Beko Basketbol Ligi | 6.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 68 - 79 Banvit

Murat Biricik-Keseratarların kimlere hizmet ettiğini biliyoruz girmek istemiyorum o konulara,baskete gelicek olursak mücadele etmiyoruz-ısırganlık-hırs-maçın başlagıcında yüzler asık-bu sorunları nasıl aşıcaz bilmiyorum,yenilin umrumda değil ama mücadele edin-sert olun biraz ya,bi lafımda hocaya 1 aydır aşırı formsuz sezon başlangıcı Cenk'i 2. devrede bencte unutuyordu,bugünde Ender'i unuttu+maç sonlarındaki Erzeg ısrarını anlamak mümkün değil,yenilgi önemli değil üzülmedim üzüldüğüm mücadele etmememiz,lütfen geçen seneki takımın sahaya koyduğu mücadelenin yarısını ortaya koyun.

Şu pozisyonda hakemleri haklı bulanlar sadece fanatik fenerbahçeliler bunu söyleyerek başlayayım. Öncelikler molalardan takımlar yazılı davet ile mi çağrılıyor arkadaş. Banvit maşallah bazı molalarda sahaya dönmeyecek diye korktum maçta. Maç için ilk çeyrekteki felaket oyundan sonra devamlı kovalamaktan ciğerimiz yetmedi birde en kritik anlarda Cevher ve Ermal den yediğimiz üçlükler can yakıcıydı. Hatta yine bir saçma sakatlıktan korktum maçta olabilecek.Ergin Hoca Sinan çok süre verdi keşke çift guard dönseydik.Belki de Arroyo yu daha diri tutabilirdik.Artık bu maçı unutmalı ve perşembe gününki Siena maçına konsantre olmalıyız.

Bende tam tersi hakemleri suçluyanların Fenerli olduklarını düşünüyorum.Suçu başkasına atıp ne Ergin Hoca'da ne takımda hiç bir suç yok,biz taş gibi takımımız önümüzdeki maçta rakibi silindir gibi ezeriz.Eğer hatamızı görmezsek ileri gidemeyiz,hatamızı görmek için önce kabullenmeliyiz.Geçen senede aynı hakemler vardı,seneye de bunlar olacak,havanda su dövmek yerine yapıcı olmalıyız.Ama en kolayı beni Fenerlilikle yada negatiflilikle suçlayın olsun bitsin.Hatayı bulmak yerine, hatayı yüzünüze vuranı linç edin.

Bende tam tersi hakemleri suçluyanların Fenerli olduklarını düşünüyorum.Suçu başkasına atıp ne Ergin Hoca'da ne takımda hiç bir suç yok,biz taş gibi takımımız önümüzdeki maçta rakibi silindir gibi ezeriz.Eğer hatamızı görmezsek ileri gidemeyiz,hatamızı görmek için önce kabullenmeliyiz.Geçen senede aynı hakemler vardı,seneye de bunlar olacak,havanda su dövmek yerine yapıcı olmalıyız.Ama en kolayı beni Fenerlilikle yada negatiflilikle suçlayın olsun bitsin.Hatayı bulmak yerine, hatayı yüzünüze vuranı linç edin.

Maçın başından sonuna kadar tarafını belli eden hakemleri suçlamayacağız kötü oldukları için ama oyuncuları ve Ergin Hocayı yerin dibine sokalım.Sen bunu diyorsun birde yetmiyor, geliyor saçmalık olan kararı hiç bir şeyin anlaşılamayacağı bir fotoğraf ile aklamaya çalışıyorsun.

Şu anda ligde 8. sıradayız arkadaşlar.. Geçen sezon tüm sezonda aldığımız mağlubiyet sayısını 6 maçta aldık.. İlk 3'te bitirmemiz lazım sezonu en kötü..

Murat Biricik'i basketbolseverler yakından tanıyor. Kendisi kritik maçlarda Galatasaray aleyhine verdiği kararlarla bilinir. Dolayısıyla şaşırmamak lazım. Burada esas şaşırılacak nokta, Banvit'in lobisinin Galatasaray basketbol şubesi lobisinden çok daha güçlü olması. TBF yönetimini ve ilişkilerini bilenler ne demek istediğimi anlıyordur.

Maça gelirsek: Takım iyi oynamadı. Özellikle dış şutlar bu tarz bir maç için felaketti. Bunun sebebi ise bence topun yeterince iyi dolaştırılmamasından dolayı doğru atışlar yapılamamasıydı. Benim sezon başından beri gözlemlediğim fast break yapamama sorunu bu maçta da sürdü. Maalesef takım çok temposuz ve neredeyse hiç fast break sayısı bulamıyor. Mutlaka bu soruna çözüm üretmek gerek.

Merhaba, bugün maçtaydım.
Iyi oynadığımızı söylemek mümkün değil fakat mücadele olarak kötü değildik. Hücumda boş şutları kaçırmaya devam ediyoruz, Domercant yokları oynuyor, Ergec ise bir facia, bunlara rağmen son topa kadar getirdik maçı. Ender'in bacağına buz sarılıyıdı sanırım bir sakatlık oldu, bundan dolayı oyuna girmemiş olabilir.
Ben de çoğunluk gibi maçın hakem eliyle Banvit'e verildiğini düşünüyorum. Yazıklar olsun hırsızlara.
Maça bu kadar kötü başlayıp sonuna kadar getirmiş olmamızdan ise memnunluk duydum, bundan sonra daha iyiye gideceğiz.

Hakemler her iki tarafada akılalmaz hatalı kararlar verdiler.Kaybetmemizin sebebi kesinlikle hakemler değil.Arroyo'nun pozisyonunda verilen kasti faul kararı hatalı olmasına karşın,pozisyonda faul var.Arroyo rakibin bileğinden tutuyor.Son 1 dakika ve 5 sayı gerideydik o pozisyonda ki karar lehimize bile çıksa maçı alamazdık.
Maalesef yaşlı bir takımımız var.Çok sevdiğim,savunduğum ve beğendiğim Ergin hoca sezon başı transferinde çok büyük hatalar yaptı.Herkes biliyor neler olduğunu tek tek saymaya lüzum yok yabancı transferini.
Yalnız;benim anlayamadığım nokta Cevher gibi bir alternatif yerli uzun neden alınmadı sezon başı yada alınan Mutlu Demir neden hemen gönderildi.EL,lig,Kupa derken aşırı derecede zor ve tempolu sezonlar geçirilecek bundan sonra EL de oynandığı müddetçe.Bol alternatifli kadro konusunda yanlış yaptık ama hala telafi etme şansımız var.
Birde sezon başından beri merak ettiğim Kenan Sipahi konusu var.Neden biz bu çocuğa talip olmadıkta Fener'e gitti yada fener aldı.Birkaç yıldır takip ederim bu çocuğu, genç,uzun ve yetenekli.Önümüzdeki 15 yılın 1 numarası olacak Türk basketbolunda.Sinan Güler2le anlaşacağımıza biz bu çocuğu almalıydık.Yada neyse.
Bu takım bu sene şampiyon olacak.İnancım tam.3 hafta sonrada Obradoviç'in havasını alıcaz İpekçide.

bazı arkadaşlar hatayı kendimizde aramalıyız, öyle yaparsak başarıya ulaşırız diyor. bende aynı görüşte bi insanımdır. ama bu maç özelinden hatamızı kendimizde aramalıyız felsefesi kesinlikle 2. plandadır. böyle hakem rezaleti görülmemiştir. bakın ben maçı izleyemedim. izleyenler en az 10 hatalı karar var diyor. fakat ligtv com dan arroyo ya çalınan sportmenlik dışı faulü izledim. inanılır gibi değil. o videoyu açın izleyin çok enteresan bişey var o videoda. arroyo 2 siyahi banvitliyle topu kaptırmamak için mücadele ediyor. bunlardan biri 4 numaralı. hakem faul veriyor. 4 numaralı oyuncu şaşkınlıkla hakeme bakıyor. sonra elini sportmenlik dışı faul şekline getiriyor. tam o anda banvitli 4 numaralı oyuncuya dikkat edin. resmen hakeme sen ne yaptın der gibi hareket ediyor. bırakın arroyonun ve bizim takımın itirazını ve hareketlerini. banvitli 4 numaralı oyuncu bile şoka giriyor.ismet badem bile aaaa diye tepki veriyor zaten, sunucuyla beraber bu pozisyonda sportmenlik dışı faul yok diyorlar.e hala hatayı kendimizdemi arayacaz insaf. ve bu faul maçın bitimine 45 saniye kala skor 68-73 iken çalınıyor.

ayrıca ataman hocamızın sezon başında birtek ersec i alarak hata yaptığını bende düşünüyorum. zaten kendiside düşünüyordur. ama jawai dahil diğer transferlerde kesinlikle hata yapmamıştır. jawai nin olympiakos maçındaki basketi enfesti o maçtaydım. ergin hoca nereden bilsin ensesine darbe gelecek damar tıkanacak. bizi daha ilk senesinde 23 sene sonra şampiyon yapan hocayı 2. senesinde hemen harcamayın. ayıptır.

Bana göre maglubiyetin sebebi ne hakemler nede turgay demirel . Taraftar kimligini bir kenara bırakıp objektif olabilen herkez sorunun nerde oldugunu idrak edebilir . Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir . Bayern macinda inanılmaz efor sarfeden takım 48 saat dolmadan +2 gün dinlenmiş banvite ancak bu kadar direnc gosterebildi .

Domercant ve Erceg çok umut bağladığımız 2 oyuncu maalesef zarar vermeye başladılar takıma. Tam sayı farkı 4 e inerken Domercant 'in akıl almaz hareketleri , Erceg' in elinde ki topu rakibe vermesi gerçekten felaketti... Ya arkadaş paranı alıyorsun sende bu paranın hakkını ver yahu bir iki iyi iş yap.. Ergin hoca neden göremiyorum bu 2 oyuncunun formsuz olduğunu , sezon başlamadan önce eleştiri yağmuruna tut duğumuz Macvan bile kendini yerden yere atarken bu oyuncular neden hala uyuyor...

Alabilirdik maçı ama kaybettik...

Hakemlerle ile kendimizi kandırırsak büyük hata yapmış oluruz. Bizim takımda müthiş bir düşüş var. EL maçlarından mı kaynaklanıyor yoksa başka bir şey mi bilmiyorum ama takımda gözle görülür bir düşüş var. Takımda yardımlaşma top paylaşma diye bir şey kalmamış Arroyo geliyor herkes ne yapacak diye bakıyor. Böyle devam edersek çok zor günler takımımızı bekliyor bana göre. Hele ergin hoca böyle devam ederse daha fazla duramaz takımın başında.
Oyuncuları transfer eden kendisi küsen de kendisi hiç boşuna sızlanmasın işini yapsın. Bu takım sert yılmayan bir takım olamayacaksa olmaz bu işler.
Hakemlere gelince onlar zaten bildiğimiz eyyamcı hakemler değişen bir şey yok. Biz kendimize bakalım.

Kasım ayındayız panik yok...Şampiyon Haziran ayında olunuyor..6 gün içinde 3 tane üst düzey maç oynuyoruz...Kolay değil..Bu Banvit formda bir Galatasarayı 3 kere yenemez play-off'ta....Moral bozukluğu ile vakit kaybetmeden Perşembe günkü Siena maçına odaklanması lazım takımın...Uzun vadede ligde en geç play-off'a kadar 6-7 tane formsuz oyuncumuzun formuna sokulması lazım...Bu oyuncular bu kadar boş 3'lük sokamayacak kadar kötü oyuncular değil...

6 maçta 3 mağlubiyet. Sakatlıklar, şanssızlıklar, formsuzluk, yüksek maç temposu, yoğun program evet hepsi sayılabilir ama ne olursa olsun bir an önce toparlanmalıyız. Savunma sertliğini sağlayalım hiç olmazsa..

Resmen katledildik, şu hakem rezaleti FB Ülker'in başına gelse şube sorumluları hakem odasını basarlardı. Elbette bizim yöneticilerimiz böyle şeyler yapsın demiyorum ama azıcık tepki versinler yahu.

Hakemler tünele girerken tepki gösteren üç beş kişiye helal olsun. Tüneli yumruklayan ellerinden öpüyorum.

Salonda özellikle fark 4-5'e inince muazzam bir atmosfer vardı ama maalesef devamı gelmedi. Sağlık olsun, ikinci yarıdaki bu mücadeleyi görmek de insanı mutlu ediyor.

Son söz, şu maçta dahi doğrucu davutluktan vazgeçmeyen Galatasaraylılara Allah akıl fikir versin. Hakeme, TBF'ye, bu iğrenç düzene tepki duyana ise bin selam olsun.

Bugüne kadar hiçbir forumda kimseye küfürlü laf yazmadım. Ama bugünkü maçta yenilginin nedeni hakem değildi diyen kim olursa olsun küfrederim. Bırakın Arroyo'ya çalınan teknik faulü, Daha maçın ilk sayısında, çembere asıldıkları halde sayı verildi. Çalınmayan stepslerin sayısını saymak mümkün değildi. Hele stepslerin birinde steps çalmak bir yana, basket faul verdiler. Banvitlilerden kimdi hatırlamıyorum, ben faul yaptım dedikten sonra çaldılar faulü. Hayatımda iyi ki maçta değilmişim dediğim maç sayısı çok azdır. Olan evdeki fincanlara oldu.

Geçen senede ligin ilk yarısında kötü zamanlar yaşadık. Ama ikinci yarı hiç yenilmeden ligi lider bitirip daha sonrada şampiyon olduk. Bu maçta Ersin'i çok aradık, pota altında çok fazla hücum ribauntu almamıza rağmen sayı ile bitiremedik. İnanıyorum Ersin ve Marko döndüğünde takım kendini bulacaktır. Ama Arroyo bu kadar fazla süre almamalı, Ender ve Engin bir an evvel takıma adapte edilmeli. Malik'in de penetrelerine ihtiyacımız olacak.

Hakemlere laf etmeyi hiç sevmiyorum, en kolay yol bu ama dün inanılmazlardı. Maçın başında çembere asıldıkları pozisyonda sayı verip başladılar, rakibin bile şaşırdığı kasti faülle noktayı koydular. Müthiş senaryo!

Yahu bu hakemlerden ve federasyondan ne bekliyorsunuz? Murat ozaydinli piyasaya dönmüş, fulker bu parayı harcamış kolay mı bize yedirirler mi? Üstüne sen yanlış transfer politikası izlemissin ve kadrondaki verim alamadığın adamları yollayacagina üstüne sakat ve sağlık sorunları olan adamlar almissin ya da tek yönlü adamlar. Sakatlıklar elini kolunu baglamisken üstüne bir de sakatlanma ihtimali yüksek bonsu'yu almissin. Allah'a şükür beni bugüne kadar mahçup etti.
Vr gelelim Arroyo meselesine. Tek söyleyeceğim adama yazık.