Beko Basketbol Ligi | 6.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 68 - 79 Banvit

Hazır sinirim hala geçmemişken, twitter’da @manyaksisko adıyla yazan Murat kardeşimin, bir başka platformda, öpülesi elleriyle yazdığı satırları küfür kısımlarını traşlayarak buraya da taşıyayım. Doğrucu Davut geçinenler belki okur da biraz bir şey öğrenirler bu satırlardan.

“O Davut denen .... ne kadar kötü bir örnek olmuş millete. Takım kötü olur, hakem de doğrar üzerine takımı, ‘ama biz zaten kazanmayı hak etmedik, hakem bahane olmasın’ bıy bıy. Arkadaş, takımın kötü oynaması hakemin maçın anasını satma hakkını veriyor mu? Alemin kerizi biz miyiz? ‘Zaten kötüydük, hakem iyi olsa da yenemezdik zaten.’, şuydu buydu diye diye bu hallere geldik. Ben hakem olsam düşünürüm ortada olan bir pozisyonda, ‘ulan şimdi şu kararı Galatasaray lehine versem, Fener yöneticisi ve medyası anamı beller maç bitince, en iyisi Fener lehine vereyim, Galatasaray da zaten kötü oynuyor, kimse laf etmez’ diye düşünürüm. Kadıköy’deki bir tane maçta bir tane lehimize hatalı karar verildiğini gören var mı? Yok. Sebebi de bu bizim Davutlar. Medyada da var, yönetimde de var, tribünde de var. Afferin, iyi halt ediyorsunuz, herkes aferin dedi size. Bir sonraki maçta daha beterini yapmak için yüz buldular üstelik. ‘Ya zaten kötü oynadık, kaazanmayı hak etmedik, hakem o ofsaytı verse ne fark ederdi...’ Hadi len ordan.”
Bu vesileyle aslan kardeşime bu güzel satırları için bir kez daha teşekkür edeyim.

Biz ne yapacağız takımı korumak için diyenler var.
Rijkaard'ın kovulduğu sene aklınıza gelsin. Adnan Sezgin'e say ,Rijkaard'a say , Hagi'ye say , Polat'a say , Ayhan , Barış , Mustafa Sarp , Servet filan diye liste uzar gider. Ligin başında kopmuştuk. Ama şu var ki biz herkese sövmekten takımı unuttuk o sene. KArabük maçını hatırlar mısınız içerdeki ? 0-0 bitmişti. Açın özetini izleyin lig tvnin web sitesinden. Hakem resmen ağzımıza etmiş o maç. 30.000 kişi önünde hakem 3 penaltıyı vermemişti. Ki o sezon en az 20-25 puan gitti hakemler yüzünden. Kimse de umursamadı bunu. Neden ? Çünkü takım kötüydü . İşte yine aynı mantıktasınız. Bence o seneden ders almalı Galatasaray taraftarı. Takım düzelir ama hakkımız çalındıktan sonra bunun geri dönüşü yok.
Özet : Takımın kötü olması , hiçbir peçete sekmesine Galatasaray'ı doğrama hakkı vermez !!!!

Candan Bey , alıntılı mesajınızın başındaki o i.... li kelimeyide traşlamanız gerekebilir. O kadar güzel yazıki mesajınızın silinmesini istemem. Ya da yöneticilere sesleniyim, mesajın tamamını silmeden o kelimeyi sizde traşlasanız olur:). Bu mesajı her Galatasaraylı okumalı. Teşekkürler.

En son söylenecek cümleyi başta söyleyerek başlayalım öncelikle kazanmayı hak etmedik. Fakat bu hakemlerin bu kadar kötü maç yönetmesini gerektirmiyor tabi ki. Son skandal karara kadar topun kimden çıktığı kararları,faul çaldıkları ya da çal(a)madıkları kararlar olarak çoğu bizim aleyhimize o kadar çok hataları vardı ki bir basketbolsever olarak bir defa maçın kalitesinin önüne geçmeleri çok yazık oldu. Maç hakkında konuşursak eğer ilk periyotun yarısını boşa oynadık zaten ve bu kadar kötü başlangıç maça girmemizi de engelledi uzun vadede. Burada sayın hocamızada bi eleştiri yapmak istiyorum Sinan Güler'e özellikle 3.periyot çok sabretti ve bu periyotun büyük kısmını Göksenin-Sinan ikilisiyle oynadık bu bence önemli bi hataydı sahada en son kalması gereken ikilidir takımımızda. Son periyotta ise Cenk oyuna girip olumlu işler yapınca geri dönüyor muyuz acaba diye düşündük tabi Furkan,Bonsu ve Macvan'ın mücadele bakımından katkılarını unutmayalım fakat burada da Arroyo'nun Rowland'ı hiç savunmaması yüzünden 2-3 tane çok kritik boş üçlükler yedik. Her şeye rağmen bu ligin altından daha çok sular akacak karamsarlığa düşecek durumun olmadığı düşüncesindeyim hocamız ve takımımız her geçen gün oyuncuların form düzeyi arttıkça ve sakatlıktan dönen ve dönecek oyuncularımız ritm buldukça daha iyi olacağız.

Arkadaş biz kötüysek kötüyüz, hakeme ne bundan! Hakem adam gibi maçı yönetecek.

Bizim lehimize de hata yaptı, doğru. Ama en can alıcı noktada bi tarafından kararlar uydurdu. Eğer sen bir karar verdiysen; aradan 30-40 sn geçtikten sonra itirazlar üzerine bu kararı değiştiremezsin. Neredeyse topu oyuna sokacaktık be. Oldu olacak bi de hucüm etseydik sayı bulsaydık da sonra değiştirselermiş kararı. Sonra vay efendim koç niye itiraz etmiş de teknik almış. Bu yönde eleştiri yapan birisi sporun zerre ruhunu bilmiyordur.

Arroyo'nun pozisyonunda verilebilecek en son karar sportmenlik dışıdır. Bi açın görüntüleri de şu Banvitlilerin suratına bakın. 3-5 sn daha hangi tarafa çaldığını göstermese, itirazdan teknik yiyecek neredeyse (abartıyorum).

Oyuncu ve yönetim eleştirisi bunlar kabul edilmeden yapılıyorsa bi tuhaflık var bu işin içinde.

Hakemler kötü olabilir ama biz hakemlerden daha kötüydük bence, son 5 dk her topu Arroyoya verip diğer 4 oyuncumuzun kenara çekilip her şeyi Arroyodan beklemek bize yakışmıyor. Bonsu+Furkan+Erzeg+Cenk dörtlüsünün aynı anda sahada olduğu bir takımı savunmakta zor olmasa gerek....

Zamanında Işıl konuştuğunda gözünü tamamen Fenerbahçe bürümüş kişilerin "bırakın edebiyat yapıyor" diyenlerin eseri pazar akşamı yaşananlar.. o yüzden kimse şikayet etmesin, zamanında kendi sporcunun söylediklerine sahip çıktın mı ki şimdi hakemlere hesap soruyorsun diye sorarlar..

Futbol taraftarı gelip burada basketbol konuşmaya çalışırsa olacağı bu

Nerde futbol taraftarlığı ? Sen kötü oynuyorsun diye hakemin seni doğramasının yanlış olduğunu söylemek mi futbol taraftarlığı ? Ki sen kimsin de insanları yaftalıyorsun ? Hubie Brown bile senin şu iğrenç üslubunu kullanmaz o yaşına ve üstün basketbol bilgisine rağmen. Ki hangi bilginin diğer insanlardan fazla olduğunu düşünerek bunu yazıyorsun ? Bu site açılalı 14 yıl oldu bilmem biliyor musunuz ? Nerede neyi konuştuğunuza dikkat edin. İnsanları yaftalayacak kadar da karaktersiz olmayın. Burada saygı görmek istiyorsanız önce yaftalamayı bi bırakın.
Edit : He bu arada sayın basketbol taraftarı
Kuralda top kontroldeyken son adamın yaptığı faul sportmenlik dışıdır. Ortadaki topta zaten sportmenlik dışı faul kararı yine yanlıştır.
Onu da geç eurobasketten itibaren değişen bir kural var. Biz futbol taraftarı olarak bildiğimiz halde sen basketbol taraftarı olarak okumamışsın. Artık gerçekten sert , sağlığı tehdit edici fauller sportmenlik dışı faul kapsamına giriyor. Yani o pozisyonda Rowland turnikeye giderken Arroyo top çalmaya çalışmış olsaydı bile sportmenlik dışı faul çalınmaması gerekirdi. Öğren bunları sayın basketbol taraftarı. NEticede basketbol taraftarı kolay olunmuyor değil mi ?

Ahmet Sefer adlı arkadaşa bi yaptırım uyarı cezası falan uygulanmayacakmı merak ediyorum. Hayır ben 39 yaşındayım 2012 de üye olmuşum, burada hakemi eleştiren hemen herkez yaşça büyük ve üyelikleri bile inanılmaz eski. mesela Candan bey 53 yaşında ve tam 2005 yılında üye olmuş, Ve bunun gibi daha biçok kişi var durumu böyle olup hakemi eleştiren. Yani kendisinin üyelik tarihi bile bu ay 2013 daha yaşıda 25. Kendisi basketbol taraftarı ve uzman olarak bu sitede yazıyor, Candan bey gibi yaşı 53 üyelik tarihi bile 2005 olan birisi futbol taraftarı ama siz basketbol taraftarısınız öylemi. Sevgili basketbol taraftarı 2013 kasımına kadar neredeydiniz, ben bile bir futbol taraftarı olarak (evet itiraf ediyorum futboldan daha çok anladığımı düşündüğüm için ben bir futbol taraftarıyım ama aynı zamanda Galatasaraylıyım) bu siteyi 4 senedir takip ediyorum ve yaklaşık 2 senedirde üyeyim. Ha çocuklar gibi üyelik yarıştırmıyorum sadece söyledikleriniz o kadar çocukçaki bu mesajımda böyle oldu. Yazık.

Küçük bir not, Candan Bey değil Candan Hanım olacak. :)
Futbol taraftarlığı sözünü hiç üstüme alınmadım doğrusu. Basketbol, futbol, voleybol, tenis, formula 1, su topu, atletizm, yüzme, boks, beyzbol vs vs taraftarıyım.
Avrupa'nın belli başlı spor salonları arasında görmediğim salon azdır herhalde. Yunanistan salonları da dahildir buna.
Son kez tekrarlıyorum. Banvit maçında hakem hatalarının mağlubiyette payı olmadığını söyleyenlere, doğrucu davutluk adı altında şaklabanlık yapanlara hadiyin ordan diyorum ve noktalıyorum.

Küçük bir not, Candan Bey değil Candan Hanım olacak. :)
Futbol taraftarlığı sözünü hiç üstüme alınmadım doğrusu. Basketbol, futbol, voleybol, tenis, formula 1, su topu, atletizm, yüzme, boks, beyzbol vs vs taraftarıyım.
Avrupa'nın belli başlı spor salonları arasında görmediğim salon azdır herhalde. Yunanistan salonları da dahildir buna.
Son kez tekrarlıyorum. Banvit maçında hakem hatalarının mağlubiyette payı olmadığını söyleyenlere, doğrucu davutluk adı altında şaklabanlık yapanlara hadiyin ordan diyorum ve noktalıyorum.

Sabahtan beri bende farkındayım, kafamı kurcaladı. Aslında ben size hitaben "04:06 " da yazdığım mesajda hanım yazdığıma hemen hemen eminim. Onur Yavuz'un mesajımı düzenlediğini görüyorum. Yanılıyorda olabilirim yanlışsam beni affettsin ama sanırım hanım olan kısmı bey olarak değiştirdi, bende öyle devam ettim. Kusura bakmayın Candan hanım. Bu arada sanırım balık burcu olduğumdan:) hafızamda çok kuvvetli değildir, bu yüzden tekrar Onur Yavuz' unda günahını alıyorsam oda beni affetsin.

Valla şu maçta ve genelde hakemlerden şikayetçi olmayanın Galatasaraylılığından şüphe ederim. Daha kaç defa katledilmemiz, kaç maçın ve kupanın elimizden alınması gerekiyor allahaşkına?

Arkadaş biz saf da değiliz enayi de. Kötü oynadık diye hakemin bizi biçme hakkı var mı? Herkes işini yapacak, birilerinin köpekliğini değil.

Ahmet beyin foruma üye olduktan sonra ilk yorumu rengini apaçık belli ediyordu o gün eleştirmiştim kendilerini ama gine lafı yaşa ve futbol taraftarlığına getirmişti.
Bkz.
Öncelikle Ülker-Barça-Cska-Real'den 4'ünün aynı gruba düşme ihtimali yok.

Ülker'in düşebileceği en zor grup

Ülker-CSKA-OLY-BAYERN-MACCABİ-PANA(B grubundan kim gelirse gelsin avaraj takımı olur)

Çok değil daha bundan 1 ay önce ne kadar zor gruba düştüklerinden dolayı seviniyorduk,balon sönecek diye espiri de yapıyorduk. Bizim kura içinse şeker gibi,1.lik hayalleri kuruyorduk,evimizde oly'i yener,iş ikili averaja bakar diyorduk,bundan 1 ay önce kendimizin rakibini 2 senenin şampiyonu oly'i görürken şimdi Gora'yı görüyoruz,ne büyük hayal kırıklığı değil mi.Bence tehlike burada başlıyor,biz basketbolu bilmiyoruz,onun için önümüze ne konursa yiyoruz,f4 denildi zannettik ki favorilerdeniz,yabancı forumları açtım,kimse f4 adayı olarak göstermiyor,ülkerden daha iyiyiz diyoruz ama herkes f4 adayı ülker olarak gösterirken bizi gösteren yok,herkes fenerden Bo'yu,Bogdanovic'i,Emir'i,Kleiza'yı,Bjelica'yı,Zoric'i alma hayalleri kurarken bizden kimse istenilmiyor,herkes bizde ergin ataman var onlarda yok derken,kimse ergin atamandan bahsetmiyor,başarı için öncelikle farkındalık şart.Malik Hairston geldi hoş geldi ama ona Bogdanovic yada Rudy Fernandes muamelesi yaparsak baştan kaybederiz.

Bu sene bizim için kayıp bir yıl olacak,yaşanan sakatlıkları bahane etmeyin,tesadüflere inanmam,hele de bu kadarına

Yapılanacak en doğru şey grubu 5. bitirerek Eurocup'a gitmek olur,belki orada bir şampiyonluk kovalayabiliriz ama olur da gruptan 4. bitirirsek Real ile eşleceğiz,adamlar malaga'dan daha +18 takılacak,f8'de hayal,hele euroleague'de devam edersek alınan o ağır yenilgiler lige de yansır ve tbl finalini imkanı yok göremeyiz,Eurocup alınan iyi sonuçlar bizi tbl finaline taşır,seneye de elemelerden tekrar katılabiliriz.

Bu nasıl negatif bir yazıdır. Foruma 3. mesajınız da kara bulutları serpiştirmişsiniz bravo. Ben sene başı yapılan yorumlara çok da gaza gelinip yazıldığına inanmıyorum çünkü sene başında çok iyi bir kadromuz vardı ve as kadroyu da bozmadık eğer sakatlıklar üst üste gelmeseydi durum çok ta farklı olabilirdi. Ülkerle aramız da ki en büyük fark ise oturmuş takımımız olmasıydı nitekim ülkere yeni oyuncular ve yeni koç geldi herkesin böyle düşünmesi normaldi . Galatasaray'ın olduğu yerde her zaman hedef üst sıralar dır 2 yenilgi aldık gidişat kötü diye hemen pes edip büyük arenadan ayrılalım demek nasıl bir düşünce. Kendi evimizde ki maçları kazanıp deplasman da ise elimizden geleni yapıp olabildiğince kendimizi yukarıları atmamız gerekir. 2. grup ta ise herşey çok farklı oturacaktır yeni oyuncuların da katkı vermesiyle f8 hayal değil hele ki işin içinde GALATASARAY var ise.

Bogdanovic'i övmüşsün adam bu sene ye kadar ne katkı ver di takımına daha 3-4 maç oynadı diye ne bu poh pohlamalar geçen sene ülker fark lar yerken bogdanovic yokmuy du bırakın bu işi yahu.

Eurocupa sen git biz gelmiyoruz . Daha 5-6 maç oynanmış iken bu sene kayıp olacak demek nasıl bir düşünce tarzın olduğunu gösteriyor.

O takıldığın forumlarda yaz bunları burası gsbasket forumu yanlış gelmişsin ...

Gordon Banvit'i severdi. O olsaydi kesin yenerdik Banvit'i :)

Ben en çok Abdi İpekçi'de ki galibiyet serimizin bitmesine üzüldüm...

Geçen sene ki hakemler yüzünden kaybettiğimiz fener kupa maçı sonrası gelen galibiyet serisi ile şampiyonluk gelmişti. İnşallah bir benzerini daha yaşarız bu mağlubiyetten sonra....

Ben Galatasaray aşığı bir insanım ama doğrucu davutlukta benim bir özelliğimdir ve herkes buna bayılır,dikkat çekilmesi hoşuma gitti.Üzgünüm benim param yok,ailemden de bir para kalmadı,o yüzden dünya da salon salon gezemedim ama tüm basketbol maçlarını izlemeye gayret ederim,durumum yok diye basketboldan elimi ayağımı çekecek değilim.Dün sky Türk'te Spartak-Beşiktaş maçını izledim,muhtemelen çoğunuz izlememiştir,çokta bir şey kaçırmadınız,merak etmeyin,maç gerçekten çok kötüydü,ama asıl dikkat çekmek istediğim nokta,maç boyunca yorumcularımız yada yorumcu diye geçinenler, hakemlere salladılar da salladılar,ama 4. periyotta Mehmet Yağmurun rakibine sol dirseği dayıyarak attığı türnikeden sonra oh iyi ki hakem bunu görmedi,diyebilecek kadar da karaktersiz insanlar,eğer bir şey yanlışsa yanlıştır,bunun rengi olmaz.Ben hakem yüzünden kaybettiğimiz her maçta ne kadar üzülüyorsam, hakem hataları lehimize olduğu maçta da o kadar üzülüyorum,galibiyetimizi lekelemeye hakları yok.