BSL 1.Hafta | Galatasaray 56-80 Anadolu Efes

Hamilton bir blok daha yaptı. Yine top kaybettik daha dogrusu topu elden verdik desek daha dogru olur

Yine top kaybı Hunter steps yaptı

Ve bir top kaybı daha. Alan ihlali yaptık
 
Böyle bir ortamda ligin ilk maçında Efes gibi bir takıma yenilmeyi sorun etmem ama sorun olabilecek tek durum Hunter'in performansı. Williams bile zaman zaman iyi işler yaptı ama Hunter tamamen zarar yazdı. Bize zaman lazım.
 
Macona kimse yardimci olmadi. Tamam Efes cok guclu ama daha derli toplu oynamak lazim. Cok top kaybettik. Ribaund alamadik. Iceriye acil takviye lazim.
 
80-56 kaybettik. 24 sayı fark yedik. Hazır değiliz. Sadece son periyot 8 top kaybettik. En hazır oyuncumuz Macon. Doguş gibi Eurolegue'in en iyi savunmacısına karşı iyi oynadı. Sayı buldu. Son periyotta sorumluluk alabilecegini gösterdi. Üst üste 4 hucum kendisi kullandı.
 
Yerli oyuncu farkı zaten belliydi ama ilk yarı felaket oynayan Simon'un ikinci yarıda yıldızlaşması başabaş giden maçı bitirdi. Takımda çok ciddiyetsiz bir hava var. Ve bu beni korkutuyor. Alex Hamilton ileride düzelebilir ama Williams ve Hunter'dan çok negatif sinyal aldım bugün. Zach Auguste'u arayabileceğimiz gibi net bir 3 numaranın da ihtiyacını duyabiliriz.

Şunu da söylemeden geçemiyeceğim. Göksenin'in perdeye takılıp hediye ettiği 3 sayılardan ve Ayberk Olmaz'ın genel yetersizliğinden yıldım! Tolga Geçim'in ve Sertaç Şanlı'nın yaptıklarıyla bunların yapamadıkları yanyana gelince saçımı başımı yolmak istiyorum.
 
Her şeyiyle çok kötü bir maç izledik. Takımın hazırlanmak için süresi azdı, takım toplu antrenman bile yapamadı ama sahada ileride ne oynayacağımıza dair bir uygulama göremedim açıkçası. Johnathan Williams bence kötü bir oyuncu değil ama bizim aradığımız 5 numara olmadığı ve ileride de olmayacağı çok bariz. 4.5 alırsak, sezonu kaybettirecek bir hamle yapmış oluruz. Rj Hunter'ın savunmada defoları malum ama bu defoları kapatacak ve onun oyun yeteneklerini kullanacak bir yapıdan çok uzaktayız. Alex Hamilton için de soktuğumuz rol onun için ideal rol mü o da belli değil.

Ya ama bende Ayberk'in hala bu takımda kalmasını anlayamıyorum. Ayberk'in bu kafayla ve bu hal ve hareketleri ile Galatasaray'da topçu olmasına imkan ve ihtimal yok. Aması falan yok yani 2 senedir görünen köy kılavuz istemiyor. Kısa rotasyonu da bu kadar doluyken Caner Erdeniz tutmak da büyük hata. Bu ikisinin parasına 5-10 dk güvenebileceğimiz bir çok yerli oyuncu vardı piyasada. Samet Geyik, Cevher Özer, Orhan Hacıyeva hatta Mert Celep gibi. Ama inatla iki senedir aynı hataya düşüyoruz. Elbette karalar bağlamak için daha çok erken ama bazı görünen şeyler de kılavuz istemiyor.
 
Ben hazırlık maçında da yazdım Fener´le olanda. Takım aşırı derecede yetersiz gözüktü ilk yarı. İkinci yarı da fenerin zayıflığından daha açık oynayarak sayılar bulduk. Bugünkü maçı henüz izleyemedim ama sosyal medyada herkes takımın leş olduğunu yazmış. Burda da farklı yorumlar görmüyorum. Büyük bi hevesle başladığım sezon pişman etti beni...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Her takım top kaybı yapar sıkıntı yok ama basit top kaybi yapmada Avrupa'da ilk 3 te filan olabiliriz...
Ertuğrul hoca için sorun olmuyor heralde top kaybi yapmak..
 

Üst