BBL Play-Off FİNAL Serisi | Galatasaray MP-Banvit (4-1)

Takımımız final serisinde Banvitle eşleşti.

İlk maç *5 Haziran Çarşamba 20:30
İkinci maç *7 Haziran Cuma 20:30 de olacaktır.

* Tarihler ve saatler kesinleşmiştir.
 
maçlar çarşamba ve cuma 20.30'da.. En istemediğin günler ve saatler nedir diye sorsalar, hiç tereddüt etmeden bu maç programını söylerdim..


Bari saatler adam gibi ayarlansaydı.. Bunun yanında Final maçlarından hiçbiri haftasonu oynanmayacak bu aptal programla..
 
Sezon başında "Lig finaline kalacaksınız ve finali Banvit ile oynayacaksınız" deseler, Allah derdik.

Seri boyunca çıkıp basketbolumuzu oynayacağız ve o kupa 23 yıl aradan sonra tekrardan ellerimizde kalkacak. Oyuncusuyla, taraftarıyla, teknik heyetiyle hep birlikte savaşacağız.

Şimdi şampiyonluk zamanı, haydi Aslanlar!
 
Yüreğiyle, bileğiyle, emeğiyle, alın teriyle kazanılacak bi şampiyonluk için 23 yıl bekleyen bi camia... Şikeyle, hakemle, federasyonla şampiyonluklar kazananlar varken; 23 yıl bekleyen bi camia... Sadece sevinç değil, onur ve gurur duyma zamanı...
 
Seri 4-0 biter hissi var içimde. En fazla 1 maç veririz. Yolun sonu şampiyonluk olduktan sonra çok da önemli değil açıkçası
 
5 Haziran Çarşamba:

20.30 Galatasaray Medical Park-Banvit (Abdi İpekçi)

7 Haziran Cuma:

20.30 Galatasaray Medical Park-Banvit (Abdi İpekçi)

10 Haziran Pazartesi:

20.00 Banvit-Galatasaray Medical Park (Banvit Kara Ali Acar)

12 Haziran Çarşamba:

20.00 Banvit-Galatasaray Medical Park (Banvit Kara Ali Acar)

15 Haziran Cumartesi:

18.00 Galatasaray Medical Park-Banvit (Abdi İpekçi) (Gerekirse)

18 Haziran Salı:

20.00 Banvit-Galatasaray Medical Park (Banvit Kara Ali Acar) (Gerekirse)

21 Haziran Cuma:

20.30 Galatasaray Medical Park-Banvit (Abdi İpekçi) (Gerekirse)
 
4.maçı bilerek kaybedelim seri 3-1e gelsin :) son maçı İpekçi'de 15 bin kişinin önünde kazanıp kupayı kaldıralım inşaAllah :)

Girin rehavete girin, allah korusun ters bi durumda, suçlarsınız birilerini bu kadar kolay takıma nasıl yenildiniz diye.. Efes'i 3 maç üst üste yenmiş bir takım ciddiye alınmalıdır. Daha ilk maçı oynamadan, seriyi 3-0 yapmışsınız..
 
Tahminim 4-1 bu seriyle ilgili. Ciddiyeti elden bırakmdan gidersek ki bugüne kadar hiç böyle birşey olmadı bu bana olası geliyor. Hem en güzeli bu olur herhalde, 5. maçta İpekçi'de şampiyon olmak. Ama 4-0 süpürebilsek 26 maç üst üste kazanarak şampiyonluk gelecek ve çok ayrı birşey olacak bu da var. Neyse şampiyonluk gelsin de nasıl geldiğine sonra bakarız herhalde. Hakedilmiş şampiyonluğu kazanalım ilk önce..
 
Kenarda Ergin Ataman, direksiyonda Carlos Arroyo, pota altında ve ribaundlarda N'dong ve Furkan, orta mesafede Ersin Dağlı, üçlüklerde Marko ve Cenk, günündeyse coşan Ender, takımın asi çocuğu Gordon, iyi niyetli Macvan, sakat olmalarına rağmen takımı yalnız bırakmayan Engin, Göksenin ve Domercant, gelecek umutlarımız Sertaç ve Can ve en önemlisi salonu dolduracak olan 23 yıldır bu anın özlemini çeken büyük GALATASARAY taraftarıyla...

Yürüyedur Şampiyonluğa YENİLMEZ ARMADA..!!!
 
Biraz sükunet. Karşımızda finalin öteki takımı var yani potansiyel olarak eşdeğerimiz. Efes'i üst üste 3 kez yenmek öyle her baba yiğidin harcı değil. Dikkatli olmalıyız. Skor ne olursa olsun geri gelebileceklerini İStanbuldaki maçta göstermişlerdi. Kim ne derse desin şu anda biz biraz formsuz durumdayız (eğer bir haftada birşeyler değişmedi ise) ve banvit bize gore daha formda.

Ne olursa olsun kadro derinliği bizde. Onlar yabancılar üzerinden sayı bulabiliyorlar. Efes serisinde 4 maçta yabancılar skor yükünün %85-90'ını çektiler. Davis tam bir baş belası. Onu birşekilde durdurabilirsek bu iş yazıldığı kadar kolay olur. Ben şahsen Efesi tecih ederdim. Seyircisi olmayan bir takım olduğundan tüm seride avantaj bizde olursu ama şu anda Bandırma da aynı İzmir gibi olacak. Her iki tarafında EL hayali var bu nedenle asılacaklardır. Tecrübe ve moral açısından biz bir adım önceyiz ama form açısından onlar... Bir haftalık dinlenme periyodu onlar ise üst üste 4 maç oynadılar, psikolojik olarak da sıkıntı.

Herşey yolunda giderse tahminim 4-2 lehimize bitmesi (plase 4-1), evet favori biziz ama son maçlardaki skor problemini çözmemiz gerekiyor. 3 numaraların devreye girmesi gerekli. Son maçta 3 Numara katkısı olmadığından Ender - Gordon - Arroyo uzun sure bir arada oynamıştı. Cenk ve Marko normale dönerse avantaj bizde olur ve yukarıda yazdığım skorlara gelebiliriz. Eğer 3 numaralar devreye girmez ise ibre tersine dönebilir.

Bu kadar yıl sonar umarım hak ettiğimiz şampiyonluğu alabiliriz. Her zamanki gibi Ergin Hocanın varlığı moralimi ve inancımı arttırıyor.
 

Üst