BBL 11. Hafta | Fenerbahçe Ülker 74 - Galatasaray MP 67

Yer: Ülker Arena
Tarih: 19 Aralık 2012 Çarşamba
Saat: 20:30

Beko Basketbol Ligi'nin 11. haftasında takımımız aynı galibiyet sayısına sahip olan Fenerbahçe Ülker ile karşı karşıya gelecek. Ülker Arena'da oynanacak karşılaşma Çarşamba akşamı saat 20:30'da oynanacak.

Ligde 9 galibiyet 1 mağlubiyet ile lider durumda bulunan Galatasaray, liderlik mücadelesinde konuk olacağı Fenerbahçe Ülker maçını kazanırsa hem liderliğini devam ettirecek hem de Play-Off'lar için önemli bir avantaj elde edecek. Oynadıkları 10 maçta 9'ar galibiyet alan Galatasaray ve Fenerbahçe Ülker tek yenilgilerini Pınar Karşıyaka deplasmanında aldı.

Euroleague ve Eurocup maçlarına ara verilmesi sonucu Çarşamba günü oynanacak maç öncesi takımımızda sakatlığını atlatan Göksenin Köksal'ın da kadroya dahil olmasıyla eksik oyuncu bulunmuyor. (Domercant hariç) Aynı şekilde Fenerbahçe Ülker de karşılaşmaya tam kadro çıkacak.

Fenerbahçe Ülker'de 10 maç sonunda Bo McCalebb 14.4 sayı, Bojan Bogdanovic 13.6 sayı, Ömer Onan 11.8 sayı ortalamasıyla oynuyor. Fenerbahçe Ülker takım olarak da 82.9 sayı ortalaması ile oynarken potasında maç başına 69.5 sayı gördü.

Futboldaki maglubiyetin acisini basketbol takimimizdan cikartmaya calisacaktir karsi yakanin aciz taraftari. Oyuncularimiz ve teknik kadro her tur pislige hazir olmali, yonetim de buradayiz mesajini vermelidir her turlu.

Basari, sampiyonluk sozcukleri dilimize yapismissa taraftar da gorevini yerine getirmelidir. Salona giris yasagi olabilir ama takimi Ulker Arena'ya coskulu bir kalabalikla ugurlama yasagi yok!..

Parkedeki mucadele hakkinda ben yazmayim, akil uyeler yorum yapacaktir, benimki sig kalir...

Galatasaray, sezona başladığı kadroyla çıkacak parkeye. Son maçlarda takım ritim kaybetmiş olsada, çarşamba günü özel bir karşılaşma var ve böyle günlerde herkes en iyisini vermek zorunda olduğunu bilir. Fenerbahçe Ülker'in belli zaafları var. Özellikle pota altını savunmakta ciddi sıkıntı yaşadıkları gibi, ribaundlarda da sorunları olduğu bir gerçek. Euroleague maçlarında gördük ki, üst düzey sertliğe de cevap veremiyorlar.

Herkes Hawkins'e özel önlem almaya başladı. Yine çok önemli katkı yapacaktır ama, alternatif skorerler üretmek gerekecek. Ben bu maçta özellikle Engin'in dış şutlarda katkı vermesini bekliyorum. Cenk, güvenli oynadığı sürece önemli kazanç. Gordon penetreye dayalı oynadığında çok daha faydalı oluyor. Onun da bu maçı iyi oynaması lazım.

O salondan ve olmayan atmosferden hiç ama hiç çekinmiyorum. 100 kişi bagırıyor gerisi sinema seyircisi.

O salondan ve olmayan atmosferden hiç ama hiç çekinmiyorum. 100 kişi bagırıyor gerisi sinema seyircisi.

Ben de katılıyorum size. F.Bahçe seyircisi tam bir sinema izleyicisi. Sadece pota arkasında bir grup var bağıran çağıran.
Ama elbette bu maç bizim olduğu kadar onlar için de çok özel. Hele ki dün akşamdan sonra bir nebze olsun üzüntülerini hafifletmek adına. Daha önce de forumda yazmıştım Ergin Ataman'la F.Bahçe seyircisinin arası hiç iyi değildir. Şimdi Galatasaray koçu olunca daha da yükleneceklerdir ona.
İyi ve sert bir savunma yapabilirsek başabaş oynayıp kazanabileceğimizi düşünüyorum. Ama mücadele şart yoksa onların da silahları çok fazla.

Fenerbahçe Ülker beklentilerin çok altında kalan bir takım durumunda şu anda. Yalnız yavaş yavaş çıkışa da geçtiler. Bizde ise durum tam tersi. Çok iyi başladık sezona ama son maçlarda oyun olarak düşüş yaşıyoruz. Bu yüzden onlar daha çok isteyerek çıkacaklardır maça. Haftaya Euroleague 8'li grupları başlıyor, sezona iyi başlayamadılar, taraftar da çekmek zorundalar. İnşallah bu durum onları strese sokar ve biz rahat oynayarak kazanırız ama bence onlar istekli olacaklardır.

İşin teknik kısmına baktığımızda çekinmemiz gereken 3 oyuncu var bence. Bizim maçlarda her zaman iyi oynayan Emir Preldzic, takımı hala ipten alma konusunda öne çıkan Ömer Onan ve sakatlığını yavaş yavaş atlatan Bo McCalebb. Yani bizim son haftalarda sorun yaşadığımız kısa rotasyonu onları en çok şey beklediği isimler olarak dikkat çekiyor. Kısa rotasyonunda onları yenmemiz için de iş başta Hawkins'e ve Bo'nun savunucularına düşüyor. Bo'yu maç boyu kimle savunacağız bu önemli yani. Muhtemelen bu iş iyileşirse Göksenin ve Jamont'a düşecek.

Seyirci konusunda aynı gün ve saatte Sivas maçları var iç sahada.Seyirci sayısında düşüş olabilir.Özellikle Emir ve Bojan'ın bugünkü medyada yer alan fotoğraflarıyla beraber bir tepki ile olabilir.

Pota altını domine edebilecek gücümüz var Ribaundlarda kötüler.Bunları iyi kullanırsak avantajlı döneriz.Göksenin oynarsa çok avantajlı oluruz.Oynamazsa Jamont 2 numarada kullanılmalı diye düşünüyorum.

Bu maçın en önemli anahtarı tempoyu düşük tutabilmek. Hızlı tempoda şansımız çok azalır, inşallah kontrol edebiliriz.

Bizim açımızdan çok önemli bir olay da Gökseninin oynaması olacaktır.Son maçlarda savunma sertliğinin azalmasını bu olaya bağlıyorum. Göksenin bu maçta oynamalı..

biletler satışa çıkar çıkmaz aldım.. çünkü galip geleceğimizden ve onların o ezik suratlarını göreceğimden şüphem yok.. salon atmosferine gelirsek: yukarıdada yazmışlar aynen katılıyorum fb seyircisi sadece pota arkasında var gerisi patlamış mısırcı.. geçen sene hem sinan erdem hemde abdi ipekçideki maçlara gittiğimden rahatlıkla söyleyebilirimki seyirci ve oluşturulan atmosfer bakımından yanımıza yaklaşamazlar bile..

şut yüzdemiz çok düşük olmadıgı surece sorun cıkacağını düşünmüyorum.. ama belirtmeden edemeyeceğim, domercant'i hep bu maçta hayal etmiştim:)

Bu maç için çok iyi hazırlık yapacağımızı düşünüyorum. Ben de Macvan'dan çok özel bir performans bekliyorum. Ender ve Engin mutlaka katkı vermeli. Göksenin, Tofaş maçında kadroda olmasına rağmen süre almamıştı. Bu maç az da olsa süre alacaktır. Tabii ki galibiyete yakın olan tarafız zira karşımızda dağınık bir takım olacaktır...

Maçla ilgili nacizane bir kaç düşüncemi belirtmek isterim.

1- Bence Göksenin bu maç için hazırlandı ve riske edilmedi. Göksenin'in bu maçta parkede olacağını ve Bo karşısında işinin hakkını vereceğini düşünüyorum.

2- Kişisel fikrim olarak Bogdanovic'in savunulması bizim için çok önemli bir nokta. Bo 'dan sonra ilk kitlenmesi gereken adam Bogdanovic 'dir.

3- Hawkins'e özel önlem alındığında maalesef verimi düşüyor oyuncumuzun. Bilmiyorum belki başka sorunları da vardır. Ama bu maçta bizim için Engin, Ender ve Cenk kapasite üzeri oynamalıdırlar.

4- Yazın bir kenara bu maçın yıldızı Milan Mavcan olur. Milan Mavcan motivasyon kaynaklı bir oyuncu. Sadece izleyin diyorum.

5- Gidişata göre Emir ve Andersen 'in atışları riske edilmelidir bence.

6- Seyirci olarak zaten iyi değiller. O yüzden Ergin Ataman ufak olaylarda soyunma odasına gitme, şiddetli itirazda bulunma, teknik faul alma gibi olaylara girmemeli, uyuyan seyirciyi uyandırmamalıdır.

7- Maçta olucam. İnşallah galibiyet alıp geri döneceğiz.

Son maçta 8 asist yapmışlar. Bireysel yetenek açısından çok iyiler ama takım oyunu, set hücumu denilen bir şey yok.
Maça iyi başlarlarsa gaza gelip farkı açıyorlar.
Maça biz iyi başlarsak, farkı kapatmak için Bo gibi isimlerin bireysel yeteneklerine işi bırakıyorlar.
Eğer ki bir nebze olsun Bo'yu bu devrede engellersek maçı alırız.
KSK ve Donetsk maçlarındaki gibi 8-0, 9-0 lık seriler yememek gerek.

Oyuncuları ve seyircileri her türlü çirkefliği yapacak. Özellikle bir ritim yakalayıp öne geçersek "saha dışı etkenler" devreye girer.

Sezon başından beri gerek Fenerbahçe maçlarından gerekse takımların lig-Avrupa performanslarından aldığımız keyif Çarşamba günü biraz kaçacak gibi geliyor bana.Kaçarsa ne ölçüde kaçacağı takımla kurulacak bağ açısından belirleyici olacak.Form elbette düşebilir,Mayıs'tan önce ekstrem durumlar olmadıkça kimseyi asıp kesmeyeceğime dair andım var geçen sezondan sonra.Ama takımın lokomotifi Hawkins-Dudley'nin son zamanlardaki hali formdan ziyade mental sıkıntıyı işaret ediyor.Takım Fenerbahçe deplasmanının mental anlamda hakkını veremezse halim bu diye kimseye açıklayamaz gelecekte.
Sahada Galatasaray gibi durmamız önemli benim için.Yegane güvencem Ergin Ataman ve beklediğimizi pek de alamadığımız oyuncuların winner kimliği.Derbi ve winnerlık demişken Engin Atsür geçen sezonki maçın diyetini İzmir'de ödediğini düşünmesin. :)