BSL 1.Hafta | Galatasaray 56-80 Anadolu Efes

26.09.2020 Cumartesi
17:30
Sinan Erdem Spor Salonu

Ligin ilk haftasında Avrupa'nın en güçlü takımlarından Anadolu Efes ile karşılaşıyoruz. Hazırlık döneminde üç kere karşı karşıya geldiğimiz rakibimize üç defa mağlup olduk. Bu maçların ilk ikisi kafa kafaya oynadığımız maçlar diyebiliriz. Rakibin bu maçlarda Larkin hariç neredeyse tam kadro oynadığı bizim ise uzun transferinin gecikmesi ve bazı oyuncularda karantina ya da ufak sakatlıklar yüzünden bu maçlarda hep eksik oynadığımızı hatırlatmakta fayda var. Kazanmamız zor ama imkansız değil. Takıma başarılar.
 
Alex Hamilton parkede, Berke Atar yok. Efes'te Larkin yerli durumuna geçene kadar oynamayacak herhalde. Pleiss ve Moerman'da yabancı sınırına takılanlar. Kazanmamız için Hamilton ve Hunter'ın iyi oyunu şart.
 
Selcuksports'tan izlenebiliyor.

Benim için transfer edildiğinde en çok soru işareti olan Macon en iyi oyuncumuz. Çok beğendim. Alışınca büyük işler yapar bu çocuk. Onun dışında takımın daha oturması lazım. Rakip de Efes olunca yapacak bişey olmuyor.
 
Johnathan Williams'ın genel bir oyunu bilmeyen havası var. Savunmada yaptığı tuhaf pozisyon hataları, hücumda olmayan şutuna güvenip çembere bile değmeyen orta mesafe şutları. Yerine bir transfer yapmazsak Zach Auguste'ı çok ararız. Ayberk Olmaz'ı söylemiyorum. Fethiye'de ya da Afyon'da süre alması bile soru işareti olan biri hala bizde ve oynamaya devam ediyor.

Macon ve Motum'un yeteneği sayesinde 4 sayı geride bitirdik ilk yarıyı. Hunter ve Hamilton'dan biri ciddi katkı verse maç bize dönecek çünkü Dunston ve Simon ilerleyen yaşlarının etkisiyle felaket oynuyorlar. Efes'in 5 yabancılı kadrosu Larkin yerli olmadığı sürece bizden çok ileride değil. Maçı Macon ve Motum'a yardımcı 1 oyuncuyla bile kazanabiliriz.
 
İki blok da Bam Adebayo ayarında bloklardı. Özellikle Hamilton'dan bu sene daha çok görürüz böyle bloklar. Ama Göksenin'in yaptığı cidden sürpriz oldu.
 

Üst