BSL 19. Hafta: Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank

Sahaya çıkın ve son topa kadar savaşın yeter, ve böyle olursa kazanacağımızı düşünüyorum, eğer maddi kriz çıkmazsa bu yıl şampiyonluk gelecek, Ergin Hoca ve takıma güveniyorum...

Salı günü Karşıyaka maçımız olmasaydı %51 FB %49 GS derdim. %1 fazla olmaları da kendi sahasında oldukları için. Karşıyaka maçı bizim için daha önemli olduğu için kaybedeceğimizi düşünüyorum. Lasme Erken faul problemi yaşamazsa ve biraz da şansımız olursa son çeyreğe kadar başa baş mücadele ederiz.

Derbi var ve biz yokmuş gibi davranıyoruz. Ben uzun zamandır bu kadar az konsantre olduğumuz bir Fenerbahçe maçı veya deplasmanı hatırlamıyorum. Bunu yazıyorum ama bende de mevcut bu durum, üzgünüm.

Kronikleşen bir sendroma doğru gidecek diye korkuyorum. Bugün Fenerbahçe ile oynuyoruz başkasıyla değil. İster Ataşehir'de ister İpekçi'de isterse Atatürk İlköğretim Okulu'nun bahçesinde.. Hiç farketmez.

Saat 15.50. Kendime bir çeki düzen verdim şu anda. Biz bu değiliz, böyle olmamalıyız. Yenilgiyi bu kadar erkenden camia olarak kabul etmek bize yakışmıyor. "Gerçekçi ol" diyebilirsiniz, haklısınız bugün bence de yenileceğiz. Ama bizim bir sevdamız var ve gerçek olan bu. Yenmek , yenilmek değil..

Realist olmak gerekirse kazanmamız sürpriz olur,hem onların sahasında hem de oldukça formdalar,biz ise sene başından beri çok inişli çıkışlı bir performans gösteriyoruz.

Maçın kaderini Ergin Ataman belirleyecek. Efes ve KSK maçlarındaki gibi odaklanmışsa başa baş mücadele etmememiz için hiç bir sebep yok. Ancak Ergin hoca bazen "zeki ama tembel öğrenci"ler gibi davranıyor. Yapması gerekenleri yapmıyor. Çalışmaya karar verdi de mi kusursuz yönetiyor. İçerideki FB, BJK ve Sassari maçları, deplasmandaki Daçka, Efes ve -Eurocup- KSK maçları hocanın istediğinde neler yapabildiğine önemli örnekler.

Bugün hocanın rotasyonu iyi ayarlaması lazım. Bana kalırsa bu maç KSK maçı kadar önemli değil, KSK maçı çok daha kritik bizim için. Ama yine de bu bir derbi ve kazanırsak lig liderliği için çok büyük avantaj yakalayacağız. İkili averajı vermeden kaybedersek, yine lig liderliği yolunda iddiamızı sürdüreceğiz. Çünkü Fenerbahçe'nin Banvit, Karşıyaka ve Daçka deplasmanları var. Ayrıca Efes'le de oynayacaklar.

O açıdan hocanın belli isimleri çok yormadan, Şafak ve Duşan'a azar azar süre vererek ama kesinlikle saha içine motive olarak yönetmesi lazım maçı.

En azından ikili averajı vermemeliyiz.

Deplasman kabusumuzu bir kenara koyarsak, karşımızda rotasyonu bizi çok zorlayacak bir takım var, rekabetin getirdiği gerilim var, pis bir atmosfer var. Var oğlu var. Kazanmamız çok düşük ihtimal ama mücadele ettiğimizi görmek bile yeter bana.

Kazanmamız için tek yol var uyuta uyuta kazanabiliriz ancak bu maçı yani son dakikaya kadar 2-3 sayı marjından takip edip son saniyede vurmak lazım?

Ergin Ataman bu maça asılmaz, ikili averajı tutacak bir yenilgi olur gibi. Hafta içi ksk maçına konsantredir koç.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Karşıyaka ve Banvit'in de yenilmesiyle artık 3.lüğü kaptıracağımızı sanmıyorum. Yenilsek de sıkıntı değil, ikili averajı vermeyelim yeter.

Rakibin EL'deki konumu çok rahat bize karşı özel motivasyonla sahaya çıkacaklar.Hepsini geçtim adamlar çok üst düzey savunma yapıyorlar bence.Ben pek şans tanımıyorum maçı izleyip sinirimi de bozmak istemiyorum açıkçası

Kazanırsak en kötü 2. bitiririz diyemiyorum, gidip Büyükçekmece üstüne Giresuna kaybetme olasılığımız da var. İnşallah kazanırız, kazanırsak psikolojik olarak da önemli bir avantaj olur

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kazanırsak en kötü 2. bitiririz diyemiyorum, gidip Büyükçekmece üstüne Giresuna kaybetme olasılığımız da var. İnşallah kazanırız, kazanırsak psikolojik olarak da önemli bir avantaj olur

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yanilmiyorsam kazanmamiz durumunda hem onlari altimiza aliyoruz hem ikili averaji aliyoruz dogal olarak. Yani bu macta yakaladik yakaladik aradaki fark 2'ye cikarsak 2.lik ihtimalimiz cok duser.

Yani burada boyle yorumlar olduktan sonra bosuna hocaya, oyunculara kiziyoruz gibime geliyor.

Cikip full eforla bu maci almamiz gerekiyor.

Hoca bu maca guzel hazirlanmis, bunu bastan yazalimda sonucu sonra tartisiriz, tv molasina kadar net goruldu.

Dis atislarda biraz sansli olursak olabilir, neden olmasin?