• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Beko Basketbol Ligi 2008/2009

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tugay Aktepe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:53
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mire Chatman gibi bir oyuncuyu aldığı için beşiktaş yönetimini tebrik etmek lazım.Atkins in yerine bizde olsa süper olurdu aslında.

BJK Cola Turka - FB Ülker:110-95 (maç sonucu)

Fenerbahçe sanırım ligi 4. bitirecek, bu haliyle deplasmanda ne yapıp edip Telekom'u yenmeliyiz, saha avantajını kaybetmemek vede 1-0 geride başlamamak için bu şart!

FB toparlanır diyordum ama daha da berbat oynamaya başladılar. Telekom ise çok savruk. Bu şartlar altında küçük maçları kazanırsak ikinci oluruz diye düşünüyorum.

Nerden başlasam yazmaya bilmiyorum :) En az 10 başlıkta yazdım, Fenerbahçe'de lider yok diye. İşte bir kez daha gördük ki lidersiz takım olunmuyor. Burak Bıyıktay dönem dönem yanlış kararlar verse de ilk maçında önemli bir zafere imza attı Beşiktaş cephesinde. Ligin en dominant uzunları Fenerbahçe'de deniyor, neredelerse hiç göremiyoruz onları. Ribaundlarda 31-12 Beşiktaş üstünlüğü var, daha ne denebilirki. Neyseki pivotumuz 2.01 boyundaymış :) Green ekstra işler yaptı, beklenmeyecek derecede yüksek yüzdeli şut atarak Fenerbahçe'yi maça ortak etmeye çalıştı ama ne büyük yıldız (!) Giricek sahadaydı ne de o çok övülen Fenerbahçe uzunları.. Maça çok tutuk başlayan Chatman'ı kızdırdılar yine, uğraşmayın şu adamla artık, yoksa fena gaza geliyor, Giricek'i potaya soktu bir pozisyonda :) Baxter yine müthiş işler yaptı, sonuç olarak galibiyete inanıyorduk ama 110 sayı ekstra oldu. Tebrikler tüm oyuncu ve teknik ekip kadrosuna..

Ferhat tebrik ederim!

Birkez daha maçların mücadele ederek kazanıldığını gösterdiniz!

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Ferhat tebrik ederim!

Birkez daha maçların mücadele ederek kazanıldığını gösterdiniz!

Teşekkürler Eyüp abi, Efes Pilsen-Galatasaray finaline doğru gidiyoruz artık :) Maçta tek olumsuz konu çok fazla küfürlü tezahürat olmasıydı. Ama öte yandan basketbolculuktan çok provakatörlük mesleğini icra eden Rasim Başak'ın amacı nedir anlamıyorum bir türlü. Tüm Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında bu oyuncu öne çıkıyor ve sağa sola acayip acayip hareketler yaparak tansiyon yükseltmekten başka bir iş yapmıyor. Takımlar ısınırken bile boş potaya smaç basıp tabiri caizse tribünlere şebeklik yapan bu oyuncunun Fenerbahçe yönetimi tarafından desteklenmesi ise daha vahim olanı. Keşke sahada takımına katkı yapsa da oyuncu desek kendisine, böyle kenarda olay çıkartarak kariyerinin sonunda biyografisine neler yazdıracağını merak ediyorum. tribünlere el kol sallayacağına sahada Beşiktaş'lı oyuncuların şutlarına el kaldırsa belki takımı 110 sayı yemezdi. Sanırım birçok kişi anlamıştır, çünkü ilk değil bu yaptığı. Yinede ne olursa olsun basketbol salonlarında küfür olmasın artık..

Rasim, Mirsad, Nevriye bu 3 oyuncuda malesef bu saatten sonra değişmezler, seyirciyi proveke etmek artık onlar için bir hayat tarzı olmuş!

Fener'deki düşüş hayret verici, hele Gricek çok şaşırtıyor beni, tahmin yarışmasında galibiyeti BJK ye vermiştim, bunu yaparken 2 şeyi göz önüne almıştım, biri taraftarın etkisi, diğeride koç değişikliği, nitekim maçı bu iki faktör belirledi!

Bıyıktay çok fazla birşey yapmadı, ama oyuncular demekki H.Demir'e öyle soğuklarmışki bu maçı aşırı motivasyonla oynadılar!

EP-GS finalini konuşmak için henüz erken, zira daha kazanılacak çok maç var, şayet bu final gerçekleşirse A.Şahenk bu finale yakışmayacak bunuda belirteyim!

Ben Gs-efes finalinde galatasaray'ı daha sanslı görüyorum.

Beşiktaş-Fener Ülker maçının skorunu duyduğumda şaşırmadım desem yalan olur.

Beşiktaş zor zamanlarda kenetlenmeyi iyi başarıyor. Bize uyguladıkları tarifeyi Fener´e de uygulamaları güzel oldu. Böylece Efes karşısında aldığımız mağlubiyetin etkisi azaldı.

Tarafsız yorumlarıyla foruma renk kattığını düşündüğüm Beşiktaşlı Ferhat´ı kutlarım.

Eğer Telekom sürpriz yenilgiler almazsa bahsedildiği gibi Ankara´daki Telekom maçı çok önemli bir hal aldı bizim için.

Telekom tekrar çıkışa geçti ve zorlu Mersin deplasmanında galip geldiler. Telekom zaman içinde iniş-çıkış yaşamaya çok müsait bir takım. Muhtemelen ikinci yarının ortalarından sonra form durumları tekrar düşebilir...

Beşiktaş koç değişikliğinden sonra ya patlama yapacaktı, yahut kaybedip düşüşe geçecekti. Karşılarında kendi sahasında Cibona'dan fark yemiş ve düşüş yaşamış bir Fenerbahçe Ülker vardı. Her iki takımda iyi savunma yapmadı. İki tarafında şut yüzdesi çok yüksekti. F.bahçe Ülker maç boyunca sadece 12 ribaunt aldı. -Sanıyorum uzun yıllardır TBL'de bir takımın bu denli az ribaunt aldığı başka bir maç yoktur.- Beşiktaş daha arzulu olduğu için pota altında ciddi bir üstünlük kurdu.

Beşiktaş, bu maçı kazanarak normal sezonu beşinci sırada bitirme ihtimalini arttırdı. Şayet F.bahçe Ülker dördüncü olursa play-off'ta zorlu bir eşleşmeye tanık olabiliriz. Play-off'ta Beşiktaş ile eşleşen her takım epey zorlanacaktır kanısındayım...

F.bahçe Ülker, Efes'e karşı direnç gösteremeyip kaybettikten sonra Euroelague'e havlu attı ve bugün üst üste üçüncü maçlarını kaybetmiş oldular. Bir sonraki maçları Rusya'da CSKA Moskova ile olacak, ki o maçın sonucunu hepimiz tahmin edebiliyoruz!.. Ardından Efes ve akabinde Montepaschi Siena ile oynayacaklar!.. Olası altı maçlık yenilgi serisi F.bahçe Ülker'de neleri değiştirebilir?..

haftaya fener'in efes'i yenmesi iyi olabilir bizim açımızdan çünkü efes play-off lar yaklaşınca biraz vites düşürürse liderlik şansımız olabilir...

Umut Gokgoz' Alıntı:
haftaya fener'in efes'i yenmesi iyi olabilir bizim açımızdan çünkü efes play-off lar yaklaşınca biraz vites düşürürse liderlik şansımız olabilir...
Fenerin Efesi yenmesi bence çok zor.

Ufak bir detay;

Efes 11-0
Galatasaray 8-2 (Biri Efes'ten)
Darüşşafaka 7-2 (Biri bizden)

Reelde yani deplasmanı da katarsak;

Efes 12-0
Galatasaray 9-3 (İkisi Efes'ten)
Darüşşafaka 7-4 (2'si bizden, diğeri Efes'ten)

Bunlar takımların Ayhan Şahenk karneleri. Ayhan Şahenk'in önemli bir faktör olmadığını iddia eden var mı hala?

Daçka ve bizim diğer yenilgimiz de Telekom'dan bu arada.

Fenerbahçe'den küfür tepkisi

Derbide Beşiktaş Cola Turka'ya farklı kaybeden Fenerbahçe Ülker'de, şube direktörü Nedim Karakaş, maçta edilen küfürlerin cezalandırılması gerektiğini savundu.

Beko Basketbol Ligi'nde oynanan maçta Beşiktaş Cola Turka'ya 110-95 mağlup olan Fenerbahçe Ülker'de üzüntü yaşanırken, karşılaşmada edilen küfürlere ise tepki gösterildi.

Şube direktörü Nedim Karakaş, Beşiktaş Cola Turka ile deplasmanda oynadıkları her maçta sürekli olarak küfre maruz kaldıklarını dile getirerek, ''3 saat boyunca süren bu küfürlere kim dur diyecek? Yıllardır orada hep aynı şeyleri yaşıyoruz. 2 anons yapıldı ama yine bir şey değişmedi. Beşiktaş Kulübü'nün anonsçusu bile hakemlerden önce 'lütfen küfür' etmeyin diye anons yapıyor'' dedi.

Küfürler nedeniyle kimsenin bir şey yapmadığını savunan Karakaş, ''Ne hakemler, ne federasyon, ne gözlemci, ne de emniyet kuvvetleri bir şey yapmıyor. Camiaya, şahıslara, insanlara küfür ediliyor. Buna bir 'dur' diyen olması lazım. Yapılanların bir şekilde cezalandırılması lazım'' diye konuştu.

Nedim Karakaş, federasyonun ceza sisteminin yanlış olduğunu da iddia ederek, ''Şimdi ne olacak; örneğin 10 bin TL ceza ve belki 1 maç saha kapatma cezası. Ama günahı ben çekiyorum, avantajı başkası alacak. Bana göre, Fenerbahçe maçında küfür ediyorsa, ileride, aynı sahada oynanacak ilk Fenerbahçe maçı seyircisiz oynanmalı. Bu şekilde düzeltilmesi lazım'' dedi.

''DEFANS OLARAK EN KÖTÜ MAÇIMIZ"
Beşiktaş Cola Turka karşısında defans olarak en kötü maçlarını oynadıklarını ifade eden Karakaş, ne olduğunu anlamakta zorluk çektiklerini söyledi.

Nedim Karakaş, ''Telekom maçında iyi müdafaa yapıp, rakibi 60 sayıda tutan takımın defansının, kısa bir süre sonra bu kadar düşmemesi lazım. Mutlaka üstesinden gelmemiz gereken bir sorun. Yoğun temponun, üst üste oynanan maçların neticesi diye düşünüyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

Ntvspor

'Chatman ve Baxter bu ligin en iyisi'

Beşiktaş Cola Turka Şube Direktörü Hasan Bozkurter gündem yaratacak açıklamalar yaptı.

Beko Basketbol Ligi'nde oynanan derbi maçta Fenerbahçe Ülker'i 110-95 yenen Beşiktaş Cola Turka'da büyük bir sevinç yaşanırken, siyah-beyazlı kulübün basketbol şubesi genel koordinatörü Hasan Bozkurter, oyuncularının yüreklerini ortaya koyarak galip geldiklerini söyledi.

Hasan Bozkurter, derbi maçta çok iyi mücadele ettiklerini ve Beko Basketbol Ligi'nde çok sık görülmeyen 110 sayıya ulaştıklarını ifade ederek, ''Beşiktaş Cola Turka, ligdeki dengeleri bozacak kapasitede bir takım. Oyuncularımız sahada müthiş bir performans gösterdi. Yüreklerini sahaya koyarak bizlere güzel bir galibiyet yaşattılar. Ligde ne zaman 110 sayı atıldı hatırlamıyorum. NBA'deki gibi bir sonuç alındı. Bu galibiyeti başkanımız Yıldırım Demirören ve camiamıza hediye ediyoruz'' diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker'in Hırvat oyuncusu Gordan Giricek'in maliyetinin 5 milyon dolar olduğundan bahsedildiğini öne süren Bozkurter, ''Bizim basketbol takımının toplam bütçesi ise 4 milyon dolar. İsimsiz ama yüreklerini sahaya koyan oyuncular transfer ettik. Bence Chatman bu ligin en iyi oyun kurucusu, Baxter da en iyi forveti'' şeklinde konuştu.

Hasan Bozkurter, Fenerbahçe Ülker'in 2.10 metrenin üstünde 3 oyuncusunun bulunduğunu da kaydederek, ''Bizim ise 2.10'a ulaşan oyuncumuz yok. Ama ribaundlarda rakibimize 31-12 üstünlük kurduk. Çünkü dün oyuncularımız yürekleriyle oynadılar'' dedi.

Beşiktaş taraftarlarının dün takımlarını çok iyi desteklediklerini de ifade eden Bozkurter, ''Taraftarımız sahip çıktığı müddetçe bu takım büyük başarılara imza atacaktır. Desteklerini bundan sonra da sürdüreceklerine inanıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın kendi özüne dönmesi halinde başarılı olacağına inandığını ifade eden Bozkurter, Hakan Demir'in istifasının ardından takımın başında ilk maçına çıkan antrenör Burak Bıyıktay'a bu nedenle destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Bıyıktay'ın Beşiktaş'ta uzun yıllar görev yapacağına inandığını anlatan Bozkurter, ''Bundan sonra Beşiktaş'ın her sene değişen teknik ve oyuncu kadrosu olmayacak. Altyapıya önem veren, az transferle eksiklerini kapayan, istikrarlı ve başarılı bir takım yaratmak istiyoruz. Beşiktaş'taki anlayış önce spor, sonra skordur'' diye konuştu.

Bozkurter, Beşiktaş'ta parasal yönden de herhangi bir sorun olmadığını erkek ve bayan basketbol takımı oyuncularının tamamının parasının ödendiğini de sözlerine ekledi.

Basketdergisi

Fenerbahçe'nin iç saha maçlarında Beşiktaş'lı ve Galatasaray'lı bayan basketbolculara bile küfürler edilirken nerdeymiş sayın Nedim Karakaş acaba. Ayrıca Fenerbahçe ne zaman yenilirse ya Nedim Karakaş ya da Mahmut Uslu çıkıp; hakemlere, federasyona, rakip seyirciye mutlaka bir bahaneler buluyor. Ceza gerekiyorsa federasyon verir, sen oturup 1/3 oranında bütçeye sahip takımdan nasıl 110 sayı yediğini düşün.. :)

Aynı açıklamalar neden bizim bayan basket maçından sonra yapılmadı fb'li yetkililer sadece yenilince açıklama yapsın oh ne ala insanda biraz utanır.. Ama bana kalırsa yenilmekten çok 110 sayı yemek koydu fb'ye. :) Bjk'li oyuncuları canı gönülden tebrik ediyorum.

bunlar ne biçim insan allah aşkına daha yeni ne için ceza aldılar acaba .....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri