BBL 11. Hafta | Fenerbahçe Ülker 74 - Galatasaray MP 67

Furkan kardeşimiz güzel rebound alıyor eyvallah ama zaten takım dışardan etkisiz bir takım üstüne birde içeri inen her topu tekrar dışarı çıkaran bir uzun ile oynamak ne kadar mantıklı olabilir?
Furkan boyalı alanda top aldığı zaman potayı düşünmeye başlamalı artık.
şutu olmayan forvet olmayacağı gibi post oyunu olmayan pivotta olmaz.

Geçen sezonun aynısını yaşıyoruz şuan. Dışarıda Cenk hariç hiçbir tehdit yok rakiplerde içeriye kapandığı zaman fişimizi çekiyorlar kısa ve net.
Rakiplerin içeri kapanmasını engelleyecek bir ikinci şutör koyamadıkça dışarıya bu şekilde devam eder.

Eee buradaki hesabımıza göre bir oyun kurucu bir Domercant kalitesinde şutör lazım. Nasıl olacak o? Yönetim 1 transferi bile yapmak istemiyor.

Mesajımın başında dediğim gibi bazı yerlerde haklılık payın var.Benim demek istediğim ligde şu anda rakiplerimiz bizden daha iyi basketbol oynamıyor.Arroyo tarzı bir adam gelsin ondan sonrası farklı olucak diye düşünüyorum.Birazda şöyle düşünelim.Domercant ve Göksenin olsa şu anda bence farklı şeyleri konuşurduk.Bence herkes eleştirisini yaparken bu 2 etkenide düşünmeli.Hem takım hemde koç için moral ve şevk kırıcı sakatlıklar bunlar.

Benim için bugün aklımda kalacek tek şey Ergin Ataman'ın 2 hafta önce gerekli raporu verdim demesiydi.Kendiside dedi büyük maçlarda zorlanıyoruz diye.Hawkins'te insan 39 dakika oyunda kaldı dedi.Kesinlikle şu anki durumdan rahatsız.Ona inanıyorum ve zaman geçtikçe daha iyi olacağız.

Emre bey bende iyi olacağına inanıyorum ama murat özyerin orda olması beni inanılmaz ümitsizliğe sevkeiyor.

Çok şey yazılmış ama maddelerle tekrarlarsak;

- Hücum setimiz hiç yoktu bu maçta malesef. Hoca Engin'e hiç güvenmiyor. Gordon ve Cenk'e verdiği yetkileri ona da verebilir.
- Ribaundlarda çok geride kaldık ama bu konuda takımı taşıyan Furkan 2 hata yaptı diye (ben o bölümü kaçırdım, izleyemedim) kızağa çekildi.
- Gordon 15 şut atıyor, Hawkins ise 10. Bir yanlışlık olsa gerek.
- Engin'i yazmıştım. Şu açıdan da bakmak lazım. Hawkins neredeyse çıkmadan oynamış. Cenk de uzun süre almış. Bu iki oyuncuya yüklenmek yerine 1 numarada Engin'i deneyip rotasyonu genişletmeyi neden denemedik anlamadım.
- Şimdi kabul edelim Hawkins'in üstün oyunuyla buralara geldik. Hala onun üzerinden devam ediyoruz. Transfer tamam da transfer gelince sadece Hawkins üzerinden oynamaktan vazgeçecek miyiz?
- Pota altından hiç sayı bulamıyoruz. Macvan'ın en önemli özelliği skorer olması. Ondan skor alamıyorsak kadroda hangi özelliği doğrultusunda kalacak ki? Gordon yerine Macvan skor opsiyonu olmalıydı. Üstelik rakipte 4 numarada sorun da var.
- Transfer için çok süre geçti ama takımın bütçesi de aşıldı diye biliyorum ben. Yönetim bu yüzden soğuk bakıyor olabilir. Sonuçta sakatlıklar neden oldu buna ama sağlam bütçeli bir takımımız var. Bunu da unutmamak gerek.
- Ender ve Cenk aşırı sorumluluk alıyor. Genel olarak başarılılar da ama Ender ve Cenk'in hatta Gordon'ın winner olmaya çalıştığı takım da başarılı olamaz arkadaşlar. Haksız mıyım?
- Bu takıma Hawkins kadar winner bir adam lazım. Şüphesiz Ergin Ataman böyle adamları seviyor. Guard alıp sistem takımı olabileceğimizi düşünmüyorum. Winner bulup Ataman'ın gazlamaları bu takımın tek şansı olur.
- Çok eleştiriyoruz ama geçen sene de takımı çok göklere çıkarmıştık. Ayakları yere basmak gerek artık.

Geçen sezon dedoviç ve savoviç zorunluluktan geldiyse eğer,birde Ergin Ataman'ın daha az bütçeyle sezon ortasında getirdiği arroyo ve bonsu'ya bir bak derim.

Tamam görücez 5 ay sonra.Ancak o günler geldiğinde aslan hocam,kaplan hocam ne güzel mahcup ettin bizi falan demek yok.Sizin Mahmutinizi,biz geçen sezonun ilk yarısından beri eleştiriyoruz ve hala daha haklı çıkmaya devam ediyoruz.

Adam gibi adam,gerçek Galatasaraylı,ülkenin açık ara en büyük hocası Ergin Ataman'ın arkasındayız ve ona güveniyoruz.

Özür dileyerek müdalahe etmek istiyorum. Konumuz zaten Oktay Mahmuti vs Ergin Ataman tartışması değil. Benim Oktay Mahmuti'ye çok büyük saygı duymamda bu yazdığımla alakalı değil kesinlikle. Hesap kitap işini inceleyebilirsiniz. Ergin Ataman şu an 11 milyonluk bütçe kullandı takım için. Oktay hocanın geçen seneki bütçesi kesinlikle ve kesinlikle bu meblağa ulaşmadı. Sene ortasında yaptığı transferleride katıyorum bu sözümün içine. Lütfen biraz araştırıp yazalım. Hoş değil yanlış yönlendirmek.

kaybedilmiş bir şey yok
hep söylüyoruz
iyi bir şutör bu takımı bir vites büyütecek
bugün Preldzic ve Bogdanovic i hiç savunamadık
furkan maça çok iyi başladı
neden daha sonra düşülmedi anlamadım
gordon hala çok kötü şut atıyor
maç sonunu gordon değil
ender ve engin hiç devreye giremedi
bir şey kaybetmedik

kaybedilmiş bir şey yok
hep söylüyoruz
iyi bir şutör bu takımı bir vites büyütecek
bugün Preldzic ve Bogdanovic i hiç savunamadık
furkan maça çok iyi başladı
neden daha sonra düşülmedi anlamadım
gordon hala çok kötü şut atıyor
maç sonunu gordon değil
ender ve engin hiç devreye giremedi
bir şey kaybetmedik

İyi de sorun zaten bizim sürekli dış şut denememiz değil mi?

Israrla her maçtan sonra konuyu Ergin Ataman - Oktay Mahmuti tartışmasına getiren arkadaşlara bundan sonra çok toleranslı olmayacağız. Bu iki hocayı seversiniz sevmezsiniz bilemem ama saygı duymak zorundasınız.

Kimse 39 dakika oynayan Hawkins'e, bütün sorumluluk üstüne yıkılan Gordon'a yüklenmesin. Takım savunması olarak sınıfta kaldık, hücumda da efektif olamadık vesselam...

isim kullanmayacağım yeter artık şu kuyuya taş atma lütfen arkadaşım.. yeter şu Oktay Mahmudi ile Ergin Ataman kıyaslanması..burası Galatasaray basketbol takımının forum sitesi ve bizi başka takımın başındaki koç ilgilendirmemeli! koç Ergin ataman,eleştirilebilir,kızılabilir fakat bunların hiçbiri onun başkasınla kıyaslanmasına yol açmamalı!en büyük saygısızlık kusura bakmayın ama budur... ayrıca dilimde tüy bitti yazmaktan sistem yok,kaos basketbolu oynatıyor dediğiniz adam bu yollamı gecen sene 3 kupa kaldırdı,bu yollamı siena ile saporta kupasını kaldırdı !!! gerçekten isten darılın ister kırılın ama baydı bu koç kıyaslanması beni...!

Kötü oynadık.

2 numara rotasyonumuzdan yoksunduk.

Deplasmanda ve bizim iki katımız bütçeye sahip olan bir takıma karşı mücadele ettik.

Buna rağmen son dakikaya kadar maçın içindeydik.

Yönetim? Transfer? Uyku?

Oktay Mahmuti - Ergin Ataman kıyası ve tartışması baydı artık, iki koça da saygısızlık yapmanın anlamı yok şurada.Fenerbahçe'nin pota altında yaşadığı sıkıntıya Mahmuti'nin sistemi daha ters geliyodu ikili oyunlar sayesinde ama başka rakiplere karşı da dış şutlar girmeyince rakipler gömülünce sıkıntı çekiyoduk. Bunları toparlarsak Ergin hocanın da Fenerbahçe maçları için ona yönelik oyunlar yapması gerekir ama guard rotasyonu sıkıntı yaratıyor o konuda. Mesela geçen sene Beşiktaş'tayken Fenerbahçe maçlarında Arroyo-Bonsu ikilisini fazlasıyla kullanmıştı. Sonuna kadar ikili oyunları kovalamalıyız. İkinci yarının başında ikili oyunlardan yararlanmaya çalıştık ama iyi pozisyon bulmamıza rağmen Macvan-Furkan ikilisi saçmalayınca koç cezayı sert kesti bir daha oyuna almadı Furkan'ı hatta. Bugünkü hatalarından bana göre bazıları:

İkili oyunu hiç kullanamadık, rakipler maden olarak kullanıp en az 25 sayı buluyordu oradan.

Rakip 4 kısa oynarken sürekli switch yaptık, N'dong bol bol Preldzic'in karşısında kalarken koç seyretti, bazen Bogdanovic'in de karşısında kaldı. Maçın yıldızı da bu ikili oldu zaten rahatça penetre ettiler.

Rakip 4 kısa oynuyor ve sende 2 uzun var, madem sen de 4 kısaya dönmüyosun o zaman pota altından size avantajımızı kullanacaksın koç sonuna kadar. Özellikle Macvan ve Dudley'i kullanamadık o pozisyonlarda, zaten oraya ne zaman top inse Emir faul yaptı dikkat ederseniz, sürekli işleseydik sayı bulamasak bile Emir oyun dışı kalırdı, savunmada çok yıpratırdık. Biz ise bire bir oynamaya devam ettik, eee rakip sana hücumda zorluk yaşatıyor sen savunma planını değiştirmiyorsun, hücumda da o avantajı kullanmayacaksak niye 1 dakika kalana kadar bekledik 4 kısaya dönmek için? Ender-Gordon-Cenk-Hawkins-Furkan ya da Dudley 5'i daha önce denenmeliydi. Furkan ya da Dudley diyorum çünkü rakip pivot Andersen'di 4 kısa oynarlarken, bol bol dışa açıldı ve şut attı orta mesafelerden rahatça, switch yapıldığında da ayakları hızlı isimler bu isimler, N'Dong değil o isim. Hatta 2 uzun bizdeyken ribaundları rakip topladığından geçmeliydik o sisteme.

Cenk şut atsın ya da hareketliyken top aldığında penetre edip etkili olsun tamamdır ama Cenk'e 12-13 saniye kala orta sahaya yakın yerde top verip 1'e 1 oynamasına izin vermek saçmalıktır.

Ender ve Jamont'a da ipleri bu kadar vermesini anlamıyorum, Hawkins neredeyse top almadı 2.yarıda özellikle Ender sahadayken.

Engin Atsür'ün oynamamasını anlayamadım, oynadığı kısa sürede olumlu ya da olumsuz bir şey göremedik ondan ama kısa rotasyonunda problem varken, maçtan sonra benchte kimseyi göremiyorum diyerek Engin'e hakaret ediyorsun hocam. 12-13 dakika süre versen o da kötü oynasa neyse yani, Engin buraya gelirken ben süre alacağım bir yerde oynamak istediğim için Galatasaray'ı seçtim demişti, ileride sorun olmasından korkuyorum bu durumun.

Savunma anlamında yaptığımız en olumlu iş ise Bo'yu uzaktan savunmak oldu, 2 tane 3'lük soksa da bu savunma planından geri adım atmadık ve yanlış hatırlamıyorsam 2 fast break + bir de tip dışında sayısı yoktu Bo'nun sete sette penetre üstü. Uzun vadede güzel bu durum, Fenerbahçe'nin yarısı durumunda Bo ve biz diğer hataları yapmasak onu çok iyi kitlemiştik bence.

Ek olarak çoğumuzun yanıldığı bir konu oldu maç öncesi. Maçın sürekli düşük tempoda gitmesi gerektiğini düşünüyorduk burada genel olarak ama ilk çeyreğe baktığımızda hızlı oyun aslında bizim işimize geldi. Tabi aynı tempoda, kısaların şut olarak verimli olmadığı bir günde rotasyonunda devreye girdiği dönemlerde bocalamalar olabilirdi, doğaldı. Düşük tempoya gelmedi maç aslında ama F.ülker genelde rölantiye aldı oyunu. Biz yakalamaya çalıştık 2. çeyrekten itibaren. Faul problemine giren oyuncularını kenara almaya fırsat bile buldular skora güvenerek. Bu dönemlerde maalesef gerekli atakları yapamadık son 3 çeyrekte. Bir ara mola sonraları parladık ve yine söndük maalesef.

Sezon öncesi takım kurulduğunda topluca kafamıza kazıdığımız maçın günü geldiğinde hepimiz umutsuz,beklentisiz vaziyetteysek oturup bir düşünmek lazım.''Ulan kaybettik ama biz bunları alabiliriz,olumlu bakalım'' düşüncesi karın doyurmuyor.Fenerbahçe derbisine ne şartta olursa olsun fit çıkacaksın arkadaş.
Öyle aman aman bir programdan geçmemişken hedef denilebilecek bir periyotta bu denli mental düşüş yaşanması,sezonun başında zımba gibi olan adamların sahadaki güdük duruşu normal değil.Saha dışında bir şeyler arıyor insan haliyle.Bilen abilerin söylediğine göre rakibin pek bir şey oynamadan kazandığı bu maç tamamiyle mental düşüşün eseri.Türlü türlü ihtimaller mevcut,olayların bu kadar dışındayken parmakla hedef gösterebilecek değilim.Etkisi,katkısı olan kim varsa hocamın deyişiyle bunu çeksinler.

Eğer pota altına top indirebilecek oyun zekası iyi olan bir oyun kurucumuz olsaydı hücumda N dong ve Furkan dan cok iyi verim alabilirdik . Bana kalırsa hem şutör hem de oyun kurucu alırsak fena olmaz aslında ama ...neyse

Zaten bütçe sorunundan bahsediliyorken 2 oyuncu alamayız, 1 oyuncuyu zorluyoz sadece ki yönetim cidden garip yani, çıkarmak zorundalar bütçeyi o kadar harcama yapılmış zaten. Özellikle uzunları iyi kullanan ve ceza şutlarında da yüksek yüzdeyle sokan oyun kurucu isteğim sürüyor, Gordon 2'ye çekilecek mecbur.

Aslında Gordon delici özelliği iyi olan bir oyuncu oyun kurucu gelirse bence onun o yönünden yararlanılmalı
Bütce konusuna gelince şöyle bir iddia var
https://twitter.com/eergenc/status/281518346447495170

Ödeme yapılmıyor ve inatla sözleşme şartlarına uyulmuyorsa çözümü basittir: İlgili mahkemeye giderek eda davası açarsın. Rahatsız olmakla bir sonuç elde edilmez. Yasal hakkını kullanıp uygulattırırsın sözleşmeyi.

Yenilginin sebebi bence her şeyi Hawkinsten beklememiz(ergin hocanın da).

Çok iyi değil ama düzgün kullanılacağında iyi bir kadromuz var, ergin hoca (eleştirmek haddime değil ama) rotosyan yapmadan biz bu tip maçları kazanmamız zor.

hawkins 40 dk oynuyor 5-6 dk dinlerdirmeyi düşünmüyor.

macvanı ilk 18 dk hiç çıkarmıyor dudleyi kenarda unutuyor. dudley ilk devre 2dk 2. devre 19 dk oynuyor .

ender(22 dk) engin(4dk) oynayamacak kadar kötü değiller.. ki enderin bu sene şutlarında maşallahı var.

f.ülker ribandlarda furkana(13 dk 10 rbnd) karşı çözüm araken biz onu kenarda unutuyoruz.

Ayrıca, hucum süresinin dolmasına 3 saniye kala mola alıyoruz bırak sayı atmayı bir de centilmenlik dışı faulden sayı yiyoruz.geçen hafta lakoviç hiç oynamadan soğukken son dakikada kritik topta aılyorsun oyuna topu kaybedince(lakoya yakışayacak şekilde )hemen çıkarıyosun afra tafra yapıyorsun, hawkins top kaybı yapınca tepki yok.

hawkins, hawkins, hawkins tamam mükemmel oyuncuda herşey değil. 1 oynatıyor 2-3-4 her yerde oynatıyor pozisyonun asıl sahibi oturuyor. bence kadro huzursuz kimse süresinden memnun değil.

Bence transferden çok belli bir sisteme vede rotosyonun daha dengeli dağılmasına gerek var...

Hele bir de arrayo gelirse, 40 dk da o oynar, diğer 10 oyuncuya 12'şer dk süre alır .