BBL Play-Off FİNAL Serisi | Galatasaray MP-Banvit (4-1)

dün şampiyonluğu canlı görelim diye bandırmaya gittik ama maalesef istediğimizi alamadan döndük. Evet 3 period cok kötü oynadık kabul, son 2 maçı kötü oynuyoruz onada kabul ama ne olursa olsun bu takıma söylenecek hiçbirşey yok.
%50 yle 3 lük attıkları (12/24), carlosun bu kadar pasif kaldığı, markonun sıfır çektiği, pota altında ersin dısında bu kadar etkisiz kaldığımız ve son periyoda 20 sayı geride girdiğimiz bir maçı bile son topa kadar taşıyorsak, son maçda 13000 kişi önünde pekde şansları olmadığı aşikar..
Rekorun kaçması nazar boncuğumuz olsun, maçın günü süper, saati süper, maçdan sorada doya doya kutlarız inşallah

Şu İstanbul'da şampiyonluğu ilan etme sevdalıları!.. size sesleniyorum.
Furkan'ın sakatlığı inşallah size kapak, bize de hüzün olmaz.

Yazmayayım dedim ama duramadım. Bu nasıl bir ruh halidir inanın bilmiyorum. GS taraftarı artık klinik vaka haline geldi. Futbolda da 7 puan farkla biz öndeyken bile FB'nin şampiyon olacağına inanan taraftarlarımız vardı. Ki kimisi "totem yapıyorum" demesine rağmen ciddiydi. Hayır FB taraftarı gibi son dakika faciaları yaşamış bir kulüp olsak taraftarı anlayacağım. Öyle bir durum da yok. Ama hayatı arabeske bağlamış sol şeritten yardırıyor insanlar.

25 maç üstüste kazanmış bir takımdan bahsediyoruz. İpekçi'de bu sene lig boyunca mağlubiyet görmemiş bir takımdan bahsediyoruz. Siz bu takımın 4 maç üst üste yenileceğine inanıyorsanız Allah akıl fikir versin diyorum. Hayır bunları diyenler 2 gün önce ya yenilsek de İpekçi'de mi kutlasak şampiyonluğu diyen kişiler. Ama takım yenildi "durum 3-1 ama Banvit rahat avantaj onlara geçti" diyen var:)) Yahu Banvit neden rahat peki? Yenildiği an şampiyonluk gidiyor onlar rahat yenilirsek bir şey olmuyor ama biz gerginiz:)) Göksenini anlarım da Ender Arroyo N'dong Cenk Ersin Macvan Jamont hep şampiyonluk görmüş adamlar. Neden gerilsinler. Sen ben görmedik 23 sene şampiyonluğu ama o adamlar gördü yani rahatlar. KAriyerleri daha sıkıntılı maçları gördü.

Takım Bandırmaya motive olmadan gelmiş. Çünkü onların kafasında da şampiyonluğu istanbula taşımak varmış belli. Maç içerisind ekonsantre oldular hep oyuna. Ama Cumartesi öyle olmayacak. 2 sene önce Banvitle oynadığımız finale kalma maçımız vardı (Hala o tribünleri özenirim) Cumartesi maç öyle olacaktır. Maç en fazla 2 periyot sürer. Ondan sonra takım da tribünde kutlamalara başlar. Herkes rahat olsun. Takıma güvenmiyorsa histerilerini paranoyalarını içine atsın.

Şampiyon olmamıza çok az kaldığı bir zamanda şu yazıyı yazdığımdan hicap duyuyorum.

Süha bey, itham ettiğiniz kişilerden biri benim. Ve ben Istanbul'da şampiyon olalım demedim. Zaten itiraz ettiğim nokta da bu. Ben 23 senedir bugünleri bekliyorum biliyor musunuz? Kimsenin yüzüne bakmadığı basket takımı ile 20 senedir ilgileniyorum. Ve stres yaşamak istemiyorum. Çünkü takım KSK maçlarındaki ritminı kaybetti, üstüne Furkan da gitti. Sağ salim bitsin bu iş diye istiyorum. Ve ben futbolda 3-0'dan 4-3 olmuş maçı, 91 senesinde sondan bi önceki hafta BJK'ye 2-0'dan 3-2 verdiğimiz ve şampiyonluğu bıraktığımız maçları canlı seyretmiş bir nesilden geliyorum. Ha evet, takımımız Banvit'ten kat be kat güçlü. Ama görüyorsunuz bunun sakatlığı var, adamların ballı olmaları var vs. Endişem ondandır, ama korkum yoktur. Geçen maç son periyot yüreğim dayanmadı. Bir an önce bitsin bu iş diye bakıyorum, derdim budur. Bilmem anlatabildim mı?

Gece gece finallerim bitmiş şampiyonluğu düşlüyorum kafam rahat :)

Ordan biri çıkmış kapak olsun falan,hoş değil gerçekten.Aslında ben 0-3 olsun istedim heyecan olurdu hem 4-3 e gelir mi acaba diye.

Hayır Serhat derdini anlamadım. Bir seriden bahsediyoruz bana 3-0dan 3-4 olan maçtan bahsediyorsun. Hayır bir maçta 20 sayı öndeyiz ben sana "yahu bu maçı aldık stres yapma" desem (ki baskette de 20 sayının değeri yoktur) O zaman bana 3-0dan 3-4 olan maçı anlatırsın anlarım da bir seriyi bir maçla eşdeğer tutman bir şey ifade etmiyor.

Hayır Serhat derdini anlamadım çünkü burada herkes şampiyonluk bekliyor. Hatta mümkünse 1. maçta şampiyonluğu versin diyoruz. Yani şampiyonluğu sen istiyorsun ama 4. maçta alamadığımıza göre şampiyonluk gitti de demiyoruz. Bunun da bana mantıklı izahını yazmamışsın neye göre böyle olmuş.

Ben de tabii ki 4. maçta şampiyon olacağımıza inanıyordum. 12:30 feribotuna yerimi ayırttım seferler iptal edilince oldukça maceralı bir yolculukla ne olursa olsun Bandırma'ya gittim. Olmadı. Şampiyon olamadık ama hiç aklıma gelmedi "3-1 oldu Banvit artık avantajlı" demek ya da "Furkan sakatlandı bitti bizim iş" demek. N'dong Furkan MAcvan 3'ü de oynamasa Sertaç la oynarız gene de bu şampiyonluğu alırız. Ha tut ki o 15000 kişi önünde bizi yendi Banvit hiç farketmez benim düşüncem belli. Bu düşünceyi de benim optimist yanım değil takım veriyor bana. Ergin Hoca veriyor. Bu takımı mı anlatayım size şimdi?

Ben bunu demedim şunu dedim falan demenize gerek yok. Genel yanıt yazdım. Açıkçası serhat'ın da ne dediğini bilmiyorum. "Ben seri istanbula kalmasın dedim" demiş öyledir o dememiştir bir başkası demiştir. Ben kendi telefonumdan biliyorum. Biz Bandırma'da şampiyonluğu göremedik aramalar mesajlar 100 den fazlaydı telefonuma. Hepsi de "oleyy şampiyonluğu hep beraber göreceğiz!" temali mesajlardı. Yani demek ki Serhat sen dememişsin o dememiş ama birileri demiş öyle değil mi?

Bana bir şeyler anlatacaksanız GS'ın 4 maç üstüste nasıl yenileceğini anlatın. Öyle 3-0dan dönen 3-4lük maçları değil. Ha o maça ben de gittim. Hatta söyleyeyim o maç TK maçıydı. ilk maçına da gitmiştim Kadıköyde yeni açıktaydım 2-2 bitmişti. O BJK maçında da tribündeydim. Yani geçmişi de biliyorum ama dediğim gibi sapla samanı karıştırmayalım.

Kaldı ki hepsini geçtim Banvit değil de Rakip Barcelona olsun. Taraftarın görevi bu mudur? 3-0dan şampiyon olamadık 3-1 oldu eyvah eyvah çığlıkları atmak mı? Bırakın koy verin kendinizi şu anların hatta bu gerilimin keyfini yaşayın 2 yıldır yaşamıyoruz bu duyguyu. 2 yıl diyorum çünkü Mahmuti'li o takımı unutamam Shipp'in deplasmanda attığı Buzzer Beater sonrası evde döktüğüm gözyaşlarını. Ama bu sene o sene! 15 bin kişi olacak o salonda Cumartesi günü ve herkes "bu takım bu sene söke söke şampiyon" diye bağıracak.

Serhat Bozbaş;

Kapak olsun?

Takım şampiyonluğa gidiyor senin yazdığına bak.

Şimdi biz şampiyon olursak da sana mı kapak olacak? Bu nasıl bir mantıktır!

Komik şu son 3 sayfa gerçekten çok komik

3-0 dan seriyi mi vereceğiz, hemde Banvit'e mi, hemde İstanbul'da mı?

Bu taraftarın önünde Oly, Barca, CSKA zor direndi, yarın saat 6'da Chuck Davis mi her attığını sokacak veya Meija, veyahut son maçta 7/4 3 pts oynayan Simmons mu?

Yahu Navarro antrenmada 16/15 3 pts atarken maç önü maç içinde sadece 2 üçlük atabildi.

Bizi yenmek zor, bizi Abdi İpekçi'de 12 bin taraftarın önünde yenmek daha da zor!

Şampiyonluk yakın. Çal Banvit Çal. :)

Son 3 sayfada yazılanlar bir tanesi de benim (serinin gidişatına gore endişelerini dile getirenler). Bir seride durum 0-0'dan 3-0'a geliyor ise buradan da 3-3'e gidebilir sadece bunu hatırlatıyorum. Ben Banvit'in bize gore avantajının, kaybedek birşeyleri olmadığından kaynaklandığını belirtiyorum. Yorumlara bakarsanız (sadece bizim değil, yazılı ve görsel basın da dahil) şampiyonluık artık bizim ve kimse Banvit'e pek fazla şans tanımıyor. Onlar da bu rahatlıkla sahadalar, tabiki tek hataları seriyi sonlandırır. Bizde ise ister kabul edin ister etmeyin stresin getirdiği kötü basketbol var (kötü basketbolun çok nedeni olabilir ama benim fikrim stress kaynaklı olması). Bu da beni korkutuyor. Ama daha önceden de yazmıştım iç saha ve dış saha maçlarını farklı oynuyoruz. Banvit deplasmanları ve KSK değlasmanı ortada, tabiki iç sahadaki maçlar da ortada.

Saha avantajı, kadro avantajı sakatlara ve formsuzlara ragmen bizde. N'dong yarım performans oynarken Furkan'ın da sakatlanması, Macvan formsuzluğu bizi tek uzuna yöneltiyor, burada Sertaç önemli bir factor ama tecrübe sorunu var. Yine de kadro ve Ergin hocaya güveniyorum, ancak tereddütlerim de yok değil. Özellikle Furkan gibi işin savunma ve rebound işini çok iyi yapan bir oyuncunun olmaması kötü. Ben Göksenin'in oynayacağını zannetmiyorum, oynayacak durumda olsa Banvit 4. maçta patır patır dış şut sokarken oyuna alırdı. Bence o da şampiyonluk sevincini sahada yaşasın diye kadroya alındı.

Tereddütlerim var, dikkat edilmeli diye altını çiziyorum ama tabiki halen daha avantaj bizde yeterki bunu önceki iç saha maçlarındaki gibi iyi basketbolu devam ettirelim. Bu maçı kaybedersek (final serisinde olmaz diye birşey yok, 4. maç kazanılmadan kupa gelmiyor) strese giren taraf biz oluruz.

Umarım ben gereksiz stress yapmış olurum ve Cumartesi akşamı ben ve benim gibi endişe duyanlar tekrar mahcup olarak şampiyonluğu kazanırız. Sadece dikkat etmemiz ve işi en başından sıkı tutmak zorunluluğumuz var.

Umarım Nurettin Kantarelli Bey şampiyonluğa yakışır bir ya da birkaç ürün çıkarır.

Ürün sayısının kaliteli ve fazla olması da basketbola olan ilgiyi artırır.

Yenilmez Armada'dan başka ürün yok. O da illaki kısa kollu. (kışın donmuşuz önemi yok!)

Nurettin Bey; basketbolda da farkınızı farkettirmenin zamanı geldi de geçmek üzere.

Ürün düşünceniz umarım şu saate kadar fiiliyata geçmiştir.

Cumartesi maç gününden sonraya kaldıysa hiç zahmet etmeyin!

Şunun altını özellikle çizmek gerektiğini düşünüyorum. Taraftarın maça istekli ve gürültülü bir şekilde giriş yapması gerekiyor. Bu maçın sonucuna doğrudan etki yapacak en önemli unsur. Bunu yaptığımız da imkansız olan ne varsa başardık. Yine aynı ruhla ve birliktelikle hiç susmadan ve en önemlisi şampiyonuz havasına bürünmeden kim olduğumuzu tekrar göstermeliyiz. Bu takıma bu sezon boyunca bunu fazlasıyla verdiğimizi söyleyemeyiz. Bu maçı taraftar almalı ve aldırmalıdır. İşin taktik ve teknik boyutu bana göre fazlasıyla aşıldı artık sıra BİZDE!

Stres yapanlara gelsin:
no8k.png

Maç biletleri tükenmiş. trübünler tıklım tıklım ve eminimki inanılmaz coşkulu olacak.

Bilet bulamayan arkadaşlar maç günü 8 numaralı kapının önünde trübün gurup liderleri kendi guruplarına bilet dağıtıyor. bir ihtimal kalırsa sizde alabilirsiniz. ''Ama tabiki bu çok düşük bir ihtimal''

Karaborsa'ya hiç bulaşmayın sattıkları sahte biletle salona girişte başınız inanılmaz derecede ağrıyabilir.

Ayrıca Basketbol şubesi kombineleri ortalama ne zaman satışa çıkar? bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.