BBL Play-Off FİNAL Serisi | Galatasaray MP-Banvit (4-1)

Play off serilerinde benim en çok dikkatimi çeken nokta takımların dış atışlara fazla yönelmesiydi. En belirgin örnekler Banvit ve Pınar Karşıyaka üçlük isabetlerinin fazla olması sayesinde tur atladılar mesela. Sadece biz çıkıp kendi oyunumuzu, yani gerçek basketbolu oynadık. Ne olursa olsun savunma anlayışımızdan ödün vermedik, takım oyunundan kopmadık.

Banvit'e karşı alacağımız en önemli önlem boş dış atış şansı tanımamak. Üçlük atacakları zaman kesinlikle karşısında bir adamımız olmalı. Yoksa gerçekten iyi atıyorlar. Davis, Mejia, Simmons, Serkan.. Zaten son Anadolu Efes maçını ilk yarıdaki 9/14 üçlük isabetleri sayesinde kazandılar. Yani hafife almadan savunmamızdan taviz vermeden, üçlük atacakları da boş bırakmadan bildiğimiz oyunumuzu oynamalıyız. İnşAllah şampiyon olacağız. Ergin Hoca gerekeni yapacaktır..
 
Abdi ipekçi ilk iki maç gün saat durumuna bakmadan tamamen dolmalı İstanbul daki Galatasaraylılara çok iş düşüyor. Çünkü Allah korusun ilk iki maçtan birini kaybedersek Banviti havaya sokarız .Yoksa kendi oyunumuzu bozmadan dolu tribünler önünde oynarsak bize karşı koyma şansları yok denecek kadar az

SARI KIRMIZI ŞAMPİYON !
 
çarşamba akşamı miraç kandili şimdiden hayırlı mübarek olsun, kötü olan kamuda vardiyalı çalışıyor olmam ve iki maçta da her zaman ki yerimde olamayacak olmam. Bu sene tarihler çok oldu kötü benim için :(
 
Rakibi de küçümsemeden iddalı olmak güzeldir, şuan çok formdayız 1 en fazla 2 maç kaybederi diye düşünüyorum. 4-1 vaya 4-2...
 
biletix e girdim. yeğenimle arkadaşını maça götüreceğim. saha içi bileti alayım dedim. ama sanırım bitmiş. saha içi seçimi yok. sevineyimmi üzüleyimmi anlamadım. maça ilgi hayli fazla herhalde. ya da saha içi biletleri hemen tükeniyor bilmiyorum. 213 den alacam inşallah bakalım.
 
Konsantre olamadım maalesef. Olabileceğimi de sanmıyorum. Yüzyılın en şanssız takımı, tam final zamanı iç karışıklık çıktı.

Elbette maçı izleyeceğim/belki de gideceğim ama daha başka koşullarda oynanmasını isterdim.
 
Semih Bey iç karışıklık derken neyi kast ettiniz, Arroyo ve Ataman krizi mi?. Acaba benim kaçırdığım bir gelişme mi var?
 
Kısmetse Çarşamba günü salonda olmak istiyorum ama Cuma yokum. Belki deplasman da yapabiliriz, bakalım.

Seriye ve maça gelirsek form açısından baktığımızda Banvit'in kolay lokma olmayacağını öngörebiliriz. Hani rastgele finale gelmiş bir takım değiller. Ciddi efor sarf ederek buraya geldiler. Her ne kadar Efes'i Farmar'ın sakatlığından dolayı formsuz da yakalamış olsalar inanılmaz oynadılar. Herkesin malumu şudur ki Banvit'in en büyük silahı dağınık ama yüzdeli hücumları. Bu hücumların temelinde de Chuck Davis ve Sammy Mejia var. Bu ikisinin yüzdesi serinin kaderini de paylaşacak.

Genel olarak Banvit'i çok ciddi bir rakip olarak görsem de gerek saha avantajından, gerek koç avantajından, gerekse de daha Winner oyunculara sahip olduğumuzdan dolayı şampiyonluğa yakın görüyorum takımı.
 
Kaç gündür bu serinin heyecanıyla yaşıyorum.Ya bizim maçların özetini izliyorum ya Banvit'inkileri. Arada resmi siteye girip maç fotolarına bakıyorum.İnşallah ilk kez yaşayacağım şampiyonluğu sanırım çok büyük bir heyecanla bekliyorum.Nasıl beklemeyeyim ki şampiyonluk nasıl bir duygu bilmiyorum ve hiç yaşamadım.Bu takım şampiyon olmayı o kadar hak etti ki tüm sene boyunca şampiyonluğunu en çok istediğim takımımızdılar.Ama görünen o ki taraftarımızın çoğu benimki gibi bu heyecanı yaşamıyor en azından Biletix'te kalan bilet sayısı göz önüne alınırsa.Takımımız için salon dolmuş dolmamış çok çok farkedeceğini düşünmüyorum.Sonuçta bu takım ligde ezeli rakibini kadın ve çocuklarla,play-off yarı finalindeki rakibini seyircisiz ve finaldeki rakibini yine kadın ve çocuklarla yendi.Yine onlar biz olsak da olmasak da büyük bir ciddiyetle işlerini yapacaktır.Beni üzense takımın hakettiği desteği bir türlü görememesi ve Ergin Ataman'ı yalancı çıkarmak olur.Umarım benim korkularım yersizdir de yarın takım hakettiği şekilde full salona karşı oynar.
 
Girin rehavete girin, allah korusun ters bi durumda, suçlarsınız birilerini bu kadar kolay takıma nasıl yenildiniz diye.. Efes'i 3 maç üst üste yenmiş bir takım ciddiye alınmalıdır. Daha ilk maçı oynamadan, seriyi 3-0 yapmışsınız..

Ağabey ben Efes'i istemiştim. İnanın bana KSK bile bu Efes'i elerdi. Banvit'te Mejia ve Davis'i tutun başka silahlari yok. İnşaAllah çok kolay bi seri olacak. Hele birde Ergin Ataman varsa şampiyonluğu Orhun Ene gibi bir çapsiza kaptirmaz evelAllah :) Allah utandirmasin...
 
Kesinlikle ama kesinlikle yaşanan olaylardan dolayı bu seri geç başlamalıydı.Şu anda kimsenin basketbola odaklanıcağını sanmıyorum.Olaylar hala bitmiş değil.Millet ailesini alıp nasıl gidecek salona?Ara ara bazı yollar ve otobüs hatları kesiliyor.Millet bu yüzden aöf sınavlarına bile giremedi.Yarın İpekçi'ye giden yollardan bir kaçı kesilse nasıl gidecek taraftar?Yada en çok kullanılan hat olan metrobüs seferleri iptal olursa?
Hakkaten şanssız bir olay bu serinin bu zamana gelmesi.

Bu durum benimde canimi sikıyor Ağabey. İnşaAllah fazla etkilenmeyiz bu durumdan. Cidden cok zor olur takimimiz için. Keske olmasaydi şu olaylar hic...
 
23 sene sonra şampiyonluğa bu kadar yaklaşmışken yaşanan sürecin gölgesinde bir final serisine çıkıyoruz. Her şey normal seyrinde devam ederken herkes yöneticilik yapabilir ama yöneticilik meziyeti sorunlu dönemlerde farkını belli eder. Federasyon´un pazartesi günü play off final programını açıklamasını değil gelişmeleri takip ederek karar verileceğini ifade etmesini beklerdim. Ve gelinen noktada da seriyi bekletme kararı almasını.

Ülke çok kritik bir süreçten geçiyor. Ve bu süreçte tribünlerin etkisi yadsınamayacak derece fazla. Meydanlardaki havayı soluyan herkesin ortak kanaati; bu direnişin temel taşlarından biri taraftar grupları. Federasyon´dan akılcı çözümler üretmesini beklemiyoruz bu saatten sonra. O halde sağduyuyu asla ve asla elden bırakmamalıyız. Spor Büro´nun da taraftar psikolojisinin bilincinde olarak hareket edeceğini umuyorum.

Parkeye gelecek olursam Ergin Hoca ve öğrencilerine güveniyoruz. Yarın olacağını pek sanmıyorum ama borcumuz olsun Ergin Hocam ve başta Furkan olmak üzere (ifade eden o olduğu için) tüm takıma CSKA ve Barcelona maçları atmosferi yaratma.
 
Rakibi küçümsememek lazım. İnşallah Banvit'i geçip çok özlediğimiz şampiyonluğa ulaşırız. Ayrıca deplasmandaki vereceğimiz taraftar desteği de büyük önem taşıyor.
 
C.Davis her zaman sorun yaratıyor bize. Ayakları bizim uzunlara göre çabuk ve geriye çekilerek uzun kollarının avantajı ile attığı yüzdeli şutlar hep problem oluyor. Top getiren adamlarına baskı yapar ve Davis'in top almasını geciktirebilirsek rahat bir seri olur. Ama Davis'i durduramazsak, özgüveni artan Banvit dış oyuncuları son Efes maçındaki gibi çılgın şut atarsa zorlanabiliriz.
Son 3 yılda 2. finalimizi oynuyoruz.
Çok Fahiş hakem hataları ve sakatlık olmazsa rahat kazanırız diye umuyorum.
2. maçta salondayım. Eğer olursa 5. maça da geleceğim. Umarım oraya kalmadan bitiririz seriyi.
 
Şu olaylara bağlı olarak sorunlar yaşarsak (taraftar sayısı, tribünde alevlenme vs) ertelenen Efes ve KSK maçlarının sıkıntısını biz çekmiş oluruz ki sadece şanssızlık olarak nitelendirmek de yanlış.
1 hafta sonra da başlayabilirdi seri. Daha saçma bir nedenden dolayı playoffların ne kadar geç başladığı herkesçe malum.
 

Üst