Besiktas CT: 75 - Galatasaray CC: 80

Re: Besiktas ColaTurka -GALATASARAY CC.-24 KASIM C.TESI 14:00

Gökce Başaran' Alıntı:
[quote="Onur BALCI":05854]Efes Pilsen - Beşiktaş maçında görüldü ki, Shumpert pota altını çok iyi kullanıyor. Bu yüzden, bu maçta Fatih biraz daha fazla oynamalı. Shumpert'ı savunacak Hüseyin'in erken faul problemi yaşamaması lazım.

Apodaca'nın da dışarıdan bulduğu sayıların önüne geçersek, bu maçı kazanırız.
Yahu Hüseyin, Shumpert'i filan savunmayacak ne yaptınız.Shumpert'i olsa olsa Erdem yada biraz zorlarsak Tufan savunur okadar.[/quote:05854]
Onurun demek istediği sanırım;Shumpert içerde 1-2 blok yerse fatihten,korkup geri adım atabilir ayrıca fatih hüseyine göre faul problemine girse de yapacağı sertlikle buralarda öyle kolay kolay turnike atamazsın mesajını vermek
pota altında kaya ve nicevic cok iyi paslasıyor,kesinlikle loren woods ve hutson gibi kayanın sutlarına bloğa kalkıp bos turnike attırmamalıyız,burası cok önemli kesinlikle kayanın şutu risk edilmelidir
 
Arkadaşlar kusura bakmayın ama bu konunun içine ettiniz. Beşiktaş maçı yorumlarını okumak için giriyoruz nelerle karşılaşıyoruz. Varsa bi problem özel mesajla halledin. Düello yeriymiş gibi herkes birbirine sallıyor. Biraz daha sakin, anlayışlı olalım lütfen. Teşekkürler.
 
bu hafta efes-beşiktaş maçında tribündeydim.. seyircinin 2 sene önceki havaya girdiğini ve basketbol takımının arkasında duracağına emin olabiliriz.. salon full olacaktır.. çok zor maç.. beşiktaşın yabancıları gerçekten potansiyelli.. çok iyi şutör de var, çok iyi uzun da. umarım geçen seneki gibi bir akatlar galibiyeti yaşayabiliriz.. ama bana sorarsanız sonraki hafta oynayacağımız f.ülker ve efes maçlarından dahi zor..
 
Re: Besiktas ColaTurka -GALATASARAY CC.-24 KASIM C.TESI 14:00

Cihat Cetin' Alıntı:
[quote="Gökce Başaran":20d1f][quote="Onur BALCI":20d1f]Efes Pilsen - Beşiktaş maçında görüldü ki, Shumpert pota altını çok iyi kullanıyor. Bu yüzden, bu maçta Fatih biraz daha fazla oynamalı. Shumpert'ı savunacak Hüseyin'in erken faul problemi yaşamaması lazım.

Apodaca'nın da dışarıdan bulduğu sayıların önüne geçersek, bu maçı kazanırız.
Yahu Hüseyin, Shumpert'i filan savunmayacak ne yaptınız.Shumpert'i olsa olsa Erdem yada biraz zorlarsak Tufan savunur okadar.[/quote:20d1f]
Onurun demek istediği sanırım;Shumpert içerde 1-2 blok yerse fatihten,korkup geri adım atabilir ayrıca fatih hüseyine göre faul problemine girse de yapacağı sertlikle buralarda öyle kolay kolay turnike atamazsın mesajını vermek[/quote:20d1f]
Sanırım söylemek istediğimi, yazamamışım. Farkına vardım. :)

Cihat Çetin'in yorumladığını söylemeye çalışmıştım. Efes Pilsen maçında Shumpert'ın pota altını çok iyi kullandığını gördüm, ondan dolayı Fatih'e daha fazla işimizin düştüğünden bahsettim. ;)

***

Bu oyunculardan bahsettim; ama bu benim çekingen olduğum anlamına gelmesin. Her zaman olaylara olumlu bakmaya çalışan birisiyim ben. Kazanacağız elbette. ;)
 
Re: Besiktas ColaTurka -GALATASARAY CC.-24 KASIM C.TESI 14:00

Konuyla ilgili olmayan iletiler silindi. Konu dışı yazmaya devam eden olursa "ben dinlenmek istiyorum" olarak algılanacaktır.
 
Öncelikle bir Beşiktaş taraftarı olarak böyle güzel bir forum yarattığınız için siz Galatasaraylı arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Bu haftaki basket maçımıza gelince,Beşiktaş gerçekten iyi durumda,son Efes maçıyla birlikte de moral motivasyonu çok üst düzeye çıktı,bazı arkadaşlar Efesin çok kötü olduğu için maçı kaybettiğini belirtmiş,bu görüşlere kısmen katılıyorum ,Efes gerçekten oldukça kötüydü bizim maçta ama Efes takım olarak hala emekleme sürecinde,henüz takım olabilmiş değiller ve bu süreç oldukça uzun sürecek gibi gözüküyor ,sert savunmaya ve kontrollü hücuma dayalı bir sistemden hızlı oyun ve hücum ağırlıklı bir sisteme geçiş süreci elbetteki sıkıntılı olacak,ama son Le Mans maçının son 2 periyodu dışında nerdeyse savunma yapmıyor adamlar.Bizim maçtada savunmada inanılmaz aksadılar,bizimkiler de iyi savunma yapınca maç koptu.Ayrıca şunuda söyleyeyim, Beşiktaşta Efes maçında çok üst düzey oynamadı,çünkü takımın potansiyeli çok daha üst seviyede basketbol oynamaya müsait,bir arkadaşın dediği gibi oyun zekası çok yüksek ve birbirini çok iyi tanıyan yabancılarla onları çok iyi tamamlayan yerli oyunculara sahip bir takımız.Gsaraya bakacak olursak Dee Brown takıma bir hava getirmiş,takımı hücuma çok hızlı çıkartıyor ve takımı iyi yönetiyor,ayrıca Gaines ribauntlarda -özellikle hücum ribauntlarında bizi zorlayacak-oldukça etkili,Tufan iyi savunmacı ve şutör keza Hüseyin çok verimli oynuyor,yine Hite oldukça iyi bir forvet ,ama takım da hala bir bütünlük yok gibi gözüküyor.İstikrar henüz kazanılamamış gibi sanki,ne zaman ne yapacağı belli olmayan tehlikeli bir takımsınız kısacası.
Sonuç olarak her iki takım içinde zor maç olacak,2 takımın da birbirine üstünlükleri ve zayıflıkları sözkonusu ama benim -evsahibi olmamamızında etkisiyle-favorim basketbolun gereklerini daha çok yerine getiren ve daha takım olan olan Beşiktaş.Sizede maç için başarılar diler ,bu uzun yazımı sabredip okuduğunuz için tekrar teşekkür ederim.
 
Formumuza hosgeldiniz. Fikirlerinizi buyuk olcude paylasıyorum, kucuk bir farkla, umarım biz kazanırız. Fatih'i iyi kullanabilirsek iceride ustunluk saglayabiliriz.
 
inş. şu deplasman şansızlığımız bu maç kırarız avrupada deplasman galibiyeti evimizde gibiydik onu saymıyorum hadi aslanlar alın şu maçı ...
 
Re: Besiktas CT - Galatasaray CC | 24 Kasım Cumartesi 14:00

Umarım ilk deplasman galibiyetimizi alırız. Ki bence bu yüksek ihtimal. BJK dediğiniz gibi yüksek ihtimal alan sabunması yapacaktır. Bu durumda Hite ve Tufan önemli bir görev alacak. Ayrıca Hüseyin'e indirdiğmiz toplarda onun oyunu okuyup vereceği paslarda önemli. Dee eğer o savunmasını yaparsa Dalmau nefes alamaz. Zaten bu tip şeyleri pek sevmeyen bir oyuncu. Dee hem savunması hem de oyunu yönlendirmesi ile maçın kilit adamlarından biri olacaktır. Hite de aynı şekilde zorlandığımız anlarda skorer kimliğini ön plana çıkarmalı. Owens ise atacağı orta mesafe şutlarla Hüseyin'e hareket alanı yaratacaktır. Gaines'te savunması ile Kaya'yı yıpratmalı.
Shumbert'i bence Erdem ile savunmalıyız. Böylece onu durdurabilirz. Çünkü onalrın için önemli bir oyuncu. Apodaca'yı ise devreye sokmamalıyız. Fatih'te sertlik getirecektir.
Bu maçı kazanacağız. Aldığımız CASA ve Mersin gibi yenilgileri telafi etmek için...
 
Re: Besiktas CT - Galatasaray CC | 24 Kasım Cumartesi 14:00

Beşiktaş'ı yenmek... Hiç kolay olmayacak özellikle Tufan'ın oynamaması durumda hoş oynasada nekadar verim alacağımız tam bir soru işareti.

Beşiktaş'ın zayıf noktaları pek az.Çoğu pozisyonda güçlüler.Ama her takımın eksiklikleri vardır ama bunları açığa çıkarmak rakip takımıın koçunun işi ve oyuncularına uygulatma becerisidir.

Ben şuana kadar izlediğim Beşiktaş takımını yenilemeyecek bir takım olarak görmedim.Öncelikle şunu söyleyeyim Beşiktaş'ın bana göre en iyi yabancısı olsa da en zayıf halkası Dalmau'dur.Bunun temel nedeni bilmediği bir pozisyonda oynaması.Prokom ve Porto Riko Milli Takımında hep 2 numara oynayan Dalmau Beşiktaş'ta 1 numara görevinde.Zaten bunuda çok iyi yapamıyor ve genelde Apodaca ona destek oluyor.Bu yüzden maç öncesi ve sırasında Dalmau'nun bir şekilde kafasına girmemiz lazım.Bunu da yapacak yegane insan Dee Brown'dur.

Zaten Dee'nin performansı bize maçı getirecek etkenlerin başında geliyor.Dalmau'u tutmaya Beşiktaş'ın sahasından başlamalıdır Dee.Top getirmesini engellemeli,biraz onu sinirlendirmeli ve birebir de kesinlikle yenilmemelidir.Bunu yapabilirse Dalmau saçmalayacaktır.Ayrıca Dalmau'a gelen perdelerde uzun oyuncumuz Dalmau'ya doğru şekilde çıkmalı ve çok yakın almalıdır ki doğru yere pas atamasın. Zaten Dalmau'nun sahayı görme yeteneği vasat.Bundan çok iyi bir şekilde yararlanabiliriz,top kayıplarına sebep olur ve Dalmau'u oyundan düşürebiliriz.Bu bana göre birinci kilit nokta.

İkinci kilit noktaya gelirsek boş şut imkanı verirsek Beşiktaş'a o seyirci ile potayı Dünya boşluğu kadar büyük göreceklerdir.Efes maçında dikkat ettim,Apodacaka çok üçlük attı ama attığı her üçlükte en yakın Efes'li 1.5-2 metre uzağındaydı.Bu şekilde gölge savunması yaparsak Apodacak çok atar.Belki çok yakın almakta içeri penetresini kolaylaştıracaktır ama bir şekilde kaymaları doğru yapmalıyız.Apodacaka'nın el üstünden net bir şutu yok girmeme ihtimali yüksek.Bunu göz ününde bulundurmalıyız ve ona göre belki alan savunması yapılırken Apodacaka'ya bire bir uygulatabiliriz.Çünkü dış oyuncular içerisinde en etkili penetre,en etkili boş şut sokma yüzdesi,en etkili pas verme yeteneği Apodaca'da.Bu özelliklerini sahaya yansıtamazsa o da maçtan kopma ihtimali yüksek.Dalmau ve Apodacaka Porto Riko'lu adamlar tkımlarını vezirde yapabilirler,rezilde.Bu rakip takımın onları nasıl savunduklarıyla biraz da alakalı. (Örn:Ayyuso,Carlos Arroyo)

Üçüncü kilit noktaya gelirsek Beşiktaş'ın çok iyi yaptığı ikili oyunlar.İnanılmaz derecede ikili oyun yapıp Nicevic'in şut özelliğiyle kolay sayılar buluyorlar.Özellikle Apodaca ve Nicevic bu oyunları oynuyor ve genelde Nicevic orta mesafeden şutu sokarak oyunu başarı ile tamamlıyor.Bu çok krtik bir nokta.Nicevic'i tutacak oyuncu adamını çabuk bulması gerekiyor.Bir anlık aksaklık basket yememize neden olur.Gerekirse bazen ikili oyunları kesmek için topa ayakla müdahale etmeliyiz ki en azından ritm bulamasın Beşiktaş.

Başka bir kilit nokta benchten gelen Shumpert'in efektik oyununa izin vermemek olacak.Çok formda bir Shumpert var karşımızda ve ne yazik ki onu savunacak adamlarımızın ikiside sakat durumda.Erdem ve Tufan.Erdem büyük ihtimalle oynayacak ve girdiğinde shumpert'i doğru şekilde savunmalı.Özellikle baseline dan gelip kolay basketler bulan Shumpert'e bu oyununu engellemeli ve yeri geldiğinde çok sert fauller ile onu sindirmeliyiz.Ayrıca asla shumpert'in adamı yardıma gitmemeli çünkü boş kaldığında şutu atabilir miyim diye düşünmeyecektir ve atacaktır.Bu yüzden benchten geldiğinde sahada onu biraz tartaklamalı,biraz yıldırmalıyız.

Önemli noktalardan biri de pota altında ezilmemek ve ribauntlara en az 1 oyuncu ile girmek.Beşiktaş'ın sene başından beri çözemediği en önemli sorun verdiği hücum ribauntları.Kaya'nın gelişi ile biraz daha iyi ribaunt alsalarda biz onlardan çok daha iyi ribauntcı bir takımız.Özellikle Gains'in bu maçta 15 civarı ribaunt alması bize katkı sağlar ki Hite'in de çok ribaunt alıp basit sayı bulması gerekecektir.Basit sayı demişken asla ama asla kolay,Beşiktaş'ın ikram ettiği sayıları geri çevirmemeliyiz basit oynamalı ve kolay turnikeleri atmaya özen göstermeliyiz.

Kendi takımımıza gelirsek pek bişe yazmak istemiyorum ama bu maçı almak istiyorsak savaşmalıyız ! Beşiktaş, taraftarı ile maça hızlı başlamaya calışacaktır buna izin vermemeliyiz eğer Beşiktaş maçın başında ritim yakalayamazsa sonradan yakalaması çok zor.Sırf bunun için yavaş tempoda maça başlıyabiliriz ama hücumda da çoğu zaman yağamadığımız kadar doğru hücum etmeliyiz.Artık bu maçta taktiği Murat hoca belirleyecektir.Ne kadar da kızsak maçı getirecek en önemli faktör Murat hocanın Beşiktaş'ı doğru şekilde incelemesinden geçiyor.

Maçın kilit adamları:

Galatasaray:Dee,Hite
Beşiktaş:Dalmau,Apodaca

Son sözümde hakemlere.Lütfen doğru şekilde maç yönetin ve adil olun.Yanlış yapmak kadar doğal birşey yok ama göz göre göre yanlış yapmayın.Lütfen !
 
Açıkçası Kaya gelmeden önce bjk ile denk güçlerde oldugumuzu düşünüyordum..ama artık pek öle değil gibiyiz..Hüseyin ve Cüneyt'i eleştirmeyi de çok istemiyorum ama sanki biraz daha kendileri gibi oynamalarının vakti geldi..ikisinin de kariyeri ortada ama burada şampiyonluğa ya da avrupada başarıya inanmış gözükmüyorlar..takıma liderlik etmesi gerekenler onlar. dee brown şu an için sadece iyi oyun kurabilir, iyi şut sokabilir, asist yapabilir, "one man fast break" yapabilir belki..ama abdden yeni gelmiş genç bi insandan bahsediyoruz.cüneytten ve hüseyinden liderlik beklerken çok mu iyimserim sizce?
 
Re:

Fırat Aydın' Alıntı:
Sinan Soysal ve CEM YILMAZ'a çok şey söylemek isterdim ama şöyle söyleyeyim ;

ÇABAMIZIN ADI GALATASARAY !

işte o sloganla bu arkadaşlarımızı özdeşleştiremiyorum neyse herkes benimsemek zorunda değil elbette.

Ben Galatasaraylıyım bu takım yedek kadrosuyla da çıksa ilk 5 sakat da olsa takımıma güvenmek ve son dk ya kadar çift haneli farklarla geride bile olsak bir umut beslemek durumunda hissediyorum kendimi, ayrıca DERBİ diye adlandırdığımız maçlarda ne olacağı da belli olmaz. Hele hele 10 dan az fark yersek şereflidir falan filan bunlar safsata tamamen boş laftan ibaret. Bu arkadaşlarımızın yüzü kızaracaktır bu hafta aha ''buraya yazıyorum''

Çok üzüldüm gerçek anlamda üzüldüm maç hakkında yorum yapamıyorum çünkü kafam takıldı inanamadım şu 10 sayı civarı farkla yenilirsek kabulümdür şerefli mağlubiyet lafına. Neyse daha fazla yazmayayım inşallah Dee Brown Tufi Hüso ve Hite gününde olur güzel bir deplasman galibiyeti alırız.

Fırat altına imza atarım. Bir kere Galatasaraylılık fark yesen bile yenme ümidi taşımaktır. Büyük takım da küme düşme potasında dahi olsa favoriyi yenebilen takımdır. Bu sene son yılların en iyi takımı var. İlk geldiğinde şut stiline şaşırdığım Gaines beni yanılttı. Tarafsız yönetim+büyük aksilikler olmazsa mantık olarak da Beşiktaş'tan üstünüz. Hite inanılmaz bir oyuncu. Dee mükemmel oynayabilen hızlı bir oyuncu. Bence gününde olması gereken tek isim Hüseyin, çünkü gününde olmazsa da bir o kadar zarar veriyor. Ben şahsen Fatih Solak'ın biraz daha süre almasından yanayım.
 
Re: Besiktas CT - Galatasaray CC | 24 Kasım Cumartesi 14:00

İyi bir Galatasaraylı olarak, GS'nin İstanbul'daki tüm maçlarını seyretmiş, BJK'nin Daçka, Efes ve Köln maçlarını seyretmiş biri olarak, Opel Türkiye Kupası'na bakarak bu maçı kazanma ihtimalini az görüyorum. Bu işin rasyonel tarafı tabii ki içimde yeneceğimize dair umut ve heyecan var ve tabii ki 10 farklı yenilgiler kabulümdür demiyorum, umuyorum yeneriz.
Öte yandan kadro açısından BJK'ye oranla önemli handikaplarımız var eğer hele hele Tufan'ın sakatlığını tam iyileşmediğini varsayarsak. Özellik Nicevic Ve kaya pota altında çok etkili bizde ise orda tek başına oynayan Hüseyin var (Fatih ve Cemal'in aldığı dakikalar malum). Öte yandan 3 numara pozisyonunda büyük sıkıntımız var ki rakipte Schumbert çok formda, Erdem ise Süper ligde kafaya oynayacak bir takım oyuncusu değil, (2 sene önce BJk'de aldığı dakikalar ortada). Kısalarımıza gelirsek Dee Brown ve Hite'ın Akatlar'ın atmosferinden olumsuz etkileneceğini düşünüyorum.
Umarım yanılırım ve ilk deplasman galibiyetimizi alırız.

Ek olarak da belirtmek isterim kimse Ayhan Şahenk uzak falan demesin, 4-5 sene önce nasıl doluyordu bu salon ayrıca Aslantepe'de salon olsa orası uzak olmayacak mı Ayhan Şahenk'e uzak diyenler için?
 
arkadaslar mac ntvmcnbc de 19 :00 da gözüküo . haftanın programı hala belli olmadı mı
 
Güven vermeyen takım değil Murat Özyer.Benim takımımıza güvenim ve inancım sonsuz.Gerçekten iyi bir kadroya sahibiz.Ama Murat Özyer bazı yanlışlarından dönmediği sürece bu takım istikrarsız bir takım olur. Murat Özyer dün oyunu hiç okuyamadı.Ağırlıklı olarak 7-8 kişi ile oynadı.10 kişilik rotasyonumuzu kullanamadı.Hite-Dee ve Hüseyin'i nederedeyse hiç dinlendirmedi.Fatih Solak ve Cemal Nalga (2-3 dakika)'yı hiç kullanmadı.Erdem'i oynatmak maçın sonunda aklına geldi.Takımda Murat Kaya ve Hite gibi penetre yapan içeri drive eden iki iyi oyuncu var.Ama eline gelen topu salladı.Takıma set yaptıramadı.

Aynı yanlışlarını Beşiktaş maçında da tekrarlarsa işimiz gerçekten zorlaşır.ULEB'de aldıkları deplasman galibiyetinin onların moralini arttıracağını düşünürsek zor bir maç bizi bekliyor.
 
akatlara biletimizi aldık bekliyoruz artık :)

ismini vermek istemeyen bir forum üyesiyle beraber sessiz de olsa destekliycez takımımızı :D

ben bu salonu da seviyorum ya güzel bi maç olucak..
bjk cok yorgun umarım kazanarak çıkıcaz salondan..
 
Re:

Semih Ural' Alıntı:
akatlara biletimizi aldık bekliyoruz artık :)

ismini vermek istemeyen bir forum üyesiyle beraber sessiz de olsa destekliycez takımımızı :D

ben bu salonu da seviyorum ya güzel bi maç olucak..
bjk cok yorgun umarım kazanarak çıkıcaz salondan..

ismini vermek istemeyen de ne demek alalala
açıklar mısın lütfen kimmiş o zatı muhterem :)
 
Re: Re:

Özlem Nokta' Alıntı:
[quote="Semih Ural":741aa]akatlara biletimizi aldık bekliyoruz artık :)

ismini vermek istemeyen bir forum üyesiyle beraber sessiz de olsa destekliycez takımımızı :D

ben bu salonu da seviyorum ya güzel bi maç olucak..
bjk cok yorgun umarım kazanarak çıkıcaz salondan..

ismini vermek istemeyen de ne demek alalala
açıklar mısın lütfen kimmiş o zatı muhterem :)[/quote:741aa]

ben açıklamam o ortaya çıksın kendini ele versin :D
 

Üst