Oktay Mahmuti - Ergin Ataman kıyası ve tartışması baydı artık, iki koça da saygısızlık yapmanın anlamı yok şurada.Fenerbahçe'nin pota altında yaşadığı sıkıntıya Mahmuti'nin sistemi daha ters geliyodu ikili oyunlar sayesinde ama başka rakiplere karşı da dış şutlar girmeyince rakipler gömülünce sıkıntı çekiyoduk. Bunları toparlarsak Ergin hocanın da Fenerbahçe maçları için ona yönelik oyunlar yapması gerekir ama guard rotasyonu sıkıntı yaratıyor o konuda. Mesela geçen sene Beşiktaş'tayken Fenerbahçe maçlarında Arroyo-Bonsu ikilisini fazlasıyla kullanmıştı. Sonuna kadar ikili oyunları kovalamalıyız. İkinci yarının başında ikili oyunlardan yararlanmaya çalıştık ama iyi pozisyon bulmamıza rağmen Macvan-Furkan ikilisi saçmalayınca koç cezayı sert kesti bir daha oyuna almadı Furkan'ı hatta. Bugünkü hatalarından bana göre bazıları:
İkili oyunu hiç kullanamadık, rakipler maden olarak kullanıp en az 25 sayı buluyordu oradan.
Rakip 4 kısa oynarken sürekli switch yaptık, N'dong bol bol Preldzic'in karşısında kalarken koç seyretti, bazen Bogdanovic'in de karşısında kaldı. Maçın yıldızı da bu ikili oldu zaten rahatça penetre ettiler.
Rakip 4 kısa oynuyor ve sende 2 uzun var, madem sen de 4 kısaya dönmüyosun o zaman pota altından size avantajımızı kullanacaksın koç sonuna kadar. Özellikle Macvan ve Dudley'i kullanamadık o pozisyonlarda, zaten oraya ne zaman top inse Emir faul yaptı dikkat ederseniz, sürekli işleseydik sayı bulamasak bile Emir oyun dışı kalırdı, savunmada çok yıpratırdık. Biz ise bire bir oynamaya devam ettik, eee rakip sana hücumda zorluk yaşatıyor sen savunma planını değiştirmiyorsun, hücumda da o avantajı kullanmayacaksak niye 1 dakika kalana kadar bekledik 4 kısaya dönmek için? Ender-Gordon-Cenk-Hawkins-Furkan ya da Dudley 5'i daha önce denenmeliydi. Furkan ya da Dudley diyorum çünkü rakip pivot Andersen'di 4 kısa oynarlarken, bol bol dışa açıldı ve şut attı orta mesafelerden rahatça, switch yapıldığında da ayakları hızlı isimler bu isimler, N'Dong değil o isim. Hatta 2 uzun bizdeyken ribaundları rakip topladığından geçmeliydik o sisteme.
Cenk şut atsın ya da hareketliyken top aldığında penetre edip etkili olsun tamamdır ama Cenk'e 12-13 saniye kala orta sahaya yakın yerde top verip 1'e 1 oynamasına izin vermek saçmalıktır.
Ender ve Jamont'a da ipleri bu kadar vermesini anlamıyorum, Hawkins neredeyse top almadı 2.yarıda özellikle Ender sahadayken.
Engin Atsür'ün oynamamasını anlayamadım, oynadığı kısa sürede olumlu ya da olumsuz bir şey göremedik ondan ama kısa rotasyonunda problem varken, maçtan sonra benchte kimseyi göremiyorum diyerek Engin'e hakaret ediyorsun hocam. 12-13 dakika süre versen o da kötü oynasa neyse yani, Engin buraya gelirken ben süre alacağım bir yerde oynamak istediğim için Galatasaray'ı seçtim demişti, ileride sorun olmasından korkuyorum bu durumun.
Savunma anlamında yaptığımız en olumlu iş ise Bo'yu uzaktan savunmak oldu, 2 tane 3'lük soksa da bu savunma planından geri adım atmadık ve yanlış hatırlamıyorsam 2 fast break + bir de tip dışında sayısı yoktu Bo'nun sete sette penetre üstü. Uzun vadede güzel bu durum, Fenerbahçe'nin yarısı durumunda Bo ve biz diğer hataları yapmasak onu çok iyi kitlemiştik bence.