BSL 16. Hafta | Gaziantep Basketbol 66-77 Galatasaray Odeabank

Basketbol Süper Ligi'nde 16. Hafta!

Gaziantep Basketbol -
Galatasaray Odeabank

Tarih: 28 Ocak Pazar
Saat: 13:00
Salon: Karataş Şahinbey Spor Salonu
Yayın: Bein Sports 3

Sezona Stefanos Dedas'ın antrenörlüğünde başlayan Gaziantep Basketbol alınan kötü sonuçların ardından antrenör değişikliğine gitti. Nenad Markovic'in takımın başına geçmesiyle son haftalarda toparlanma sürecine giren Gaziantep Basketbol, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde oynadığı 15 karşılaşmada 3 galibiyet, 12 mağlubiyetle son sırada yer alıyor.

Gaziantep Basketbol son olarak Patrick Miller'ı kadrosuna kattı, Mark Lyons ile yollarını ayırdı. Sean Armand, Jure Balazic, Robert Carter, Rolands Freimanis ve Victor Rudd ön plana çıkan oyuncuları.

Yenilmez Armada'ya Gaziantep Basketbol deplasmanında başarılar diliyorum...

2 takımda haftaiçi oynadıkları Avrupa Kupası maçlarını deplasmanda kazandılar. Çok çok önemli bir maç iki taraf içinde. Maalesef sakatlıklarımız da var. Bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yok. Öncelikle savunmada rakibi kilitlememiz lazım. İyi bir savunma ve işleyen hücum maçı getirir bize.

Çok önemli maç. Takımın moralinin son galibiyet sonrası yerine geldiğini düşünüyorum. Umarım Emir haricinde hiçbir sakatımız olmadan çıkarız maça.

Göksenin neden sakat bilmiyorum ancak çok da mühimsemiyorum çünkü bana göre takıma getirdiği zarar, yarardan daha fazla aynı Ege'de olduğu gibi...

Hangi yabancı dışarıda kalacak; bence 4-5 numaralarda 3 yabancı kadroda olmalı çünkü ribaund sorunumuz mevcut.
Bence 1 numarada Taylor daha doğru seçim gibi geliyor.

Bu arada ilk defa maçı heyecanla bekliyorum çünkü umutluyum ve basketbolun doğrularını bir araya getirmek emelli düşünen bir koça sahibiz inşeAllah Terim gibi, eski oyuncu hastalığıyla seneye devam etmez...

Emir dışında sakatımız var mı? Caner son maçta sakatlanıp çıkmıştı, son durumunu bilen var mı? Göksenin neden son maçta kadroda yoktu?

Emir, Caner yoklar. Henry Walker tribünde olacak. Göksenin kadroda sanırım ayak bileğinde bir problem vardı şu an sorun kalmamış.

Bu arada Walker'ın son haftası haftaiçi Daçka ile oynuyoruz diye biliyorum o maçla kontratı bitiyor.

Oyun kurmakta güçlük çekiyoruz.
Şu solak 1 numaradan hiç verim alamıyoruz, bari yedeği katkı verse ama onda da şut isabeti iyi değil...

Ege şu atışlarını biraz geliştirse, hem süresi artacak hem takımı rahatlatacak hem de mental dinamizm kazanacak ancak hala sokamıyor!

Summers pek şut kullanmadı, Hardy da keza öyle.

Hakemler kötü, bizim lehimize 3 tane hataları var.

Göksenin'in orta sahadan şut atması hangi kafanın ürünüdür? 10-15 saniye var ve yanında da boşta adam vardı.

Harrdy'in şu içeri yürüyerek penetre edip bıraktığı turnikelere hayranım; aynı turnikeyi bırakan Ege ve Göksenin blok yerken, onlardan çokça kısa boylu olan Hardy bloktan kaçırtıyor!

Adas bu sene için iyi ama yüksek hedefe götürecek bir oyuncu değil. Daha komple isimler lazım.

Seneye Wilbekin'i ne yapıp edip almalıyız oyun kurucu için.

Bir takımın en önemli iki yeri oyun kurucu ve uzunları.

Maç genelinde Ege yerine adam gibi bir uzun olsa şu an en az 8-10 sayı fark ile öndeydik.

Juskevicius adamim. Uc sayi yuzdemiz cok dusuktu. Onu yukari cekecektir. Hopsonun kotu ucluk yuzdesine Adasin iyi yuzdesi gelince yukari cikar kesin. Ama size olarak biraz yetersiz kaldik.