Bir Türkiye klasiği: Şikeci Fenerbahçe'ye sınırsız hakem desteği!

Bu konuyu buraya açmak zorundayım çünkü hem bu satırları okuyan forumdaki abi ve kardeşlerim Abdi İpekçi'deki maça kadar iyice bilensin hem de bu beceriksiz şube yönetimine tepki gösterilsin istiyorum.

Futbolda olanlar ve şikecilerin siyasi bağlantılarıyla nasıl bir federasyon "yardımı" aldıkları herkesin bildiği şey, o kısmı geçiyorum. Basketbol forumundayız, basketbolla alakalı konuşalım.

Malum karşımızdaki camia hem kadın hem de erkek basketbola milyonlarca euro döküp sadece yerelde hakem skandallarıyla sonuca gidebilmekle ve Avrupa'da rezil olmakla meşhur. Avrupa kısmı bizi ilgilendirmez, canları cehenneme. Biz TOP 8'e çıkarak ve EL Women kupasıyla gerekeni yaptık fakat "yerelde" iş değişiyor ve şikecilerin aldığı sınırsız hakem desteği bizim şampiyonluklarımızı engelliyor.

2010-11 sezonunda rakip takımın şube yöneticilerinin hakemleri arayıp "herşey kontrol altında" onayı aldıklarını ve şikeci "alışkanlıklarına" basketbolda da devam ettiklerini biliyoruz.

Geçen sezon erkek basketbolda Türkiye kupası finalinin son periyodunda olanlar malum. Hakemlerin son periyotta birden FB Ülker'i destekler kararları, çaldıkları ve çalmadıkları düdükler, Bo'nun potaya asılmasına rağmen verilen basket, Kaya Peker'in sportmenlik dışı faulünün es geçilmesi ve daha bir çoğu... Kupa ellerimizden alındı ve tescilli şikeci camiaya verildi.

Kadın basketbolda seride 1-0 öne geçtikten sonra ikinci maçta yapılan akıl almaz hataları da hatırlıyoruz. Olmayan müdahaleye çalınan faul(evet olmayan teması olmuş gibi göstermişti hakemler), olmayan stepse verilen hatalı yürüme kararı, Işıl'ın sayılmayan üçlüğü ve serinin kaderinin değiştirilmesi...

Gelelim bu seriye. İlk maçta Oğuz Savaş'ın hakem kararlarından sonra tabiri caizse dana gibi tepinmesinin görmezden gelinmesi. Bugün yine son periyot, yine hakem hataları, çalınmayan teknik fauller, FB Ülker'li basketbolcuların ve Obradovic'in hakemin üzerine yürünmesine müsaade edilmesi... Emir'in istisnasız her hakem kararından sonra itirazlarına göz yumulması...

Galatasaray taraftarı aynı senaryoyu bıktı artık. Tescilli şikecilerin sınırsız hakem desteğiyle emeklerimizi çalmasına daha ne kadar sessiz kalacak bu şube yönetimi? Şikeci başkan ve yöneticilerine sahip çıkmakta sorun görmeyen ahlaksız camiayla "susarak" mücadele edilmeyeceğini hala anlamadılar mı? Murat Özyer daha ne kadar bostan korkuluğu taklidi yapacak?

Alışmış kudurmuştan beterdir demişler. Şikeciler, hakem ve federasyon yardımıyla bir şeyler başarabilmeye öyle alıştılar ki, istemedikleri bir karar çıktığında hakemleri tartaklayacak hale geldiler nerdeyse.

Bugün hakemin üstüne saldıran Obradovic'ten ve rakibin oynak artisti Emir'den tek isteğim aynı hareketlerine Abdi İpekçi'de de devam etmeleri. Bakalım neler oluyor o zaman...

Namusluların sesi namussuzlar kadar gür çıkmalı artık. BÜTÜN ŞİKECİLERE HODRİ MEYDAN!

[video=youtube;MGGCkqziQkU]http://www.youtube.com/watch?v=MGGCkqziQkU&feature[/video]

O kadar ayan beyan doğradılar ki bugüne kadar bizi bu sadece bunlardan biri

Bunu getirmek için doğru yermi bilmiyorum ama Muratla İsmette iyice deli etmeye başladı beni...Basketbolu daha çok sevmeme sebep olan kişilerdir çocukluğumda ve ne olursa olsun olumlu yönünden bakmaya çalıştım onlara ama yetti artık..Fener lehine pozisyonlarda yönetmenden rica ile görüntüleri istemeniz..Pozisyonları tekrar tekrar göstertmeniz...Ama rezillik denebilecek kararlara bir kelime etmemenizde emek hırsızlığıdır haberiniz olsun... Programlarınızda yine taraftar olduğunuz için size öyle geliyor diyeceksiniz..Ama şu maçı tekrar izleyin bakalım vicdanınız rahat edecek mi...

Flood gibi olacak şimdiden çok özür dilerim

[video=youtube;oiHlNJMBmnU]http://www.youtube.com/watch?v=oiHlNJMBmnU[/video]

Bu da Obra efendinin ki Sportando'ya bile konu olan haysiyetsiz şovu.Hakem gülerek geçiştirmekle yetindi

Bunu getirmek için doğru yermi bilmiyorum ama Muratla İsmette iyice deli etmeye başladı beni...Basketbolu daha çok sevmeme sebep olan kişilerdir çocukluğumda ve ne olursa olsun olumlu yönünden bakmaya çalıştım onlara ama yetti artık..Fener lehine pozisyonlarda yönetmenden rica ile görüntüleri istemeniz..Pozisyonları tekrar tekrar göstertmeniz...Ama rezillik denebilecek kararlara bir kelime etmemenizde emek hırsızlığıdır haberiniz olsun... Programlarınızda yine taraftar olduğunuz için size öyle geliyor diyeceksiniz..Ama şu maçı tekrar izleyin bakalım vicdanınız rahat edecek mi...

İsmet Badem'in saçmalıklarına alıştım ben ama Murat Murathanoğlu'na saygı duyardım, bugüne kadar. Bugün akıl almaz yorumlar yaptı, FB TV spikeri gibiydi.

Yok mu bir baba yiğit Galatasaray yöneticisi bu olayları durdursun. Yok mu bir baba yiğit savcı basketbolda şike olaylarını ortaya çıkarsın.

Bunlarda namussuzluk artık yemek içmek kadar normal bir duruma geldi. Şerefiyle yenecek güç yok onlarda. Eski devirlerde Çinliler, Türkleri yıkmak için kadınlarını gönderirdi bozkırlara. Fenerbahçe'de Galatasaray'ı yenebilmek için hakemlerini gönderiyor sahaya.

Bunlarda namussuzluk artık yemek içmek kadar normal bir duruma geldi. Şerefiyle yenecek güç yok onlarda.

Kesinlikle doğru. Adamlar şikeden hüküm giymiş başkan müsveddesine bile tapıyorlar. Başarı varsa şikeyle gelmiş, hakem hatalarıyla kazanmışlar, federasyon yardım etmiş hiç bir önemi yok. Hatta şaibeyle/şikeyle kazanmayı gelenek haline getirmişler. Bu kadar karaktersiz bir camia işte. Bu çirkeflerle mücadele etmek, sesimizi yükseltmek lazım. Sadece taraftarın gücü yetmez, yönetim de devreye girmeli.

Yalnız ilahi adalet ne güzel bir şey ki devamlı yiyorlar tokadı. Eninde sonunda bi facia geliyor başlarına. Müstahak.

Şu saate kadar uyutmadınız ya basketbol çetesi umarım burnunuzdan fitil fitil gelir.

Murathanoğlu senden sunucu olmaz.Senden sadece bir fener amigosu olur.

Çok karektersizce maç anlattın.Yazık sana be.15 yaşında ergen yapmaz senin yaptığını.

Hepiniz elbirliğiyle basketbolun içine ettiniz .

Orda burda basketbol nasıl gelişir seyirci toplar diye ahkam kesecek en son kişide sensin Murathanoğlu.

Kaç yaşına gelmiş adam da böyle hırsının kurbanı olup bu derece kendini kaybedermi ya.

Utanın.!!!

Sevimli şube yöneticimiz Murat Özyer hala çıkıp hakemler gayet iyiydi, sonuca etki etmedi demedi mi?

Maç içinde iki tarafa da hatalı düdükler çalındı ama maçın sonunda Markoishvili'nin koluna vurularak hakemin gözü önünde alınan topa faul çalamayan hakemler bugün hemen düdüğü bıraksın bir zahmet. Resmen maçı kazanan tarafı belirlediler. Bunun affı olamaz.

Saygılar.

Obradoviç nerdeyse hakemlerin ırzına geçecek, bu nasıl hakemlik, Emir, Oğuz, Zoriç maç boyu hakemleri taciz ettiler, siz ne yaptınız.Anca gülün siz. Biraz karakter, biraz çok değil...Hakemliğinizi bıraktım onurlu olun biraz. Bo Markonun kolunu kopartacaktı. Nasıl görmezsiniz? Ya sen Murat Murathanoğlu ya sen. O pozisyonda dilin nereye kaçtı da yorum yapmadın. Diğer bunağı hiç söylemiyorum zaten...

Hakemler: Recep Ankaralı, Rüştü Nuran, Mehmet Karabilecen

Görevlerini başarıyla yerine getirdiler.Özellikle de Rüştü ve Mehmet kusursuz oynadılar!!!

Şimdi içerdeki maça Emin Moğulkoç'u bekliyorum.

Şikecilerin ilacı bizim EL'de F4 yapmamızdır...
Senelerdir kadın basketbolunda defalarca hakkımızı çaldılar.
EL şampiyonluğunu aldığımızda nasıl 10 senelik emek, yatırım, kulis, şikeleri ellerinde patladıysa erkekler de de aynı şey olmalı.
Nasıl içlerine oturduysa o final maçı aynı şeyi erkeklerde de yaşamalalılar.
Bir çok şikeci arkadaşımla konuştum, sadece bir tanesi Bo'nun hareketi net fauldü, teknik faulü de son anda nasıl çalmadılar anlamadım dedi.
Diğerler pişkin pişkin yine ağlıyorsunuz diyor.
Bunların ilacı bizim F4 yapmamızdır.
İnşallah Başkan görür bu ahlaksızlığı da ona göre bütçede ekstra bir şeyler yapar, bulur, buluşturur.

Yenilgi sonrası bende aynı duygular içindeydim ama özetini izlediğim zaman hakemlerin 2-3 pozisyon dışında iyi maç yönettiklerini düşünüyorum. Eğer yenilgiyi hakeme bağlarsak hata yapar, gerçekleri göremeyiz. Son 6 dk ya kadar 8 farkla öndeyiz. Sahada aynı hakemler vardı.

Obra ya Avrupa da teknik faul çalabilecek hakem nadir bulursunuz. Özellikle final maçında kendi sahasında sırf itiraz için teknik faul çok zor. Bizim itiraza teknik faul çalınıp, onlara çalınmasa anlarım ama öyle bir durum olmadı. Yaşı büyük olanlar bilir obranın yanında saras olsa o zaman hakem için tam bir işkence.

Yok sahamızda sert oynayıp vurup kırarım diyenler, perşembe yine deplasman var. Saha avantajı rakipdeyken milleti azdırmanın anlamı yok. Uyuta uyuta 5. maçı kazanmak lazım. Bunun içinde 3 ve 4. maçta rakibe gaz vermeye gerek yok

Yenilgi sonrası bende aynı duygular içindeydim ama özetini izlediğim zaman hakemlerin 2-3 pozisyon dışında iyi maç yönettiklerini düşünüyorum. Eğer yenilgiyi hakeme bağlarsak hata yapar, gerçekleri göremeyiz. Son 6 dk ya kadar 8 farkla öndeyiz. Sahada aynı hakemler vardı.

Obra ya Avrupa da teknik faul çalabilecek hakem nadir bulursunuz. Özellikle final maçında kendi sahasında sırf itiraz için teknik faul çok zor. Bizim itiraza teknik faul çalınıp, onlara çalınmasa anlarım ama öyle bir durum olmadı. Yaşı büyük olanlar bilir obranın yanında saras olsa o zaman hakem için tam bir işkence.

Yok sahamızda sert oynayıp vurup kırarım diyenler, perşembe yine deplasman var. Saha avantajı rakipdeyken milleti azdırmanın anlamı yok. Uyuta uyuta 5. maçı kazanmak lazım. Bunun içinde 3 ve 4. maçta rakibe gaz vermeye gerek yok

Can Bey, zaten sekiz sayı öndeyken büyük hatalar yaptık haklısınız ama hakemler şikecileri olaya sokmasa biz rahat rahat alırdık maçı hatalara rağmen. Hem de basketbolda 37 dakika iyi yönetmek bir şey ifade etmiyor. Çünkü 2-3 dakikada her şey değişebiliyor.
Biz de mükemmel bir takım değliz gidip 20yle alalım maçı. Öyle olsak hakem falan önemli değil vurur geçeriz ama bu kasıtlı hatalar çok belirleyici oluyor takımlar bu kadar denkken.