yüze. Gruptaki en rahat takım KSSSE AZS-PWSZ Gorzow, harikulade isimleriyle grubun son sırasında yer alıyorlar çok şükür ki. Tur atlarlar filan o isimle uğraşılmaz. Tek galibiyetlerini dikkat çekici bir skor (49-39) ile Bourges karşısında aldılar. Sadece 49 sayı atabildiğin maçı 10 sayı ile kazanmak güzel bir duygu olmalı.

1. Rivas Ecopolis 6/0
2. USK Prague 4/2
3. Good Angels 3/3
4. Bourges Bas. 2/4
5. MKB Eurole. 2/4
6. PWSZ Gorzow 1/5


Grup D:
Fenerbahçe'nin grubunda, Spartak Moskova ilk göze batan takım, son dört yıldır içinde bulundukları tüm Avrupa Kupalarında olduğu gibi. Büyük ihtimalle yine finalde tamamlanacak yürüyüşlerinde ilk adımı da sağlam attı Ruslar. Şu ana kadar oynadıkları 5 maçı da kazandılar. Onlara diyecek sözümüz yok zaten, bir alt basamağa baktığımızda Fenerbahçe'yi görüyoruz. Sarı-Lacivertliler ilk üç maç sonunda 2 mağlubiyet almalarına karşın, sonrasında kazandığı peş peşe 3 maç ile grupta ikinciler. Brno da Fenerbahçe ile aynı galibiyet-mağlubiyet sayılarına sahip. Caferağa'da oynanacak Brno maçı F.Bahçe adına ikincilik için en önemli maç olacak. İkincilik sırası için bu maç haricinde baktığımızda, kalan dört maçın üçünün içerde olması Fener'in, Spartak ile maçlarını tamamlamış olmaları Brno'nun avantajı. Dördüncülük sırası için Lotos en ciddi aday. Yıllardır bu ligte mücadele ediyorlar, son yıllarda EuroCup'ta bile ağırlığını hissettiremeyen Tarbes GB ile Szeviép karşısında üst tur için avantaj Lotos'ta.

1. Spartak Moskova 5/0
2. Fenerbahçe 4/2
3. Frisco Sika Brno 4/2
4. Lotos Gdynia 2/4
5. Tarbes GB 1/5
6. Szeviép Szeged 1/4


Altıncı maçlar sonunda Spartak'ın bir maç eksiğini de göz önüne alırsak, genel tablo böyle şekillendi:

1. Rivas Ecopolis 6/0
2. Wisla Can-Pack 6/0
3. Ros Casares 5/1
4. Ekaterinburg 5/1
5. Spartak Moskova 5/0
6. Halcon Avenida 4/2
7. USK Prague 4/2
8. C.B. Taranto 4/2
9. Baretta-Famila 4/2
10. Fenerbahçe 4/2
11. Frisco Sika Brno 4/2
12. Galatasaray 3/3
13. Good Angels 3/3
14. MiZo Pécs 2010 2/4
15. Bourges Bas. 2/4
16. Lotos Gdynia 2/4

http://sarayinsultanlari.blogspot.com/2 ... -baks.html
 
Biz S.Moskova'dan eksik kadromuzda 30 küsur fark yediğimizde gülenler tam kadro çıktıkları maçta 103-59 yenilerek 44 sayı fark yemiş. Daha önceki S.Moskova maçlarında da 25 ten az yememişler. Hani derler ya, dinime küfreden bari müslüman olsa. Aynen o durum işte.
 
Şu andaki sıralamalar kabaca şöyle;

Ekaterinburg 8-1
Ros Casares 7-2
Taranto 5-4
GALATASARAY 4-5

Wisla 8-1
Salamanca 7-2
Beretta Famila 7-2
Mizo Pecz 3-6

Rivas Ecopolis 7-2
Kosice 5-4
Bourges 4-5
USK Prague 4-5
Euroleasing 4-5
Gorzow 3-6

Spartak Moscow 9-0
Fenerbahçe 6-3
Sika Brno 5-4
Lotos 3-6
Tarbes 2-7
Szeviep 2-7

7-2'lerden biri ile eşleşeceğiz sanırım.
 
Kerem Prag ve Euroleasing yanlış hatırlamıyorsam, birbirleriyle oynuyorlar. Haftaya kazanmamızın zor olduğunu varsayarsak, o takımlardan birine zaten geçileceğiz. Aynı grupta, Bourges Basket son hafta grup birincisi Rivas Ecopolis'le oynayacak. Kaybederlerse galibiyet sayılarımız aynı olur; ama averajda avantajlılar bize karşı, 10 sayı kadar kabataslak baktığımda.

Pecs, grup sonucusuyla oynayacak. Biz kaybeder, onlar kazanırsa, galibiyet sayıları eşitlenir. Kafadan topladığım kadarıyla 19 sayı öndeyiz averajda. Farklara göre onlara göre durumumuz belli olur. Mizo Pecs, 19 sayı fark atmış deplasmanda, Lile'e ilk maçta çünkü. Geçilme ihtimalimiz var.

Fenerbahçe'nin grupta, Lotos bizden bir galibyet geride ve Spartak'la oynayacak. Onların önünde oluruz.

Yani,

Casares'e kaybedersek, 13-15 arası bir yeri alırız.

Muhtemel rakipler, Wisla Krakow, tekrar eşleşebiliyorsak, UMMC ve Riga'ya attığı büyük farktan dolayı Casares olur gibi görünüyor. Aynı gruptan takımlar bir üst turda eşleşebiliyor mu araştırmak lazım; ama üşendim şimdi.
 
Casares'le eşleşeceğiz gibi görünüyor. Tabii son maçta Casares'i orada yenmek gibi bir sürprize imza atarsak tablo değişebilir. Sıralama yapılacağına göre gruptan gelip gelmemesi önemli değil bence, eşleşme olabilir. İki maç dış sahada bir maç evimizde oynanacak. Bu yıl bizim için bir tecrübeydi diye bakmak gerek. Gruplarda alınan her galibiyetin, hatta atılan her sayının önemli olduğu gerçeğini anlamamız için de bir tecrübedir sanırım. Yapılan ciddi transferler de ancak seneye de kalıcı olursa başarı gelebilir.
 
Krakow ve UMMC'yle eşleşme ihtimaliz de var. Krakow, Gospic'i muhtemelen yenecektir. 14. olursak onlarla eşleşiriz.

Sene başında, Halcon Avenida'nın coachu Hernandez'le anlaşmışlardı. Okuduğum bir yazıda Hernandez'in "Krakow'un ciddi bir planla teklif sunduğunu o yüzden görevi kabul ettiğini" söylediği bir açıklaması vardı. bayanbasket'te Hernandez'le anlaşmadan önce Cem Akdağ'a da teklif götürdüklerini okumuştum.

İlk yıllarında hiç de fena gitmiyorlar. Yine de, UMMC ve Casares eşleşmeleri daha zor olur gibi.

Bu arada Hammon, kontratını Euroleague sezonunun sonuna kadar uzatmış.
 
Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Krakow ve UMMC'yle eşleşme ihtimaliz de var. Krakow, Gospic'i muhtemelen yenecektir. 14. olursak onlarla eşleşiriz.

Sene başında, Halcon Avenida'nın coachu Hernandez'le anlaşmışlardı. Okuduğum bir yazıda Hernandez'in "Krakow'un ciddi bir planla teklif sunduğunu o yüzden görevi kabul ettiğini" söylediği bir açıklaması vardı. bayanbasket'te Hernandez'le anlaşmadan önce Cem Akdağ'a da teklif götürdüklerini okumuştum.

İlk yıllarında hiç de fena gitmiyorlar. Yine de, UMMC ve Casares eşleşmeleri daha zor olur gibi.

Bu arada Hammon, kontratını Euroleague sezonunun sonuna kadar uzatmış.

Evet sana katılıyorum. Krakow'la eşleşme ihtimalimiz de var ve ben de bu takımı diğer ikisine tercih ederim.
 
Haklısın abi. Sadece Lotos'u geride bırakabildik çıkanlar arasında ve Ekaterinburg ile eşleşeceğiz sanırım.
 
Sonuncu olmadığımız sürece sorun yok diye düşünüyorum. Moskova bize sert gelir ama ekaterinburg eleyemeyeceğimiz bir takım değil. Sophia ve katie yokken Zor yendiler bizi, tribündede 20-25 kişiydik o esnada..
 
En azından bir üst sırayı alsaydık Krakow'la eşleşirdik. Yani kadrolarına bakıyorum, tabii ki milli oyuncular var, önemli oyuncular var da. Mutlaka coach farkı etkili olmuş olmalı. 15. olmak çok kötü bir derece. Daum misali Euroleague'de tecrübe kazandık lafını duyacağız bence.
 

Üst