Benetton: 88 - Galatasaray: 74

Benetton: 88 - Galatasaray: 74

BENETTON BASKET: Wood 12 (3/6, 1/2), Neal 23 (2/4, 6/9), Lorbek 7 (1/1, 1/2), Wallace 8 (1/1 da 2), Nicevic 13 (6/8 da 2), Soragna 5 (1/2, 1/3), Rancik 18 (4/7, 1/4), Markovic, Renzi 2 (1/1 da 2), Rullo, Sandri ne, Cazzolato ne, Gaspardo ne.

GALATASARAY: Türetken (0/1 da 3), Strickland 5 (1/3, 1/2), Zizic 13 (5/9, 1/1), Kocaoğlu 2 (1/2, 0/1), Kaya 2 (1/1, 0/1), Erden 8 (1/2, 2/5), Milojevic 6 (3/6 da 2), Gurovic 5 (1/3, 1/4), Örge, Graves 25 (5/11, 5/5), Güney, Nalga 8 (4/8 da 2)

Periyotlar: 20-13, 15-24, 28-21, 25-16
 
Onu bunu bilmem, şu görüntü kötü. Geçen seneden farklı olarak takım 2 aya yakındır bir arada neredeyse. Valla çözemedim sorun nerede. Neyse Şahenk'te bir bakalım takıma.
 
Tabi oynadığımız takım ciddi bir takım.Biz ise gerçekten hazırlık sürecindeyiz.Zaman'a ihtiyacımız var.İstatistiklere göre konuşacaksak İstikrar yakalamalıyız.
 
Sonuçlar kötü gidiyor ama takımı burada canlı izlemeden yorum yapmak istemiyorum. İzleyelim 2-3 maç yorumlarımızı yaparız.
 
Zaman zaman diyoruz ancak gene Türkiye Kupasına hazır durumda gözükmüyoruz.Birşeyler yapılması gerekiyor sanırım takımı izleyemiyoruz ancak çok sayı yiyoruz.
 
Şurada yazan istatistiklere göre Gurovic çok az şut kullanıyor. Neden acaba?

Takımda en iyi giden şey Graves. 11'de 5 üçlük 5'te 5 ikilik ve 16'da 10 şut yüzdesi gerçekten çok iyi.

Cemal'in de attığı 5 sayı üstü her zaman iyidir benim için. Daha önce vermediği katkılar olunca.

E peki kötü olan ne? Savunma gibi görünüyor. 65'te 31 bir şut yüzdemiz var. Rezalet de sayılmaz. Sorunu merak ediyorum cidden.
 
Savunma kötü evet bu bir gerçek.Ama hangi savunma pota altı savunması gibime gidiyor benim.Geçen sezon Gaines çok yıpratıcı oluyordu pota altında.
 
Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Savunma kötü evet bu bir gerçek.Ama hangi savunma pota altı savunması gibime gidiyor benim.Geçen sezon Gaines çok yıpratıcı oluyordu pota altında.
Gaines faktördü tabi ama ben bunu uzun zamandır söylüyorum pota altına hoplayan zıplayan 1 tane oyuncu lazım bu savunmada bir çok şeyi toparlar
pota altı savunmasının sertliği açısından bu çok önemliydi haislip bu iş için biçilmiş kaftandı ayrıca çokta ekstra bir oyuncuydu.Hatta slaughter bile bu konuda iş görürdü pota altında ama 5 yabancı hakkımızı kullanmış bulunmaktaydık.6. yabancıyada bütçemiz izin vermiyor
Bu durumda kambalayı alıp türk yapmayı önerdim pota altı savunmasını rahatlatırdı bu hamle ama buda olmadı

Bu konuda şu an en iyi alternatif 2 tane türk oyuncu transferi yapmak
alternatiflere göre 1 tane 1 1 tane de 5 numara transferi düşünülmelidir
ama off roster kalacak oyuncular ortaya çıkınca 2 ve 5 numara olarakta düşünebiliriz transferleri
 
Şu kadro asla yeterli değil.İsim sahibi oyuncular geldi tamam ama kadromuz rüya kadro falan değil.Geçen yıl yerli olarak en azından Hüseyin,Cüneyt gibi 2 tane tecrübeli ve kaliteli oyuncu alabilmiştik bu sezon bence ilk beşte oynama potansiyeli olan yerli transferimiz yok.Mutlaka kaliteli bir uzun oyuncu almak zorundayız.Birde savunması iyi olan bir kısa.
 
Ben hâlâ iddia ediyorum bu takımın guard'ı yok. Organize olamayan takım ancak böyle olur. Top dağıtımını, oyun yönlendirmesini 1. sınıf yapabilen, herşeyden önce iyi savunma yapabilen 1 numaraya ihtiyacımız var, bu Strickland yanlışından bir an önce dönmeliyiz, yol yakınken.

Bu maçta da skor olarak, fark yemişiz gözüküyor ama oyunun hangi bölümlerinde oluştuğu konusunda bir fikrimiz yok, açık olan şu ki takım saha içi organizasyonunda zorlanıyor.
 
Ali Demirci' Alıntı:
Ben hâlâ iddia ediyorum bu takımın guard'ı yok. Organize olamayan takım ancak böyle olur. Top dağıtımını, oyun yönlendirmesini 1. sınıf yapabilen, herşeyden önce iyi savunma yapabilen 1 numaraya ihtiyacımız var, bu Strickland yanlışından bir an önce dönmeliyiz, yol yakınken.

Bu maçta da skor olarak, fark yemişiz gözüküyor ama oyunun hangi bölümlerinde oluştuğu konusunda bir fikrimiz yok, açık olan şu ki takım saha içi organizasyonunda zorlanıyor.
Bu da seçenekler problemler arasında tabi biraz daha takım organizasyonunu yapabilecek bir guard iyi olurdu bu takıma tabiki pas verebilme özelliği derken asist sayısını kastetmiyorum atıcıları iyi olan bir takımda her guard 3 4 asist yapar
ama önemli doğru zamanda topu en doğru yere vermektir benim oyun kuruculuktan anladığım budur.ama stricklandıda izlemeden yargılamak istemiyorum.mesela bu takımın ilacı kerem tunçeriydi olmadı.vrbica stefanov yaşı çok ilerlemesine rağmen takımı oynatma özelliği her zaman çok iyi çoğu kişi beğenmesede malik dixonda doğru yerde en doğru pası vermesi konusunda çok iyi bir guard
malik dixon şemsettinin hüseyinin(demiral) fatihin ilk beş oynadığı bir takımda 5.2 asist ortalaması tutturmuş bir guard
 
bence sorun takım da değil..bu takımın guard'ı da var 2 numarası da var , çok klas bi üç numarası da var , bi alçak postta canavarı var , hatta 2 tane var..ama hocası yok sorun orda..başka yerlerde aramaya gerek yok..
 
Maalesef bu oyuncuda öyle vasıflar yok :? Acilen 1 numara takviyesi gerekli. Eğer devam edersek Murat Hoca da 1 numaralardaki karavana atışlarına üzülerekte olsa bu yıl da devam etmiş olacak.

Bu takımın iyi bir organizatör'e ihtiyacı var, Cüneyt zaten geçen yılda gördük istikrar yok, hem yaşıda malum, çok feci kayıplar vermeden, ahlar vahlar çekmeden saha içi organizasyonu yapacak, Murat Hocanın beyni olabilecek kaliteli bir isim gerekli.

Yoksa geçen yılki gibi bir Kupa sürprizi yaşarsak, ki zaten fikstür avantajıda yok bu yıl takımın, çok erken yeni bir organizasyon içine gidilebilir.
 
İzlemeden yorum yapmak cok mantıksız olur . Tamam üst üste yenilgi cok kötü ama suan hazır olmayan 15 i askın takım var . Bunların icine Efes de dahil . Bugün Efes Banvitin elinden tecrubesiyle kurtuldu . Yani demek istediğim biraz sabretmeliyiz. Transfer dönemindeki sabrımızı buradada gösterilim . En yakın zamanda hazır hale geliriz . Kanımca mücadelemizle sampiyon oluruz .
 
Takım hazır değil diye bir şey olmamalı artık çünkü banvit kupasında gördüğün kadarıyla Banvit,Beşiktaş ve Efes Pilsen lige ve kupa maçlarına hazır görünüyorlar diğer takımlardan Darüşşafaka, Türk Telekom,Casa Ted,Mersin B.Bld de lige hazır biz hala hazır olacağız.Stickland konusunda Murat Hocanın yaptığı en büyük hataydı çünkü oyun kurucunun sadece skorerleri bitirici noktalarda pas vermesi önemli değil aynı zamanda karşı takındaki oyuncuyu yıpratmalı Stickland ise bence bu iki konudada yetersiz şu an bize iyi bi oyun kurucu ve Sinan Güler tarzında bi oyuncuya ihtiyaç var.Keşke Dee Brown kalsaydı en azından Sticklandan iyidir.
 
Furkan , takım hazır değil diye bir sey olmalı . Neden ; Bu sene kadrolar gecen seneki kadar erken kurulmadı . Dediğim gibi 15 i askın hazır olmayan takım vardır . Türkiye Kupasındada süpriz sonuclar cıkacaktır bundan emin olalım ( Belkide süprizlerin icinde bizde oluruz )

Strickland'a gelince

Bende Dee Brown ın kalmasını isterdim ama olmayıncada olmuyor yapcak bişi yok . Strickland , Dee nin yerini dolduramayacak diye bir sey yok . Ondan artılarıda eksileride var . Basketbolun icinde her sey var . Bir bakmısın Strickland da Hosley , Neal gibi Avrupanın üst düzey takımlarına gitmis .

Forumda Strickland'ın savunmasından şüphe edenler icin bir sey söyleyecem.

Levent Topsakal , Strickland'ın hazırlık maclarında ve idmanlarda cok iyi savunma yaptığını ve cok doğru basketbol olduğunu söyledi . Strickland'ın basarılı olacağına inanıyorum .
 
İyi oyuncular alındı takıma.Gurovic,Zizic,Graves,Milojevic bu 4 yabancı gerçekten kaliteli.Strickland'ı bunların arasına koyamayacağım.Hüseyin geçmişine baktığımızda kaliteli bir oyuncu Cüneyt'te öyle.Şuan ki performansları yeterli değil ama kariyerleri taraftara umut kaynağı oluyor.Murat Kaya iyi bir oyuncu ama Yerli yıldız diyemeyiz kendisine.Bir Ömer Onan,Serkan Erdoğan kadar olamadı ama umut var sadece genç ve beklentilerimiz var ondan.Cemal ise Fenerbahçe'nin gençlerinden iyi değil şimdilik Semih Erden,Oğuz Savaş ve Ömer Aşık bizim Cemal'den daha iyiler.Erdem Türetken ise beklediğimiz gibi ne beklenenden kötü nede beklenenden daha iyi.Aslında bakarsanız Her oyuncumuz için bu geçerli olsa daha başarılı olurduk.Ne beklenenden kötü nede beklenenden daha iyi.Gurovic için aynı şeyi düşünüyorum beklediklerimiz olursa fazlası değil az'ıda değil sadece beklediklerimiz olursa ne ala.Zizic için,Milojevic için diğerleri içinde bu geçerli.Son olarak şunu söylüyorum "Sadece beklediklerimiz olursa oyuncularımız hedeflere daha kolay ulaşacağız"
 

Üst