Beko Basketbol Ligi | 2.Hafta | Galatasaray Liv Hospital: 87 - Beşiktaş I. F.: 82

B_18181_bjk_gs1_B.jpg

Sezona zorlu bir maç programı ile giren takımımız, sezon öncesi Spor Toto Türkiye Kupası'nda da karşılaştığı ve mağlup ettiği Beşiktaş Integral Forex ile ligde karşılaşıyor. İlk hafta Anadolu Efes deplasmanından rahat çıkan ekibimiz, çarşamba günü de son İtalya şampiyonu ve Avrupa'nın köklü ekiplerinden Montepaschi Siena'yı deplasmanda yenerek iyi bir başlangıç yapmıştı.

20.10.2013, Pazar günü, Saat 13:00'te Beşiktaş Integral Forex'i Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ağırlayacak olan erkek takımımızın bu maçta da yine en büyük kozları sezona iyi bir başlangıç yapan; Carlos Arroyo ve Jamont Gordon olacak. Ayrıca maç ritmini bulmaya başlayan Domercant ve Erceg gibi yıldızlar da maçı bize daha çok yaklaştıran faktörler. Rakibimiz ise hafta içinde EuroCup'ta Spartak St. Petersburg'a mağlup olurken, takımın en skorer ismi Chris Lofton olmuştu.

Galatasaray'ın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 23 maçtır süren galibiyet serisi mevcut.

Biletler için: http://www.biletix.com/etkinlik/PGS51/TURKIYE/tr

Not: Cumartesi günkü Kadın Basketbol Takımımızın Botaş ile oynayacağı maça bilet alan taraftarlarımız Beşiktaş maçının biletini 5 TL indirimli alabilecektir.

Takımımız sezon başı olmasına rağmen ligin en hazır ekibi,beşiktaşla oynadığımız türkiye kupası maçı çekişmeli geçti fakat ben pazar günü maçın başında vidaları sıkarak rahat bir maç geçireceğimizi düşünüyorum..esas merak ettiğim abdi ipekçiye gelicek taraftar sayısı,şu ana kadar 1000 bilet satıldığı söyleniyor umarım taraftarımız salonu doldurarak gereken desteği takımımıza verir..

Bence takım parkeye çıkıp elinden geleni yapacak ve bize güzel bir galibiyet daha hediye edecek. Koça ve takıma güvenim tam. Allah utandirmasin.

Siena galibiyetiyle iyice moralimiz yükseldi takımdaki oyuncular ritimlerini bulmaya başladılar Beşiktaş maçında tek bir sonuç var o da galibiyet.

Ergin hoca varken içim çok rahat . Henry Domercant'in ciddi süre alacagini düşünüyorum . Patlama gelebilir bu macta . Yanilmiyosam siena macinda 3/3 ile oynadi dışardan .

Hiçbir Galatasaray taraftarı, takımının bu macta zorlanacagını bile tahmin etmiyordur, sanırım bu da ne kadar favori oldugumuzun göstergesi. Ama tabii bu durum umarım oyuncuların kafasında rehavete dönüşmez, aksi durumda tribünde bize çok daha fazla iş düşer :) Takıma güveniyorum gerek kalite farkı gerek taraftar desteği ile güle oynaya kazanabileceğimiz bir derbi. Erceg Efes maçıyla, Dom Dom Siena deplasmanında kendine gelmişti, sıra Nathan Javaii'ye geldi. Haydi bakalım

Rahat yeneriz de benim garibime giden çoğu kaliteli maç ya da derbiler ilk haftalara sıkışmış.Güzel olmamış hele ki El maratonu varken sezon başına göre fena yıpranacağız.

Rahat yeneriz de benim garibime giden çoğu kaliteli maç ya da derbiler ilk haftalara sıkışmış.Güzel olmamış hele ki El maratonu varken sezon başına göre fena yıpranacağız.

Avantaj bence. Rakipler yepyeni takım. En oturmuş takım biziz. F.Ülker maçında biraz dış şut sokabilseydik o maçı da çok kötü oyunumuza rağmen kazanacaktık. EL'de ilk gruplar gazozuna. Top16'da başlıyor orası. O maçlar oynanacakken ligde kek maçlar oynayacağız. O zaman bu da sorun oluyor. Ancak bunu avantaja çevirebilecek koça sahibiz. O yüzden sıkıntı yapmaya gerek yok.

Türk oyuncuların daha çok süre alacağı özellikle Enderin performansı bence bu maçta hem takım hem kendi için çok önemli. Bilet satışlarına baktığımız zaman yeterli ilgi olmadığı görülüyor bunu bugün oynanacak maça bağlıyorum birazda. Siena deplasmanından galibiyetle dönen takım bu derbide kapalı gişeyi hakediyor aslında.

Galibiyetten zerre şüphem yok , sadece ismin Beşiktaş olması ve derbi olması sebebiyle önemli bir maç olabilir.Önemli derken sonucu zaten belli , fakat böyle maçlarda tribünlerin dolu olması genel basketbol sezonunda oluşacak hava açısından pozitif etki yaratır.Şu anda 21 blok satışta ve henüz fazla ilgi yok çünü çoğu kişi kapıda gişeden bilet almayı düşünüyordur.Geçen sezon da böyle olmuştu ve 5-6 bin traftar anca gelir derken 10.000 taraftar gelmişti.Maçı 5000 seyirci önünde 20 farkla kazanacağımıza 10.000 seyirci önünde 1 farkla kazanmayı tercih ederim.Önemli olan taraftarın iyice takıma bu tip kazanacağımızın zaten %99 belli olduğu bi maçta bile destek olması.Çünkü böyle bi havayla gidilirse euroleaguede bu destek iyice artar.Yine en az 8000 kişi olur diye tahmin ediyorum ben de aldım biletleri.

6. yabancı olarak hangi oyuncumuz dışarıda kalacak acaba merak ediyorum. Bana göre Marko kalır. Domercant'ın tam toparlanma zaman iken Ergin hoca onu tribüne çekmez.

tbfenerasyonu pazar saat 13:00 maç koyarak her zaman ki gibi Galatasaraylı kardeşlerimizi kahvaltı masasında vurdu. Bu saate maç koymanın mantığı nedir yıllardır bir türlü çözemedim her ne kadar belli olsa da ;)

Beşiktaşın Ergin Atamana karşı henüz galibiyeti yokmuş. İlginç.

Bir de; Beşiktaş'a kulup tarihinde, yaşanmamış kısmını geçtim, bir daha yasanmayacak başarılar yaşatan bir antrenore bu kadar nefret ve hakaret ayıptır yahu. Sosyal medyada rezillik akıyor bjkliler arasında. Tabi hicbirinin maca dair umudu filan da yok. Öyle olunca daha da cildiriyorlar. Bir tane tribün lideri de çıkıp tek kelime laf etmiyor

Beşiktaşın Ergin Atamana karşı henüz galibiyeti yokmuş. İlginç.

Bir de; Beşiktaş'a kulup tarihinde, yaşanmamış kısmını geçtim, bir daha yasanmayacak başarılar yaşatan bir antrenore bu kadar nefret ve hakaret ayıptır yahu. Sosyal medyada rezillik akıyor bjkliler arasında. Tabi hicbirinin maca dair umudu filan da yok. Öyle olunca daha da cildiriyorlar. Bir tane tribün lideri de çıkıp tek kelime laf etmiyor

Türkiye'de her branşta bu böyle ne yazık ki. Taraftarlarda ''kulübün bir oyuncusu veya teknik adamı takım değiştirirse haindir'' görüşü hakim. Bu cehaletin önüne geçilemiyor.

Şu maçı Pazar günü 13.00' e koyan TBF heralde Türkiye'de basketbol izlenmesin istiyor.

Lofton'dan başka düzgün hücum silahı olmayan bir takım Beşiktaş. Siena maçı yorgunluğu ve gevşekliği olmaz ise en az 20 ile biter.

Şu maçı Pazar günü 13.00' e koyan TBF heralde Türkiye'de basketbol izlenmesin istiyor.

Lofton'dan başka düzgün hücum silahı olmayan bir takım Beşiktaş. Siena maçı yorgunluğu ve gevşekliği olmaz ise en az 20 ile biter.

Abi bir yerde kulübün isteğiyle Pazar'a alındığını okumuştum. Saat konusuna söylenecek bir şey yok. Yayıncı kuruluş muhabbeti işte.

TBF sitesinden kadrolara baktım.Yabancı kadromuz Arroyo-Gordon-Marko-Erceg-Jawai şeklinde. Domdom ve Macvan dışarda kalmış.

Edit: Domdom ısınmaya çıkmış. Arroyo dışarda kalacak heralde.