BBL Play-Off FİNAL Serisi | Galatasaray MP-Banvit (4-1)

Banvit'le karşılacağımız maçları kazanıp 23 yıllık özlemi dindirmek vede tekrar EL arenasına gitmek istiyoruz. Banvit Orhun Ene'nin dediği gibi çok iyi savunma yapmıyoruz ama bu sene hucumumuz çok daha iyi dedi. Hızlı hucum sistemini benimsedikleri için çok top kaybı yapıyorlar. 4 maçlık efes serisinde toplam 43 top kaybı yapmış. Maç başına 10 top kaybı civarı, ligin en iyi savunma takımı olduğu için bu sayıyı artırabiliriz.

Ergin Ataman; Chuck Davis'e özel savunma yapılacağını söyledi. Ayakları çok çabuk olduğu için rakibine üstünlük sağlayabiliyor. Ayrıca Post up, Orta mesafesi, Dış Şutu, Birebiri var. Bu şu demek oluyor Davis durdurabilirsek Şampiyonluk yolunda çok önemli yol alırız. Banvit'in bi diğer oyuncusu Meija, Yüzde 46 ile üç sayı atıyor. Ligin en iyi şut atan 2. oyuncusu. Marko ve Gordon'un ona yapacağı savunma önemli.

Ayrıca Stimac ayakları yavaş bir oyuncu olduğu için Furkan'ı sık sık kullanabiliriz. Gordon, Ender ve Macvan'dan gelecek extra katkı alırsak işler daha kolaya olacak. Arroyo-Ndong-Ersin'in gereken katkıyı vereceğini düşünüyorum. Marko'nunda savunmada çok iyi hucumda da (boş şutlar) iyi oynarsa geçeriz.
 
Çok şükür finali de gördük, sezon başından beri rakip ayırmadan her maça gelmenin gururuyla salonda olacağım yine.. Gurur duyulacak bir takım, çok şükür bizde arkasındayız her zaman..
 
30 blok halinde çıkan biletler 16 bloğa düştü kombinelerin ve yarın gişeden satılacak bilecekleri düşündüğümüzde salonun tamamına yakınının dolacağını düşünüyorum.Şimdiye kadar bilet kalmaması lazımdı ama malum sebeplerden sonra maça odaklanmak zor olacaktır.Ama en azından taraftarlar arası gerilim olmayacaktır.Aynı kapıdan bile giriş yapılabilir.
 
2500 civarı bilet kalmış ilk maç için.İnternet üzerinden almak isteyenler acele etmeli çünkü yarın saat 10 a kadar netten bilet alınabilir.İçimden bir ses salon önüne çok az ya da hiç bilet kalmayacak diyor.Sonunda hak edenlere hak ettiği desteği tam manasıyla vereceğiz galiba.

İkinci maç için de kombineler hariç(900 civarı kombine var) 4500-5000 arası bilet satılmış.Adım adım şampiyonluğa.
 
Metehan kardeşim,
genç yaşına rağmen sağduyulu yorumlarınla takdir etmiştik seni.
Lakin, Orhun Ene gibi kaptanlığımızı yapmış, bir ilçe takımı ile antrenörlüğe başlamış ve kendisiyle birlikte hem takımını hem de o ilçedeki basketbol sevgisini yükseltmiş, adım adım azimle ve çalışarak takımını 4'üncü sende finale çıkartmış (maçlardaki agresifliğini saymazsak) beyefendi bir sporcu hakkında "çapsız" tabirini kullanmanı üzüntüyle karşıladığımı belirtmek isterim. sana da hiç yakışmadı ayrıca. emin ol, herkes çapsız olsa, herkes GS'yi tutsa, herkes bize yenilse GS'li olmanın bir anlamı kalmaz. dolayısıyla bu genç yaşında taraftarlık penceresinden kafayı uzatıp, Türk sporunun gelişimi perspektifinden değerlendirme yapman naçizâne tavsiyemdir.
Maça gelirsek...
son şampiyonluğumuzu hatırlıyorum hayal meyal. 7-8 yaşlarındaydım. sonra 1995 veya 96 senesinde hakemler yüzünden yarı finalde Ülker'e kaybedişimizi (Lütfi'li, Levent topsakal'lı, Crudup'lı kadro) daha net hatırlıyorum. daha sonrası ise Erman Kunter'in 2005'deki 3'üncülüğüne kadar hüsran. Orhun Ene'yi, hatta her gittiği takımı şampiyon yapan Doğan Hakyemez'i transfer edip de adam akıllı bir kadro ve teknik ekip kuramayışımzı, elimizden kaçırdığımız Murat Didin'in bizden aldığı oyuncularla nasıl şampiyon olduğunu hüzünle hatırlarım hep. O zamanlar Fanatik gazetesinin Basket ekini de hiç kaçırmazdım. derken Oktay Hoca ile 2 sene önceki final heyecanı.
Velhâsıl, bu şampiyonluğu görmeyi en çok arzu eden, hasretini çoğunuzdan daha fazla çeken birisiyim. İnşallah oluruz, ama kavgasız, gürültüsüz olsun. Takıma inanıyorum ve güveniyorum, son maçtaki sabırlı ve sakin hücum oyunumuzu ve sert savunmamızı sahaya yansıtırsak, Gordon da fazla s.çmazsa gülen taraf biz oluruz diye ümid ediyor, takıma ve koça yürekten başarılar diliyorum.
 
Biraz olsun maçın havasına girebildim. Bir şey rica edeceğim, maçı kaydedebilecek imkanı olan var mı? 23 yıl sonra şampiyonluğa gidiyoruz ve final serisindeki tüm maçları arşivlememiz gerektiğini düşünüyorum. Yardımcı olacak varsa çok çok sevinirim.

Güzel bir başlangıç yapacağız umarım. Ergin hoca ve aslanlara başarılar.
 
Kombine aldığım ilk sezonda şampiyonluk göreceğimi hiç beklemezdim ama şükürler olsun ki Galatasaray yine tarihinin verdiği öğretiler "Galatasaray'ın olduğu yerde umut da vardır" ilkesiyle, rakiplerimizi teker teker geçip 23 senelik bu hasreti bitireceğiz inşallah. Fenerbahçe Ülker final serisinden bu yana, bu ortamı tekrar yaşamanın bile bir taraftar olarak ne kadar mutluluk verdiğinin bilincindeyim.

Biz sizinleyiz. Ergin hocam ve oyunculara başarılar.
 
Biraz olsun maçın havasına girebildim. Bir şey rica edeceğim, maçı kaydedebilecek imkanı olan var mı? 23 yıl sonra şampiyonluğa gidiyoruz ve final serisindeki tüm maçları arşivlememiz gerektiğini düşünüyorum. Yardımcı olacak varsa çok çok sevinirim.

Güzel bir başlangıç yapacağız umarım. Ergin hoca ve aslanlara başarılar.

Ben twitter hesabımı kapadım, şu arkadaşlarla temasa geçilebilirse aralarından biri bu işi yapabilir diye tahmin ediyorum:

https://twitter.com/ftwgs
https://twitter.com/octopus1905
https://twitter.com/GalatasarayHD
 
Geçirdiğimiz gergin ve endişeli günlerden sonra bugün maçın havasına girebildim.

O kadar çok darbe yaşadıkki benim yaşımda olunca haklı haksız farketmez endişe kaçınılmaz oldu.

Sonraki günlerde ordaki insanların çoğunun (çünkü içlerinde her türlüsü vardı) sadece tepki için orda olduklarını gördüm rahatladım.

Analizlerim çok ta burası yeri değil.

Bugünkü maçın dolu olmasına sevindim.Yeniden dünyamıza dönelim ve şampiyon olalım. "yenilmezarmada"

A
 
Namağlup seriye devam ederek şampiyonluk yolundaki son virajda ilk adımı atacağımız bir maç olacak. Güven tam. Haydi bismillah.
 
Bilhassa bu GS Basketin eski tayfası beni iyi anlar, ki biz ilk üyelerindeniz bu sitenin ve çok zor ve çileli günlerden, sezonlardan geçtik. Yeri geldi küme düşme mücadelesi veren takımları konuştuk burda, çektiğimiz ızdırabı paylaştık beraber. Ama hiçbir zaman pes etmedik bu takımı desteklemekten ve bütün o zamanlar boyunca tek bir hayalin peşinde koştuk; ŞAMPİYONLUK.

Şimdi bu hayalimizi hiç olmadığımız kadar yakınız ve akşam ilk maça çıkacağız. Fakat malum, memlekette güzel şeyler oluyor bu günlerde ve bu yüzden de takımımızı ve yıllardır peşinde koştuğumuz bu hayali biraz ihmal ettik sanki, en azından ben kendi adıma bunu söyleyebilirim. Fakat mevzu bahis memleket olunca, insan canını bile tehlikeye atıyor yeri geldiğinde. Zaten böyle bir ihmal için tek koşul da memleket meseleleriydi.

Ama her şeye rağmen bilinmeli ki, Yenilmez Armada'ya olan aşkımız hiç bitmedi, bitmeyecek. Her ne koşulda olursa olsun, bedenen olamasak da kalben ve aklen A. İpekçi'de olacağız bu akşam. Allah yardımcımız olsun arkadaşlar.
 

Üst