BBL 3. Hafta | Anadolu Efes 73 - 83 Galatasaray Medical Park

Sorun İsmet Bademde değil bence.Murat Murathanoğlu acaip kıskanıyor takımmızı.

Gerek 3.05 programında gerekse radyo spor da salı günü yaptığı programda her soruda lafı dönüp dolaştırıp fener e getiriyor.Bo nun süper guard olduğunu söyleye söyleye fener taraftarı müthiş bir takımları var zannetti.Şut atamayan bo yu süper yıldız yapan Murat Murathanoğlu.

Maçı da anlatırken aslında o Galatasaray ın oyununu övmesi gerekirdi.Kaç haftadır toz kondurmadıkları Efes yerlerde sürünürken bu durumu apaçık Galatasarayın oyunu sağladı.

Kısa oyuncularımızın üstün fizik gücü her takımı ezeceği okadar belliki kısa Bo da satoda farmar da vujacic te ezilmeye mahkum.

Okadar Amerikada basketbol öğrenmiş Mutar Murathanoğlu bunları göremezmi.Görüyorda sadece yutkunuyor.

Anlattığı maçın tekrarını izlesin bakalım.Hawkins dışında Galatasaray hakkında tek övgü cümlesi kurmadı.İsmet Badem Muratın korkusuna konuşamıyor gibi geliyor bana.Adam Fenerli tamamda kardeşim sen yayıncı kuruluşun basketbol programlarını yönetiyorsun.

Adam gibi çık TV ne Galatasaray bu ligin en büyük favorisidir de.Çünkü gerçek bu.Ama söyleyemez.söylemediği gibi Galatasaray hakkında güzel bir cümle bile kuramıyor kıskançlığından.

Farketmez ama Galatasaray hakikaten çok ciddi bir takım.Bizde basket oynadık ne olduğunu görüyoruz.Korkutucu bir takım olduk.Keşke EL de oynasaydıkta daha çok göz önünde olsaydık.

Seneye inşallah Avrupadada şampiyon oluruz.EL şampiyonluğunu Türkiyeye getiren takım biz oluruz.Bu yol çok uzak değil.

Ergin Atamanıda gittikçe daha çok sevmeye başladım.İşini iyi yapan mükemmel bir koç.Birde Hasta Galatasaray lı olunca tadından yenmiyor.

Murat Murathanoğlu fener'in maaşlı çalışanıydı bir ara (hala çalışanı mı bilmiyorum) bu sebeble o'ndan övgü beklemiyorum. Siz de beklemeyin abi. Fener şu aziz yıldırım döneminde hiç bir şey yapmadıysa bile her yere kendi adamlarını yerleştirdi. Voleybolu'da ele geçirdiler. Lakin galibiyet güzel ama efes'in cuma günü EL maçı oynadığını da unutmayalım.

Efes yönetimi gerçekten antipatik olmak için elinden geleni yapıyor. O kadar adam sıkış tepiş tek kapıdan binbir zorluk çıkarılarak içeri alındı, buna kendi taraftarları da dahil. Dışarda çok insan olmasına ve salonda oldukça fazla boş yer olmasına rağmen bilet satılmadı. Ayrıca paralı taraftar tutmuşlar kendilerine, otobüs bilet forma atkı hepsini bedava dağıtmışlar. Çok yazık.

Uzun zamandır izlediğim en rahat Efes maçlarından biri oldu. Baştan sonra Efesin hiç yaklaşmasına izin vermedik. Gerçekten ara ara çok iyi savunma yapmalarına rağmen 83 sayı bulmak kolay iş değil. Üstelik eksikler ve tam hazır olmayan oyuncularımız vardı. Çok iyi gidiyoruz maşallah diyelim.

Maçın sadece ilk yarısını izledim, ikinci yarıda ne oldu bilmiyorum ama galibiyet gerçekten sezonun geri kalanına dair mesaj verme açısından çok iyi oldu. Maçın başından itibaren Efes'in etkili olduğu noktaları çok iyi kapattık, geriye iyi koşamamamıza rağmen onlara 2-3 top hariç hızlı oynama fırsatı vermedik ve üçlüklerdeki iyi yüzdemizin de etkisiyle maçın kontrolünü başta aldık. Sonra oyun zaten dengede gitti ama ilk yarıdaki performansımız maçı kazanmaya yetti sanırım, malum izleyemedim yolda olduğum için. Özellikle bizden daha hazır bir takımı yenmemiz daha da güzel bir mesaj oldu. Tebrik ediyorum emeği geçen herkesi. :)

Lig tv de dün, maç bittikten sonra Tufan ve bir yabancı basketbolcu yorum yaptı - adını hatırlayamadım şimdi- , oradaki sunucu yaklaşık 4-5 kez, EL'de bu kadar iyi olan Efes neden bir anda bu duruma düştü dedi. Yabancı eleman her seferinde Galatasaray'ın iyi savunma yaptığını ve bu durumu bizim bu noktaya getirdiğimizi söyledi. Sunucu bu cevaptan tatmin olmadı, gene neden birden böyle düşüş oldu dedi, adam en sonunda sıkıldı galiba salon değişikliğinden oyuncular etkilenmiş olabilir dedi.

Lig tv de dün, maç bittikten sonra Tufan ve bir yabancı basketbolcu yorum yaptı - adını hatırlayamadım şimdi- , oradaki sunucu yaklaşık 4-5 kez, EL'de bu kadar iyi olan Efes neden bir anda bu duruma düştü dedi. Yabancı eleman her seferinde Galatasaray'ın iyi savunma yaptığını ve bu durumu bizim bu noktaya getirdiğimizi söyledi. Sunucu bu cevaptan tatmin olmadı, gene neden birden böyle düşüş oldu dedi, adam en sonunda sıkıldı galiba salon değişikliğinden oyuncular etkilenmiş olabilir dedi.

Alain Digbeu , Efes in belalısı olan Asvel in eski oyuncusu , türk hatun yapmış buraya yerleşmiş :)

Alain Digbeu , Efes in belalısı olan Asvel in eski oyuncusu , türk hatun yapmış buraya yerleşmiş :)

Adamın bizim Türk takımlarıyla duygusal bağı olmadığı için yorumları da objektif oluyor. Ama Lig Tv'yi hiç tatmin etmedi galiba. Yakında yollarlar onu.

Ligtv'nin Galatasaray düşmanı yorumcusu ve sunucusu midemi bulandırıyor. Hem Murat hem İsmet aziz'in ve turgay'ın maaşlı elemanları. İçleri Galatasaray kompleksiyle dolular. Şu basketbol medyasında bizi temsilen bir yorumcu veya sunucu bulmak imkansız gibi. Hep fbjk şikecileri kapmış mevkileri.

Ne yalan söyleyim takımımız galipken taraflı spikerlerin anlattıkları maçları izlemek bana keyif veriyor. Hem rakibin ezilişini hem de spikerin kızarıp bozararak takımızın galibiyetini anlatmasını zevkle izliyorum, hatta zaman zaman hızımı alamayıp fbtv den maç takip ettiğim bile oluyor. Tavsiye ederim.

Maç sonunda spiker Ergin Hoca ile röportaj yaparken İsmet Badem soru sormak istedi;

İsmet Badem: Ergin Ataman bu galibiyetle şampiyon olduk demeyin.Daha sezon sonuna çok var.Sizce bu kadro Eurocup için yeterlimidir?
Ergin Ataman: Haftaladır euroligin tozunu attıran Efes'i kendi sahasında zorlanmadan 10 sayı farkla yenebiliyorsak sanırım yeterlidir. :)
Diye gülümseyerek cevap vermesine koptum :)

Efesin taraftarı eskiden az sayıdaydı ama dünkü gibi tipler değildi en azından,neden böyle bir grup getirdiler anlamadım

Murat Murathanoğlu'nun bu durumu geçen yıl dikkatimi çekmişti.Hakemlerin çoğu kararını anında yorumlayan MM , bizim aleyhimize çalınmış yanlış düdükleri bir türlü yorumlayamıyor.Dün Göksenin , Farmar'a tam saha baskı yaparken , Farmar bunalmış durumda olduğu için sinirlendi ve Göksenin'i itti.Hakem savunma faulu çaldı ama alakası bile yoktu.Bunu bile yorumlayamadı MM.Çok antipatik olmaya başladı son zamanlarda.Biraz çeki düzen vermesi lazım.

Gecen sene fb yendigimizde sahamızda mac sonu ismeti tahrık ederken ,Murat murathanoglu döndü o fenerli degilki neden böle yapıyorsunuz dediginde f8 kadınlarda fener yendi daha iyi oldu cümlesini hatırlatıgımda bı böle suratı degisip güldü haklısın gibisinden bu adamların sucu yok bunlar maşalık yapıyolar.

Efes sadece Galatasaray'ın izin verdiği kadar oynayabildi.
N'Dong 10 cm'den boş şutları kaçırmasaydı farkı 20 li rakamları bulurdu.
RadyoSpor'da İsmet Badem; "Diğer takımlar Avrupa'da mücadele ederken Galatasaray arada boşluk bulmuş çalışmış" gibi boş bir ifadeyle hezeyanın başka bir tezahürünü sergiledi.

Dün maçtaydım ve o kadar mutlu oldum ki yendiğimiz için, herkese gider yaptık ya müthiş oldu. Bize karşı cephe oluşturulmuş içlerinde paralı askerlerde var adam yorum yaparken tarafını ve üzüntüsünü o kadar çok belli ediyor ki anlamamak için saf olmak lazım. Başta efesin fanlarına(patron kim görecekler demişlerdi, gördüler :)) ligtv ailesi ntvspor ve onların şakşakçılarına bu galibiyetimiz kapak oldu. Murat muratanoğlu ekürisi ismet badem size de ayrıca yazıklar olsun. Bir de unutmadan ergin hocanın üçlü çektirmesi domercant abinin hoplaya zıplaya üçlü çektirmeye gelmesi muhteşemdi.

Macta en cok sevindiren konulardan biride ,Domercant ilk girdiginde suta kalktıgında bütün bench ayaklanıp beraber sevindiler.Mola gelip giderken benchdekilerin durusları cok sevindirdi beni sanki mahhalenin cocukları mahhale macına cıkmıs gibi heycanlı takıma ve arkdaslarına sahip cıkar sekilde amatör ruh var

Efes gerçekten kötüydü, bu kötü oyundan da yararlanarak savunmada sertiliği düşürmeyerek çok rahat kazandık. Ataman'ın + oyuncuların hırs ve motivasyonu çok güzeldi. Bench'imiz sürekli ayakta, her sayıya/harekete tepkili, öyle ki hakemlerin uyarması gerekiyor "oturun" diye zaman zaman. (; Bu arada Henry sakat sakat ileride yapacaklarından bir kesit sundu adeta.

Maçın özeti: Rakip Efes, karşı bench’de Mahmuti, sahada Lucas, tribünde Shipp, deplasman, ortalama oyun, rahat maç, kolay galibiyet ve çok güzel tribün.