Beko Basketbol Ligi | 6.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 68 - 79 Banvit

Takım formsuz. Özellikle üst üste gelen sakatlıklardan sonra ritmini kaybetti. Geçen sene hawkins ve domercantten sonra bir sistem değişikliğine gidilmiş ve ilk zamanlar çok sancılı geçmişti. Hatta bize eurocupa elenmeye malolmuştu

Önce jawainin eksikliği ve popsun katılmasıyla pota altı organizasyonun da değişikliğe gidip ikili oyunlara döndük, 4 numaradan şuta dayalı katkılar alırken dudleyin sakatlığı ve ercegin formsuzluğu ile orada da bir değişikliğe gidip macvanı daha da içerde kullanmaya başladık. Sıkıntılı anlarda içeri penetre ederek oraları karıştıran bir gordon var diyorduk onun da sakatlığı sonrası bu konuda da bocalamaya başladık ki en azından malik ile bu durum da bir nebze de olsa açılacaktır. yani bu kadar organizasyon değişikliği sonrası takım da konsantrasyon kaybını geçtim bir bocalama olması muhtemeldi.

O yüzden çok fazla önemsemiyorum bu mağlubiyetleri asıl Galatasarayı 1-2 ay içerisin de göreceğiz

Kim bu maçı hakem yüzünden kaybettik derse takıma yarar yerine zarar verir. Hakemler berbat bir maç yönettiler ama erceg,sinan, henryi nerdeyse banvit kazansın diye oynadılar. Koskoca takım Carlosun şutuna bakıyor, girmezse bonsu ribaunt alır diye oynadık. İlk yarıda 16 da 3 tane 3 lük atmışız. 2 sini de gökselin attı artık hesap edin.

Banvit koçu eğer oyuncu değişikliklerini biraz daha akıllıca yapsa ve rotasyonu daha düzgün ayarlasaydı maç ilk yarıda biterdi. Pota altını 2 tane 4 numara ile savunarak rekor sayıda ribaunt almamıza katkı verdiği için teşekkürler.

Bana deseniz ki Erkan Veyseloğlunun içeri drive ettiğinde hatalı yürüme yapıp,basket faul verilmesi olayını bana söylerseniz,eyvallah sonuna kadar hakemleri eleştiririm ama bana Arroyo'nun pozisyonunda hiç bir şey yok demeyin,net faul net sportmenlik faul,ayrıca hakemlerin maç içinde bizim de lehimize hatalar yaptı,bunu da bilin.

Arkadaslar, Ergin hocanın Ender'i kenarda unuttuğuyla ilgili bazı arkadaslar yorum yapmış sahada gördüğüm kadarıyla durumu aktarayım;
2.çeyregin ortalarında oyundan çıkan Ender direk soyunma odasına gidip çeyreğin sonuna doğru benche döndü. Tahmin ediyorum ki ufak bir sakatlık yaşadı ve riske edilmemedi için ikinci yarı hiç oynamadı. İkinci yarı Arroyo heralde 20dk sahada kaldı, 34 yaşındaki bir adama bu kadar yük binerse normal olarak hata yapma ihtimali artıyor...

Carlos un pozisyonu faul ama sportmenlik dışı ağır olur. Çünkü çekmeden çok tutma ve top hiçbir oyuncunun kontrolünde değil. Hakemin o kararına en çok Erzeg ve Sinan sevinmiştir. Şimdi millet hakem yerine onları konuşuyor olacaktı.

Bu arada spikerlerin arkasından küfür edenleri tebrik etmek lazım. Canlı yayına tüm söyledikleri küfürler net bir şekilde gitti. Ceza almayacaksak bile sayelerinde ceza alacağımız kesin.

Bana deseniz ki Erkan Veyseloğlunun içeri drive ettiğinde hatalı yürüme yapıp,basket faul verilmesi olayını bana söylerseniz,eyvallah sonuna kadar hakemleri eleştiririm ama bana Arroyo'nun pozisyonunda hiç bir şey yok demeyin,net faul net sportmenlik faul,ayrıca hakemlerin maç içinde bizim de lehimize hatalar yaptı,bunu da bilin.

Arroyo'nun pozisyonunda hiçbişey yoku sadece biz demiyoruz. Banvitli 4 numaralı oyuncu iki elini açıyor naptın hocam diyor, İsmet Badem aaaaa diyor, Murat Murathanoğlu burada sportmenliğe aykırı faul falan yok diyor. O pozisyonda sportmenliğe aykırı faul var diyen kimler biliyormusun diğer forumlarda. Fanatik Fenerliler ve Beşiktaşlılar. Yapmayın takımı eleştirelim kötü oynuyor diye ama bu maçta hakemlerii eleştirmeyeceksek hangi maçta eleştireceğiz, hangi maçta Galatasaray'ın hakkını arayacağız. Ben kendimi çok objektif Galatasaraylı olarak bilirim, birsürü Fenerli arkadaşım hatta kardeş gibi olduğum akrabalarım vardır. Ama bu maçtada hakemler hatasız Glatasaray kötü demek kusura bakmayın ama objektifliğin önüne geçiyor, bukadarda değil yani.

İsmet Badem in aaaa demesine bakmayın. En kötü yorumcular ve spikerler lig tv de ne yazık ki, İhsan Bayülgeni bile insan özlüyor. O pozisyonun faul olduğunu hepimiz kabul ediyoruz ama dediğim gibi sportmenlik dışı ağır karar.

Hakemler berbat maç yönetti ama sırf hakem hataları yüzünden bu maçı kaybetmedik. Kötü oynadığımız için maçı kaybettik. Hakem; sinanın elini tutmadı 8 de 0 atarken. Erzeg yokları oynadı, henyri 3 de 0 attı, saçma sapan top kayıpları yaptı. Bunlarda mı hakem yüzündendi. Objektif olmak gerekirse Bonsudan dışarı çıkan top sonrası hakem yanlış karar verdi, diğer hakem kararı düzeltince Ataman itirazdan teknik faul aldı o sahneyi hatırlıyorsanız. Koç saha içine kadar girerek hakemin üzerine yürüdü, bonsu araya girdi. 2. teknik faul sonrası Ataman sahadan atılsaydı, kimse birşey diyemezdi.

Lig tv nin de küfür yüzünden ceza alması gerekiyor. Millet evinde çoluk çocuk maç izliyor.

Hakemler kötü müydü? Evet. Daha ilk pozisyonda çembere teması görmeyip sayıyı yazdılar. Carlos'un son pozisyonu ise bana göre net faul. Ama çok kritik bir hücum olduğu için ve hepimiz atmamız gereken baskete kilitlenmişken, ilk anda büyük tepki gösterdik. Ama tekrarda net bir şekilde gözüküyor. Artı, Banvit aleyhine çalınan bir kaç pozisyon da var, vs. Hakemler kötü yönettiler, net, ama sadece bize değil. Belki bizim canımız biraz daha fazla yanmış olabilir..Kötü oyunu ve mağlubiyeti hakeme bağlamak mümkün mü? Bence değil.
Genel olarak bizim millette takımdan bağımsız, hatayı hep dışarıda arama eğilimi var. Böylesi sanıyorum herkesin işine geliyor. Koç, hakem rezildi, ben ne yapayım diyebiliyor. Oyuncu, yenecektik, hakem bizi doğradı diyor, sıyırıyor. Yönetim, ekibimize güveniyoruz, hakem adil olsa kazanırdık deyip, hedef saptırıyor, taraftarın gözünde temize çıkmaya çalışıyor. Taraftar da, bütün dünya bana karşı, hepsiyle mücadele ediyorum diye, kendi kendini gaza getirip safları sıklaştırıyor. Ama maalesef bu yaklaşım, kendini tatminden başka bir işe yaramıyor. Oysa yapılması gereken, tamamen takımın düzelmesine yönelik kendi içimizdeki hamlelere odaklanmak.
Dünkü maçta da net bir şekilde görüldü ki, Carlos dışında hücumda ne kendine ne de başkasına pozisyon yaratabilen oyuncu yok. Bir de sağlamken Gordon'un transition hücumu vardı. O da yok artık. Şimdi hızlı çıkarken, boş turnike haricinde, bitirebiilecek bir oyuncu var mı? Bu arada Carlos dünkü maçta da 35 dk'dan fazla oynamış. Yaşı da neredeyse 35. O tartışmalı faul pozisyonunda yorgunluktan nefes alacak hali kalmamıştı. Kendini veya topu sıkıştırmadan çıkaracak gücü tükenmişti. Hücümda durum böyle iken, savunma zaten evlere şenlik. Ama bence savunmada gelişim alanı da çok değil. Erceg, en ufak bir temas varsa asla net bir savunma ribaundu alamıyor. Herkes birebir'de çok kolay yeniliyor. Alan savunmasında alan paylaşımı diye bir şey zaten yok. Rakip her türlü boş atış buluyor. Girip girmemesi tamamen Allah'a kalmış. Sonuç:

1. Şimdi herkesin gözü Hairston'a çevrilecek. Gelsin kurtarsın takımı denecek. Aman diyeyim. Hücumda bir kişi daha pozisyon yaratabilir olacak ama diğer sorunlar devam edecek.
2. Erceg'in kafa sahada değil, çok açık. Benim pek tuttuğum tarzda bir oyuncu değil ama bu kadar kötü bir oyuncu da değil. Mutlaka bir şekilde devreye girmeli. Saha dışında bir sorun varsa bilelmem ama sahada aktifleşmesi için savunması zayıf olsa da enerjisini tetiklemek için belki savunmada ondan farklı bir rol üstlenmesi istenebilir.
3. Domercant'in durumu daha farklı. Çok istiyor, beden dilinden, uğraşıp didinmesinden bu çok belli. Ama, kolay değil, vücudu onu frenliyor. Çok karakterli bir oyuncu. Biraz daha beklenebilir.
4. Macvan, geleceğinin bu takımda olmadığının farkında. Bu sahadaki duruşuna da yansıyor. Ha, ful konsantre sahada olsa, ne olur? O ayrı bir tartişma konusu.
5. Bonsu'ya sakat dendi ama o da 35 dk civarında oynuyor. Eskisi gibi uçup kaçamadığı ortada ama yine de katkı veriyor. Takımın enerjisi o kadar düşük ki, onun da savunmadaki blok tehdidini henüz kullanamıyoruz.
6. Sinan, hiç bir zaman net şutu olan bir oyuncu olmadı ama şu haliyle abisinin dahi bir hayli gerisinde.
7. Furkan sağlıklı olduğunda, ondan beklentiler de normalize olduğu için, beklenenleri yapıyor denebilir.
8. Göksen için fazla söylenecek bir şey yok. Takımı tamamlayacak bir oyuncu olabilir ancak, yukarı çekebilecek bir oyuncu değil şu anda. Şu anda tamamalanacak bir "takım" da olmadığı için sahadaki beşinci oyuncu sadece...
9. Ender ile Cenk tamamen iyileştiklerinde onlardan beklenen katkıyı verirler. Şu an o seviyede değiller.
10. Ödemelerle ilgili bir sorun yaşanmazsa, ben yine de Koç'un takımı toparlayabileceğini düşünüyorum.

Yahu hala son pozisyon mu tartışılıyor. Tüm maçı izleyenler ve yorumlayanlar ve Rowland bile hakeme
şaşkınlığından sen napıyorsun tepkisini veriyor. Ama tebrik etmek lazım hakemleri Arroyo yu çıldırttılar. Steps i görmeyek ve son pozisyonla.

Öncelikle hakemler rezalet bir maç yönettiler. Ergin Hocanın 2. teknik faul almamasını tabiri caizse hakemin toleransına bağlayan arkadaşlar rakip hocanın defalarca saha içine girmesine ve hatta yarı sahaya gelerek yaptığı itirazlara neden hiçbir şey yapmadılar ?

Ergin hoca daha ilk sert itirazında ki buda değişen karar sonrası normaldir teknik faul alıyor. Hakemler dün baştan sona art niyetlidir ki. İsimlerin geçmişte yaptıklarını düşünürsek pekte yanıldığımız söylenemez. Hakemlere şimdi tepki gösterilmezse yarın iyi oynadığımız maçıda elimizden alıp rakibe verdiklerinde de susarsınız.

Maça gelince ilk periyottan belliydi takımın yorgunluğu Bonsu daha 3 posizyonda yürüyerek geliyor savunmaya. Fark açılınca kovalamaya başladık. Ancak Arroya yardımcı olacak bir oyuncu çıkmadı malasef. Sinan ve Cenkten beklediğimiz dış şutlar girmedi. Domdom mücadele etti ama yeterli katkıyı veremedi. Tüm takım genelde mücadeleciydi. Maçı bırakmadı.

Ancak 1 kişi var ki ne sorumluluk aldı ve mücadele verdi. Toptan kaçarak oynadı tüm maç boyunca. Erceg özgüvenini kaybetmiş top eline gelincede ne yapacağını bilmeyen baskete yeni başlamış cocuklar gibi sahada duruyor.

Kritik dönemde Cevherin ve Ermalin üçlükleri kırılma noktalarıydı. Cevherin üçlüklerine birşey diyemem de Ermalin dipten attığı 3'lük bence tamamen şanstı.

iyi pes ediyorum taş gibi takımız hakemler yüzünden kaybettik.

Tabii kide, bir dakika neydi

Because We have Ergin Ataman they don't, no one can't beat us :)

Şu yenilgiyi Bayern maçına bağlıyorlar ya, kendilerini güldürüyorlar, İlk çeyrekte 16 sayı fark yedik!(10-26) Bunun üzerinde hala yorgunluktan bahsediliyorsa, o koçun problemi, koç bildiğinden şaşmış, savunma yaparak maç kazanmak yerine, 3 lüklerle maç kazanmak düzenine geçmiş. Bu yanlışındanda döneceğini hiç zannettmiyorum.

Şu Erceg'in geçen sene dalga geçtiğimiz Andersen kadar bile değil!!!! Şu transferi ben yaptırsam utanırdım.

Bugün bir çok basketbol otoritesi hakemleri on tane pozisyonla alakalı ağar bir biçimde ve haklı olarak eleştirdiler. Onun için daha fazla düdüğünü taraf haline getirmiş insanlar için yazı yazmayacağım. Üzüldüğüm nokta maçı dengeye getirme momentumu tersine çevirme imkânımız varken Ergeç, Sinan ve domercant'ın performansları beni hayrete düşürdü. Ergeç sanki sezonu bitirmiş okeye dönüyor. Sinan bu kaçıncı artık bomboş üçlükleri atamıyor. Dom Dom hiç hazır değil. Bir şeyler ters gidiyor fakat ne olursa olsun her şartta sonuna kadar armanın Peşindeyiz...

Serdar Eder'in facebook hesabından paylaştığı yazı:

Açık İhbardır;

Bugünkü Galatasaray LH – Banvit maçından 3 önemli anekdot :

1) Maç 4 sayıya indiğinde Banvit molasında hakem Murat Biricik orta saha yakınlarında arkadaşları Kaan Büyükçil, Altuğ Köselerli ile konuşurken “şimdi ne yapalım” diyor.

2) O arada Maçın gözlemcisi Kadir Özçelik ki kendisi bu hakemleri yetiştiren kişi, maçı anons eden kişiye ne söyleyip ne söylemeyeceğini tartışıyor, Burçin Badem müdahale ediyor.

3) Maçın bitimine yakın Arroyo’ya çalınan kasti faul için, maç sonu tebrik ettiğim Banvit başkanı Özkan Kılıç ,”Valla maç sonu yediler kasti faul ile bizi diyordum, baktım size vermişler, ne verdiklerinin de farkında değilim, küfür veya tükürük olmasın” dedi.

2 maç ceza verilip evimizde oynayacağımız Fenerbahçe Ülker maçı seyircisiz olursa hiç şaşırmayacağım.

Haydi Turgay başkan göreve………

*Çuvaldız – iğne yapacaksak da, her maça çıkılırken daha maç başlamadan hakemler anons edilirken bizim tribünlerin küfür kafir ıslıklamasını anlayamıyorum.

Bu Serdar Eder'in yazdıklarının doğruluk payı nedir? Hayır maçta doğrandığımızın hepimiz farkındayız da bu yazılanlar kesin ise durum çok vahim demektir ve birilerini uyandırmamız biryerleri ayağa kaldırmamız gerekir ...