Boston Celtics

Orlando'yu ikinci maçta 112-94 ile rahat geçtik..Eddie House şov vardı sahada..En sonunda zaten Alston dayanamadı kafasına patlattı bir tane o sinirle.. :) Bu arada Rondo'dan da çok güzel bir smaç izledik..Orlando yine de avantajlı durumda , en azından deplasman galibiyeti var ceplerinde..Celtics'in mutlaka deplasmanda en az bir galibiyet çıkarması lazım , aksi halde Magis turu alır götürür 3-1 yaparsa..

Celtics'de ;
Eddie House 31 sayı - 4 ribaund - 2 asist
Rajon Rondo 15 sayı - 11 ribaund - 18 asist - 2 top çalma
Ray Allen 22 sayı - 6 ribaund - 4 asist
Kendrick Perkins 16 sayı - 9 ribaund - 2 blok - 3 asist
Glen Davis 13 sayı - 5 ribaund - 2 top çalma

Magic'de ;
Rashard Lewis 17 sayı - 10 ribaund - 3 asist
Mickael Pietrus 17 sayı - 3 ribaund
Dwight Howard 12 sayı - 12 ribaund
Hidayet Türkoğlu 14 sayı - 3 ribaund - 2 asist

cea093c7-0fb5-4a4e-b214-91a9fa6a4aef.jpg

Pierce'ın faul probleminden dolayı etkisiz olduğu maçta Rondo ve özellikle House'un performansları maçı kazanmamızı sağladı.Bakalım Orlando deplasmanlarında nasıl performans sergileyeceğiz?

2008/2009 sezonu bizim için bitti..

Lige son şampiyon ünvanıyla başlayıp şampiyonluğun bir numaralı favorisiydik ama gel gelelim sezon içindeki o bitmek bilmeyen sakatlıklar bizim şu anda bu durumda olmamıza sebep oldu..

Ölüm gibi geçen bir Bulls serisinin ardından bu kez ondan daha zorlu bir Magic serisini son maça kadar taşımayı başardık..Aslında bu seriyi de alabilirdik ama hem karşı tarafın daha geniş rotasyonunun olması , hem de bizim bir önceki seriden epey yorgun olmamız onların işini kolaylaştırdı..

Artık Boston da önümüzdeki sezonun planları şimdiden yapılmaya başlanmıştır yönetim adına..Açıkçası bu takıma bir 3 numara oyuncusunu şart olarak görüyorum..Potaaltı ve guard konusunda çok iyi durumdayız -ki özellikle bu Play-Off'lar adeta Rondo'nun bir Superstar olmasına neden oldu..Önümüzdeki dönem Garnett hazır olacak ve eminim ki bu senenin de getireceği hırsla bambaşka bir Garnett göreceğiz..Bu arada Powe da Şubat 2010'da dönecek diye söyleniyor , bu yüzden sezon başlamadan o bölgeye de bir takviye gelebilir..

Tüm bu sıkıntılara rağmen , Garnett'siz bir "hiç"siniz diyenlere rağmen sahadaki mücadelenizle,duruşunuzla gereken cevabı herkese verdiniz , helal olsun diyorum hepinize !

Geçen yıl tüm Amerika Birleşik Devletleri elbirliği ile başarıya(!) ulaştırılan son şampiyon turnuvaya veda etti. Hiç ama hiç üzülmedim. Geçen yıl şişirilen balonları bu sezon yarı finalde patladı. Değil NBA finalini, doğu finalini göremeden maçları TV'de izlemeye mahkum oldular. :)

Tugay Aktepe' Alıntı:
Geçen yıl tüm Amerika Birleşik Devletleri elbirliği ile başarıya(!) ulaştırılan son şampiyon turnuvaya veda etti. Hiç ama hiç üzülmedim. Geçen yıl şişirilen balonları bu sezon yarı finalde patladı. Değil NBA finalini, doğu finalini göremeden maçları TV'de izlemeye mahkum oldular. :)

Tugay yapma gözünü seveyim , geçen sene Staples Center'da 24 sayı geriden gelip maç almadık mı..Ayrıca bu sezonunun %70'ini Garnett'siz oynadığımızı da hatırlatırım.. :)

Garnett ameliyat oldu..

Sakatlığı yüzünden play-off?ta forma giyemeyen Kevin Garnett, sağ dizinden bir operasyon geçirdi.
Boston Celtics?in all-star forveti Kevin Garnett, sağ dizinden ameliyat oldu.

Geçtiğimiz sezon yılın savunmacısı seçilen 33 yaşındaki oyuncu, sakatlığı yüzünden play-off?ta forma giyememişti.

Boston Celtics antrenörü Doc Rivers, yaptığı açıklamada ?Kevin Garnett?in yeniden tam sağlığına kavuşup sahalara dönmesini ve olağanüstü NBA kariyerine devam etmesini bekliyorum? dedi.

Bu sezon sakatlıklar yüzünden yalnızca 57 maçta forma giyen Garnett, 15.8 sayı, 8.5 ribaund ve 1.1 blok üretmişti.

Boston Celtics?in genel menajeri Danny Ainge, yıldız oyuncunun iyi bir operasyon geçirdiğini söylerken ?Kevin?in ameliyatı çok başarılı geçti ve rehabilitasyon süreci başladı. 2009-10 sezonu öncesi kampa yetişeceğini umuyoruz? dedi.

garnett-jfksjdhf.jpg

Haberde yazmıyor lakin , Garnett'in 6 hafta içinde salon çalışmalarına başlayacağı söyleniyor..

nba_ap_garnett_580.jpg

Hesabı kapatacaksın Garnett önümüzdeki sezon..

Yıllar Boston'ın aleyhine işliyor.Şu takımla önümüzdeki 3 sene içinde 1 şampiyonluk başarıdır.Yapabileceklerini hiç sanmam.Şuanki süperstar sayısı yetmiyormuş gibi aşağıdan gelen Kevin Durant,Blake Griffin gibi oyuncular da var.NBA gitgide zor bir lig oluyor ve Boston iyi bir takasa imza atmadıkça seneye sakatlık yaşamadan bile mevcut kadrosuyla şampiyon olamaz diyorum.

Celtics'den Stoudemire Hamlesi !

Boston Celtics Basketbol Operasyonları Sorumlusu Danny Ainge'in, Phoenix Suns'da sezonu tamamlayan Amare Stoudemire'ı kadrosunda dahil edebilmek için yaz döneminde bir takas teklifi sunacağı iddia edildi.

Ligin en önemli uzunlarından biri olan Stoudemire'ı yeni sezonki kadrosunda görmek isteyen Ainge'in, bu takas için Ray Allen ve Rajon Rondo ikilisini gözden çıkartabileceği söyleniliyor. Diğer taraftan tecrübeli basketbol adamının Amare Stoudemire ile birlikte Leandro Barbosa ve 2009 NBA draftında ilk tur 14.sıradaki seçme hakkını da takasta kullanacağı gelen haberler arasında.

Yaşadığı sakatlık sorunları nedeniyle bu sezon 53 karşılaşmada oynayan Stoudemire, 21.4 sayı- 8.1 ribaund- 2.0 asist ortalamaları yakalamıştı.

Olası bir takasta Rondo'yu vereceğimiz konusu ihtimal dışı olur lakin Ray Allen'ın yıllık ücreti yüklü olduğundan (19 Milyon Dolar) ilk tercih olarak onu takasa sokacaktır yönetim..

Taner Tuna' Alıntı:
Olası bir takasta Rondo'yu vereceğimiz konusu ihtimal dışı olur lakin Ray Allen'ın yıllık ücreti yüklü olduğundan (19 Milyon Dolar) ilk tercih olarak onu takasa sokacaktır yönetim..

Ben de olası bir takasta Allen'in verilmesini isterim. Rondo daha çok genç. Onu takımda uzun yıllar görmek isterim ben.

Rondo şu sezonda gösterdiği performans ile NBA'in kalbur üstü guardlarından biri haline geldi. Oyunun her yönüne katkı yapabilen genç bir guardı takasta kullanmak pek mantıklı olmaz. Ama denildiği gibi yüklü kontratı nedeni ile Big Three'den Allen gözden çıkarılabilir. Pota altında skor opsiyonu olarak kullanılabilecek ve hareket getirebilecek bir Stoudemeire fena olmaz. Ama ben Stoudemeire için Rondo'yu da feda etmezdim.

Rondo bencil bir oyuncu takas yapılabilir ama Ray Allen için bu söylenemez aksine tecrübesiyle takıma büyük katkı veriyor.

Lakin; Amare-Barbosa --> R.Allen- R.Rondo takası Celtics için olumlu bir takas olur kârlı da çıkarlar.

Keşke bizim Yao ile Amare´yi birebir takas etme şansımız olsa! :roll:

Son 2 yıldır yaptıkları savunmayla zirvelerin değişmez takımı haline gelen Boston Celtics cephesinde böyle bir takasa imza atılırsa karlı çıkan taraf kesinlikle Phoneix olur . Ayrıca bu takas sayesinde Boston'da savunma ruhunu büyük ölçüde yitirir . Temennim bu takasın gerçekleşmemesi yönünde