Boston Celtics

Clippers deplasmanını 99 - 92 kazandık..
Yeni oyuncularımız Krstic ve Jeff Green ilk maçlarını oynamış oldular..
Jeff Green 8 , Krstic ise 4 numaralı formayı almışlar..

16143.jpg

NBDL'den Chris Johnson'ı çağırmışlar.Çok atlet ve savunmacı bir pivot NBDL standartlarında da çok iyi pota altı bitiricisi ama NBA'de bu kadar rahat pota altında oynatmazlar malum çünkü boyuna göre ince.

Utah'ı 107-102 yenmişiz ve batı turnesini bitirdik..
Ray Ray adamsın...Son periyodda yine sallamış en kritik anlarda basketleri..

C.Johnson ile 10 günlük kontrat imzalanmıştı.Erdal'ın da dediği gibi çok hareketli bir uzun ama fiziği hiç yeterli değil o bölgeye.
D.Ainge de hala adam arıyoruz diyormuş..Troy Murphy'den Gadzuric'e , hatta ucu Kapono'ya kadar dokunan bi liste var..
Troy Murphy büyük ihtimal ya bizi ya da Heat'i seçecek..Alternatif 3.takım yok şu anda..
Ve gündemimizde olan L.Powe da Memphis ile anlaşmış bu arada..Takımdan ayrılırken ayıp etmiştik zaten.Yolu açık olsun..

Ben de Leon Powe'un her zaman rotasyonda olması gerektiğini düşünmüştüm Celtics için..
Şu an ellerinde o tarz bir oyuncu yok ve eksikliğini hissediyor..
İkisini aynı kefeye koymuyorum ama Glen Davis'e verilen şans , bu arkadaşa verilmemiştir..

Bugünlere hep savunmayla geldik , şu transferlerden sonra ise apayrı bir oyun anlayışına büründü takım.Krstic ve Murphy hamlelerinden sonra özellikle savunmada KG ve Big Baby'e çok iş düşecek savunma anlamında.Bilmiyorum belki de yeri gelecek Pivot mevkiine kayacaklar.Bu açıdan hem savunmayı hem de hücumu iyi oynamak kolay olmayacak takım için ama uyum sağlanırsa büyük işler başarabiliriz yine..Tabi bu yolda sakatlıklar en büyük rakibimiz her zamanki gibi...

Corey Brewer transferi yattıktan sonra Sasha Pavlovic ile sözleşme imzalamışız..Uzun süredir ortalıkta görünmüyordu ve geçen aylarda Dallas ile , son olarak da Hornets ile kontrat yapmıştı.Şimdi ise Celtics kadrosunda..Hayırlı olur inşallah...

Golden State'i 107-103 mağlup ettik ve 45-15 olduk böylece..
PP ve Ray Ray 27 sayı attılar,J.Green de kenarıdan gelip 21 sayı attı..Rondo'nun 16 asistini es geçmemeli..
Son maçta Glen Davis sakatlanmıştı , keza Delonte West tekrar sakatlandı..Var bi tuhaflık-şanssızlık..
Krstic kendinden beklendiği gibi oynuyor , Jeff Green her geçen maç daha da ısınıyor takıma..
Troy Murphy uzun süredir eline top almadığı için zaman alıcaktır takıma uyum sağlaması..
Pavlovic kadrodaydı ama süre almadı lakin iyi görünüyordu maç öncesinde..Pierce ve Green'in arkasında süre alması zor tabi ama kadroda olması gereken tipte bir oyuncu olası sakatlıklara karşı..

Ahhah Carlos Arroyo Boston'a transfer olmuş.Troy Murphy-Chris Johnson ve Carlos Arroyo rüya gibi hamleler.Bu sene en büyük şampiyonluk adayı yine Boston bu hamlelerden anladığım kadarıyla :p

boston celtics 89-83 milwaukee bucks üst üste 5 galibiyet oldu.sadece tek pivotla oynuyoruz ama maç kazanmayı
başarıyoruz.bizim sırrımız takım olmamız.savunması olmayan adamlara bile savunma yaptırıyoruz.
her ne kadar arroyo hamlesi saçma bir hamle olsada bakalım.shaq dönsün daha iyi oluruz.
jermaine oneal adamdan saymıyorum.o 3 maç oynar 15 maç oynamaz.iş pota altında garnett kalacak oda son 3-4 maçı double double bitirdi mesela bu sabah son 40 saniyede jennings blokladı ve maçı bitirdi.bize bunlardan cacık olmaz diyenlere ve ainge inat yürüyüşümüz sürecek.:)