BSL 11. Hafta | Beşiktaş Sompo Japan 80-78 Galatasaray Odeabank

Basketbol Süper Ligi'nde 11. Hafta!

Beşiktaş Sompo Japan -
Galatasaray Odeabank

Tarih: 16 Aralık Cumartesi
Saat: 13:00
Salon: Akatlar Spor Salonu
Yayın: Bein Sports 3

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde derbi heyecanı! Ufuk Sarıca yönetiminde ikinci yılına giren Beşiktaş Sompo Japan başarılı grafiğini bu sezonda devam ettiriyor. Ufuk Sarıca'nın öğrencileri ligde oynadığı 10 karşılaşmada, 8 galibiyet, 2 mağlubiyetle 3. sırada yer aldı.

Beşiktaş Sompo Japan'da Ryan Boatright, Kenan Sipahi, DJ Strawberry, Jon Diebler, Kyle Weems, Earl Clark, Augusto Lima ve Sertaç Şanlı ön plana çıkan isimler.

Beşiktaş Sompo Japan'ın lig maçları:

1. Hafta | Trabzonspor 71-82 Beşiktaş Sompo Japan
2. Hafta | Beşiktaş Sompo Japan 91-94 Yeşilgiresun Basket
3. Hafta | TOFAŞ 83-79 Beşiktaş Sompo Japan
4. Hafta | Beşiktaş Sompo Japan 77-70 Muratbey Uşak
5. Hafta | Beşiktaş Sompo Japan 88-84 Darüşşafaka
6. Hafta | Sakarya Basket 69-75 Beşiktaş Sompo Japan
7. Hafta | Beşiktaş Sompo Japan 94-83 İstanbul BŞB
8. Hafta | BANVİT 83-87 Beşiktaş Sompo Japan
9. Hafta | Beşiktaş Sompo Japan 67-64 Anadolu Efes
10. Hafta | Gaziantep Basketbol 62-69 Beşiktaş Sompo Japan

Takımımıza Beşiktaş Sompo Japan deplasmanında başarılar diliyorum...

BSL 11. Hafta | Beşiktaş Sompo Japan - Galatasaray Odeabank

Şimdi bakalım bu hafta neler olucak maç önü maç sonu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bizim için çok çok önemli bir maç gerçekten heyecanlıyım. Form durumumuz koçumuzun söylediği üzere iyi durumda ve yine koçumuzun söylediği üzere sakatlık olmadığı için tam kadro çalışabildik. Seyircisiz olması sebebiyle kazanmaktan başka bir yol göremiyorum. Sezon başından bu yana bir tane hedef maç kazanamamış bir takım için ilk zafer adına önemli bir şans. Pota altında işimiz zor gözüküyor. Orada ki eksiğimizi en az şekilde kamufle edebilirsek tabi bu da oyun planı ile olmalı başarılı olabiliriz. Bu maça umutla bakmak istiyorum. Başarılar olsun Cimbomumuza.

Taraftar gözünde önemli bir test maçına çıkıyoruz. Takımın sene başından bu zamana kadar ne kadar yol aldığını görme fırsatımız olacak. Kazanırken güzel sinyaller verir umarım ilerisi için.

Ufuk hoca uzunlara sık sık top indiriten onlar uzerinden oyun kurdurtan bir koc. Bu nedenle de bize cok ters gelebilirler.

Bizim için çok çok önemli bir maç gerçekten heyecanlıyım. Form durumumuz koçumuzun söylediği üzere iyi durumda ve yine koçumuzun söylediği üzere sakatlık olmadığı için tam kadro çalışabildik. Seyircisiz olması sebebiyle kazanmaktan başka bir yol göremiyorum. Sezon başından bu yana bir tane hedef maç kazanamamış bir takım için ilk zafer adına önemli bir şans. Pota altında işimiz zor gözüküyor. Orada ki eksiğimizi en az şekilde kamufle edebilirsek tabi bu da oyun planı ile olmalı başarılı olabiliriz. Bu maça umutla bakmak istiyorum. Başarılar olsun Cimbomumuza.
Hep bir kinaye içindesin kardeşim.

Ufuk Sarıca her zaman elindeki kadrodan ve bütçeden en iyi verimi almaya çalışan ve bunu da çoğu zaman başaran bir koç. Kazanırsak kendi adıma büyük sürpriz olur. Hadi bakalım. En azından göze hoş gelen basketbol izleyelim.

İlk çeyrek çok yumusak gecti her iki takım icinde.2 tane bos üclük yedik.1 tanede bos üclük kacırdılar Clark ile.
Üclük bölgesini savunmalıyız.
Maç son topa kadar gidecek gibi duruyor.İnsallah kazanırız

Jon Diebler'ı dip çizgiden buluşturdukları oyunu heralde 5 kez falan oynadılar ilk yarı boyunca. Bir türlü çözüm bulamadık.

36-35 önde oldugumuz macı son 37 saniyede yedigimiz 2 üclükle 41-36 geride kapadık..
Zor sayı atıp kolay sayı yiyoruz.
İkinci yarı mümkünse Mehmet Yagmur ve Emir hic oynamasınlar.

İlk çeyreği 24-23 önde kapayıp ikinci çeyreği de gayet iyi oynamışken devre sonunda saçmaladık. Aslında tempo bize yarayacakmış gibi duruyor ama deplasman ve Trabzon maçının travmatik etkisi bizi frenliyor gibi. Kalıplı bir beş numara kesinlikle şart, hatta mümkünse Hendrix yerine bir beş ve ekstradan bir de dört almamız daha iyi olur. İkinci yarı için ben umutluyum. Üçüncü çeyreğe iyi giren maçı kazanır gibi.

Savunmada içeriye çok gömülüyoruz dışarıdan ya sayı yiyoruz ya da ortaya düşen topları içeriye gömüldüğümüz için alamıyoruz.

Ücüncü ceyrek adamlar yürüyerek üclük bile attılar.
Diebler kendi pozisyonunu kendi olusturuyor.Buna izin verme bari be.
Erman Kunter'in hic mi hucum organizasyonu yok.Rakip kacırsında hızlı hucumdan sayı bulalım derdindeyiz mac basından beri.

Tek bir set oyunumuz bile yok. Pick & Roll bile oynayamıyoruz. Zaten oynayabilecek bir uzunumuz da yok.

Tamamen bireysel insiyatiflere ve gard ve kısa forvetlerin atletizmine dayalı bir hücum anlayışımız var. Bununla da enerjimizi ilk çeyreklerde harcayıp, sonlara doğru düşüş yaşıyoruz.

Kısacası çağ dışı bir basketbol oynuyoruz.

5 ayrı takımdan 1'er oyuncu koysan parkeye bizim takımdan daha planlı ve düzenli oynarlar. Erman Kunter ne kadar başarısızsa, oyuncular da bir o kadar ruhsuz ve savruk. Bu takım kolay kolay toparlanamaz. Neresinden tutsan elinde kalıyor. Yenmeyi, yenilmeyi geçtim biraz olsun keyif vermiyorlar.