Bilgin Gökberk'in yazısı

Açık açık...
Bu sistemde Galatasaray ve Beşiktaş şampiyon olamaz.
Sittinsene.
Yooo, Tanyeviç bile bu kadarını başaramaz.
Ve...
Sadece Fenerbahçe?yi mutlu etmek için oynuyorlar.
İkisinin de her sene ?mutsuz son?la biten hikayesinin özü bu.
Gerisi hikaye.
Bu sene de Fener? tamam? diyene kadar oynayacaklar.
Başka bir dilden daha yazalım.
Ülker varken Cafe Crown, Cola Turka şampiyon olamaz.
Bu olmaz.
Bu da açık saçık.
Elin adamının eline ,onları biraz daha fazla keyif alarak yenmek için, 3-5 kuruş para koyacaksın, gelip şampiyon olacak keyfini kaçıracak.
Bu da olmaz.
Kusura bakmayın.
Saçma.
Ve...
Fenerbahçe-Ülker, Efes?i yenmek ve şampiyon olmak için kuruldu.
Tek tek yenemiyorlardı.
Birleştiler.
Yeniyorlar.
Ve...
Galatasaray?ı, Beşiktaş?ı kaale filan almadı.
Hiç almadı.
Ülker onları lig başlamadan bertaraf ediyordu nasıl olsa
Geri kalanları da Fenerbahçe ve koçu hallederdi.
Koç Bogdan bile olsa...
Bu sene Ülker Fener?e 15 milyon dolar verdi-şimdilik-,Galatasaray?a, Beşiktaş?a 5 milyon dolar.
Su ver bari!

Murat bey dünyayı bilen, başarılı, uluslararası bir iş adamı.
Akıllı.
Fener?in ona ihtiyacı vardı,onun da ona.
Ülkerspor?un,Ülker?e verecek bir şeyi kalmadığını ,misyonunun bittiğini biliyordu.
Adını Fener?in adının arkasına koydu .
Lap diye.
Alışılmışın dışındaydı, radikaldi.
Ve...
Akıllıcaydı.
Ve...
Koca Fener bu tantana da ucuza gitti.
Bence.
Fanatik, gözü kulübünden başka bir şey görmeyen Galatasaraylı, Beşiktaşlı tüketici kafaca hala hazır değildi bu tarz bir sponsorluğa.
Huzurları kaçabilirdi.
Ve...
Onlara da iki alt markasını verdi Murat bey.
İki çocuğunu...
Büyüklerle oynarken büyüyor onlar da.
Büyükler de küçülüyor.
Bu da çok akıllıca.
Alpella?nın takımını da Trabzon?a yolladı,Beko?ya çıkarlarsa Trabzon-Alpella olur.
4 de 4.
Bu da bence.
Ve...
Bir Ülker maçında Ülker?e kızıp ?Fenerbahçelilere
ürünlerinizi boykot ettiririm? diyen Ali Şen, yıllar sonra Ülker?in iki değerli rakibine bu laftan ötürü senede 10 milyon dolar vereceğini tahmin eder miydi?
Sanmam.
Polat ,Cafe Crown?ın verdiğiyle yine madara olacaklarını anladı bu yıl.
Ekstra 5 milyon daha verdi.
Ekstra kıpırdanışın sebebi bu.
Dedehayır ve ?abiler? olmasaydı bu kadar erken çözülmezlerdi.
Acemi , agresif, camiayı tanımayan bir yönetici ve her şeye maydanoz abiler.
Parayı bir iki kişi versin, bin kişi karışsın.
Ohh be ne ala.
Ve...
Mualla!
Normal.

tam metin için:
http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?a ... %20Gokberk

Bilgin Bey yanlış biliyor, bu çözülme 3.sezonun sonunda oldu... Fenerbahçeden geriye kalanlarla bu işlerin olmayacağı bilinerek 3.sezon bekledi, bu şube..

Bilgin Bey aman dikkat ölçmeden tartmadan hesabı tam yapmadan, birilerinin verdiği eksik bilgilerle aman..

Eski koçla katıldığınız canlı yayın öncesi ve sonrası bayağı etki altında kalmışsınız galiba...

Eh be ne abiymiş bunlar ne hikmetse sadece Murat ÖZYER'e karışmışlar,geçen sene Owens ve Gaines hatta Hite maçlar da el kol hareketini de abiler yaptırıyordu herhalde???? veya Cüneyte ne oldu da artık saçma sapan 8,5 -9 metreden atışlar yapmıyor takım oynuyor onuda abiler uyardı herhalde...
Yok Canım takım oyunun da Koray Hoca'nın payı yoktur , ABİLERDİR ABİLER !!!!

ben katılıyorum. bize sus payı veriyorlar kendileri ligi götürüyor. ligin adını ali koça verdiler beko olarak tv yayınını ferit şahenke verdiler ülkeride kendine aldılar. ama bu arada onları durduracak gs camiası vardı onuda yanlarına aldılar.azize sistemi kurdu biz ise gerçektende lig onlar için keyifli olsun diye sus payı para alıyoruz. bir an önce kurtulup vestel,telekom gibi şirketlerle birleşmeliyiz.güzel bir arena ile ligin adınıda yayınında kime satarlarsa satsınlar bizi durduramazlar.

Bu "Abiler" konusu çok komiğime gidiyor benim,sanki bi orta dünya ırkı gibi "oyuncular" "taraftarlar" ve de "ABİLER" kim bu abiler peki günümüz basketboldan ne kadar anlıyorlar şöyle bu "abiler" milli takımda falan oynarken lüksemburg cezayir falan yeniyormuş bizi yugoslavlar falan C kadro çıkıp yeniyormuş "abiler"i, sanada "abiler" wilt chamberlein veya julius erving sanar üstelik bikaç kişi gösterdi maçta bi kaç "abi" en genci 75 "abiler"in Allah nice uzun senleler versin ama Türkiye ortalaması 5 sene yaşarlar ama ekledi arkadaş alttan yeni "abiler" geliyor ,anladım ki bu ezoterik yapılanma bu klübün gelenekleriyle ilgili ,hani şu benim olsun küçük olsun gelenekleriyle,kimse sözlerimi yanlış anlamasın yaş.a kendimden büyük insanlara saygısızlık yapmak istemiyorum ama daha bu "abicilik" zihniyetiyle 21. yy da klüp yönetilmez,loca değil burası spor klübü

mazharozsoy' Alıntı:
Elin adamının eline ,onları biraz daha fazla keyif alarak yenmek için, 3-5 kuruş para koyacaksın, gelip şampiyon olacak keyfini kaçıracak.
Bu da olmaz.
Kusura bakmayın.
Saçma.
Ve...
Fenerbahçe-Ülker, Efes?i yenmek ve şampiyon olmak için kuruldu.
Tek tek yenemiyorlardı.
Birleştiler.
Yeniyorlar.

Müthiş bir değerlendirme olmuş.Tamamen Efes Pilsen hegamonyasını yıkmak için birleşen Fenerbahce ve Ülker gelen tepkileri en aza indirmek için Galatasaray ve Beşiktaş'ada sus payı vermiştir.Olayın özü budur.

Oysa yanıldıkları nokta şudur.Türkiye'ye basketbolu getiren kulüp Galatasaray'dır.Ve özellikle benim jenerasyonuma basketbolu sevdiren takımda Naumoski'li,Tamer Oyguç'lu,Ufuk Sarıca'lı Efes Pilsen'dir.

Başkanları bir Beşiktaşlı olsada Efes Pilsen ve Galatasaray birleşmesi en büyük hayalim diyebilirim.
Ülker-Fener birleşmesine karşı Galatasaray-Efes birleşmesi keşke olabilse.

"Abi" konsunu bilemiycem ama bilgin gökberk güzel özetlemiş olayları.ülkerle yapılan beraberlik 3 sene olacak nerdeyse, artık herşey daha net gözüküyor.

Adnan Polat'ın yapması gereken: Ahmet Dedehayır'a kapıyı gösterip, şubenin kapısını, bu abi denilen kişilere kapatmasıdır. böyle yönetilen bir şube görmedim. herkes, herşeye karışıyor. Dallas gibi mübarek.

Eski yazılarımda 100 kere vurguladım bu sponsorluğun sus payı, Fener'in yol alıp yürüdüğünü... Ülkerin artıklarını bize verdiklerini.. Murat ÖZYER inde Galatasaray Lİseli olmasına rağmen aslen Ülker in adamı olduğunu..

Ama ne hikmetse Bilgin GÖKBERK yazınca birilerinin dikkatini çekti.. Acaba Murat ÖZYER in gitmesi konuya realist açıdan yaklaşmanızda etkilimi oldu..

Eser Atalay' Alıntı:
Bu "Abiler" konusu çok komiğime gidiyor benim,sanki bi orta dünya ırkı gibi "oyuncular" "taraftarlar" ve de "ABİLER" kim bu abiler peki günümüz basketboldan ne kadar anlıyorlar şöyle bu "abiler" milli takımda falan oynarken lüksemburg cezayir falan yeniyormuş bizi yugoslavlar falan C kadro çıkıp yeniyormuş "abiler"i, sanada "abiler" wilt chamberlein veya julius erving sanar üstelik bikaç kişi gösterdi maçta bi kaç "abi" en genci 75 "abiler"in Allah nice uzun senleler versin ama Türkiye ortalaması 5 sene yaşarlar ama ekledi arkadaş alttan yeni "abiler" geliyor ,anladım ki bu ezoterik yapılanma bu klübün gelenekleriyle ilgili ,hani şu benim olsun küçük olsun gelenekleriyle,kimse sözlerimi yanlış anlamasın yaş.a kendimden büyük insanlara saygısızlık yapmak istemiyorum ama daha bu "abicilik" zihniyetiyle 21. yy da klüp yönetilmez,loca değil burası spor klübü

altına imzamı atarım.. abiler denen güruh, takımdan uzak tutulsun.. eski basketbolcu olmak, her şeyi bilmek veya her şeye karışma yetkisi kazanmak anlamına geliyor.. karar versin yönetim.. kulüp taraftarın mı abilerin mi.. hiç birisine zerre kadar saygı duymuyorum, galatasarayı sevdiklerine de inanmıyorum.. galatasarayı seven adam kendi sevdiği kulübü böyle çomakla kurcalamaz..

cuk diye oturan bir yorum olmuş bence. ülker olmasa adamların sittin sene şampiyon olacağı mı vardı bbl de? orta sıralarda mücadele eden sıradan bir takımdı. adam fbli zaten aldı ülkeri adını fener yaptı soktu lige. bize de sus payı tamam. geçen sene telekomla birleşme ihtimali vardı ama noldu birileri araya çomak soktu gerçekleşmedi. neden? bu gerçekleşse efes ve gstelekom harici borusu öten kalmayacaktı ligde. bence en kısa zamanda bu ülkerin yamasından kurtulup telekomla daha ciddi sözleşmeler yapılabilir. hazır aslantepenin adı telekom olmuşken, hazır önümüzdeki yıldan itibaren forma sponsoru telekom olmuşken, hazır superleagueformula aracımızın üzerine (her ne kadar sarı üzerinde lacivert logo koymak bana göre yanlış olsa da) kocaman telekom reklamı koymuşken, basketbol takımımıza da telekom uzantısı ekleyerek ligin tozunu atan, ülkerin sayesinde şampiyon olduğunu unutan birilerine nasıl şampiyon olunurmuş gösteren bir takım oluşturmak daha güzel olur

Zihni Öztürk' Alıntı:
Eski yazılarımda 100 kere vurguladım bu sponsorluğun sus payı, Fener'in yol alıp yürüdüğünü... Ülkerin artıklarını bize verdiklerini.. Murat ÖZYER inde Galatasaray Lİseli olmasına rağmen aslen Ülker in adamı olduğunu..

Ama ne hikmetse Bilgin GÖKBERK yazınca birilerinin dikkatini çekti.. Acaba Murat ÖZYER in gitmesi konuya realist açıdan yaklaşmanızda etkilimi oldu..
Zihni Bey Cafe Crown kulüple görüşüp anlaştığı günlerde, biz sözleşme imzalanmasın, Fener´e kepçeyle bize kaşıkla veriyorlar diye tepki gösterirken neredeydi büyüklerimiz? Yoksa anlaşma metnini görmediler mi o günlerde?

Onur Yavuz' Alıntı:
[quote="Zihni Öztürk":1lb69v18]Eski yazılarımda 100 kere vurguladım bu sponsorluğun sus payı, Fener'in yol alıp yürüdüğünü... Ülkerin artıklarını bize verdiklerini.. Murat ÖZYER inde Galatasaray Lİseli olmasına rağmen aslen Ülker in adamı olduğunu..

Zihni Bey Cafe Crown kulüple görüşüp anlaştığı günlerde, biz sözleşme imzalanmasın, Fener´e kepçeyle bize kaşıkla veriyorlar diye tepki gösterirken neredeydi büyüklerimiz? Yoksa anlaşma metnini görmediler mi o günlerde?[/quote:1lb69v18]

İzlinizle ben cevap vermek istiyorum,o zaman ki şartları bu kulübün içinde olan herkes çok iyi biliyor.C.C.yapılan sponsorluk antlaşması o günkü konjüktürde zaruriydi,yoksa futbol takımı uefadan büyük bir ceza alması içten bile değildi.Sponsorlukla elde edilen para külübün acil ihtiyacı olan sıcak para idi ve borç ödemesine gitti.

Abiler konusuna gelince ,tekrar ediyorum,bu gün bu kulübün ,basketbol şubesi var ise,siz taraftarların,konuştuğu bir konu ise,o abilerin büyük özverisi sayesinde.Kim diyorsa ki abiler geçtiğimiz üç sezonda,Murat ÖZYER'in işine karıştılar,ona köstek oldular,oyuncuları ayarttılar,takım içinde huzursuzluk yarattılar,yalan söylüyordur.

Hocanın düzmece röportajında herker gördü! sene başında istemediğini yüzüne söylediği oyuncuyu nasılda yönetime pasladı,geçen sene süre vermediği oyuncunun gitmesinde yönetime suç buldu,sizce kendisi ile bu kadar çelişen bir kişinin sözleri ne kadar inanılır kabul edilir.

Daha öncede şahsınıza bir soru sormuştum? ismi geçen abileri ne kadar tanıyorsunuz?diye ama cevap alamamış bilakis soruma soru ile cevap verme yoluna gitmiştiniz.

Lütfen geçmişi bu kadar çok irdelemeyelim,yoksa çok sevilen insanların aslında hiçde öyle olmadığının farkına varabilirsiniz.

Buda insan bünyesinde travmatik neticeler doğurabilir.

Rüzgar bey ; kusuruma bakmayın ama olaylara baktığınız paradigma yanlış. Hatta burada bizbize olmasak; kasıtlı olarak dezenformasyon yaptığınızı bile düşünebilirdim. Gelin yazdıkalrınızı beraber gözden geçirelim tekrar.

1. o zaman ki şartları bu kulübün içinde olan herkes çok iyi biliyor.C.C.yapılan sponsorluk antlaşması o günkü konjüktürde zaruriydi.yoksa futbol takımı uefadan büyük bir ceza alması içten bile değildi.Sponsorlukla elde edilen para külübün acil ihtiyacı olan sıcak para idi ve borç ödemesine gitti.

Çok doğru . Ama ; cevap bu değil. Özhan Canaydın'ın basiretsiz bir başkan olması; yanlış transferle parayı sokağa atması; dolandırıcılarla iş yapamaya çalışarak para kaptırması; bu sayede de Galatasaray Spor kulübünün nakit akışını yerle yeksan etmesi; ve de futbolu UEFA'ya yükümlülüklerini karşılayamayacak hale getirmesi; basketbol şubesinin şirketlere peşkeş çekilmesi gerektiği sonucunu doğurmaz. Hele ki Zihni bey gibiler bu durumu peşkeş olarak yorumlayıp da susmuşlarsa şikayet etme hakkına hiç sahip değildirler. Yanlış yanlıştır; azı çoğu olmaz. Eğer ; şikayetçi olduğunuz bir durum varsa; bu zamana ait değildir; yanlıştır. Galatasaray basketbol şubesi; o zamanın yönetimi paraya ihtiyacı olduğu ve de basketbol şubesini yönetecek basirete sahip olmadığı için ; şubeyi bir el bombası misali pimini çekip Ülker'in kucağına sallamıştır; gözden çıkarmıştır. Kısaca:

" Galatasaray eğer C.C sponsorluğu alarak Ülker boyunduruğu altına girdiyse; bu Ülker'in suçu değildir; o zamanın şartlarında Galatasaray'ı borçlarını ödeyemez duruma düşürüp ; Galatasaray'ın bir şubesini sıcak para karşılığı - satışa çıkaranlar- ın suçudur. Ülker sadece ticari bir firma olarak; getirilen bir öneriyi kabul etmiştir"

Ama şimdi işler değişip; basketbol yeniden renklenip; kulübün de eli biraz rahatlayınca; kulübü Ülker'e teslim edenler " Return of The Legend " yapmaya çalışıyorlar; hazıra konarak. Yapsınlar ; hiç şikayetçi değilim. Ama bunu fair bir şekilde yapsınlar; planlarıyla ; programlarıyla gelerek. Sevgili büyüğümüz Süheyl Batum'un bir vakitler söylediği gibi " Kulaklara fısıldayarak" değil. Lütfen geçmişi irdeleyemelim demişsiniz; lütfen iredeleyelim. Taraftar sevdiği kişilerin öyle olmadıklarını öğrensin gerekiyorsa; ama bilyorum ki pardesülerinin yakalrını havaya kaldırıp " Ah bir konuşursam var ya; insan içine çıkamazlar " demek daha çok işlerine geliyor bazı insanların. Anlatın; öğrenelim. Ben bazı özel durumlar dolayısıyla; yeterli bilgiye sahibim camia ve sponsor içindeki insanlar hakkında değerlendirmeler yapabilecek kadar; ama olmayanlar da var. Anlatın ki onlar da öğrensin. Ama siz sadece işaret ediyorsunuz; onlar iyidir bunlar kötüdür diye. Onlar iyidir ; niye iyidirler?
" İyidirler işte; çok karıştırma; destekle yeter" .
tamam bunlar da kötüymüş, neden kötü bir anlatır mısınız?
"Anlatırsam bünyenizde travmatik etkiler yaratır; anlatamam. Ama bunlar kötüdür"

İnsanlar size- siz derken genelleme yapıyorum; Ülker'den yönetimin alınması gerektiğine son 1 senede karar verenler adına, - neden inansın? Tek bir açıklamanız veya projeniz yok. Sadece sistemin yanlış olduğu kanısındasınız. Doğrusu ne ? Yok. Bu sistem neden yanlış? Yok!

Çok basit bir noktayı açıklayalım; bu çok iyi olduğunu iddia ettiğiniz büyüklerimiz ; gerçekten çok iyi insanlar olabilirler; tanışmadım hiçç itiraz etmiyorum. Ama; bilindik birşey var; bu insanlar yeni insanlar değiller. Daha önce şubede yöneticilik yaptılar. Ve onların dönemine ait anılar; küme düşmeye oynayan bir Galatasaray; oyuncuların para verilmeden 2 ay oynatılıp; sonra bir araba hakaret edildiği bir Galatasaray; parasını alamadığı için evden çıkıp maça gitmeyen oyuncunun evinin basılıp kapısının kırılarak alındığı bir Galatasaray; 3 bin doalrlık Almanya 3. liginden getirdiği Amerikalılara kaşı mahkeme kapısında sürünen bir Galatasaray. Daha sayayım mı?

Buna karşılık; Ülker grubu; 3 yılda; çok başrılı olmasa da saygıdeğer bir şube raatmayı başardı. Galatasaray yıllar sonra oyuncularına düzenli para ödedi; Avrupada derece aldı. Bunu da kendi kaynaklarıyla ve kendi tercih ettiği elemanlarla yaptı. Kulübü dipten alıp belirli bir noktaya getirdi; ve şu anda da o berlirli bir noktadan itibaren; kulüp dipteyken çalışan insanlar emaneti geri almak istiyorlar.

Söyledikleri tek şey şu " Bizim zamanımızda öyle bir para yoktu" İşte ; olay tam da dedikleri gibi, ama sorun şu ; siz orada olduğunuz için o para yoktu. Yine gelirseniz; yine olmayacak. O bahsettiğiniz çok iyi insanlar; gerekli kaynağı bulmaya haiz değiller.

Ve en gerekli olan da bu.Onlar da bunun farkında O yüzden aslında dertleri de bu; bugün şube tamamen; Galatasarayın- kendilerinin- atadığı insanlar tarafından yönetilse; bir kenara yazın; ertesi gün bu sponsorluk anlaşması tazelenir; en büyük destekçisi de onlar olurlar. Amaçları o çünkü; parayı Ülker yine versin; ama şubeyi biz yönetelim? Neden yapsınlar bu işi? Siz olsanız; daha önce 4 bakkal batırmış ; başarıszlığı tescilli bir arkadaşınıza bakkal açsın diye borç verir misiniz? Veririm demeyin; doğru olmaz.

Sonuç oalrak diyorum ki birileri gelmek istiyorsa yine gelsin; itirazımız yok. Ama; artık biz işaret edelim; camianın geri kalanı biat etsin dönemi bitti; bunu anlamalısınız. Ya dediğiniz gibi; geçmişi deşmek gerekiyorsa deşin; ve insanları kim gelirse gelsin bundan kötü olayacağına inandırın- biliyorum ki inandıramazsınız - ya deyin ki; biz şu şu şuyuz; sponsor oalrak Vestelle anlaştık; 8 milyon doalr verecekler; şu ekiple anlaştık; koçumuz budur; genel direktörümüz budur; teknik ekip şudur; merak etmeyin herkes destek olur. Ama artık basketbolda" Şunları bir kovalım; kervanı hele yolda düzeriz ; herkes de esşşek gibi bizi destekler" dönemi bitti;unutun onu. Yalçın Granit bunu en son Halil Üner emrivakisiyle denediğinde ne olduğunu gördük. Ne enteresandır ki; o zaman arkasından bin türlü dolap çevrilen Erman Kunter birden bire baştacı oldu.

Eğer birileri Galatasaray basketbol şubesini yönetecekse yönetsin; bizim için önemli olan Galatasaraydır; isimler değil; buyursunlar başlarımızın üstünde yerleri var. Ama artık bilsinler ki artık insanlar daha bilinçli ; öyle kolay kandırılmıyorlar. Ve yine bilsinler ki; ceplerindeki 80 lerden kalma reçeteleri global basketbol dünyasında işe yaramaz. Ya kendilerini yeniledilerse gelsinler - ki yenilediklerine dair hiçbir emare yok- ya da gölge etmesinler; başka ihsan istemez. Eğer dertleri hakikaten Galatasaraysa!

edit: Yanlış kelimesini yanlış yazdığım için edit gereği duydum. İçeriksel herhangi bir edit yoktur.

Pardon ama bu abiler neymiş bizim haberimiz yokmuş ... onların özverisinden bahsedilmiş, onlar olmazsa vs... bu takımda bu taraftar oldukça, ne abi'ye, ne başka bir şey ihtiyaç var. kardeşleri varsa, onlara abilik yapsınlar. daha çok hora geçer. bu takımın aslanlar gibi, milyonlarca taraftarı var. Senelerdir bu abiler var ve başarısızlık diz boyu. merak ediyorum ve soruyorum; bu abiler olmasaydı ne olurdu ? küme mi düşerdik ? bundan daha kötü ne olabilirdi ? ceplerinden delikli kurus vermişler midir ? bunları bilmediğim için soruyorum, yanlış anlaşılmasın. bu abilerin Galatasaray için önemi nedir, bugüne kadar neler yapmışlardır ?

Aslında Ünsal Bey yeterince açık yazmış, düşüncelerime tercüman olmuş ama yine de bir şeyler karalayım ben de.

Rüzgar Bey hatırlıyorum Canaydın amatör şubeleri kulübün sırtında bir kambur olarak görüyordu o dönemi. Ağabey dediğimiz kişiler ön plana çıkıp şubenin kapatılmasına engel oldular. Peki tüm bu gelişmelere rağmen Canaydın neden desteklenmeye devam edildi seçimlerde?

Ağabeylerin Murat Özyer´e son 1,5 sene nasıl destek verdiğine bizzat şahit olduk buralarda.

Ağabeyleri tanıyor musunuz, konuştunuz mu hiç sorunuza gelecek olursam; Belki sizin bakış açınızla tanıma olarak değerlendirilmeyebilir ama sadece Tuğrul Demir´i, Telekom maçında Erşan Kartal´a attığı tokatla tanıyorum...

Ne kadar basit değilmi?Onur bey ömrünü Galatasaray,için harcamış bir insanı,münferit gerçekleşmiş,bir olayla hatırlamak.Demek basketbol dağarcığınızda bu olay kalmış,gerçekten üzücü!

Ünsal bey yazdıklarınızı okudum,analizlerinizde,bir yanlışlık var! hatırlatmak istedim.

Camianın içinde olupta o zaman ki mali sıkıntının asıl kaynağının,Faruk SÜREN,ve ardından gelen kısa sürede olsa Mehmet CANSUN dönemlerinden,bir miras olduğunu bilmemeniz,biraz garip herkes Özhan başkanı eleştiriyor.Peki siz biliyormusunuz,Özhan bey kişisel kefaletiyle kulüp borçlarının yarısını üstüne aldı.

Lütfen demogoji yapmayın son üç senede bir tane başarımız yok,ne kupada,nede ligde,bir tek avrupa kupasında hasbel kader alınan dördüncülük,onunda tesadüf olduğunu bu sene gördük!

Ülker gurubu ne yapmış fenerbahçeyle birleştikten sonra,işsiz kalan çalışanlarını Galatasaray'a pas ederek iş bulmuş.

Böylece asıl amacını kamufle etmiştir.Gelelim ben konuşursam sözüne hiç bir zaman ben böyle bir laf etmedim,ancak o zaman bildiğim bir kaç konuyu yazayım.

1- Murat hocanın yunanistana transferi tamamen asparagas bir haberdi.

2-Basın içersinde kendine yakın dostlarına kendi reklamını yaptırarak,başka insanları rencide etti.

3-Camianın ileri gelenlerini yok saydı,sponsor kozunu kullanarak görev yapmaya çalıştı.

4-Oyunculara başka ,basına başka konuşarak taraftar gözünde yönetimi zor durumda bıraktı.

5-Takım içersinde hiç bir zaman oterite kuramadı ve oyuncusunun,idarecisini dövmesine göz yumdu.

6- Her zaman sponsoru ön plana çıkardı.

7-Yaptığı yanlış transferlerle,kulübü maddi zarara uğrattı.

8-İstifanın bir erdem olduğunu bir türlü kabul etmeyerek,görevden alındıktan sonra düzmece bir röportajla suçu yönetime ve camianın ileri gelenlerine attı.

Kaan bey size kısaca açıklamak isterim.

Galatasaray kulübü maddi sıkıntıdan dolayı ,basketbol şb.kapatma kararı aldı.Buna o dönemde karşı çıkan yalnızca,bu gün,yerin dibine sokulan abiler oldu,kim bu abiler?bir kaç isim vereyimSN.Yalçın GRANİT,sn.Tuğrul DEMİR,sn.Berkan BARAS,sn Sabahattin KART,sn.Muzaffer DEMİR,ve diğerleri.

Peki sevgili Kaan bey biz o zamanlar türbünlerde kaç kişiye oynuyorduk biliyormusunuz.Sadece 15 ile 20 kişi arası.Anlayacağınız arkamızda süper bir taraftar desteği vardı.

Şimdi sorunuza cevap vereyim.Abiler olmasaydı ,bu gün bir takımımız olmayacaktı.

Ünsal bey seviyeli yazılarınız için teşekkür ederim.

Peki Rüzgar Abi yaptığı transferlerden yüzde yüz verim alan bir hoca varmıdır? Holman olayını güzelce açıkladılar onun dışında da tutmayan oyuncular olabilir ama bu klüp 3 milyon dolara alınan Lukunkularıda gördü...
O zaman dünyada hiç bir koç başarılı değil çünkü mutlaka yanlış yaptığı transfer boşa verdiği paralar olacak.Bu yönden eleştirmek artniyetli geldl bana.Sırf maddeleri arttırmak için gibi...

Eren Aydın' Alıntı:
Peki Rüzgar Abi yaptığı transferlerden yüzde yüz verim alan bir hoca varmıdır? Holman olayını güzelce açıkladılar onun dışında da tutmayan oyuncular olabilir ama bu klüp 3 milyon dolara alınan Lukunkularıda gördü...
O zaman dünyada hiç bir koç başarılı değil çünkü mutlaka yanlış yaptığı transfer boşa verdiği paralar olacak.Bu yönden eleştirmek artniyetli geldl bana.Sırf maddeleri arttırmak için gibi...

Asla Eren kardeşim madde arttırmak için yazmadım,yalnızca bile, bile lades transferlerden dem vurdum.

Ama Abi dünyada tek bir basketbol koçu yoktur yanlış adam almayan.Yüzdeye vurursak bence başarılır Özyer bu konuda.Bütçe arttıkça daha iyi adamlar almıştır kontrol edip edememesine girmeyeceğim ama dediğim gibi bu konuda başarısız göremem Özyer'i.
Ayrıca ettirdiği tüm zararda futbol şubesinin tek transferden ettiği zarara yaklaşamaz bence.