Boston Celtics

leon powe cavs'a imzayı çaktı...acaba boston deplasmanında üstüne bozuk para atarlar mı :)

Bence Shelden Williams Leon Powe'un aralık ayına kadar oynamayacağını düşünürsek iyi bir transfer.Üniversitedeyken önemli bir oyuncuydu.Kendisini İzmir'de Universiade oyunlarında izlemiştim.Çok iyiydi.Ben Nba kariyerinin daha parlak geçiceğini düşünüyordum.Ama beklenen oyunu bir türlü veremedi.Belki Boston'da eski günlerine döner.Ümit ediyorum :)

Dediğin gibi minimum kontrat olduğu için çok sorun olmaz.Zaten benchden gelip vericeği katkı önemli olan.Artık Williams da yapsın o katkıyı. Lige katıldığından beridir yok ortalarda.Bu sezon yeni başlangıç olsun onun içinde :)

Medyada Bruce Bowen sesleri artmaya başladı..Hadi hayırlısı diyelim..Gelirse , Pierce'ı çok iyi bir şekilde yedekleyecektir yalnız..

Gecen sene NBA'de kesik yememizin sebebi sakatlıklardan ziyade bench faktörüydü. Hep aynı isimlerlede oynayınca bir yere kadar gidebiliyordu takım. Yorgunluk belirtileri başlayıncada saha içinde yetersiz kalıyorduk. Doğal olarak o müthiş playoff havasında tutunamayan takımlardan birisi oluyorduk.

Gecen sene ise NBA de kalıcı olabilmesi bile şüpheli olan Bill Walker'lar Gabe Pruitt'ler, ağır diz sakatlığından yeni çıkmıs Tony Allen'lar, kariyeri bitmek üzere olan Stephen Marbury'ler giriyordu oyuna. Kevın Garnett'de ağır bir şekilde sakat olunca başarı imkansızlaşıyordu.

Şampiyon olduğumuz sene playoff havasını ciğerlerinde solumuş, tecrubeli, dinamizmi yüksek oyunculara sahiptik(James Posey, PJ Brown, Leon Powe, Eddie House). Gerek ilk beş oyuncuları olsun, gerekse bench oyuncuları birbirlerini yedekleyecek durumdaydılar.

Bu sene için aynı şeyleri söyleyebilirmiyiz? Zor

Neden zor? Her ne kadar şampiyon olduğumuz seneki gibi birbirlerini yedekleyebilecek kombinasyonlara sahip olsakta artık takımın yaş ortalaması gid gide ilerliyor ve bu durumda da finale kadar maç temposunu kaldırmak zorlaşıyor(2 günde 1 veya 2 günde 2 maç kez maç yapılan bir platformda mücadele ettiğimizi düşünürsek). Bu sezon için zoru başarabilsek bile bu olası başarının ileriki yıllara yansıyacağına düşünmüyorum. Geçici bir basarı olur.

Cleveland maçı skor dağılımı;

P. Pierce 37:59 23 sayı,11 ribaund, 1asist
K. Garnett 33:05 13 sayı,10 ribaund,1 asist
K. Perkins 25:42 9 sayı, 1 ribaund,1 asist
R. Allen 42:21 16 sayı, 2 ribaund, 3 asist
R. Rondo 34:29 8 sayı, 6 ribaund, 10 asist
R. Wallace 23:50 12 sayı, 3 ribaund
M. Daniels 17:33 7 sayı, 2 asist
S. Williams 12:30 4 sayı, 3 ribaund
E. House 12:30 3 sayı, 2 asist

Bu gece Bobcatsle maçımız vardı.92-59 yendik.
Skor dağılımı;

P. Pierce 24:43 15 sayı, 3 ribaund, 4 asist
K. Garnett 25:53 10 sayı, 7 ribaund
K. Perkins 26:14 9 sayı, 7 ribaund
R. Allen 38:01 18 sayı, 2 ribaund, 2asist
R. Rondo 29:53 10 sayı, 11 asist, 3 ribaund
M. Daniels 21:50 2 sayı, 4 asist
R. Wallace 15:42 9 sayı, 5 ribaund
S. Williams 22:07 12 sayı, 9 ribaund, 3 asist
E. House 18:07 7 sayı, 2 ribaund

Celtics sezonun ikinci karşılaşmasında Charlotte Bobcats'i kendi sahasında 92-59 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı. Her ne kadar iki ekip arasında ciddi kalite farkı olsa da skor biraz abartı olmuş.
1244b837-6fff-4175-af38-4f3434069c26.jpg

Celtics'in en skoreri 6-17 şut isabetiyle 18 sayı kaydeden Ray Allen olurken, Paul Pierce 15 sayı-4 asist-3 ribaunt, Kevin Garnett 10 sayı-7 ribaunt-3 blok, Rajon Rondo 10 sayı-11 asist-3 ribaunt-3 top çalma ile mücadeleyi tamamladı. Benchden gelen oyunculardan; Shelden Williams 12 sayı-9 ribaunt-3 asist yaparken, hepsi üçlük olmak üzere 3-8 saha içi isabetiyle oynayan Rasheed Wallace 9 sayı-5 ribauntla maçı tamamladı.

Maç boyu 0-10 üçlük atan ve %31.1 ile hücum eden, serbest atışlarda %52'de kalan Bobcats'de Gerald Wallace 10 sayı-12 ribaunt-4 top kaybıyla takımının çift haneli skor üreten tek oyuncusu oldu. Raymond Felton 9 sayı-4 ribaunt-3 asist yaparken, benchden gelen Nazr Mohammed 5 sayı-8 ribaunt, Derrick Brown 9 sayı-4 ribaunt, Gerald Henderson 8 sayı kaydetti.

Açıkçası iyi bir savunma takımı olacağımızı biliyordum ama bu kadar dinamizmi beklemiyordum. Şimdi savunmada bu tempo ile devam edip edemeyeceğimiz çok önemli. Baktığımızda takım olarak rakibe tam anlamıyla potayı göstermeyen bir takım görüyoruz. Daha 3. maçtan bu ne hırs bu ne istek anlamadım gitti. Özelliklede kariyerleri boyunca savunma yapmayı akıllarının ucundan bile geçirmeyen Ray Allen ve Eddie House'ın şut esnasında bloğa sıçrayışını gördüm ki gerçekten çok etkilendim. Herhangi bir ağır sakatlık veya form düşüklüğü olmadığı taktirde sezon sonu için yeşil ışık alabiliyorum.

Dün Buls maçını izledim... Faul problemine girdiği için az süre alsa da Garnett'i izlemek büyük keyifti. Hoşgeldin... Bir daha açma arayı bu kadar. :) Çok bomba bir takım olmuşuz. Bu sene herşey çok güzel olacak...

valla bu boston super olmus.clevelandın filan isi cok zor