BSL 19. Hafta: Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank

Şu mücadeleyi gördükten sonra Davis ve Jerells tercihlerine insan gercekten üzülüyor ...
Bu iki etkisiz elemanın yerine Lasme gibi canavar bir uzun ve huertas gibi bir guard ile bu takım hem lig hem eurocup'da final garantiydi

şu maç bir kez daha gösterdi ki ne yapıp edip normal sezonu FB önünde bitirmemiz gerekiyor, aksi taktirde bu şeref yoksunu hakem ve federasyon ile deplasmanda maç kazanmamız gerçekten çok zor. çok net olarak maçının gidişatını etkileyen birçok hakem kararları vardı. Herşeye rağmen özellikle Karşıyaka ve bugün ki maçta hem koç hemde takım gerekli mücadeleyi gösterdi benim nazarımda.

Ülker'in imkânları Ataman'da olsun, ben koçun hem içeride hem dışarıda hakemleri de Obra'yı da üst üste koyup öttüreceğine eminim..

Bu arada tescilli şikeciler kendi hakemleri tarafından hoşlarına gitmeyen bir karar verildiğinde hayvanlar gibi böğürüp sahaya girmeyi taraftarlık zannediyorlar, çok yazık..

Maçı salonda izledim, iyi mücadele etti takım. Deplasmanlardaki o silik görüntümüz yoktu ama şimdilik biraz gücümüz yetmedi açıkçası. Özellikle pota altında savunma kısmında sıkıntı çektik. Göksenin'in pozisyonunda teknik faulluk bir durum yoktu ama elini tribüne doğru uzatması ve salonunun bir anda ayağa kalkması hakemi etkiledi. Yalnız oradaki iki üç tane adam maç boyu yemeyip içmeyip Göksenin'e küfür ettiler yine de bulaşmasaydı iyi olurdu bu tarz hakemlerin olduğu ortamda.

Bugün şunu gördüm ki iyi bir uzun ve Caleb'in dönüşüyle play offlarda Fenerbahçe'yi alt edebiliriz. Kalan maçları son derece ciddi oynamalıyız saha avantajının önemi çok büyük nitekim. Ergin Ataman'ın şapkadan tavşan çıkaracağı bir sezon daha olur umarım.

Sinirimden son ceyregi izlemedim ikili averaji vermemiz hiç olmassa beni teselli eden o.

Maça gelirsek Lasme nereye kadar savasabilir o da bir insan Goksenin iki tane 3 lük sokmusken takim tam havaya girmisken sacma sapan bir teknik faul bir maç inanilmaz derecede hakemler tarafindan bu kadar sabote edilir Micov çok bozuktu Sinanda öyle birde şu sacma sapan top kayiplarina çok canim sıkılıyor hiç olmucak yerde baski yokken bile sacmaliyoruz bu sene bir çok macta gördüm bunu.
Takimima guveniyorum hocama guveniyorum camia ya güveniyorum ama isin içine katmadigimiz bir federasyon var onlarla nasil başa cikabiliriz bilmiyorum.
Hadi futbolda cokca fnerin federasyona salladığını cok gördük ama basketbolda ben fnerin federasyonu hakemleri birkez ağzına aldığını görmedim bu çok açık ve net nelerin döndüğünü gösteriyor sanırım.
İnsAllah hepsini üst üste koyup sampiyon olacağız.

Birde Ergin hocam sanirim transfer yapacagimizi söylemiş ve sanirim 5 numaraya o da sanirim takimin boy ortalamasinin kısa olduğunu ve rotasyonu dusunerek yani lasmeyi düşünerek bir alternetif olusturucak insAllah seçim iyi olur.

Göksenin'e çalınıp Vesely'e çalınmayan teknik faul ciddi bir standartsızlık örneğiydi.Onun dışında skoru,oyunu etkileyen net bir hata yoktu.Ufak tefek hataları alt alta yazıp hakem doğradı demek gereksiz.Bu maçtan önce doğranılan kaç tane Efes-FbÜlker maçları sayılır buna mı hakem katliamı diyelim.Tek başına Lasme vardı,3 gün sonra KSK maçı varken standart bir normal sezon lig maçıyla fazla oyalanmadık,gerekli mücadeleyi de iyi kötü yaptık ama sermedik.Geçti,bitti.İkili averajı vermemek en önemli olaydı ki hocada maç sonu halinden memnundu.Davis ve Jerrels transferlerine bakınca düzgün bir pivot gelmesi zor ama becerebilirsek finalde karşı tarafta kim olursa olsun çok başına bela oluruz ligde bu gözüktü.

Normalde milliyetçi biriyim lâkin Avrupada bunları desteklersem kendimden soğurum. Bir takım yöneticisinden taraftarına, oyuncusundan başkanına bu kadar mı şerefsiz, bu kadar mı görgüsüz, bu kadar mı haysiyetsiz, bu kadar mı karaktersiz olur!

Inşallah futbolda yaşadıkları o son dakika rezilliklerini her branşta yaşarlar. Ben de keyifle izlerim.

Şu an ise tek dileğim; Lasme'yi yedekleyecek bir uzun transferiyle play-offlarda bu yavşakları parkeye gömmek!

Ben dun aksam takimin konsatrasyonundan oynadigi oyundan memnunum, ilerisi icin umutlandim acikcasi.

Yani McCollum, Jerrells, Schilb, Micov, Davis, Lasme ile oynadik Sinan, Goksenin destek verdi. Davis yerine Green gelecek, Jerrels yerinede saglam bir pivot bulursak saha avantajini alamasak bile bunlardan seri aliriz biz, Ipekci'de bizi yenemezler, orada 1 mac mutlaka kazaniriz.

Efes icinde ayni seyleri dusunuyorum, onlarin hali nice olur zaten bir iki aya.

Bir Patric Young daha bulmamiz lazim.