BBL 11. Hafta | Fenerbahçe Ülker 74 - Galatasaray MP 67

Yazacak çok şey var lakin bu maçın arkasından oyunculara yüklenmek basitlik olur. Sezon başını düşünün; İlkan,Domercant ve Göksenin rotasyonda ne kadar önemli yer kaplıyordu. Aylar önce hepsini kaybettik ! Yönetim ne yaptı ? Ben söyleyeyim, hiç bir şey...

Selamlar herkese, yurt disindayim macı seyredemedim. Mac oncesi ümitsizdim. Ancak bu kadar sıkıntılı bir donemde kötü sonuc değil. Neticede FB ye karsı kendi sahasında oynuyorsun. Bu tip yenilgiler olacaktır. Ancak yorumlardan okuduğum kadarı ile Dış atışlardan başka pek bir varlık gosterememisiz. Zaten atılan sayı da şut yüzdelerimiz hakkında bilgi veriyor. Son maclardaki dış şuta dayalı oyun devam ediyor. Bu gecen sene Beşiktaş'ta da vardı, iyi şut atıp mac kazanıyorlardı. Su anda şutlar girmeyince bu durum kaçınılmaz.

İçeriyi besleyecek bir oyun kurucu ve istikrarlı dış atışı da olur ise tadından yenmez. Bu Arroyo mu olur baskası bilemem ama gelmesi kesin. Zaten sanırım transfer için bu mac sonucu bekleniyordu nerede oldugumuzu net görmek istediler. Kısa sürede adımlar atılır ama su anda gelecek oyuncu ne kadar istenilen oyuncu olur bilinmez. Transfer zor ve izinlere bağlı. Lakovic gibi bir oyuncuyu bile kenarda çürüttük. En azından katkı verecek tecrübede idi.

Gerekli adımlar zamanında atılır umarım yoksa büyük hayaller ile başlayan sene moral bozukluğuna dönebilir.

Bu takıma önce Oktay Mahmuti sonra da onun isteklerine cevap verebilecek ve onu takımda tutmayı başaracak bir yönetim lazım.Fazlası değil...

Ben Oktay Mahmuti yada Ergin Ataman meselesinde değilim. Ben sadece Oktay Mahmuti'ye büyük saygı duyuyorum. O zaten bu konudan bağımsız. Ama kimse görmüyor mu yahu takımın 2 tane hucum varyasyonu yok. Yakan top son 3 saniye kimin elinde kalırsa... Günahtır hocam günahtır. Sonra çıkıp bench'im zayıf diye ağlama. Senin sistemin yok bench'in olsa ne olacak?

O gitsin, bu gelsin diyip işin kolayına kaçmayacağım ama söylemeyi gerekli bulduğum 1-2 detay var.. Maçtan önce forumda dile getirmiştik P&R hücumu yaparsak içerden rahat sayılar buluruz Macvan'la diye. Ancak sürekli çemberden uzak top aldı Macvan. 40 dakikalık maçta adam akıllı tek P&R hücumunda sayı bulduk. Guard konusundaki zaafiyetimiz devam ediyor malesef. 3 oyun kurucudan aldığımız sayı katkısı 19. Sadece rakam olarak baktığımızda, geçer bir not olabilir ancak işi yüzdeye döktüğümüzde ise maalesef facia ile karşılaşıyoruz.. Jamont Gordon 5/15, Ender Arslan 2/5, Engin Atsür 0/1. Totalde 7/21 %33 gibi bir ortalama çıkıyor karşımıza.. Bu transfer işini acilen çözmemiz gerekiyor.. Yönetim biraz elini cebine atsın bir zahmet. Bütçede 1-2 milyonluk bir oynama ile koskoca kulüp batmaz.

Sene başında herkesteki tek soru işareti Gordon'du.. Bu soru işaretleri de gittikçe artacak gibi..

Bu takıma önce Oktay Mahmuti sonra da onun isteklerine cevap verebilecek ve onu takımda tutmayı başaracak bir yönetim lazım.Fazlası değil...

Oktay Mahmuti mi?Ergin Hocadan,daha iyi bir kadrosu olmasına rağmen tokat üstüne tokat yiyen,şampiyonluğun en büyük favorisi olduğu sene final dahi oynatamayan,getirdiği şaibeli ve vasat yugoslav oyuncularla takımın dengesini bozan Oktay Mahmuti mi?
Bizden uzak dursun yeter...Ergin hocamızın değerini bilelim.Bu ligin açık ara en iyi hocasıdır Ergin Ataman.

Kadronun an itibariyle dar olduğu çok rahat bir biçimde gözükti bu akşam. David Hawkins üzerine yoğunlaşıp başta Gordon olmak üzere oyuncularımızı riske ettiler. Çünkü Cenk durduğunda Hawkins'ten başka kimsenin eline bakamıyoruz. Gordon'a bu imkanı verdik mecburiyetten ama Gordon ben penetrede iyiyim şutumu boşverin dedi bizlere. Olsaydı, yapsaydı demeyi sevmiyorum ama Henry'nin olduğu ilk 5'te Hawkins üzerine 2 adamla giden, şut riske eden bir F.Ülker olur muydu acaba diyemeden geçemiyorum.

Eleştiri yaparken körü körüne saldırmayın. İmkanları, şartları da düşünün lütfen.
Bu takım maça çıkarken sezon başı planını yapıp yola çıktığı en iyi şutörünü ve en iyi baskı yapan oyuncusunu kaybetti.

Sistemsizlik falan yok bu takımda. Sistemin parçaları olmadan sistem nasıl işler merak ediyorum.
Sezon başı kaos basketbolu ile çıkmadık bu yola. Bir defa bunu aklınızdan çıkartın.

Dipnot : Bizler de Oktay Mahmuti'yi seviyoruz, sayıyoruz ama artık şu geçen seneden anektodlar sunmayı bırakmalıyız.

Ben Oktay Mahmuti yada Ergin Ataman meselesinde değilim. Ben sadece Oktay Mahmuti'ye büyük saygı duyuyorum. O zaten bu konudan bağımsız. Ama kimse görmüyor mu yahu takımın 2 tane hucum varyasyonu yok. Yakan top son 3 saniye kimin elinde kalırsa... Günahtır hocam günahtır. Sonra çıkıp bench'im zayıf diye ağlama. Senin sistemin yok bench'in olsa ne olacak?

Ben geçen maçlarda bu konuda biraz şikayetçiydim sizin de sürekli yazdığınızı biliyorum. Ama sahiden çok güzel bir tabir olmuş: "Yakan Top" Önce topu rakip alana taşıyoruz, eveleyerek hücumun 19 saniyesini harcıyoruz, son topta kimin elinde kalırsa o dışardan atıyor. Bir de Allah'a çok şükür Ersin var arada içeri ona oynuyoruz potaya gidip sayı atıyor. Başka da hiç bir hücum seti görmedim.

Ayrıca ben aylardır oynamamış Arroyo'nun herhangi bir katkı vereceğini sanmıyorum. Ama yönetim futbolda cimrilik yapmazken basketbol da yapıyor anlaşılan.

Oktay Mahmuti mi?Ergin Hocadan,daha iyi bir kadrosu olmasına rağmen tokat üstüne tokat yiyen,şampiyonluğun en büyük favorisi olduğu sene final dahi oynatamayan,getirdiği şaibeli ve vasat yugoslav oyuncularla takımın dengesini bozan Oktay Mahmuti mi?
Bizden uzak dursun yeter...Ergin hocamızın değerini bilelim.Bu ligin açık ara en iyi hocasıdır Ergin Ataman.

Oktay Mahmuti kendi keyfinden getirmedi Dedovic ve Savovic'i.Yönetim sezon ortasında verdiği transfer parası belliydi oda o paraya göre bu transferleri yaptı.Oktay Mahmuti'nin 2 yılda harcadığı paranın çok daha fazlasını Ergin Ataman bu sene harcadı.

Sezon sonunda elde 0 kupayla kalınca,Euroleague kuş olup uçunca göreceğiz Ergin hocanızı.Benim için zaten değeri yok ama siz ne kadar değer vereceksiniz sezon sonu 5 ay sonra göreceğiz...

Transfer diyoruz ama ben murat özyerden çok huylandım bu akşam çaktırmadan hocayı eleştirdi. Basketçilerimiz daha fazla performans sergileyebilir dahaiyi oynayabilirdik gibi transfer beklerken murat özyer ergin ataman savaşı görebiliriz gibi. Murat özyer eleştiri yapacağına onun haddine olmamalı adam 2 hafta olmuş transferini yapsana bütçe diye acayip sebepler sunup bazı işleri yokuşa sürüyor gibi. Muraz özyer değilmi çalıştırdığı her takımda enkaz bırakıp giden.

Oktay Mahmuti iyi hoca idi tamamdir. Ama merak ediyorum gecen yıllarda tek bir Cumhurbaşkanlığı kupası hariç hangi kupayı getirdi. Ayrıca onun zamanında sakatlanan veya giden her oyuncunun yerine yenisini aldırdı (gelenlerde ortada). Bu sene o oyuncular gelseydi herhalde Ataman'i asardik. O nedenle her ikiside çok değerli ve başarılı hocalar. Savaşan ve mücadele eden takım Oktay hocadan once ortaya çıktı. Oktay hoca ile yeni bir takım kurduk ve final oynadık. Ergin Ataman ile bunu yukarıya taşımaya destek vermeliyiz. Artık o hoca bu hoca diye birbirimizi yemeyelim lütfen

Fenerin göksenine neden geçmiş olsun mesajı yayınladığı adamda gözleri vardı nazar değdirdiler. Göksenin şuanda türkiyede karşı takımda oyun kurucusu ile çıkan oyuncuya baskıyı en iyi yapan tek basketçidir türkiyede rahat oyun kurdurmuyor ve oyuncuyu inanılmaz rahatsız ediyor.

Boşunamı sulanıyordu fener ona.

Dostum tamam bir yerde haklısında bende sana desemki şu anda ligde Efes,Bjk,Fbülker kimin süper sistemi var?Bence sen biraz abartıyorsun.Yada çok takım oyunu seven birisin.Bence takıma Domercant tarzı keskin biri gelirse o zaman takım seviye atlar.
Bugün Fbülker'de Bojan-Emir-Bo bireysel delicilikleri ve yetenekleriyle maçı getirdi.Çokta sistemli oynamıyorlar.Efes ve Bjk'de öyle.Kadro olarak Domercant-Göksenin sakatlanıca Efes ve Fbülker'in bir adım gerisine düştük.İyi biri gelirse bu açık gider.
Dediğim gibi rakiplerimizde über takım oyunu oynamıyor.Onlar iyi bir sistem oynasa tamam diyeceğim ancak bence sen fazla abartıyorsun:)

Ben abartıyor muyum? Özür dileyerek söylüyorum, lütfen maçın tekrarını sağlıklı izleyelim birlikte, hücumlarımızın yüzde 70'ini son 3 saniye top kimin elindeyse onun atışına bırakmadıysak eğer ben söz bir daha ağzımı açmam. Yani ben çok maç izleyen bir adamım. Bakıyorum İtalya 2. lig maçlarında bile en kötü takım değişik varyasyonlarla hucum ediyor. Bizde cidden 2 tane bile varyasyon yok. 11 milyonluk takım kuruldu. Geçen senenin bütçesinden fazla. Ve hala yüksek maliyetli transfer peşindeyiz. Herşeyden önce kendimize bir çeki düzen verelim, artı ve eksileri çıkartalım, sonra yine aynı yanlışlarla bu kulübün parasını sokağa atmayalım.

Oktay Mahmuti kendi keyfinden getirmedi Dedovic ve Savovic'i.Yönetim sezon ortasında verdiği transfer parası belliydi oda o paraya göre bu transferleri yaptı.Oktay Mahmuti'nin 2 yılda harcadığı paranın çok daha fazlasını Ergin Ataman bu sene harcadı.

Sezon sonunda elde 0 kupayla kalınca,Euroleague kuş olup uçunca göreceğiz Ergin hocanızı.Benim için zaten değeri yok ama siz ne kadar değer vereceksiniz sezon sonu 5 ay sonra göreceğiz...

Geçen sezon dedoviç ve savoviç zorunluluktan geldiyse eğer,birde Ergin Ataman'ın daha az bütçeyle sezon ortasında getirdiği arroyo ve bonsu'ya bir bak derim.

Tamam görücez 5 ay sonra.Ancak o günler geldiğinde aslan hocam,kaplan hocam ne güzel mahcup ettin bizi falan demek yok.Sizin Mahmutinizi,biz geçen sezonun ilk yarısından beri eleştiriyoruz ve hala daha haklı çıkmaya devam ediyoruz.

Adam gibi adam,gerçek Galatasaraylı,ülkenin açık ara en büyük hocası Ergin Ataman'ın arkasındayız ve ona güveniyoruz.

Murat Özyer ne iş yapıyor twiiter kullanmaktan başka sahiden merak ediyorum. Basketbol takımının ihtiyaçlarına yönetime söyleyip gerekenleri yaptırmalı. O gidip Twitterden oyun oynuyor bizle. Gelecek oyuncu "daha önce Türkiye'de oynamış." Tahmin oyunu oynuyoruz sanki.

Vallahi bu galibiyete üzülmedim. Böyle oyun oynamamıza üzüldüm. Tamam en önemli iki oyuncu yok, sistemde sorunlar olması olasıdır. Ama bunlar tek bir tane farklı hücum oynamamamızın mazereti olabilir mi?

furkan 12:25 oynamış aldığı ribaunt 10,takımın aldığı toplam ribaunt 31 .Ülker'in ribaunt zaafını kullanamadık.Bu gün yenemediğmiz için çok üzgünüm.Biraz agresif olsak yenememiz için hiç bir neden yok.Birde 12 kişilik kadronun ikisi sertaç ve can korkmaz yani max.10 kişilk rotasyonla oynayabiliyoruz.Kenarda oturacak değil katkı verecek oyuncular lazım.

Şu futbol maçının üzerine bugünde kazansak iyi olacaktı bu maç biraz olsun onları rahatlanmıştır onlar polyanacılık oynamasını çok severlerde.

Galatasaray Medical Park Basketbol Takımı Maç İstatistikleri
No Oyuncu Adı Süre S 2 Sayı % 3 Sayı % SA % HR SR TR AS TÇ TK BL F
5. Jamont D Gordon 32:38 13 4/10 40,0 1/5 20,0 2/2 100,0 1 2 3 4 0 1 0 4
8. Can Korkmaz 00:00 0 0/0 0 0/0 0 0/0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
14. Engin Atsür 04:18 0 0/1 0 0/0 0 0/0 0 0 0 0 0 0 0 0 2
15. Sertaç Şanli 00:00 0 0/0 0 0/0 0 0/0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
17. Cenk Akyol 24:42 7 1/6 16,6 1/2 50,0 2/2 100,0 0 1 1 0 0 1 0 2
19. Furkan Aldemir 13:25 0 0/1 0 0/0 0 0/0 0 0 10 10 1 1 1 1 1
21. Ndong Boniface 14:26 8 4/7 57,1 0/0 0 0/2 0 1 1 2 1 0 0 0 1
25. Milan Macvan 27:43 6 3/5 60,0 0/3 0 0/0 0 2 2 4 2 0 0 1 4
33. Ender Arslan 22:49 6 0/0 0 2/5 40,0 0/0 0 0 1 1 2 0 1 0 0
34. David Gregory Hawkins 39:10 14 4/5 80,0 2/5 40,0 0/0 0 1 1 2 4 2 2 0 3
35. Ersin Dağli 20:49 13 5/8 62,5 0/0 0 3/4 75,0 2 5 7 0 0 0 0 3
#. Takım 1 0 1 2
Toplam Değerler 67 21/43 48,8 6/20 30,0 7/10 70,0 8 23 31 14 3 8 2 20

Kimseyi yerin dibine sokmaya gerek yok. Burada geçtiğimiz yıl Efes, bu yıl da fülker e çok sağlam takım oldular dendi ama geçtiğimiz yıl Efes in fosluğuna dikkat çekmiştim, bu sezon da fülker hakkında aynı şeyleri yazdım.

Bize gelince şu Arroyo yu pohpohlamalar ve Gordon u yermeler bitsin artık lütfen. Bugün takımda kim kötüydü derseniz Cenk kötüydü mesela. Ender kötü değildi, zaten Ender bu, uzunlarımız ise fülker den çok daha kaliteli görünse de birbirini tamamlayamıyor ne yazık ki! Furkan geleli ikinci yıl ama hala hücumu yok gibi. Bu takım Eurocup şampiyonu olacaksa biraz olması lazım gibi :D

Evet hücum düzenimiz yok; ama zaten sezon başında seriye bağlamışken de yoktu, hatta daha da ileri gidelim fülker in de yok, efes in yarım yamalak var.

Bu kadar karamsar olmaya gerek yok ama Domercant sakatlanana kadar transfere gerek yok derken bu sakatlık sonrası iki transfer şart demiştim, hala da sözümün arkasındayım, bir transfer yetmeyecektir.