BSL 1. Hafta | Galatasaray 81-72 Best Balıkesir

arkadaşlar lig için alınan yabancılar resmi olarak ne zaman açıklanır acaba ? dentmon ve ergin ataman ikilisinden oldukça korkmaya başladım.

Maçın seyircisiz olması bize takımın potansiyeli hakkında daha çok ipucu verecek bence. Seyirci desteğinden yoksun iyi oynayıp farklı kazanırsak soru işaretleri biraz olsun dağılır diye düşünüyorum.

Dentmon'ın takıma henüz uyum sağlamadığı gerçek. Normal sartlarda takima isinmasi icin lig macinda kadroda olmasi gerekir ama diğer yabancilarimiz da yeni olduğu için CSKA maçında en çok ihtiyaç duyulan oyunculardan seçilmiş yabancı lisansları. Zor maç olmasa da takım da galibiyet almaya alışmalı. Bu yüzden bir süre bu 6'lı ile gidebiliriz ligde.

Diebler'ın kadroda olması sevindirici . Pre-season maclarinda pek isteneni veremesede lig maclarında çok maçın kilidini açacagını düşünüyorum . Lasme - panatinakos ne ise Diebler - Karsıyaka performansı benim icin asıl kıstastır . Diger iki lisans thompson ve Dentmon olur .

Sinan Goksenin ve Emir gibi 3 kaliteli yerli oyuncumuz olması büyük avantaj.
Emir gerektiğinde 4 numarada da oynayarak Daye'yi hem dinlendirir hem de milli takım da ki gibi 4 numarada gel işler yapar.

Russ-Can-*Sinan
Sinan-Goksenin-*Diebler
Micov-Diebler-Emir
Daye-Orhan-*Emir
Tyus-Pleiss-Ege

9 tane net katkı yapacak oyuncumuz.
3 tane de genç bence de kaliteli gencimiz var.
Hayırlı olsun...

Elimizde 2-3 oynayabilecek Sinan - Göksenin - Preldzic - Micov varken takımın en çok kazanan ve beklentisi en yüksek olan oyuncusu olan Dentmon'a lisans çıkarmayıp yerine hazırlık dönemini vasat geçiren Diebler'a lisans çıkarıyoruz.

Hocanın Dentmon'a mesaj verdiği çok açık. Muhtemelen ilerleyen haftalarda lisans çıkaracaktır ama şu an memnun olmadığı çok belli

Amerikada seyircisiz mac diye bisey ben hic gormedim. Bi Amerikaliya seyircisiz mac oluyor deseniz anlamaz. Cok degersiz sokak maci bile olsa izleyen birileri gelir oturdugunuz yere gore. Burada basit kolej takimlariin bile epey seyircisi oluyor. Bi takimin seyircisiz oynatilmasi garip bisey. Ustelik profesyonel yapilan spor demek o sporu satmak demektir. Sen kime satacaksin o maci seyirciye ve seyirci gelmesin cezası inanilmaz bisey bu. Maclara gelip kavga eden canlilarin insan oldugunu dusunmek cahilliktir. Idiot duzeyinde canlilar olabilir. Turkiyede boyle seyler olmasi utanc verici. Sporun guzelligini ve enerjisini yasamak yerine maymundan daha zeki olmayan canlilarin kavgasi yuznden siradan insanlar maca gidemiyor bu cok aptalca.

Amerika'da vs böyle seyircisiz maç olmuyor ama orada maç içerisinde saçma sapan bir hareket yapanı polis/güvenlik alıp hemen götürüyor...Kesinlikle taviz verilmiyor...Biz de ne yazık ki polis/güvenlik de bu tip konularda verimsiz...Bildikleri tek şey acımasızca vurmak ve işi daha da çığrından çıkarmak ne yazık ki...

Dentmon'ın takıma henüz uyum sağlamadığı gerçek. Normal sartlarda takima isinmasi icin lig macinda kadroda olmasi gerekir ama diğer yabancilarimiz da yeni olduğu için CSKA maçında en çok ihtiyaç duyulan oyunculardan seçilmiş yabancı lisansları. Zor maç olmasa da takım da galibiyet almaya alışmalı. Bu yüzden bir süre bu 6'lı ile gidebiliriz ligde.
Pek doğru bulmadım bu kararı,evet istatistiklerden anladığımız kadarıyla Dentmon çok istikrarlı bir durumda değil ama o kadar da kötü durumda olduğunu sanmıyorum. Dentmon bu takımın en çok kazanan oyuncusu ve şut olarakta en güvenilir oyuncularından birisi,onu da bişekilde denkleme katmalıyız ve istikrar kazanması için de oynaması gerekiyor bence.

Hoca sonuçta Dentmon'ın nasıl bir oyuncu olduğunu bilerek aldı ve onu farklı kılan özelliklerini ön plana çıkartacak şekilde kullanmalı. Elbette 8'de yer alacaktır ama Dentmon gibi bir oyuncu daha takımın içinde ve daha başrollerde olmalı,Eğer 7.oyuncu gibi düşünür ve zaman zaman oynatır zaman zaman oynatmazsan onu kaybedersin ve bu da hiç efektif olmaz.Eğer koç Dentmon'ı 7.oyuncu olarak kullanmayı düşünüyorsa ya bu düşüncesinden vazgeçmeli ya da Dentmon konusunda bir değişikliğe gitmelidir.Çünkü klasik olarak iktisadi mantıkta takımın en pahalı oyuncusu en fark yaratan oyuncularından biri olmalı eğer onu sıradanlaştırırsan ondan verim alamıyorsun demektir.

Benim kafamdaki 8:Russ Smith-Dentmon-Micov-Austin Daye-Tibor Pleiss-Alex Tyus-Jon Diebler ve Deon Thompson.
Ben olsam yazdığım ilk 6'yı takımın genel şablonunda kullanırım ve maçlara rakiplere göre Diebler ve Thompson seçeneklerini de çok fazla atıl kalmayacakları şekilde kullanırım ve Blake Schilb'de 9.yabancı olur.

BSL 1. Hafta | Galatasaray - Best Balıkesir

Hoca'nın Smith'e ne kadar güvendiği ortada. Ben ilk kez Ergin Hoca'nın bir oyuncu için Euroleague'de MVP olabilir dediğini duydum. Bu açıklamalar da Dentmon'ı etkilemiş olabilir. Çünkü bir çoğumuz öyle veya böyle Dentmon'ın guard için birinci tercih olmasını bekliyordu. Büyük ihtimalle Dentmon da gelirken aynı fikirdeyim. Ama beklediği gibi olmadı çok fazla. Bu da Dentmon'u etkilemiş olabilir. İnşallah Dentmon bu senenin Dorsey'i olmaz.

Dentmon karakter olarak zaten Dorsey'e benzeyen biri değil öyle bir şey olacağını düşünmüyorum. 1.oyuncu olarak Russ'ı düşündüğü çok belliydi Ergin hocanın, Dentmon da eğer hocanın verdiği rolü bir şekilde kabullenirse takım da bir şekilde seviye atlar. Sonuçta birinci adam olabilecek tek kişi yok takımda.

dentmon'a lisans çıkmaması ligde onu düşünmedigimiz anlamına geliyor. 8 kişiye lisans çıkabiliyor sanırım, dentmon'u kazanırsak cok şeyler katar bu takıma.. Ama biz kaybetmeye çalısıyoruz gibime geliyor. Ya da mccollum para mevzusu büyüdü bu duruma geldi umarım öyle değildir.. Dentmon smith'ten cok daha tecrübeli ve lider bir oyuncu..

Rakibimiz Best Balıkesir'in kadrosu; Giresun ligin gençlerini, Balıkesir de yaşlılarını toplamış gibi...

D.J Thompson PG 1.78 31 yaş
Orbay Kaya PG 1.88 34
Doğancan Tokmak SG 1.91 24
Mertcan Özen SG 1.93 25
Mehmet Özdoğan SG 1.94 29
Metin Salkim SF 2.00 24
Gökhan Tokatli SF 2.01 38
Umut Tinay SF 2.03 36
Yunus Akçay SF 1.97 27
M.Doğan Şenli SF 1.97 24
Enes Ayran SF 1.97 22
Alparslan Uruk PF 2.03 28
Okan Bostanci PF 2.06 28
Selaattin Akyol C 2.08 30
Orçun Topçu C 2.08 35
Michael Edward Davis C 2.08 28

Bu kadro geçen seneki kadroları.

Bizim için sakatlıksız, dertsiz, tasasız, adımıza ve formamıza yaraşır şekilde geçen bir sezon olur inşallah. Başarılar Aslanlar!