BBL 3. Hafta | Anadolu Efes 73 - 83 Galatasaray Medical Park

evet en güzel videolar lütfen bi arkadaşımızdan bekliyoruz maçın en güzel anlarını:9 ( hoş 1. saniyeden 40. dakikaya kadar her anından keyif aldık o ayrıda:) )

Efesin takım olduğunu düşünmüyorum..Farmer dışındaki oyuncular laubali.Bu maçı alırız ben hiç şüphe duymuyorum.Zaten Oktay Mahmuti'nin her zaman yenildiği Ergin hocamız büyük avantaj..O yüzden psikolojik,taktik vs.. Galatasaray 6 adım önde..Tahmini skorum: Anadolu Efes: 64 - Galatasaray MP:72

Skoru bilemedin ama gördüğüm kadarıyla takıma en fazla güvenen sendin. Tebrik ederim.

Genç kardeşlerim ölçüyü almıştır artık.Bu takım BBL de isterse yenemiyeceği takım yok.Daha öncede yazmıştım rahat olun diye.

Aslında takım daha performansının yarısıyla oynuyor.Bukadar fizik gücü yüksek takıma farmar sato filan bir yere kadar mücadele edebilir.Bo Bo dediler ben şutun olmayan 1 numaraya iyi oyuncu demem.Bu benim görüşüm ve gerçek budur.

BBL de açık ara gideriz.EC de de inşallah şampiyonluk gelecek.İspanya liginide seyrettiğimize göre sorun yok gibi duruyor.Güzel bir gece.Türkiye sanırım ölçüyü aldı:)

Boniface N'Dong`u 2.yarı kullanmadı sanırım Ergin Hoca yanlış hatırlamıyorsam. Doğru mudur ?

evet renktaş doğrudur ama sahada 3 yabancı olmaz kuralı biliyorsun 3 yabancı 120 dakika yapar toplamda 116 dakikasını kullanmış ergin ataman bu kuralın ve bunların 95 dakikasını 3 yabancıdan yana ( gordon-hawkins ve macvan dan) kullandı kalan 3 küsür dakikada kullanabilirdi onuda maçın içinde olan furkandan yana kullandı tercihini yani bildiğimiz ergin ataman: maçı kazandıracak rotasyon neyse onla oynamak... kısacası yabancı dakikalarının çoğunu macvan aldı potaaltında 30 küsür dakika ile ..

Macvan parkede resmen dedi ki ''ben de 3 lüklerimle tehlike yaşatırım'', helal olsun. Gordon da hücum da başarılıydı. Hawkins ve Domercant zaten dış şut da önemli katkı verdi. Ndong savunmada iyi işler çıkardı. Herkese teşekkürler gurur duyuyoruz.

Pek çok katı sistem takımına bizim bugün attığımız 4-5 maç topunun 1-2'si yeter maçı kazanmak için.Yalnız tüm maçı bire birler,daha doğrusu bireysel dominasyon üzerinden oynadığımızdan o topları çok rahat kullanıyoruz.Gevşemesek Efes adına pek çok şeyi sorgulatacak bir skor alabilirdik.
Geçen haftasonu tek ayakla yürüyebilen Domercant'i sarı kırmızıyla neredeyse ilk kez görüyorken,oyunu yöneten Gordon'a pek çok Galatasaraylı şimdiden 'acaba' demişken baskın bir oyunla bu skoru almak keyif verdi.Forumdakilerle birlikteyken sıklıkla dillendiğimiz gibi;köklü değişimin üstüne ancak bu kadar iyi başlayabilirdik.Gerek iletişim anlamında,gerek saha içinde.

Takımı ve Ergin hocayı cidden tebrik ederim. Çok şükür kazandık bugün.

Bir notta lig tvye. 50 TL verip digitürkplayden satın alacaktım ligi, artık vazgeçtim. Maçı anlatacan sunucular tüm oyunu efes üzerinden anlattılar. Biz iyi hücum ediyoruz adam bunu anlatacağına efes şunu yapamadı diyor. Biz iyi savunma yapıyoruz, farmar iyi değil diyor. Böyle taraflı ve kasıtlı anlatım görmedim ben. Yuh artık.

Bir de Oktay Hocayı kenarda görünce maçın başında unutmuşum bir ara bizim hoca sandım.

Ben de maçı TV'den izledim. Hakikaten çok taraflı bir anlatım vardı. Efes sanki yabancı bir takımla oynuyormş gibiydi. Özellikle İsmet Badem, Efes şöyle yapmalı, böyle yapmalı, şurası eksik vs. tamamen Efes üzerinden yorum yaptı. Galatasaray'ın olağanüstü oyununa tek bir paye vermedikleri gibi, maç sonunda Ergin Ataman'a yönelttiği sorudan önce henüz hiçbirşey kazanmadınız, şampiyon olmadınız gibi bir söz söylemesi ne kadar gerekliydi? Evet, herkes biliyor bir galibiyetle şampiyon olunmadığını ama, tebrik etmek de lazım... Diğer taraftan Eurocup için Galatasaray'ın kadrosunun yeterli olup olmadığını, Eurocup resmi sayfasındaki takım tanıtımlarında "Galatasaray en güçlü şampiyonluk adaylarından biri" diyerek paylaşmıştı Fiba-Uleb yetkilileri...

Maça gelecek olursak, Galatasaray hücum potansiyelinin yanı sıra ne kadar iyi bir savunma takımı olabileceğini de gösterdi. İlk yarıda Farmar'ın ve Semih'in bireysel çabalarının dışında rahat atış fırsatı vermedi sarı-kırmızı savunma. Üstelik N'Dong sakatlığının da etkisiyle maça ağırlığını koyamamışken... Diğer yandan maçtan önce de bekledğim gibi, Domercant aldığı kısa sürede attığı üçlüklerle kontrolü vermedi. Jamont Gordon, potansiyelinin işaretlerini gösterdi bu maçta. Daha iyisini de yapabilir bence...

Ergin Ataman, Fenerbahçe maçından sonra ikinci duellodan da galip ayrıldı.

Arkasında heyecanla bekleyen taraftar için güzel şeyler verecek Galatasaray...

HawkinGs'in, Gordon'un ve Domercant'ın çok fazla top kaybı yaptığı bir maçta Efes'i bu kadar rahat geçmemiz bizim bu ligin en büyük favorisi olduğumuzun göstergesidir. Şampiyonluk naraları atmak için belki çok erken ama üç kulvarda da favori takımlar arasında olduğumuzun perçinlenmiş halini bu maçla görmüş olduk.

Efes'te umarım Avrupa Ligi'nin ciddi ekiplerine karşı nasıl oynaması gerektiğinin provasını iyi analiz etmiştir çünkü bugün yenildiği takım, Avrupa Ligi'nde oynasa son 4 ekipleri arasında gösterilebilecek bir takım.

Yabancılarımıza zaten laf yok. Hawkins-Macvan ve Gordon iyi işler çıkardılar. Henry de yaklaşık 10 dakika 3 tane kritik (hepsi de el üstüydü galiba) 3'lükle Efes'in yaklaşmasını önledi. Galibiyet değerli tabi ki ama %63 3'lük önemli istatistik. Savunma ribauntlarında dikkatli olmamız şart. Bir de özellikle son çeyrek gevşedik ve basit top kayıpları yaptık. Bunları da azaltmamız gerekiyor. Her zaman bu kadar 3'lük atamayız.
Özellikle Göksenin ve Furkan'ı da tebrik etmek gerek. Semih ve Farmar en fazla bu kadar savunulabilirdi. İkisi de görevlerini yerine getirdi. Genç oyuncuların performansı geleceğimiz adına da umut verici.
Henry kapasitesine ulaşınca, Engin düzelince vs yani tam kadro olunca karşımızda kim duracak merak ediyorum.
Kazanma ihtimalimizin en düşük olduğu maçı kazandık. Sakatlık ve federasyon devreye girmezse normal sezonu büyük ihtimal lider bitiririz.

muhteşem bir takım oyunu kim oynarsa farketmiyor ergin hoca müthiş bir kadro mühendisliği yapmış tek zayıf noktamız oyun kurucumuz yok tam anlamıyla seneye iyi bir oyun kurucu ile euroligde olursak çok can yakarız gordon iyi oyuncu ama oyun kurucu değil tam anlamıyla. ndong ve domercant hazır değilken bile rahatça kazandık. hawkins bu ligin en iyisi tartışmasız

Beyler ben de Ismet Badem' i pek tutmam, mazide kalmış anlatım tarzıyla ve basketbolun gelişimini henüz tam anlamıyla analiz edemeyerek genelde sululuk derecesindeki yorumlarıyla (En son geçen sezon ki All Star maçında saç baş yoldurmuştu) artık bu meslekteki son demlerini yaşamakta.

Bununla beraber yanlı anlatımı nedeniyle eleştiriyorsunuz ama adamın oğlu Galatasaray Basketbol Şubesi Altyapı Direktörü unvanına sahip Burçin Badem. Dediğim gibi kendisi hala mazide yaşıyor, o bakımdan Efes tarafından bakması gayet normal :)

Artık Ismet Badem ve Mehmet Baturalp gibi isimlerin devirleri kapandı; Ismail Şenol, Caner Eler, Tufan Ersöz, Ihsan Bayülken (hatta sevmesek de Ibrahim Kutluay) gibi bu işi layığıyla yapanlara bayrağı tamamen teslim etmeleri gerekiyor.

Şu takımın Euroleague'de olmamasına içim acıyor. Hele ki birçok takımın bütçe kısıp küçüldüğü bir ortamda çoğunun tozunu atardık.

Maça gelince, çok kasmadan kazandık. Biraz daha ciddi oynasak 20'lik yapardık. Tebrikler Ergin Hoca, tebrikler Aslanlar.

Müthiş bir maç çıkardık gerçekten.Biraz ciddiye alsak 90 üstü sayı atar,efesi de 70'in altında tutardık.
Ergin Hoca çok büyük koçsun gerçekten.
Macvan artık yeni kankimiz olacak :))

Tebrikler takımımıza. Maçın zor geçmesini beklerken, güle oynaya kazandık. İlk defa arkama yaslanarak, galibiyetten emin bir şekilde maç izledim. Macvan taştışmasız maçın yıldızı idi. Üstüne koyarak gidiyor, maşallah. Jamont,Havkins,Göksenin,Domercant,Furkan harikaydı. Ergin Hoca muhteşem bir yönetim gösterdi. Engin'in galiba rahatsızlığı varmış. Ender ise etkisizdi. Bu iki oyuncunun Jamont'a destek vermeleri şart. Sıkıntılı bir zamanda bu galibiyet, daha büyük zaferlerinde habercisi gibi. Takımdaki özgüven ise beni mest etti...

Sorun İsmet Bademde değil bence.Murat Murathanoğlu acaip kıskanıyor takımmızı.

Gerek 3.05 programında gerekse radyo spor da salı günü yaptığı programda her soruda lafı dönüp dolaştırıp fener e getiriyor.Bo nun süper guard olduğunu söyleye söyleye fener taraftarı müthiş bir takımları var zannetti.Şut atamayan bo yu süper yıldız yapan Murat Murathanoğlu.

Maçı da anlatırken aslında o Galatasaray ın oyununu övmesi gerekirdi.Kaç haftadır toz kondurmadıkları Efes yerlerde sürünürken bu durumu apaçık Galatasarayın oyunu sağladı.

Kısa oyuncularımızın üstün fizik gücü her takımı ezeceği okadar belliki kısa Bo da satoda farmar da vujacic te ezilmeye mahkum.

Okadar Amerikada basketbol öğrenmiş Mutar Murathanoğlu bunları göremezmi.Görüyorda sadece yutkunuyor.

Anlattığı maçın tekrarını izlesin bakalım.Hawkins dışında Galatasaray hakkında tek övgü cümlesi kurmadı.İsmet Badem Muratın korkusuna konuşamıyor gibi geliyor bana.Adam Fenerli tamamda kardeşim sen yayıncı kuruluşun basketbol programlarını yönetiyorsun.

Adam gibi çık TV ne Galatasaray bu ligin en büyük favorisidir de.Çünkü gerçek bu.Ama söyleyemez.söylemediği gibi Galatasaray hakkında güzel bir cümle bile kuramıyor kıskançlığından.

Farketmez ama Galatasaray hakikaten çok ciddi bir takım.Bizde basket oynadık ne olduğunu görüyoruz.Korkutucu bir takım olduk.Keşke EL de oynasaydıkta daha çok göz önünde olsaydık.

Seneye inşallah Avrupadada şampiyon oluruz.EL şampiyonluğunu Türkiyeye getiren takım biz oluruz.Bu yol çok uzak değil.

Ergin Atamanıda gittikçe daha çok sevmeye başladım.İşini iyi yapan mükemmel bir koç.Birde Hasta Galatasaray lı olunca tadından yenmiyor.