BBL 13. Hafta | Banvit 74 - 67 Galatasaray MP

Yer: Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu
Tarih: 30 Aralık Pazar
Saat: 14:00

Beko Basketbol Ligi'nde 10 galibiyet, 2 mağlubiyet ile üçüncü sırada yer alan takımımız ligin 13. haftasında kendisiyle aynı galibiyet sayısına sahip ligin başarılı ekiplerinden Banvit deplasmanına gidiyor. Karşılaşma 30 Aralık Pazar günü saat 14:00'te Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu'nda oynanacak.

Ligde oynadığı 12 maçta 10 galibiyet alan Bandırma ekibi 2 mağlubiyetini ligin ilk haftasında İstanbul'da Anadolu Efes ve ligin 9. haftasında yine İstanbul'da Fenerbahçe Ülker karşısında aldı. Sahasında oynadığı 7 karşılaşmadan ise galibiyetle ayrıldı. Yabancı oyuncuları ve devşirme statüsünde oynayan Simmons'ın sürüklediği Banvit'te 12 hafta sonunda Chuck Davis ve Sammy Mejia 13.0 sayı ortalamasıyla oynuyor. Vladimir Stimac ise 8.9 sayı 8.8 ribaund ile takımın yine etkili isimlerinin başında geliyor.

Bandırma'da son iki sezonda oynanan maçlarda galibiyet sayılarında eşitlik bulunuyor. Geçen sezon normal sezonda oynanan karşılaşmada Galatasaray sahadan 73-64 galip ayrılmıştı. Bir önceki sezonun Play-Off yarı finalinde ise ilk maçı Galatasaray kazanırken ikinci maçta ise Banvit sahadan galip ayrılmıştı. Normal sezonda ise Bandırma ekibi sahadan galibiyetle ayrılmıştı.

Normal sezon için sıralamayı doğrudan etkileyen bu karşılaşma öncesi Banvit takımının kadrosu ve istatistikleri şöyle:

h72c3.jpg

Kalbimiz, rengimiz kesinlikle değişmez hiç bir şartta o yüzden yanlış anlaşılmasın lütfen. İnşallah yanılırım fakat sayı farkı olarak Fenerbahçe ve Ksk mağlubiyetlerimiz içinde en ağır olanını alacağımızı düşünüyorum.

Sezonun en kritik maçı..
Çıkıp çatır çatır oynayacağız, net bir sonuç ile maçı alacağız.
Burada yükselteceğimiz vites ile bir daha da inşallah yavaşlamayacağız.
Ergin Hoca sever böyle maçları, transfer onayı da geldiğine göre biraz rahatlamış olması lazım.

Höşmerim´i yerinde tatmayı özlemiştim, maçın pazar olması da isabet olmuş.

Mideyi bir kenara bırakıp maça dönersek, ligin zorlu deplasmanlarını hep kayıpla kapattık. Artık deplasmanda şansızlığı kırma zamanı geldi. Zorlansak da kazanacağımızı düşünüyorum, kazanmalıyız da.

Zorlu bir deplasman maçı daha. Yabancıları ile var olan bir takım. Onları yabancı oyuncularını durdurursak orada farka boyarız Allah'ın izniyle. Mejia'yı Hawkins ile savunmalıyız bence. Macvan'ın da Chuck Davis üzerinde yapacağı savunma çok mühim. Bajramovic'i Ersin ile durdurabiliriz. Stimacı da Furkan ve Ndong ile durdururuz. Kalin Lucas'ı Gordon ile savûnúruz. Simmons bize karşı hep başarılı maçlar çıkarmiştır. Onu da Cenk ile savunuruz. Bu maçta kilit nokta,Banvit'in yabancılarıni iyi savunmak. Bu maçı almaktan başka çaremiz yok. Ergin Hoca'ya güvenim sonsuz. Takımi maça en iyi şekilde hazırlayacaktır.

kazanacağımızı düşünüyorum,tabiki kolay olmayacak.banvit'in eurocup da ligden daha başarılı olacağını düşünüyorum.yabancı oyuncu sınırlaması ligde güçlerini azaltıyor, yerli oyuncularından istedikleri katkıyı alamıyorlar.yerli oyuncuları ile yabancılar arasındaki kalite farkı oyunlarını bozuyor.yerlileri gününde olurlarsa maça ortak olurlar.kısaca homojen bir takım değil banvit.jamont gordon antep maçında ki gibi sakat sakat oynarsa yine şansımız azalır.

Son zamanlardaki sakatlıkları ve formsuzlukları düşünürsek çok zor maç olacak, Banvit evinde her zaman iyi oynayan bir takım

Hawkins sakat sakat oynayacakmış. Aşil tendonunda ağrı varmış ve iğneyle oynayacakmış. Banvit maçından sonra dinlenecekmiş bir süre. Açıklamayı Ergin Hoca yaptı...

pota altını iyi savunursak alırız maçı
stimac ve davis banvit in en büyük hücum silahları
bizim dış oyuncularımız daha kaliteli
ender ve cenk yine hawkis e destek olursa zor bir maç olmaz

Kaybedersek normal sezon liderliği şansını da kaybederiz. Bana göre saha avantajı çok mühim değil ama konsantrasyonu kaybetmemek açısından kazanmak lazım.

Bize uğursuz gelen bir salon. Geçen sene Shipp,yaz döneminde de Henry sakatlık geçirmişti. İnşaAllah kazasız ve sakatlıksız atlatırız şu maçı. Ben Ergin Hoca'ya çok güveniyorum. Takımı maça gerektiği gibi hazırlamıştır eminim. Gordon Macvan Cenk Engin ve Ndong'un kalitelirini parkeye yansıtacağı maç olacak inşaAllah. Allah'ın izniyle galibiyetle döneceğiz.