Bilyoner.com KBL | Galatasaray 92-59 Mersin BŞB

Son bir haftalık kabustan sonra bu maç çok iyi geldi.Yalnız izlerken ben yoruldum takım yorulmadı.Bir arkadaş pirana benzetmesi yapmış.gerçekten de öyle.

Çok mükemmel bir maç oynadık ve ben hayatımda bukadar hızlı ısırgan bir takım görmedim desem yeridir.Rakipler için fazlasıyla sinir bozucu bir takım olmuş Galatasaray.

Valla ne diyeyim moral olarak yeniden kendime getirdi bu takım beni.Tebrikler Galatasaray ve teşekkürler Malkovic:)

Deniz Çolakoğlu 1 ribaund, 1 asist, 2 sayı
Pınar Demirok 4 ribaund, 4 asist, 8 sayı
Cansu Köksal 1 ribaund, 1 asist, 2 sayı
Işıl Alben 6 ribaund, 8 asist, 16 sayı
Yvonne Anderson 3 ribaund, 1 asist, 7 sayı
Maryia Papova 7 ribaund, 1 asist, 18 sayı
Kristine Vitola 6 ribaund, 1 asist, 16 sayı
Moriah Jefferson 8 ribaund, 3 asist, 23 sayı

Resmi maçlarda 75'den az sayı atmadık (77-97-92)..İnanılmaz bir takım yaratmış Maljkovic helal olsun!! Zaten topu topu 4 yabancımız var hepsinden max. verimi almasını da çok iyi biliyor..M.Jefferson gerçek bir yıldız, takımı sahiplenmiş şimdiden..Papova için kötü diyorduk 2-3 haftada sistemde yerini bulmuş..Işılı bile baştan aşağı değiştirmiş hoca sırf bu yönü bile hayran bıraktı..

Yalnız işin garip yanı FB'nin 4 senedir yapmaya çalıştığını, Ergin Atamanın 20 maçta yapamadığını Maljkovic 2 maçta yaptı :) Bir takım için hocanın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz!! Yönetimin hocaya bir uzun daha alması şart!! Mümkünse NBA'den sert bir uzun..Bu sezon Brose ve Laboral'in kadın basketbol şubesi gibi olacağız bu gidişle Allah nazarlardan saklasın..

Ata'mızı ziyaretten dolayı ancak son çeyreğe yetişebildim. Ama 25 sayı farkla önde girdiğimiz son çeyrekteki oyunumuz bile beni fazlasıyla tatmin etti. Bundan önceki kazandığımız maçlar bizim ayarımızda olmadığı için ölçü değildi. Ama Mersin gibi EL'de oynayan bir takım karşısında baştan sona oyunu domine etmemiz çok güzel. EuroCup'un en büyük favorisiyiz diyebilirim. Bu takım çok daha fazla taraftarı hatta full tribünleri hakediyor. Maçın tekrarını merakla bekliyorum.

Rakibi sahadan sildik adeta. Bu takımı salondan izlemek muazzam eğlenceli, gurur verici, 40dakika boyunca oyunu domine ettik topa baskımız hazırlık maçlarından bu yana iyice vites attırdık çok güzel bir galibiyet aldık. Özellikle dünden sonra bu takımı izlemek sahadaki emeği görmek özel iş çıkardı takım ve staff bu 3 maçta umarım sezona yayarız bu performansı. Işıl geçen yıllardan daha rahat oynuyor ve oyununa çok net yansımış şekilde. Hoca olimpiyatlardan geldi takımı 1aylık bir zamanda bu kadar organize etmesi oyun kültürü yaratması diyecek söz yok feyz alsın bazı hocalar bu kadar kısa sürede. Çoğu takımlarda takıma süre vermeyi geçtim kadroya bile genç oyuncu almadan maça çıkan takımlar var hoca genç oyunculardan da fayda alıyor. Topa baskı rakiplerin süresinden çaldığı için pota altında hakimiyet sağlıyamadı şuana kadar bizim takıma karşı kimse. Hayes biraz mesafe vererek savunsaydık penetre harici şut seçeneğini kullanmıyor genelde açık vermezdik o konuda ve Vitola yardımlara daha net gelirse ilerisi için daha az sıkıntı yaşarız. Umarım takım başarılı bir sezon geçirir ama izliyen herkesin takımla gurur duyucagı kesin sağolsunlar.

Ekrem Memnun hocamız dan sonra tartışmasız getirebileceğimiz en iyi hocayı getirdik..
Müthiş bir Basketbol karakteri Marina Majlkovic!!
Makine düzenin de bir sistem yaratmış ve bu sistemi oyunculara müthiş entegre etmiş tek eksiğimiz Vitolayi yedekleyecek bir Uzun bu takımda bir yerli uzun bile bu takımı şampiyon yapar..
Altına imzamı atıyorum...
Gurur duydum müthiş bir karakter takımı olduk keşke Meltem Sakat olmasaydı Majlkovic ondan ne yaratırdi Allah bilir
Yürüyün Sarayın Sultanları Biz arkanızdayız !!

MkmzmQ.png

Takım gene müthiş keyif verdi, Işıl zaten hücumda inanılmaz bu sene şut anlamında, diğer özellikleri bildiğimiz gibi aynen devam ediyor, Jefferson ile beraber ligin en iyi guard ikilisi bana göre oyunun 2 yönünü hesaba kattığımızda. Takıma atlet bir uzun almamız lazım, yoksa emeklere heba olur uzunları atlet olan zor rakiplere karşı, Yvonne Anderson'u tutmadım ben onu 5.yabancı olarak kullanabiliriz Avrupa'da.

Ataman fiyaskosundan sonra Marina hocamın oynattığı basketbolu görünce işte bu diyor insan. İzlemeye doyamıyoruz Marina hocamın keyfli basketbolunu.Tebrikler Marina hocam

Macı ancak 4. Periyottan itibaren izleyebildim ve inanın bana cok yoruldum.Takım hiç durmuyo ki sayı atıyoruz koş kos geri koş baskı yap sayı yeme topu kap koş koş sayı at sanki sahada nefesi tükenmeyen robotlar varmış gibi me yapmaları gerektiği bir programla yüklenmiş ve harfiyen uygulanıyor.Fark 19 sayıya düştü mola aldık.fark 27 sayı sanki son topa baskı yapar gibi oynamaya devam ediyorlar sahada.Biz bizim yönetimi çok eleştiriyoruz ama sanki kadın voleyboldan sonra kadın basketbolda yaptıkları takdire şayan.Sezon öncesi kümede nasıl kalırız denilen takım için bem suan da sabırsızlıkla fener macını bekliyorum.Bu tempoyu kaldırabilirmiyiz bilmiyorum ama bu mantalite ile 2. Eurocup'u Türkiye'ye biz getiricez.Başkalarıda oara harcayıp dursun avrupadan bizim aldığımız kupaşarı müzelerine koyabilmek için.Sanki bi 10 senemizi garanti altına aldık gibi görünüyo bilmem siz ne dersiniz.Çok keyifliyim çookkk.

Takım gene müthiş keyif verdi, Işıl zaten hücumda inanılmaz bu sene şut anlamında, diğer özellikleri bildiğimiz gibi aynen devam ediyor, Jefferson ile beraber ligin en iyi guard ikilisi bana göre oyunun 2 yönünü hesaba kattığımızda. Takıma atlet bir uzun almamız lazım, yoksa emeklere heba olur uzunları atlet olan zor rakiplere karşı, Yvonne Anderson'u tutmadım ben onu 5.yabancı olarak kullanabiliriz Avrupa'da.

Tanju Bey, uzun transferi hakkında gelişme olabilir mi veya olacak mı acaba? Dediğiniz gibi acilen bu kadroya atletik bir uzun şart en azından bugünkü oyunu gördükten sonra yönetim elini taşın altına koyması lazım..

Maçı ikinci yarıdan itibaren seyretmeye başlayabildim takımı çok merak ediyordum izlemesi müthiş bir takım olmuş emeği geçen herkese helal olsun,Mersin gibi ligin hatırı sayılır ve EL'de oynayan güçlü bir rakibin başını döndürdü nasıl reaksiyon göstereceklerini bilemediler,fark 19'a düşünce işini seven ve saygılı vede ciddi koçların yapması gerektiği gibi Maljkovic hocada anında müdahele edip takımı tekrar hem savunmada hem hücumda toparladı fark kısa sürede 35'e çıktı dün akşamki skandallardan sonra iyi moral oldu doğrusu,İnşallah ödeme sıkıntıları ve sakatlık gibi sorunlar olmazda birde savunmacı bir uzun alırlarsa bu takım yerel lig'tede şampiyon olabilir o ışığı verdi açıkçası.

Uzun transferi bir temenni mi, yoksa yönetimin girişimleri var mı?

maci az önce izledim. takim gercekten müthis keyif veriyor. bu kadar az bütceli genc oyunculardan kurulu kadrodan bunu beklemiyordum. gercekten hocayi tebrik ederim yaptigi müthis is. gecen senelerde 3 lük atamayan takimdan yüzdeli 3lük atan takima döndük. buda sevindirici

İmkanı olan maçlara gelsin arkadaşlar. İnanın pişman olmayacaksınız. Kızlarımız daha dolu tribünlere oynamayı hak ediyor.

Marina Maljkovic : "Kadin basketbolunu takip eden herkese büyük saygi duyuyorum.

Dün ekrem hoca da maca gelmis keske gorebilseydik. Takim harikaydi uzun zamandir topa bu kadar istekli basan hucumda ozguvenli bir takim izlememistim. Hocayi gercekten tebrik etmek lazim.

Yvonne sakatliktan ciktigi icin pek katki veremedi ama toparlayinca o da isin icine girecektir. Tek problemimiz uzun rotasyonumuzun dar olmasi. Bu takim bizimle buyuyecek beraber buyuyecegiz lutfen maclara gelin

Marina Hoca bizim için büyük şans oldu. Maçın tamamını zevkten dört köşe olarak izledim. Bu sezon herhalde bizim için müthiş başarılı geçecek.