Bilyoner.com KBL | Galatasaray 92-59 Mersin BŞB

Takım müthiş yahu. Biraz önceki top kaybından sonra geri koşuyu gördünüz mü? 3 saniyede yarı sahaya yerleşip Moriah'la pas arasıyla 2'ye 1 turnike attık. Bence asıl mucize böyle genç ve dağınık kültürden oyunculara, bu kadar kısa sürede bu basketbol saygısını ve disiplinini aşılamak. Helal olsun vallahi.

Maçı az önce açtım . O nasıl bir ön saha baskısıdır . Takımı bu yıl ilk kez izliyorum . Moriah jeferrson'un wnba'da son yıl san antonio'da iyi süreler aldıgını hatırlatalım . Top eline cok yakışıyor.
Anderson ,popova ve diger yabancimiz vitolo'yu merak ediyorum. Umarim son periyod iyi süre alırlar.

Kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyoruz Mersin' le. Sezon öncesi hiç umudum yoktu ama ağzım açık izliyorum resmen takımımızı. Nazar değmesin. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, bu kadar kısa sürede,birbirine yabancı 12 kişiyi nasıl kaynaştırmış Marina hoca. Kadro mühendisliği ve taktik dersi veriyor resmen.Helal olsun.

Mersin bizim baskıyı son periyotta yapmaya çalışınca 4 dakikada dilleri dışarı çıktı. :) Işıl-Moriah tam kabus yalnız ön baskıda. Sırf şu maçta 3 kere kenardan sokarken top çaldılar rakibin elinden. Çok güzel takımız, Allah kaza bela vermesin.

Bir hoca takıma ancak bu kadar etki edebilir . Oyun prensibi tamimiyle hızlı hücumlara dayanıyor . Ön alanda tam saha baskı ve hızlı fast break hücumlar .
İlk üc ceyregi izlememiş birisi olarak söylüyorum son periyod izlerken başım döndü . Garip bir sırıtma var yüzümde . Hocam sen ne yaptin böyle ? :)

Mersin'de yabana atilacak bir kadroya sahil degil . Tiffany hiyes ve Coleman gibi önemli oyunculari var ... Bu macın tekrarını mutlaka izlemeiyim .
10 dakikada takım mest etti beni.

Fark 35, 12 oyuncunun 9'u skor buldu, 4 oyuncumuz +15, bir oyuncumuz 8, biri 7 sayıda. Oynayan 9 oyuncumuzun 8'inin ribaund ve asisti var. İşte bu gerçek TAKIM! Helal olsun.

Bir takım nasıl mücadele eder . Nasıl savaşır dersi verdi koc ve takım ... Mac sonu malkovic hocamizin roportajınıda dinledim . 10 dakikada ben bu takımı çok sevdim :)

Işıl Alben: Koç bu sistemle büyük başarılar kazanmış. Bizde bu sisteme inandık ve sahada bunun için mücadele ediyoruz.

Kendi mentalitesini oyunculara aktarabilmis demek ki. Tabii bir mentaliteyi oyunculara aktarabilmek icin ona sahip olmak lazim.

Buyuksun Maljkovic.

Birde Nevriye takıma dönerse tadından yenmez . Takım baştan sonra çalışan , mücadele eden askerlerden oluşuyor.
Maç sonu trt muhabiri malkovic hocamiza ' Jefferson bugün harika oynadı nasıl buldunuz diye sordu '
Hocam bir an sertleşti . Bireysel performanslar umrumda degil takım olarak kazandık bugün dedi.

Olay budur . Hocam benim :)

Bir hoca takıma ancak bu kadar etki edebilir . Oyun prensibi tamimiyle hızlı hücumlara dayanıyor . Ön alanda tam saha baskı ve hızlı fast break hücumlar .
İlk üc ceyregi izlememiş birisi olarak söylüyorum son periyod izlerken başım döndü . Garip bir sırıtma var yüzümde . Hocam sen ne yaptin böyle ? :)

Mersin'de yabana atilacak bir kadroya sahil degil . Tiffany hiyes ve Coleman gibi önemli oyunculari var ... Bu macın tekrarını mutlaka izlemeiyim .
10 dakikada takım mest etti beni.

Hocam kesinlikle izle benim devre arası olduğunda başım dönmüştü :)

Hoca rotasyonu o kadar güzel yapıyor ki hiçbir oyuncu temposunu kaybetmiyor maçtan kopmuyor.. Hucumları da o kadar hızlı oynadık ki sanki 24 saniye değil de 15 saniye süremiz var gibi. Böyle bir tempo da maç izlemek ayrıca çok keyifli....

Takım böyle oynamaya devam ederse yakında Maljkovic Hanımefendi diyeceksiniz sözleri çok duyarız :)

İşte tam da bahsettiğimiz konu buydu. Mesele bütçe meselesi değil. Parkeye çıkan takımın son ana kadar mücadele etmesi. Kazansa da kaybetse de ruhunu ortaya koyması... Takımın maşallahı var. Top rakibe geçtiği an prese başlıyoruz. Rakibi yakın savunup, uzun oyunculara mümkün mertebe ikili sıkıştırma uyguluyoruz. Yardımlaşma had safhada... Hücumda da son derece hareketli ve tempolu oynuyoruz. Üstelik bunu maç geneline yayabiliyoruz. Erkek takımındaki gibi ruhsuz, salınarak gezen kimse yok. Kenarda Marina hoca gibi biri dikilirken aksini yapmak da zor olsa gerek... :) Umarım sezon boyu bu oyunu sürdürüp başarılı olabiliriz.

Marina hocanın maç sonu konuşmasına ve mentalitesine bayıldım. Jefferson'ı soran muhabire "Ben sezon içinde bireysel performanslara bakmam, takımın geneline bakarım" dedi.