Bilyoner.com KBL | Yakın Doğu Üniversitesi BGD 72-64 Galatasaray

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin 5. haftasında 26 Kasım Cumartesi günü saat 16:00'da Caferağa Spor Salonu'na, Yakın Doğu Üniversitesi BGD deplasmanına gidiyoruz.

İstatistikler, teknik-taktik analizler vs. yaklaşımlardan öte naçizane bir çağrı ile bu maçta ne kadar çok kişiyi salona getirebilirsek bizim için o kadar iyi olacağını düşündüğüm için bu başlığı maça 5 gün kala açıyorum. Kulübün armasına, formasına ortaya koyduğu mücadele ile en çok yakışan branşı olan Sarayın Sultanları'na artık gereken desteği her geçen gün daha da çok vermemiz gerekiyor.

Maçın önemini ortaya koyması açısından bizim takımdan çok rakip ile ilgili birkaç bir şey yazmış olayım. Sezon başı kurduğu kadro ile şampiyonluğun en önemli adayı olarak gösterilen, bireysel olarak ele alındığında bir çok kişinin Fenerbahçe'nin bile önüne koyduğu bir takım Yakın Doğu Üniversitesi BGD.

Son derece geniş ve önemli oyunculardan kurulu bir rotasyonları var. Yerli rotasyonlarında Olcay Çakır, eski oyuncumuz Bahar Çağlar ve devşirme uzun Kuanitra Holingsvort gibi önemli oyuncular yer alırken, yabancı rotasyonları ise gerçekten imrenilecek cinsten. Geçtiğimiz yaz Los Angeles Sparks ile WNBA şampiyonluğu yaşayan Essence Carson, WNBA'nin tecrübeli oyuncularından başarılı oyun kurucu Courtney Vandersloot, birçok EuroLeague takımında ilk 5 başlayabilecek kalitede olan Angelica Robinson, ligimizin tecrübeli oyuncularından Anna Vajda ve Elin Eldebrink, Sırbistan Milli Takımı ile Avrupa şampiyonluğu ve Olimpiyat 3'lüğü yaşayan Nevena Jovanovic takımın yabancı rotasyonunu oluşturuyor.

Yakın Doğu Üniversitesi BGD'i bizle oynadığı 2 hazırlık maçı dahil olmak üzere şu ana kadar 5 maçta salonda takip ettim. Kaliteli ve sempatik bir ekipler ancak yenilmez bir takım da değiller. Ribaundlarda başımızın ağrıyacağını öngörsem de bu maçı kazanacağımıza olan inancım tam. Fakat ben hakemler üzerinde bu kadar yatırım yapan Yakın Doğu Üniversitesi BGD tarafından bir baskı olacağını hissediyorum. Bu baskıyı kırmak ve kızları bu maçın içinde tutup bu zor maçtan galibiyet çıkarmayı sağlamakta bize düşüyor.

Umuyorum ki bütün hafta boyunca bu başlık konuşulur ve Cumartesi günü de buradan belli bir kitle o salonda bulunur.

Bu kızlara inanmayanlara inat, yanlarında olmaya devam.

Yenilebilirler hiç önemli değil..
Ama erkek basketbol ve futbol takımları gibi olmayacaklar ve mücadeleden, savaşmaktan ve ter akıtmaktan eksik kalmayacaklardır eminim..
Yürüyedurun !!!

Şu ana kadar karşılaşacağımız en ciddi sınav olacak. Rotasyonumuz ve kalitemiz rakibe göre az. Ama her geçen maç daha fazla mücadele ediyoruz, bu mücadelenin karşısında YDÜBGD asla favori değil. Ayrıca, We have Maljkoviç, They Don't.

Kalitemiz rakipten geride olabilir ama biz bu ligin en takım gibi takımıyız Takim olabilmektir önemli olan ve biz bunu başardık Allah sakatlık vermesin bu takıma we have Majlkovic the dont!!

Savunmada gösterdigi iyi performansı henüz hücuma yansıtamayan Anderson bu mac yerini 35 ' lik yeni uzunumuz Traore'ye birakabilir ...

Kızlarımıza yürekten başarılar..Şunu kesin olarak biliyoruz ki mücadelemiz yine sahada yerini alacaktır!! Bu mücadele ruhuna aç bir taraftar topluluğu olduğumuz için (Futbol-Erkek Basket) bu maçı sabırsızlıkla bekliyorum..Astou Traore bu maçtan sonra takıma katılacaktı 27 kasım gibi..

Maçın biletlerini salon gişelerinden temin edebiliriz sanırım, malum Caferağa küçük salon.. Orada olmak güzel olacaktır.

Bugünkü galibiyet sonrasi yarin sizi izlemek daha keyifli olacak.Basketbol subemiz için güzel bir hafta olacak inşallah.

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

Trt Spor yayın akışında gözüküyor maç umarım sıkıntı çıkmaz.

Yıllarca doğrandığımız Caferağa'da maç.Sezon öncesi son hazırlık maçını son sn basketi ile kazanmıştık.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlk yarıyı kaybedeceğimizi düşünüyorum ama maç sonucunu kızlarımız kazanacaklardır.Mesaj alınmıştır herhalde :) Kızlarımıza canı gönülden başarılar diler maç saatini sabırsızlıkla bekliyorum...

Bahar kariyer maçını oynuyor resmen.Zafer denen eziğin teknik faul alması için içeri girip dövmesi mi lazım hakemleri.Yazıklar olsun.Zor alırız bu maçı.

Daha önceki maçlarda şok presle topu çalıp fast-breaklerle sayılar buluyorduk. YDÜ'nün etkili ve yakın savunması karşısında set hücumlarına kaldık. Ama içeriden oynayamıyoruz maalesef. Quanitra'nın fiziğiyle birebirde çok zorlanıyor uzunlarımız. Oraya Kelsey Bone gibi bir oyuncu lazımdı aslında.

Maçın diğer maçlara oranla zor geçeceği belliydi. YDÜ kaliteli ve daha geniş bir rotasyonla oynuyor. İlk yarıda çok yüzdeli oynadılar, ona rağmen fark 7 sayı. Bu şok presi maç boyu yaymamak lazım, ara sıra yapmak lazım ki hem yorulmayalım hem de rakip ezbere oynamasın.

İlk yarı iki takımda inanilmaz efor sarfetti . Dikkat ettiniz mi ilk yarının bitimine son 2 dakika kala ışıl artık yorgunluktan boş turnike atamayacak duruma gelmişti . Bu takımı böyle dar bir rotasyon ile oynamaya mahkum eden yönetim yatacak yeriniz yok . Asıl üzücü olan elimizde Bahar çaglar gibi Türkiye'nin en iyi yerli uzunu varken ; elimizden güle oynaya kayıp gitmesine izin vermemiz skandal !

İlk yarı ortaya cıkan bu farkın tek sebebi Bahar caglar'ın kalitesidir . Yıldız oyuncu tanımının karşılıgıdır bahar caglar . Y.Dogu üni ne zaman oyunda sıkıştı o zaman insiyatif alıp orta mesafe isabetleri ile takımın rahatlattı bahar. Onu baska forma altında izledigime mi yanayım , böyle kaliteli ve üstelik yerli bir uzunu kaybettigimize mi .

Cok yazık şu bahar bizim bu kadro yapılanmamiz icinde bulunmaz bir nimet olabilirdi . Sizin gibi yönetime lanet olsun .