BSL 1. Hafta | Galatasaray 81-72 Best Balıkesir

Pleiss ve Rus Smith'in dünkü maçla ilgili yapılan eleştirilerin hepsine katılıyorum.Ama dünkü maçla ileriye dönük öngörü yapmayı doğru bulmuyorum.Bu iki oyuncu da yetenekli ve potansiyelli oyuncular.Sabretmek gerek.
Daye kalitesini hissettiriyor.Micov hazır değil.Diebler tam bir görev adamı.Girdi 2/3 üçlük bırakıp görevini yaptı.Savunmada pozisyon hatası yaptığı anlar oldu ama bence savunmada istekli.Ribaund sayısına da yansıdı.Takım birbirine alıştıkça Diebler'ın faydası daha fazla önplana çıkacaktır.Tyus geçen yıl geçirdiği kötü sezondan sonra düşük beklentiyle gelince dünkü performansı göz doldurdu.Bu enerjiyi tüm sezona yayarsa Lasme'yi aramayız.Sinan geçen yıla göre çok daha iyi durumda.Can Korkmaz'da ligde süre alacak potansiyeli gördüm ama tabi sezona dair net bir şey söylemek için erken.
Her şey bir kenara lige galibiyetle başlamak güzel.

Elinde Diebler gibi bir şutör varken, ki sahada en fazla kalan oyuncu çok az top kullanıyorsa sorunu hocada ararım. Biraz set çizsin.

Russ Smith'ten gelmeden önce çok ümitliydim. Şu fiziğini görünce EL'de işi hiç kolay değil. Üstelik bariz bir şekilde görülen tecrübesizliği var. Kıtaya uyumu sancılı olabilir. Ben ondan alışıncaya kadar anlık patlamalar bekliyecegim.

Tyus hem defansta hem ofansta beni mutlu etti. Aşırı atletik, ribaundlarda etkili. Canımı sıkan tek sorun o oyunda olmadıgından savunma iki gömlek aşagı düşüyor.

Pleiss hiç tat vermedi. Bilekleri yumuşak belli oluyor ama boyuna ragmen hiç çaydırıcı değil. 2.17'lik kütük koysan oraya daha iyi. Oyuna her girdiğinde fark hızla eridi. Thompson'a Cska maçında çok iş düşecek.

Sinan gayet iyiydi.

Göksenin kısıtlı dakikalarda iyi iş yaptı.

Micov sakatlıktan tam çıkamamış.

Daye bu maç özelinde en iyi oyuncularımızdan biri. Çok temiz şutu var arada oyundan düşsede ben begendim.

Emir, attı özellikle attırdı, herkesin düşündüğünün aksine iyi başladı. Maçın oyuncusuydu. Maç içerisinde uzayıp potaya bıraktıgı turnikeler çok hoş.

Ergin hoca; biraz savunma çalıştır şu takıma ve seri yiyince mola al.

Pleiss ve Rus Smith'in dünkü maçla ilgili yapılan eleştirilerin hepsine katılıyorum.Ama dünkü maçla ileriye dönük öngörü yapmayı doğru bulmuyorum.Bu iki oyuncu da yetenekli ve potansiyelli oyuncular.Sabretmek gerek.
Daye kalitesini hissettiriyor.Micov hazır değil.Diebler tam bir görev adamı.Girdi 2/3 üçlük bırakıp görevini yaptı.Savunmada pozisyon hatası yaptığı anlar oldu ama bence savunmada istekli.Ribaund sayısına da yansıdı.Takım birbirine alıştıkça Diebler'ın faydası daha fazla önplana çıkacaktır.Tyus geçen yıl geçirdiği kötü sezondan sonra düşük beklentiyle gelince dünkü performansı göz doldurdu.Bu enerjiyi tüm sezona yayarsa Lasme'yi aramayız.Sinan geçen yıla göre çok daha iyi durumda.Can Korkmaz'da ligde süre alacak potansiyeli gördüm ama tabi sezona dair net bir şey söylemek için erken.
Her şey bir kenara lige galibiyetle başlamak güzel.

Eleştirileri okumadım ama iki oyuncuya yapılan eleştirelerin şampiyon olduğumuz sene Ndong ve Jamont Gordon ile aynı olduğuna eminim...
Taraftara kalsa o sezon her iki oyuncuyu da vakit kaybetmeden !!! Türkiye kupası maçlarından sonra yolcu edeceklerdi...
Ne diyeyim, sabretmeyi bilmiyoruz, uyum sürecini çok kolay zannediyoruz...
Birde ilk maçlar her zaman zordur. Bakın övülen Datçka TOFAŞ'ı zor yendi. Bir başka övülen ve Euroleague'de şampiyonluk adayı gösterilen FB (ben göstermiyorum) tüm kadroyu yenileyen Uşak'a ilk maçta yenildi...
İlk maçtan söyleyeyim, sene sonunda acaba Pleiss 1 sene daha bizde kalır mı, Russ Smith'i mutlaka takımda tutmalıyız gibi yorumlarla karşılacağız...

Ndong emeklilik ikramiyesi almaya gelmişti, Lasme çok değil daha geçen sene Aralık'ta falan aldığı parayı hak etmiyordu, Mccollum için ikinci lig oyuncusu olduğu belirtildi, Marko için verilen bonservis ve sakatlık öncesi performansından dolayı basketbolcu olup olmadığı da tartışıldı (Kuban maçı ile süper dönüş yapmasa basketbolcu olmadığı ilan edilecekti), Jamont'un oyununa laf edildi, Young parmak hassasiyeti olmadığı için hücumda varlık gösterebilecek bir oyuncu değildi şeklinde uzar gider. Şu forumda geçmişe yönelik mesajları incelesek Micov'un ilk geldiği zamanlar için neler yazılmıştır acaba? Ruhsuz oynadığı, takımı ateşlemediği hatta Arroyo da varken bize sadece zekası olan değil aynı zamanda gaza getirecek adam lazım bu yüzden Arroyo varken Micov fazla diyenleri de görmüştük. Hatta geçen senenin başında Micov'u gönderenler falan da vardı.

İşin özü, Pleiss ve Russ süreç sonunda nasıl gelişim gösterirler, beklentilerimizi karşılayacaklar mı bilmiyoruz, fakat şu aşamada onlarda vazgeçme ya da gönderip birilerini alma gibi bir lüksümüz yok. Eleştiri yapmak ayrı oyuncuları gömmek ayrı. Bir maçla (her ne kadar çok sayıda hazırlık maçı oynanmış olsa da) oyuncuları değerlendirirken insaf sınırları içerisinde olması makul olur.

Pleiss ve Russ zaman içerisinde istediğimiz seviyeye ulaşırlarsa halay çekmeye kaldığımız yerden devam ederiz, halaya eklenenler de olur. Ama yukarıda bahsettiğimiz bir sürü örnekte olduğu gibi geçmişten ders çıkarmasını da bilmeliyiz.

Balıkesir maçı CSKA maçı için umutları azalttı ne yazık ki ancak ikisine farklı motivasyonla çıkacağımızı ve salonu dolduran taraftarın katkısını da düşününce hala ortada bir maç. Bu maçı bize ya da CSKA'ya getirecek olan bence koçun motivasyonu olacak bir de İtalyan'ın şaşırmaması (!). Sonuçtan bağımsız çok keyifli bir yıl bizleri bekliyor tadını çıkarmak gerek. Ligimizdeki takımların oyunlarını da görünce bu sene en az 25 tane keyifli maç izleyeceğiz İpekçi'de.

Mccollum'un hiçbir büyük maçta iyi gününde olması mümkün değil zaten.Zayıf takımlara karşı olursa olur iyi günü.Tamamen Ataman'ın yaptığı yanlış transferlere yeni bir halka.Bu kaçıncı hatalı seçimi ataman'ın say say bitmez.
Vou,jawai,aradori,nolan,erceg,macvan,mccollum.2 sezonda 7 tane hatalı yabancı transferi.Zaten 2 senede 12-14 civarı yabancı alıyoruz,yarısı yanlış transfer.Özel bir şirketin personel müdürü olsa şimdiye çoktan kovmuşlardı.

Akıllı oyuncu değil, at gözlüğüyle oynuyor, 1 değil 2 de olmaz ilk 5te olmaması lazım. Bazı maçlarda oyun çok sıkıştığında açsın diye tek başına oynayabilir çünkü 5e karşı 1 mantığında bir oyuncu oyun kur denince kafası karışıyor besbelli iyi yapabileceği şeyleri de yapamıyor. 6. adam olarak kullanılabilir. Şafak veya Göksenin oturtulabilir ilk 5'e belki Schilb. Transfer yapma şansımız varsa kimse bir Arroyo beklemiyor zaten devamlılığı olan, ne vereceği belli olan ve 1 numara olan bir oyuncu alınsın yeter. Genel hattıyla kadro çok iyi, Schilb de oynamaya başladığında Dorsey uyum sağladığında çok çok iyi olacak. Schilb, Micov, Sinan oyun kurucu eksikliğini kapatabilecek oyuncular. Tek kişi eline bakan bir takım haline gelmeyi de hiç istemiyorum doğrusu.

Netice olarak belirteceğim şey yüksek skorlar bulmasına karşın büyük takımın winner oyuncusu olmadığı. Yani Panionios değil de Kazan, Valencia, Khimki gibi o dönemin favori Eurocup takımlarında liderlik yapabilecek bir performansı yok.Panionios 2. turda sıfır çekerek elenmiş.Yüksek skor bulmasında fazla top kullanmasının etkisi fazla ancak bunun sebebi kendi bencilliği değil oynadığı takımın yapısı.Umarım Çin'de biraz daha güçlenmiştir, biraz daha winner bir oyuncu haline dönüşmüştür.Yoksa izlediğim McCollum bir takımın en önemli kısaysa, o takımın Eurocup'ta favori olma şansı çok fazla değil.

Mccollum başlığında ilk 5 sayfadan rastgele aldığım yorumlar. Burada amaç bu arkadaşlara sataşmak falan değil, hala haklı olduğunu savunan arkadaşlar da vardır. Ancak asıp kesmek için çok mu acele etmiyor muyuz?

Mccollum başlığında ilk 5 sayfadan rastgele aldığım yorumlar. Burada amaç bu arkadaşlara sataşmak falan değil, hala haklı olduğunu savunan arkadaşlar da vardır. Ancak asıp kesmek için çok mu acele etmiyor muyuz?

Eren bence daha da geriye git. Çok daha komik örnekler bulursun...
Zamanında Bu forumdaki bazı kişiler Ndong ve Jamont Gordon'ı daha ligin başındaki kupa maçıyla tavana asan tayfa maalesef.