BBL 27. Hafta | RH Gaziantep BŞB 67 Galatasaray 92

Tarih : 21 Nisan 2013 Pazar
Saat : 13:30
Salon : Gaziantep Şahinbey Spor Salonu

Galatasaray erkek basketbol takımı normal sezonun 27. haftasında Gaziantep deplasmanında. Geride kalan 26 hafta itibariyle 23 galibiyet -3 mağlubiyet elde eden takımımız normal sezonun bitimine 4 hafta kala ligin lideri konumunda. Geçtiğimiz hafta kadın ve çocuk taraftarlarımızın önünde Fenerbahçe Ülker'i 66-53 mağlup eden takımımız Gaziantep deplasmanına 13 maçlık galibiyet serisinin verdiği ivmeyle çıkacak.

Hem erkek hem de kadın basketbol takımlarımızın eski antrenörü Cem Akdağ tarafından çalıştırılan Gaziantep BŞB normal sezonda 10 galibiyet -16 mağlubiyet elde etmiş durumda ve play-off potasının 1 maç gerisinde bulunuyor. Sezon ortasında Cem Akdağ'ın takımın başına geçmesi ve geçtiğimiz sezonun Euroleague şampiyonu Olympiakos'un pivotu Joey Dorsey'nin takıma kazandırılmasıyla düşme hattından hızla uzaklaşan rakibimiz gerek yaptığı çıkışla gerekse oynadığı basketbolla normal sezonun yegane renklerinden.

Kadın basketbolunda sıklıkla yad ettiğimiz 2007-2008 sezonunun mimarı Cem Akdağ'a duyduğumuz şükran daha ziyade erkek basketbol takımımızdan kaynaklı. 2009-2010 sezonunun ortasında aldığımız ağır cezanın üstüne takımımızın başına geçen ve sezonun kalanına eksiden başladığı halde play-off'u son haftaki absürd sonuçlarla kaçıran bir takım yaratan Cem Akdağ son 3 yıldır kat ettiğimiz aşamanın temelini atan insan diyebiliriz. Daha önemlisi suçu sabitlenmişken ceza almamak için dört dönen büyük kulüplerin aksine görece devede kulak kalan bir suçu her ögesiyle kabullenen Galatasaray camiasına Galatasaray'a yakışır şekilde ayağa kalkan bir takım sunan Cem Akdağ'a tarafımızdan ne kadar teşekkür edilse azdır.

Takımımıza Gaziantep deplasmanında başarılar diliyor, normal sezon liderliğine dair kendilerine olan inancımıza vurgu yapıyoruz. Gaziantepli Galatasaraylıları takımımızı desteklemek için salona davet ediyoruz.

Banvit'ten daha önemli bir maç, kazasız belasız yolumuza devam ederiz inşallah.

Cem Akdağın son maç sonrası açıklamalarını dinledim,takımdan memnun olmadığını dile getirdi,savunma yapamadıklarını sadece hücuma yönelik maç kazanmaya çalıştıklarını söyledi,ayrıca en son bjk ile kendi sahalarında oynadıkları maçı izlemiştim, takım bireysel olarak ilerlemeye çalışıyor,maçın başlamasıyla savunma dozajının artacağını ve maçın sonunda rahat bir galibiyet alıcağımızı düşünüyorum artık şu saatten sonra playofflara kadar maç kaybetmekden çok oyuncu kaybetmekden korkuyorum...ayrıca 1 hafta sonra oynayacağımız banvit maçında 2 maç cezamız geçerli olucakmı bu konuda fedarasyon yaptığımız itiraza yönelik bir açıklama yaparsa çok iyi olucak..aksi taktirde salon içinde Orhun Ene çirkefliklerine devam edicektir her zaman yaptığı gibi...

Zor bir maç bizi bekliyor. Özellikle Colins,Swan,Dorsey ve Mutlu'ya dikkat etmemiz gerekiyor. Dorsey üzernden p&r oynayacaklardır. Onu savunan oyuncumuz şutunu riske atmalı ama ikili oyunlara müsade etmemeli. Savunmamızla kazanacağımızı düşünüyorum inşaAllah. Yalniz artık inşaAllah sakatlıklar gibi saha dışı olaylar peşimizi bırakır. Başarılar Pota'nın Aslanları'na...

benım ulker ve banvit maclarından daha tehlikeli gördüğüm bir mac.. haftalar önce yazmıştım en zor macımız bu olur diye.. inşallah yanılırım

Arkadaslar ilk mesajimi bu basliga yazmak nasip oldu. Yenelim ve yolumuza emin adimlarla devam edelim.Takima guvenim sonsuz

Tuhaftır ki, şampiyonluk yolunun geçtiği önemli deplasmanlar kesişti futbol ve basketbolda. Gaziantep şehir olarak kaderimizi belirleyecek.

Her iki maçı kazandığımız takdirde şampiyonluğa sımsıkı sarılacağız..

Pota altında çok güçlüler. Kazanmak için Dorsey savunmasını çok iyi yapmalıyız. Son haftalarda oynadığımız rakiplerin çoğu pota altı olarak değil, dış oyuncular ile daha aktifti. antepte tam tersi, bu sefer rakibin pota altı bana göre bizden daha iyi. Savunmada Furkan'a çok iş düşebilir.

Dış oyuncular ise bizim çok üstün olduğumuz alan. Ancak Gordon'un mutlaka katkı vererek gelmesi gerekir. Gerçek anlamda zor bir maç. En büyük güvencem profesör Ergin Ataman. Her takıma karşı farklı bir şekilde çözüm bularak onları kitliyor. Umarım bu sefer de böyle olur.

Gaziantep bu maçı alır ise play off umudu var (Tofaş maçının tekrar edeceği düşünülür ise). Bu nedenle onlar açısından da önemli bir maç. Sn iki haftadır hücumda biraz sıkıntı vardı. Savunma süper ama hücumda 66 sayı atmışız. Şutları daha dikkatli seçmeliyiz. Umarım uzun süredir kazanıyor olmak takımda baskı oluşturmaz. Gerçek anlamda zor maç. Çok dikkatli olmalıyız.

Erhan bey düşüncelerinize kesinlikle saygı duyuyorum fakat bence rakiplerimizin son haftalarda dış atışlarda sayı bulmaya çalışmalarının nedeni bence bizim pota altındaki yıldırıcılığımız ile alakalı bir durum,ndong dudley ve furkan fazlasıyla karartıyor pota altını,bunu son fb maçında aldığımız ribaundlar ile istatiksel olarakda gösterdik...dorsey'in bitiriciliği olduğunu çok fazla düşünmüyorum,Cem Akdağ'da hedef maçlarının arasında bizim maçımızı göstermedi ve takımdan kesinlikle memnun değil,benim görüşüm savunma vidalarının baştan sıkılmasıyla rahat bir maç sonu geçireceğimiz yönünde...

Beşiktaş maçından önce fikstüre bakarken mağlubiyet olarak bir tek bu maçı işaretlemiştim, o sıralar Cem hoca ile beraber Antep doğru bir basketbol ortaya koyuyordu. Düşüncelerimde çok bir değişiklik yok ama mağlubiyet bekliyorum diyemiyorum. Takımın formu tam istenilen vaziyette, dolu dizgin yolumuza devam ediyoruz ve ortaya koyduğumuz savunma performansında bize karşı koyacak bir takım yok Türkiye'de. Antep'in bireysel yetenek odaklı bir çok oyuncusu var ve bu oyuncular için havaya girmek en önemli husus. Bunu hem Efes hem de Beşiktaş maçlarında ortaya koydular. Fenerbahçe maçındaki konsantrasyon farklıydı, savunmayı da bu minvalde okuyabiliriz ancak o savunmanın devamı hem normal sezon liderliği hem de şampiyonluk için en önemli anahtar. Umarım Antep deplasmanında bu savunmanın devamını görebiliriz.

Erhan bey düşüncelerinize kesinlikle saygı duyuyorum fakat bence rakiplerimizin son haftalarda dış atışlarda sayı bulmaya çalışmalarının nedeni bence bizim pota altındaki yıldırıcılığımız ile alakalı bir durum,ndong dudley ve furkan fazlasıyla karartıyor pota altını,bunu son fb maçında aldığımız ribaundlar ile istatiksel olarakda gösterdik...dorsey'in bitiriciliği olduğunu çok fazla düşünmüyorum,Cem Akdağ'da hedef maçlarının arasında bizim maçımızı göstermedi ve takımdan kesinlikle memnun değil,benim görüşüm savunma vidalarının baştan sıkılmasıyla rahat bir maç sonu geçireceğimiz yönünde...

Pota altında caydırıcılığımız konusunda haklısınız ama hatırladığım kadarı ile Tofaş'ın pota altında en etkili oyuncusu bizim maçta cezalı olduğundan oynamadı. Fenerbahçe de ise zaten Oğuz ve Kaya pek de etkili uzunlar değil. Kaldı ki iş dış oyunculara kalır ise orada oyuncuları boğabiliyoruz. Kısa rotasyonunda bir kişi daha azaldığımız düşünülürse kalanlara büyük iş düşüyor. Engin de caydırıcılığı ve iyi savunması olan bir oyuncu. Maçın başından sonuna kadar son iki maçtaki savunma direncini koyabilirsek başarılı oluruz. Cem Akdağ biraz daha tempolu basketbolu seviyor, mutlaka savunma ile onları ezber dışına çıkartmamız lazım. Açıkçası benim korktuğum maçlardan bir tanesi. Sanıyorum ki bunu ve Banviti yenersek sanırım matematiksel olarak da liderliği garantiliyoruz.

Pota altında caydırıcılığımız konusunda haklısınız ama hatırladığım kadarı ile Tofaş'ın pota altında en etkili oyuncusu bizim maçta cezalı olduğundan oynamadı. Fenerbahçe de ise zaten Oğuz ve Kaya pek de etkili uzunlar değil. Kaldı ki iş dış oyunculara kalır ise orada oyuncuları boğabiliyoruz. Kısa rotasyonunda bir kişi daha azaldığımız düşünülürse kalanlara büyük iş düşüyor. Engin de caydırıcılığı ve iyi savunması olan bir oyuncu. Maçın başından sonuna kadar son iki maçtaki savunma direncini koyabilirsek başarılı oluruz. Cem Akdağ biraz daha tempolu basketbolu seviyor, mutlaka savunma ile onları ezber dışına çıkartmamız lazım. Açıkçası benim korktuğum maçlardan bir tanesi. Sanıyorum ki bunu ve Banviti yenersek sanırım matematiksel olarak da liderliği garantiliyoruz.

Evet kesinlikle katılıyorum bende düşüncelerinize...umarım tedirginlik yasadığımız ve birazda çekindiğimiz bu maçta takım istenileni yine alıcak...

Antep değişik bir takım, bir anda dağılabiliyorlar maç içerisinde konsantrasyon sorunu çok yaşayan bir takım. Banvit ve Fenerbahçe ile oynadıkları maçlarda bunu gördük, özellikle İstanbul'daki Antep'e inanamadım. Dorsey etkisiyle pota altından korkan var ama tam tersi bizim pota altımız çok daha güçlü rakipten, onlarda sadece Dorsey var, o çıktığında çok zor anlar yaşyor Antep, faul problemine giriyor zaten Dorsey çoğu maçta içerideki tek caydırıcı güç olduğundan. Konsantrasyon olarak üst düzeydeyiz şu an, bunu sürdürürsek bence rahat bir maç olur, savunma olarak çok iyi durumdayken Antep bu tarz takımlara karşılık verebilir gibi durmuyor.

Çok samimi söylüyorum: vurur geçeriz. Ne hücum potansiyelimize karşı savunabilecek, ne de savunmamıza karşı hücum edebilecek kadroya sahipler. Bireysel oynayan takımlara karşı neler yapabileceğimizi deplasmandaki Mersin maçında gösterdik. Takımdaki bu inanmışlık olduğu sürece aynı tarife tekrarlanır.

FBÜ maçı yanıltıcı olmasın, o maçın öncesiyle sonrasıyla motivasyonu farklıydı.
Mağlup olsak da Banvit'i yendiğimiz sürece çok birşey kaybetmeyeceğimiz bir maç.