BBL 9. Hafta | Pınar Karşıyaka 72 - 69 Galatasaray MP

ne lakovic ne hawkins ne macvan. ergin hoca elleriyle verdi maçı yakışmadı hocaya.

Maçı izlemediniz sanırım.
Resmen terör ortamı oluşturdu KSK taraftarı Hakemler KSK aleyhine düdük çalamaz oldular.
Dudley e çalınan hücum faul Bora Hun'un Ender e yaptığı faul. Son 5 dakikada en az 5-6 KSK lehine hatalı kararlar.
Ama ne olursa olsun bizim fark 8 olduktan sonra kapıyı kapatmamız gerekirdi. Hakemlere rağmen bu maçı kazanmalıydık. Ama Gordon'un anlamsız bire bir zorlamaları nedeniyle bir türlü hücum ritmini yakalayamadık. Hawkins i en kritik anlarda hiç kullanamadık.
Ancak Cenk ve Ender'deki gelişim her şeye rağmen umut verici.

kesinlikle Ergin atamadandan kaynaklandığını düşünmüyorum,kendisimi diyor ribaund verin,basket faul olsun,steps yapsın oyuncumuz die..lakovic sonuçta rotasyonda olan bir oyuncu ve belkide faul yüzdesinden dolayı oyuna aldı,bunlar maç içinde koç'un insiyatifleri..esas onemli olan bence ribaun konusu ve oyun kurucu durumu...kaç kere gereksiz ribaundlar verdik sayamadım,Macvan inanılmaz düşüşte,sorun sayı atamaması değil sorun dominant olmaması,içeri girmiyor kaç kerede dikkatimi çekti rakibin 3 pozisyonundaki adamınla eşleşirken hiç top istemedi ayrıca ribaundlarda hiç ama hiç efektif değil,bunlar ince noktalar ama maçın gidişatını doğrudan etkiliyor..son sözlerim gordon'a hiçmi izlemiyor rakip takımın guardını,hiçmi ne yapabileceğinden haberi yok,belliki adamın şutu var hep mesafeli savunma yapıyor,hiç penetre etmiyor..dedim ya bir takım oyun kurucusu kadar oynar oda bu maçtaki neticenin en güzel orneği...

Isınmadan maça dönmemiz hiç iyi olmadı. Gordon'u savunmayın bana. Asist falan geçtim şutta yok. Boş şut orta mesafe hep kaçırıyor adam. Hawkins bugün maça giremedi. Bunda KSK takımının ona özel önlem almasının etkisi vardı. Son haftalarda performansı düşen bir isimde Macvan sırtı dönük bitiremediği gibi bildiğimiz o üçlüklerinide kaçırıyor. 2 kritik yerde hucümdan yararlanamayarak rakibin dönemesini sağladı. Erceg gibi keskin şutları da yok.

Belli olan bir durum vardı Hawkins olmadığı zaman bu takım çok zorlanacağı gerçeğidir. Bize oyuncu lazım ama winner olanından. Eksikleri göz önüne aldığımızda bu oyuncu Carlos Arroyo. Kendi şutunu da yaratabiliyor. Lakovic maç içinde bir top kaybı yaptı Ergin hoca çok sinirlendi. Lakovicin moralide çok bozulmuştu söyleniyordu. Sanırım son maçları bunlar. Burada suç onun değil Ergin hocanın.

Ksk tarafının maç içinde yaptıkları hiç iyi değildi. İstanbulda görüşeceğiz hem saha içi hem de saha dışı.

Burada hata Lakoviçin değil koçun öyle kritik bir noktada soğuk oyuncuyu oyuna sürdü.Hawkins maç boyu nerelerdeydi gören varmı sorumluluk almadığı tek maçtı heralde geldiğinden beri en azından ben öyle gördüm.Oyunun sıkıştığı çok an oldu ve Domercant neredesin dedirtti bu yüzden transfer şart.Saha dışı etkenlerde tuzu biberi oldu tabi.

Sağlık olsun diyeceğim ama hazmı kolay değil. Sahada çok acayip işler oldu ve ilk yenilgimizi aldık. Transfer dedikoduları, formsuzlar, fazla süre alanlar ve ya alamayanlar konuşulmaya devam edecektir. Bir an önce toparlanmak lazım...

Bora Hun Paçun, bugün milli oldu. Adamı yıldız yaptık. Pota altında tek başına bizim uzunlara üstünlük kurdu. Acaba Furkan neden çok az süre aldı? Daha fazla yararlanılamaz mıydı?

Ribaund sorunu çektiğimiz bir maçta Furkan'ın sadece 2 dakika sahada kalması yanlış. Ayrıca Macvan oyunun iki tarafında da felaket bir haldeyken görev alması ayrı bir yanlış. Ve her maç olduğu bu maçta da J.Gordon, Domercant kimliğine soyunmaya çalıştı ama olmuyor olmayacak, bu adama bu kadar sınırsız kredi vermememiz lazım maç içinde. Kendi sorumlulukların bilincinde olsun yeterlidir benim için, boyundan büyük işlere kalkışmamalı artık. Daha önceki maçları izlemeyip sadece bu maça göre biri yorum yapacak olsa, Hawkins'in takımda dışlandığını falan zanneder. Son maçlarda Hawkins mi sorumluluk almıyor yoksa takım mı buna izin vermiyor bu da irdelenmesi gereken ayrı bir konu. Birde Lakovic orda o hatayı yapmayadabilirdi ama tek anlamadığım şey, maçlarda insiyatifi ve gerekli süreleri zaten almayan Jaka'nın öyle kritik bir zamanda oyuna sürülmesiydi.

Son olarak, birkaç oyuncuyu bir kenarı bırakıp diğer oyuncular ve teknik ekip olarak formsuz ve yanlışlarla dolu bir maçı geride bıraktı takım. Kuban'da aldığımız yenilgi bize Avrupa'da büyük bir ders olmuştu ve toparlanmıştık o maçtan sonra. Umarım ligde de aldığımız bu Pınar Karşıyaka yenilgisi ligdeki geleceğimiz adına bize olumlu bir geri dönüş olarak yansır.

nedir bu Arroyo hayranlığı diyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

Şutör lazım bize hocam. Bu Arroyo sevdasının sebebi ne diyenlerden biri de benim. Adam akıllı şutör iki numaramız yokken ve Lakovic'ten de artık verim alamadığımız ortadayken hala PG transferi mi yapacağız?

Gerçi yönetim bütçe falan bile ayırmayabilir, beklerim yani.

edit: Bu arada şunu da yazayım, tribündeki kuduzların yaptıkları olmasa, bu maçı kesinlikle kazanırdık. Rövanş maçı gelecek elbet. Elbet görülür, saha ortasında koyduk mu çekenlerin hesabı.

Maçı seyredemedim ama yenilgiye çok üzüldüm . Ergin ataman olsun başkan olsun şubeye bakan yönetici olsun macera aramaya gerek yok bu kadroya takviye yapmaz isek şampiyon olamayız sert maçlarda zorlanıyoruz takım yorgunmu yorgun ama takımın şutör oyuncu eksikliği fazlası ile var.

Bence takıma 2 takviye yapılması taraftarıyım lakoviç meseleside fazlası ile uzamış durumda bu meseleninde çözülmesi lazım. fener efes bjk banvit hiç hafife alınacak takımlar değil bunlarda avrupa kupalarından elendimi daha sert maçlara asılacaklar .

Evet arkadaşların çoğuna katılıyorum gordon bugün ne yaptı bilemiyorum ama biraz tepkiye bakılırsa iyi değildi işte bu yüzden 2 takviye lazım gordon gerektiğinde yedek bekleyecek.

Herkezin bildiği gibi karşıyaka zor deplasmandır daha önce dediğim gibi büyük takımlarla maçlarda etkili bir atmosfer oluştururlar. Ne olursa olsun maçı son topa bırakmamalıydık. Neyse sağlık olsun. Sahamızdaki maç en az 15 sayı ile biter.

her türlü pisliği yaptılar.umarım istanbul'da karşılıksız kalmaz yaptıkları.spor tarihinin belki de en vahşet pankartını açtılar.maçı durdurmalar,küfürler.

Acayipte şanssızlık var bana sorsalar bu sene kim sakatlanmasın hawkins domercant ve göksenin derdim göksenin neden rakip topu oyuna sokunca inanılmaz presi var ve rahat top kullandırtmıyordu ve kendini geçen yıla görede bayağı geliştirmişti.

Umarım takviyeler biran önce gelir. Azize bile veleybolda bize üst üste 2 defa yenildi takviye yaptı bjk basketbolda 2 takviye yaptı yapacaksın hamlen hızlı olacak biz neyi bekliyoruz lakoviçi mi bekliyoruz. Şampiyonluğa oynama hedefi olan takım bu kadar basit bir işle uğraşacaksa işimiz var demektir.

normal şartlarda 40 kere oynasak bu ksk ya yenilmeyiz
her türlü çirkefi yaptılar
benim zoruma giden bütün maç önde götürdüğümüz maçı son 1 dk. verdik
ender çok iyidi
son topu onun kullanması gerekti
sağlık olsun lig uzun maraton
ama bu yapılanlar unutulmaz

ayrıca çok merak ediyorum,ksk lı oyuncudan çıkmasına rağmen sahaya ,içinde saat dahil bir ton yabancı madde atan,nerdeyse hakemlere saldıracak kadar yakınlaşan taraftarlarla,maç oncesinde başı kesilmiş aslan posteri açan takıma fedarasyon ne gibi bir yaptırımda bulunucak!! izmirli olmama rağmen yine karşıyakadan utanç duyuyorum açık ara en pislik taraftar kendileri,umarım bunun karşılığını abdi ipekçide basketbol dersi vererek gösteririz..

Çok hayırlı bir mağlubiyet oldu bence. Artık gerekli takviyeler yapılması gerektiği anlaşılmıştır sanırım. Bu yenilginin telafisi var. Can sıkmaya gerek yok. Ben koça ve takıma sonsuz güven diyorum. Eminim toparlanacaklardır. Yalniz ben şunu anladım. Bu takımi saha içinde yenmek çok zor. Yenmek isteyen takımların saha dışı olaylarını da iyi yapması lazım. Bakin iki mağlubiyet ve ikisinde de saha dışı olaylar bu mağlubiyetlerin sebebi oldu. Bu yüzden sorun saha dışı olaylarla ilgilenmesi gereken menajerin pasif kalması olduğu düşüncesindeyim. Saha içinde dediğim gibi koça ve takıma güveniyorum. İnşaAllah sezon sonunda gülen taraf biz olacağız... Haksız mıyım ?

Vay arkadas takım ilk yenilgisini aldı kıyamet koptu.

Yenilicez hergün süper oynıcaz diye bir durum yok.Galatasaraya 2 3 oynayan oyuncu lazım bunun artık farkına varın bırakın arroyu :)

Açıkçası maçta çok kırılma noktası oldu ancak Lakovic'in kaybettiği top sonrası her şey tersine döndü ve kaybettik.Lakovici göndereceksek bir an önce gönderelim çünkü verim alamıyoruz doğal olarak, adamın kafası işinde değil tam.Yenilgi elbet olacaktı da şu çirkeflere kaybetmeyeydik iyiydi.Neyse artık önümüzde kritik maçlar var onlara odaklanmak lazım.Donetsk maçı kritik..Bu arada sahaya bilumum çakmak ve bozuk para atıp her türlü çirkefliği yaptıktan sonra ''sahaya çıkın erkek gibi oynayın'' diyenler neyin kafasındaydı onu merak ediyorum ben.