BSL 19. Hafta: Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank

Ergin Ataman'ın bu maçı isteyeceğini hiç sanmıyorum. Kaldıki Cumartesi günü herkesin gidebileceği saat olan 21.00'a alınmış maç bu kadar yıldır ben hiç Abdi ipekçide cumartesi günü 21.00'a konulan fb maçı hatırlamıyorum nedense hep fener'e tanınıyor bu ayrıcalık. Vesely ve Udoh karşısında pek durabileceğimizi sanmıyorum haftaiçi oynayacağımız maç bizim için çok çok daha önemli büyük olasılıkla Ergin hoca ve takım içinde öyledir. Obradovic ise dün bu maçtan bahsetmesi pana maçından daha çok bu maçı düşündüğünü yansıttı bana ve büyük olasılıkla fazla motive bir ülker göreceğiz karşımızda.

Esasında bu bir ayrıcalık değil. Fenerbahçe Perşembe akşamı 21:00 da yunanistanda maça çıktı. O taraftada neden maç Pazar değil diye itirazlar yükseliyor. Bence artık böyle şeylerden şikayet etmeyi bırakmak lazım.
Perşembe akşamı euroleague maçı ile salı akşamı eurocup maçı arasındaki orta zamanPazar sabahı oluyor heralde. Cumartesi akşamı olsa bir taraf itiraz eder, pazar akşamı olsa diğeri. Neden bu kadar düşman olduk, her olayda bu kadar kasıt, art niyet arıyoruz ? Bence artık güzel şeylere odaklanalım, zaten artık herşey kötüye gidiyor ülkemizde, bari sporda ayrışıp bölünmeyelim..

Fenerbahçe'deki takımın karakter yapısı ve takım olma olgusu bize nazaran çok kuvvetli.Bugün baktığımızda sezon başından bu yana Fenerbahçe daha istikrarlı bir görüntü çiziyor.Koçlar bazında değerlendirecek olursak Obradovic, takımına daha fazla hakim ve bu hakimiyeti oyuncuların maç konsantrasyonuna pozitif etki ediyor.Maçlardan hiç kopmamalarının en büyük sebebi de bu zaten.
Fenerbahçe'nin kağıt üstündeki en büyük dezavantajı yoğun bir maç takviminden çıkmaları.Ama salonun atmosferi kasları ısıtıp yorgunluğu hissettirmeyecektir.
Fenerbahçe güzellemesi yapmış gibi oldum ama objektif olarak baktığımızda durumlar bu.

Bizim kazanmamız için çok fazla değişkenin biraraya gelmesi gerek.Bir kere en önemlisi; Lasme faul problemine girmemeli.Göksenin ve Sinan kendi standartlarının da üzerinde baskılı savunma yapmalılar.Bunu bu yıl zaman zaman gördük.
Son Karşıyaka maçında McCollum'un olağanüstü performansı bile yetmedi kazanmamız için.Gönül ister ki Mccollum, Schilb ve Micov topu iyi paylaşıp, üçü de yüzdeli oynasınlar.Ama bu 3 skorerimiz de bir parlayan-bir sönen görüntü çiziyorlar sene başından beri.Micov'u da dahil ettim istatistik kağıdını doldursa da, yorgunluğun etkisiyle son maçlarda şut yüzdesi epey düştü.
Bu şartlarda kazanma ihtimalimizi %1 olarak görüyorum ki onu da matematiksel ihtimale veriyorum.

Real Madrid ile yari final icin Barnebau'ya cikarken kazanacagimizi umut eden ben bu mac icin zerre heyecan duymuyorum.

Hem adamlar formda, hem bizim deplasman karnemiz ortada.

Kazanirsak buyuk bir ivme yakalariz.

Ataman'ın daha baştan kafasında kaybedeceği ve takıma kaybettireceği bir başka zor deplasman maçı.Beni bir kere yanıltsa keşke.17 sayılık averajıda vereceğimizi ve 20-25 sayı bandında kaybedeceğimizi düşünüyorum.İzleyip boşu boşuna sinir bozmaya değmeyecek bir maç diye düşünüyorum.Yanılmak için neler vermezdim ama nasıl Abdi İpekçide en az 10 fark yaparız diyip yanılmıyorsak,buradada yanılma ihtimalimiz çok düşük.
20 sayının altında bir fark sürpriz olur.

Kusura bakma hocam da sen Ataman'dan önce maçı sen vermişsin, kafanda bitirmişsin. -20 -25'lerden bahsetmişsin.

Ergin Ataman maçı ne kadar isteyecek, oyuncular maçı ne kadar isteyecek bu önemli. Eğer konsantre bir takım sahada olursa vurup geçeriz fenerin de defosu çok. Ama deplasman fobisi, taraftar baskısıyla oluşacak hakem kararları falan çok zor maç. Yenip alta alsak çok iyi olacak umarım yeneriz...

Bu sene vurup geçtiğin 3 tane deplasman maçı yokken o atmosferde kadro olarak bu sıkıntılarla ve Ataman'ın deplasmanda daldığı uyku göz önüne alınarak vurur geçeriz demek hayalicilikötesi bana göre.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Obradovic'e karşı Ataman'a her zaman güvenirim. Sorun koçlarda değil kadrolar arasındaki farkta.

Pota altı özelinde bakacak olursak Vesely-Udoh ikilisine karşı Lasme'den tek başına 40 dakika savaşmasını beklemek acımasızca olmaz mı? Kim dinlendirecek onu hiçbir fonksiyonu olmayan Duşan mı, eski formundan eser kalmamış olan Davis mi, sakatlıktan yeni çıkmış Green mi?

Averajı vermezsek bence yeterlidir. Bütçe olarak eşit seviyelere gelmedikçe ülker deplasmanından galibiyet beklemiyorum.

Tamam gerçekçi bakarsak bizden daha formda ve iyiler ama biz de daha maç oynanmadan maçı kafamızda bitirdik. Bunu Ataman ve oyuncular yapınca buralar 10'larca sayfa eleştiryle dolar, Ataman'ın istifası istenir.

Ben de maçı kafasında bitiren arkadaşlara söylüyorum. Siz de o zaman taraftarlıktan istifa edin.

Geçen sene Abdi İpekçi'de play-off'ta onları yenen takımla geçen seneki FB arasındaki uçurum daha fazla değil miydi? Ama yenmiştik yine neden olmasın?

Dönemsel olarak kritik bir virajda olmasak ben de bize şans verirdim ama işimiz çok zor. Taraftar maçı direk vermiyor olaya realist yaklaşıyor ama bu maçı kazanıp Karşıyakaya yenilirsek de hiçbir maçın anlamı kalmıyor. Lasmenin yanında bir 5 olsa Green iyi durumda olsa rahat çıkabilirdik ama rotasyonumuz çok dar.Beni tatmin edecek şey mücadelemizi edelim yenilirsek de averajı vermeyelim ki vermeyiz de. Zaten bir taraftan da Ergin hoca maç seçen bir koç olduğu için böyle yazıyor çoğu arkadaş

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tamam gerçekçi bakarsak bizden daha formda ve iyiler ama biz de daha maç oynanmadan maçı kafamızda bitirdik. Bunu Ataman ve oyuncular yapınca buralar 10'larca sayfa eleştiryle dolar, Ataman'ın istifası istenir.

Ben de maçı kafasında bitiren arkadaşlara söylüyorum. Siz de o zaman taraftarlıktan istifa edin.

Geçen sene Abdi İpekçi'de play-off'ta onları yenen takımla geçen seneki FB arasındaki uçurum daha fazla değil miydi? Ama yenmiştik yine neden olmasın?

Abdi İpekçiyle Ülker Arenayı karıştırmayalım. Tamam belki bir Abdi İpekçi baskısı olmaz ama oradan çıkması zor şu an. Aynısını Fenerbahçeli arkadaşlar da evimizdeki maçta söylerler. Bu durum 4 5 senedir olağanlaştı

Abdi İpekçiyle Ülker Arenayı karıştırmayalım. Tamam belki bir Abdi İpekçi baskısı olmaz ama oradan çıkması zor şu an. Aynısını Fenerbahçeli arkadaşlar da evimizdeki maçta söylerler. Bu durum 4 5 senedir olağanlaştı

Ama bence bu yine de maçı kadamızda bitirmemizi gerektirmez. Zor bir maç olduğu ortada ama bu maça zaten yenileceğiz diye çıkmamızı gerektirmez.

Ama bence bu yine de maçı kadamızda bitirmemizi gerektirmez. Zor bir maç olduğu ortada ama bu maça zaten yenileceğiz diye çıkmamızı gerektirmez.

Tabiki. Hiçbir maça yeniliriz diye çıkmayalım, Gs arması da çıkmaz çıkamaz. Ben yenileceğimizi düşünüyorum naçizane, mücadelemizi verelim gene ama yenilgi tolere edilebilir averaj verilmezse belirtmek istediğim bu. Royal ve Efes maçlarıyla o krediyi kazandık

Tabiki. Hiçbir maça yeniliriz diye çıkmayalım, Gs arması da çıkmaz çıkamaz. Ben yenileceğimizi düşünüyorum naçizane, mücadelemizi verelim gene ama yenilgi tolere edilebilir averaj verilmezse belirtmek istediğim bu. Royal ve Efes maçlarıyla o krediyi kazandık

Ama ben yine de bu yenilsek de sorun olmaz havasının maçtan önce değil sonra yaratılaması taraftarıyım. Maçtan sonra bunları söyleyelim eğer yenilirsek.

Lasme'nin tek başına hem Vesely hem de Udoh ile baş etmesi çok zor açıkçası.Ama bence Datome önemli o atamayınca sıkışıyor fenerbahçe.İlk hedef onu durdurmak olmalı ve en önemlisi Ergin Hoca maça nasıl bakacak bilemiyoruz :) Kaybedersek kalan maçlara baktığımızda max 2 yenilgi hatta o bile lider yapamayabilir.
Maç o açıdan önemli ama ilk sırada KSK maçı var benim içinde.

Salı günü KSK maçı var o yüzden ben yarın takımın bu maçı çok takacağını düşünmüyorum rakip de baya yorgun ikili averaji vermeden yeniliriz muhtemelen ama bu maçı kaybetme durumunda galibiyet farkı 2'ye çıkacak bunu da kapatmak kolay değil sıkıntı.Ksk maçı varken de takımın bu maça tam konsantre çıkma ihtimali zayıf zaten hele hele rotasyon darken pota altında özellikle.

Aslında FB'yi yakalayabileceğimiz en iyi zamanda yakaladık. Sakat oyuncuları var, yorugunlar, formsuzlar ve Pana deplasmanından moralsiz dönüyorlar. Ancak bizim de benzer sıkıntılarımız var ve deplasman karnemiz rezalet... Artı olarak, bu maçtan iki gün sonra KSK maçına çıkıyoruz. Tüm bu şartları göz önüne alırsak, ikili averajı vermeden alınacak bir mağlubiyet, bizim adımıza kabul edilebilir bir skor olarak görünüyor. Umarım sakatlık vs çıkmadan bu maçı atlatıp, önümüze bakarız.

Josh Shiiip...atışııı...giriyor, giriyor ve Galatasaray öne geçiyor...Neden bilmiyorum ama bugün kafamın içinde sıkça yankılanıyor bu ses...