Boston Celtics

Shaq,geçen maç sakatlanmasa uzun bir aradan sonra ilk kez tam kadro sahaya çıkma fırsatı bulucaktık ama sağlık,şifa olsun..Ezeli rakibi yendik,moraller yerine gelmiştir :)

İkinci yarıda toplam 32 yayı yiyince maç bize geldi. Takas öncesi savunma gücümüzden bir kesit sunduk diyebiliriz. Sırada kalan en zorlu 2 maçtan birine, Chicago deplasmanına çıkacağız...

Wade yoksa Miami de yok.. Sabah aldıkları yenilgi çok hoş oldu. Chicago veya Miami'den birini yenersek 2. oluruz diye umuyorum. Şimdi ben bir Chicagolu olsam, konferans finalinin en büyük favorisiyken yaşlı bir Boston'u tercih ederdim, sonuçta yıpranacağız biz o zaman kadar. Yani o yüzden Chicago belki fazla sıkmaz kendini bu sabah oynayacağımız maçta, fazla iyimser davrandım farkındayım :D Hadi bakalım, gazamız mübarek olsun

Chicago'ya 81-97 kaybettik. Aslında benchten fena bi katkı almadık ancak ilk 5teki oyuncular standartlarının altında kalınca bu sonuç çıktı ortaya.. Sırada Washington maçı var. İkincilik düğümü yüksek olasılık Miami ile deplasmanda oynayacağımız maçta çözülecek

Boston takasta kendi pimini çekti. Gelecek senelerdeki playoff hedefi için bu seneki şampiyonluk şanslarını azalttılar. Eğer Orlando bir şekilde karşılarına çıkarsa Howard kariyer rekorlarını alt üst edebilir. Ve de gitgide formdan düşen üçlüye bu sene daha fazla yük bindirdiler. Çok gariplik yaptılar çok. İşin kötüsü Green'in kontrat yılı ve biri gidip yüksek para teklif ederse Boston veremeyebilir ve hayrına Perkins vermek olur bu resmen

Washington'u farklı yenmişiz. Zaten durumları malum, bir sürü oyuncusu sezonu kapatan bir takım.. İlk 5te tüm oyuncular iyi oyun göstermiş. Jermaine O'Neal oynamamış, umarım sakat falan değildir cidden pota altındaki sakatlıklar kabak tadı vermeye başladı. Sırada en kilit maç var, kazanan 2. olacak gibi.. Boston-Miami

Shaq döndü mü Bostonlular ? JO yine satışlara gelcektir ama zaten bunu düşünmüşsünüzdür diye ümit ediyorum. Ama Shaq dönmemişse ve dönüşü gecikirse kötü senaryolar olur sizin için... Ayrıca harbi Danny Ainge'in saçmaladığı bugünlerde iyice anlaşılıyor. İbra etmeyin abi kongrede bu kadar basit :p

Bir sürpriz olmassa 3. bitireceğiz normal sezonu. Muhtemel rakip de New York diye görünüyor şu an için. Bu pota altı ile Amare'yi ne denli durdurabiliriz soru işareti.. Ancak şunu da belirtmek lazım, eğer yanlış hatırlamıyorsam son maçımız New York ile evimizde olacak. Sixers ile aralarındaki tek galibiyet farkını düşünürsek eşitlik durumunda hangisiyle eşleşeceğimiz de önemli, hangisi geliyor bu durumda ben bilmiyorum bilen biri aydınlatırsa sevinirim..

Benchimizin durumuna bakınca, özellikle Glen Davis ve Jeff Green'den iyi katkı almamız gerekiyor. Big Three konusunda da Ray Allen'ın şut yüzdesi çok kilit olacak bizim için, umarım gününde olur sürekli..

Shaq'ın durumuna gelince... Doc Rivers yaptığı açıklamada, playofflara kadar düzeleceğini düşündüğünü ve umduğunu söyledi. Bir mucize olmazsa sezonun kalan 2 maçında forma giymeyecektir. Umarım playofflara kadar döner, yoksa boyalı alanda ciddi ızdırap çekebiliriz..

Sıradaki maçımız bu sabah Washington deplasmanı..

Takas sonrası bir Boston'a, bir de Oklahoma'ya bakanlar Perkins'in önemini anlarlar.
Eski postlarda vardır. Ben hep Boston'ın Ray Allen'dan vazgeçmesi gerektiğini düşünmüştüm..
Çok değerli bir uzunu kaybettiler ve ortalık darma dağın oldu.
Şimdi karşılarına Amare ve Melo'yu aldılar..
Boston play off'ta başka oynar ama bu sene çok emin değil insanlar..
Knicks turlarsa kimse şaşırmayacak.

Miami yenilgisi sonrası 3.lüğü kabul etmişiz, zaten Miami'nin buradan 2.liği vermesi büyük sürpriz olurdu.. Sakat olan Shaq'ın yanı sıra Rondo, Pierce, Garnett ve Allen da oynamamış bu maçta. Maçı da uzatma ile 94-95 kaybetmişiz..

Maça gelince; Green 20 sayı 15 ribaund, Jermaine O'Neal da 15 sayı 13 ribaund ile double double yapmışlar. Glen Davis'in 20 sayılık bir performansı var. Von Wafer uzun bir süre sonra forma giydi. 11 sayısı var, 3 sayı çizgisinden paso karavana..

Çeyrek finalde rakibimiz New York oldu. Emre abinin de dediği gibi, New York turu geçerse bence de çok insan şaşırmaz.. En kilit nokta Shaq'ın dönmesi. Dönmezse Amare çok rahat bir seri çıkartabilir. Umarım düzelir..

Sırada normal sezonun son maçı var, playofflar öncesi ısınma turu. New York ile içeride oynayacağız..

Perkins'in gitmesi taşları yerinden oynattı,çok yanlış bir hamleydi orasına değinmeye gerek yok ama bahsedilen takım Celtics..Bu takımın ölüsü yarı final yapar..2-3 kişi üzerine kurulu,Jeffries'in ilk beş oynadığı New York'tan bahsediyoruz..2 galibiyet alırlarsa kafidir..Küçümsemiyorum tabiki New York'u ama eldeki kadroyla bu sezon yapabileceklerinin maksimumunu yaptılar..Seneye Deron Williams gelir,şampiyonluğa kadar yolları olur orası ayrı konu..
2 yıl önce Bulls serisinde yaşananların neler götürdüğünü gördük..O yüzden fazla uzatmamaya çalışacaktır takım..
Bu arada Shaq Play-Off'larda hazır olacakmış..Tek rakibimiz sakatlıklar..2 yıl önce KG yoktu,geçen sene şampiyonluk maçında Perkins yoktu,bu sene sakatlanmayan oyuncumuz yok..Eldekilerle zaten son kurşunları oynuyoruz,ya herro ya merro olacak artık.. :)